Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Ee bunu hesaplayip yatirmislar ama hala edevlet 4a emekli aylik bilgisi linkinde hesap ve aylik yatacak miktar yazmiyor bende hep oraya bakiyordum.

@Aslan Kurt, Emekli aylık bilgisinde veya emekli ödeme bilgileri sekmesinde ek ödeme tutarı belli olduysa yazarsanız eğer ancak o şekilde net maaşı hesaplayabiliriz.

Siz Kasım'da başvuru yapmıştınız galiba öyle hatırlıyorum.

Görünen tutar
Birikmiş Ödeme + Aralık Maaşıdır.

Bu ay ayrıca maaş gününüzde tekrar maaşınız yatacak.

Tahsis numarası son rakamını bilmediğim için maaş gününüzü söyleyemiyorum.

Hayırlı olsun emekliliğiniz

Şu linkten ek ödeme tutarını kontrol edebilirsiniz 👇

Son düzenleme:
Ek odeme tutari 612 tl gozukuyor. Sizce yeni yil zammiyla ne kadar olur maasim?

Tahsis no son rakam 3

@Aslan Kurt,

Tahsis No 3 ise her ayın 20 si maaş gününüz. Yani 20 Ocakta bir maaş daha alacaksınız.

Ek ödeme zamlı güncel tutar 612 TL ise

612 TL X 26 = 15.912 TL emekli maaşınız.

Son düzenleme:
@Aslan Kurt, Şu an benim E-devlette baktığımda ek ödeme güncellenmiş. Bu ay ek refah payı gibi işlemler olmadığı için erkenden sistemler güncellendi.

Dediğim gibi eğer yazdığınız ek ödeme sizin de güncellenmiş hali ise maaşınız 15.912 TL oluyor.

Üstteki arkadaş bu tutarın üzerine %15,75 tutarındaki zam eklemiş. Sanmıyorum ama inşallah öyledir.

Siz yinede ara sıra o ek ödemeyi kontrol edin orada yazan tutar X 26 yapın alacağınız maaşı bulursunuz.

Cok tesekkurler zaman ayirip cevap verdiginiz bakalim kismet artik buna sukur diyecegiz ne gelirse yapcak birsey yok

Madde görüşmeleri başladı. Naçizane tecrübelerim görüşme uzadıkça iktidarda stres te başlar umarım muhalefet milletvekilleri mevcut raporların geçerliliği hususunu kurtarır . Çünkü iktidar 9 Ocak a kadar geçirme telaşında . Şuanki hızla muhalefet destek atmazsa yasanın 9 Ocak’a kadar geçmesi mümkün değil.

Bu arada şuan mecliste tam da bu yasa görüşülürken başka konuları ilgili başlıklarında konuşulmasının daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim.

1. Madde oylama yapıldı ve kabul edildi.

Her madde için diğer partilerden önergeler geliyor ve önce önergeler oylanıyor.

16. Ve 17. Madde ile ilgili bakalım muhalefet tarafından nasıl önergeler gelecek. Bu maddelerin değiştirilmesi veya iptal edilmesi için neler yapacaklar.

Meclis TV Link 👇

@Senyorsen, Hangi konunun hangi başlık altında konuşulacağı yönetim tarafından takip ediliyor ve gerekli taşıma işlemi yapılıyor.

1.maddeyi geçirdiler sanırım . 2. maddeye başladılar ... çok anlamıyorum , bu şekilde giderse ne kadar sürer kanun geçmesi

Min 1 hafta. Çünkü genelde pazartesi çalışmıyorlar. Ama 9 ocakta bitirmek istiyorlar belli ki . Bu da muhalefetin desteği olmadan mümkün değil. Şuan kaderimiz muhalefetin pazarlık gücüne bağlı. Umarım mevcut haklarımızı büyük ölçüde kurtarırlar.
Bunu da şuradan anlarız. Madddeler için gruplar söz hakkı almayıp tak tak geçirmeye başlarlarsa anlaşmışlar demektir.

Seri veya yavaş çok önemli değil hocam. Kazanılmış hakları kurtarmaları önemli. Biraz daha çirkinleşmesi lazım muhalefetin :) tartışmalardan dolayı genel kurul bol bol durmalı. Zaman baskısı artmalı.

Malulen emeklilikte hiçbir bilgim yok yanlış yönlendirmekle istemem burada çoğu kişi öyle yapıyor ben öyle yapmıyorum. Dediğim gibi malulen emeklilikte yani erken emeklilik o bilgim yok

@456,

Evet her yıl düşecek ben onun için 26 Aralık'ta mecburen İBB den emekli oldum tabi bu yeni engelli yasası da üzerine gelince direk emekliliği verdim

• Beğen
Reaksiyonlar: 456
Çok hızlı devam ediyor. Bugün 1.Kısım (14 madde) bitecek gibi. Çok ilginç muhalefet daha önceki kanun maddesi görüşmelerinde sataşma ve tartışmalar ile sürekli birleşime ara verdiriyordu. bu bugün 1 kere bile yaşanmadı :(

Asıl soru muhalefet bu yasayı anayasa mahkemesine götürecekmi ? Yoksa meclis aşamasında çok fazla beklentiye girmemek gerek mehmet şimşek ne derse o oluyor @Senyorsen,@Senyorsen,@Senyorsen,

*** Raporlarla ilgili tüm sorumluluk 4 farklı bakanlığı ilgilendiren bundan sonra ( resmi gazetede yayınlanınca) SGK da olacak sonucu tahmin edersiniz artık.sevgiler

Evet CHP hiçbir önergede söz almıyor. 1.kısımda yer alan 14 maddeyi bitirdiler. yarın geçilmesi beklenen 2. kısma geçtiler. Umarım bir anlaşmanın göstergesidir. Aksi halde muhalefet bizlere ihanet etmiştir.

Yaptıkları hangi iş doğru, planlı ve adaletli ki bu olsun. 2008 öncesi balthazar hesabı ile %40 ve üstü ile şu kadar sürede emekli olursun diye insanlara kural koyuyorsun sonra yolun sonuna doğru kural değiştiriyorsun. Çünkü 2008 öncesinin emeklilik isteme zamanları bu yıllarda başlıyor. Ve sen elinde olmayan kaynakları eytlilere verdin geçtin. Elde kaynak kalmadı önce ÖTV indirimi konusunda engellilere bir oyun oynadılar. Sıra emeklilikte diye herkesin çekinmesi çok normal. Bende 30 Aralık'ta verdim evrakı SGK'ya bu nedenlerle ve bir an önce olsa da kendi adıma bu stresten kurtulsam diyorum. Destek için cimere vs yazdık ama nafile.

Tabi unutmadan yıllar içinde engel oranı hesaplarina da elli takla artırdılar.

Üst Alt