Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Çalışma gücü kaybı geçmişte de uygulanan bir uygulama değil mi ? Örneğin ben vergi indirimi raporumu 2011 'de aldım. Şirkete gönderilen yazıda çalışma gücü kaybı hesaplanarak gönderilmişti. Yeni yasada değişen çalışma gücü kaybı hesaplamasının metodu mu ? Yani tek hastalık oranına bakmak gibi

Süresiz raporu olanlar etkilenecek mi . Çok ses var net bilgisi olan var mı.

@halil385,

Aynen . Benim 25 günüm kaldı yeminle kafayı yedirdecekler insana el ele verip . Okuyoruyrum her mesajı elimden geldiğince doğru bilgiye bir türlü ulaşamıyorum .

Emekli olmamış herkes yeni yasaya tabi olacak açık ve net.Emekli olmuşların hakkı korunacakmış🤬ey allahım adam zaten emekli olmuş neyin hakkını koruyacan .ben vergi indirimi ve raporumu almışım sigortalılık yılımı veya primimi bekliyorum.. yani belli yılda emekli olmam garintilenmis.sgk ya gittiğimde sen şu zaman emekli olacaksın denilebiliyor bu hakkımı nasıl yersiniz

@Aslan Kurt,

Maşaallah ne zaman başvuru yapmıştınız
E-devlet den çalışma hayatıma bak maaş bağlanana kadar ki ücret senin adına PTT ye yada ziraat a yatıyor emeklilik diğer ödemeler altında onu banka hesabında göremezsin adına yatıyo kimlikle çekiyosun

@kalua33, Bu engelli aylığı yada evde bakım aylığı değil, birikmiş ödeme PTT veya Ziraat Bankasına yatmayacak. Emekli maaşı birikmiş ödeme SGK'ya başvuru yaparken seçmiş olduğu bankaya yatacak.

@Aslan Kurt, Hayırlı olsun aşağıdaki linkten kontrol edebilirsin birikmiş ödeme durumunu. Ödeme yapılabilir yazısını gördüğünde şubeye gidip kimlik ile çekebilirsin. Hatta bazı bankalar bekletmiyor direk hesabına aktarabiliyor.

Son düzenleme:
@Aslan Kurt, tahsis no bağlanması nedir

Selamün aleyküm arkadaşlar son dakika kararıyla 6 Ocak 2025 tarihinde emekli dilekçesini verdim.
Kanun çıkmadan
tahsisi talebi diye bir msj geldi emekliliğim kabul edilmiş mi anlamına geliyor bilen arkadaşlar bilgi verirse sevinirim
kamuda çalışıyordum herhangi bir sıkıntıda tekrar işe iade edlir miyim cvp yazarsanız sevinirim.
teşekkür ederim.

Son düzenleme:
@Aslan Kurt,
Tahsis no bağlanması zaten emekli olduğun anlamına gelir. Hayırlı olsun.

@Tevafuk7,
Henüz tahsis numaran çıkmamış. Tahsis numarası çıkması emekli olduğun anlamına gelir. Zaten 2 gün önce başvurduğun için henüz daha sonuçlanmaz.
Önümüzde ki haftadan itibaren edevlet'den takip edebilirsin. Ama süreç en az 2 haftayı bulur.

@deco53,

Malulen emeklilik için uygulanan prosedür bu. Artk süreli rapora sahip engelliler de vergi dairesi üzerinden sevkle rapor çıkarmak yerine sgk sevkli gidip rapor çıkaracak.

Burada aylardır sap ile samanı karıştırıp yorum yapıyorlar.

Fazla takılmayın buralarda kafayı kırarsınız her kafadan bir ses çıkıyor :)

@BnymnYldz,

Kardeşim %60 üstü malulen emekliliğe girmiyormu zaten.
Benim bildiğim malulen emeklilikte prim gün sayısı 1800 gün değilmi.

@Mehmet005, Malulen emeklilik farklı bir konu. Çalışma yılı olarak 10 yıl ve 1800 gün yeterli. Kişideki hastalık iş hayatına başladıktan sonra ortaya çıkmalı. SGK tarafından Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kayıp kararı verilirse ancak o şekilde malulen emekli olabilir.

Çalışma gücü kaybı ile emeklilik farklı bir konu. SGK Sağlık Kurulu incelemesi sonucu Ağır Orta veya Hafif tanısı hangisi olursa emekli olunabilir.

Yani kişinin başvuru şekline göre değişir emeklilik kriterleri.

Arkadaş yeni çıkacak olan yasaya göre emeklilik şartını sormuş yukarıdaki onun tablosu malulen emeklilik ile alakalı değil.

@BnymnYldz,

Teşekkürler kardeşim,
Malulen emeklilik başvurum vardı.
Ret kararı geldi itiraz ettim dosyam ysk'ya gönderildi,ysk ara kararla tekrar tetkik ve tahlil istemiş gönderdim 20 gündür cevap bekliyorum.
İşin açığı o tabloyu görünce biranda bende korktum,malulen şartlarınadamı el atıp değiştirdiler diye.

@Tevafuk7,

Hayrlı olsun 2 günde sonuçlanmaz kamuda geri dönüş olacağını sanmam bizde yok bende İBB de çalışıyordum çıkışı verince geri dönüş yok dediler

İMKANI OLAN MUTLAKA GİTMELİDİR...

Engelli Haklarına Sistematik Darbeye Hayır Eylemi 9 Ocak Perşembe Saat:13.00 Hazine ve Maliye Bakanlığı önü, Dikmen Cd. No:12 Çankaya/ANKARA

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu
Memur-Sen
Engelliler Konf.Hak-İş
Özel Eğitim Kurumları Konf
Anadolu Kardeşlik Teşkilatı
Otizm Konf.

Son düzenleme:
Birden fazla arter damar tıkanıklığı,
Koah,Diyabet,Nöropati ve ortapedi.
Toplamda'da %96 engelli raporum var.

@samedo99,

Evet biliyorum,benim ara karar damar tıkanıklığına verildi.
Sgk'nın kendi hastalık listesin var,ona istinaden itirazımı yaptım ve dosyam ysk' gönderilmiş ve ara karar verilmişti.
İşin aslı pekte umudum yok,bu ikinci başvurum.Ilk başvuruma ret gelmiş,mahkemeye vermiştim 3 yılın sonunda avukatlık masraflarını da bana kitleyip dosyamı ret kararı ile kapatmışlardı.

@Mehmet005,

Senin çalışma gücü kaybıyla emeklilik şansın daha yüksek ? Çünkü orta tanı - hafif tanı seçenekleri var. Bu yolu neden denemedin ? Yani malulen başvurma, çalışma gücü kaybı olarak başvur. Tabi prim günü ve yılı uygunsa

Arkadaşlar şimdi bide 2025 ve sonrası için emekli olanların da emekli maaşı %30 düşecekmiş. Bununla ilgili bilgisi olan var mı acaba ?

@456,

Kardeşim öyle bişey yok.
O konu 2024 yılında emekli olan ile 2025 yılında emekli olan arasında yapılan bir kıyaslama,2025 yılında emekli olan 2024'te emekli olandan %30 daha az maaş alacak.
Onun sebebide maaş hesaplanması yapılırken bir önceki yılın enflasyon oranlarının hesaplanmasından kaynaklı.

@cdj,

Kardeşim,
Vergi indirim belgesi almam gerekiyordu,bunun içinde bir işyerinde çalışmam gerekliydi.
Benimde çalışma imkanım yoktu.
Ayrıca prim gün eksiğim vardı.

Super kac gundur bu bilgiyi ariyordum, evet maas yatmis ayin 3 unde bankadan cekilebilir yaziyor, hemen yarin gidecegim cekmeye. 22.445 tl yatmis acaba bu aylik mi yoksa 1.5 aylik mi?

Cok tesekkurler bu arada link ve bilgi icin

Üst Alt