Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliği ile ilgili Ali Tezel'e 350 TL para yatırıp soru sordum

Ufukalp evet konu aynen böyle.
peki böyle bir durumda ne yapabiliriz. elimizdeki rapor yanmadan sadece vergi indirimi almak için izleyeceğimiz yol.
hangi hastanelerden rahat ve oran düşmeden alınabilir.
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi?
ben avukat araştırdım. mahkemeye de versem avukat aracılığı ile de yine hastaneye yönlendiriliyor muşuz :(

calinan
Engelli sağlık kurulu raporu formatında alınan her yeni rapor öncekini hükümsüz kılar, son rapor esastır.
Bu yüzden eski raporun geçerliliğini muhafaza ederek yeni rapor almanın bir yolu yok malesef.

teşekkür ederim Ufukalp

yeni aldığımızda oran düşerse de pat diye sağlama çıkıyoruz değil mi
kazanılan haklar alınmaz geri doğrumudur. H ehliyetim yol kartım indirimli kullandığım tarifeler v.s

calinan
Kullanılan avantajların her birinde farklı durumlar var.
Önceki rapor süreli değilse size ücretsiz şehiriçi ulaşım sağlayan belediyenin yeni raporunuzdan nereden haberi olacak ? İndirimli tarife kullandığınız Telekom, Superonline gibi firmaların nereden haberi olacak, veri paylaşım sistemleri yok ya.
Engelli ehliyetin ise zaten rapor oranı ile bir ilgisi yoktur, %20 oranı olan birinin de engelli ehliyeti olabilir, ÖTV muafiyetli araç alabilir.
Ama örneğin erken emekli iseniz ve emekliliği hak ettiğiniz oranın düşme ihtimali varsa mümkün olduğunca yeni rapor almaktan kaçının. Çünkü sisteme düşen düşük oranlı bir rapordan dolayı SGK'nın kontrol muayenesi isteme ihtimali yüksektir.

turkuaz06 sana ne birader ortak mısın ? derdi seni mi buldu ? sana fikrini soran oldu mu ? edebini üslubunu bil ...

şimdi atacam sgk dökümümü hesaplayamazsan ne yapacaksın ?

ben söyliyim ergen çocuk gibi sağa sola hakaret edersin :)

raporum sürekliydi. vergi indirimi için düşürdüler. zaten tek isteğim emeklilik hakkım dı onu da alamıyorum işte. 2005 tarihli ortopedik.
aslında rahatsızlıgım ilerledi. üstüne bel fıtıgı ve safra da girdi ama hastaneler 40 ın altına düşürüyor :(
bu şekilde emekli nasıl olacağım peki :(

calinan
Rapor üzerinden bayağı zaman geçmiş. Engelim arttı, başka rahatsızlıklarım oluştu şeklinde sağlık durumu değişikliği sebebiyle yeniden rapor başvurusu yapın, bütün branşları gezin, aklınıza gelecek en ufak sorunu belirtin. Tansiyon, kolesterol falan bir yerlerden bir şey çıkabilir. Olmadı psikiyatriden de oran almaya çalışın. Engelinizin psikolojik durumunuzu olumsuz etkilediğinden, içe kapanık, aşağılık kompleksli bir karaktere sebep olduğundan, sosyal fobi oluştuğundan vs bahsedin. Kısaca alabileceğiniz en yüksek oranı almaya çalışın.
Çünkü erken emeklilik için sizin vergi indirimi almaktan başka seçeneğiniz yok malesef.

%40 raporum var 4080 günüm var normal emekli olabilirmiyim?

Üst Alt