@
u.uçar
Öncelikle şunu söyleyeyim; belirttiğiniz konuyu zaten açıkladım önceki mesajlarımda. Ancak nedense siz tüm detaylı anlatıma rağmen ne bir teşekkür, ne bir cevap vermeyip başka nereden eleştirebilirim mantığıyla hareket ettiniz, amacınızın bilgi edinmek olmadığı çok açık.
Her mesajınızda yok bu öyle değil, neye dayanarak yazdınız, ilgili mevzuatı veriyorum, yok doğru olsa bile vs. Arkadaşım bu konuda ilgili mevzuatı yasa ve maddelerini vermişim neyin doğruluğunu sorguluyorsunuz hâlâ ?
Mesajlarımı doğru okursanız 25 hizmet yılına tamamlama konusunu 5434 değil,
5510 için verdim. 5434 de bu pozitif ayrımın erken emekli olan engelli memurun maaşının en düşük normal emekli maaşına yükseltmek suretiyle yapıldığını yazdım.
Ve
5510 için de bu 25 yıla yükseltmenin sadece aylık bağlama oranı için olduğunu belirttim. Siz hâlâ gelmiş aradaki 300-400 ü öne sürüp yalanlama peşinde koşuyorsunuz. Üstteki mesajlarımda da söyledim, aylık bağlama oranı yönünden 25 yıl kabul edilecek ama kendi derece, kademe ve ek göstergeleri üzerinden hesaplanacak diye, bu fark da oradan kaynaklı. Yoksa arada ne kadar fark olurdu biliyor musunuz ? Aylık bağlama oranı %50 yerine %30 olurdu o zaman ki neredeyse yarı yarıya.
Örnek verdiğiniz 2.379 TL 15 yıl çalışmış engelli emekli maaşı, en düşük normal emekli maaşıdır, 5434 de o şekilde olduğunu söylemiştim.
5510 a göre hesaplanacak memur emekli maaşlarında o tutarlar hayal artık.
10 yıl fazla çalışan enayi mi sorunuzun cevabı da yine yukarıda mevcut. Onlar da derece, kademe farkları kadar yüksek alırlar.
Onlar enayi mi, bunlar enayi mi gibi söylemlerle engelliler için sağlanan bu pozitif ayrıma karşı gibisiniz.
Bu olmasaydı 15 yıl çalışmış memurun %30 aylık bağlama oranı ile maaşı kaç lira olurdu düşündünüz mü hiç ?
Tüm ard niyetinize rağmen yine de açık açık anlattım, alıntıladığım, yasa ve madde bildirdiğim mevzuata da inanmıyorsanız sizin için yapabileceğimiz başka bir şey yok malesef...
@
calinan
@
Eserin79
Eski yönetmeliğe göre alınmış raporların geçerliliği bir çok resmi işlemin uygulama esaslarını belirleyen yönetmeliklerle engelleniyor ve böyle olunca da malesef yargı hariç yapılacak hiç bir şey kalmıyor.
Örneğin kontrol muayenelerinde ilk raporun alındığı zamanki yönetmelik hükümleri esas alınsın desek de yönetmelik aksini söylüyor.
Örnek olarak aşağıda veriyorum.
MALULİYET TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ
Yaşlılık sigortası kapsamında çalışma gücü kaybı oranlarının tespiti
MADDE 13 â*(1) Kanunun 28 inci maddesinin beşinci fıkrasında belirtilen çalışma gücü kaybı tespitinde,*30/3/2013*tarihli ve 28603 sayılı Resmî Gazeteâde yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik esas alınır.
Aşağıda da resmi gazete linkini veriyorum.
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü