Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklilik başvurusunda süreç nasıl ilerliyor?

Iyi akşamlar

bugün ben erken emeklilik için sgk ya gittim vergi indirim belgemi gösterdim. Memur benden bu vergi indirimi yanı sıra 2 adet daha evrak olması gerekir dedi.
Ben buna anlam veremedim. Gelirler idaresini aradım onlarda sadece vergi indirim belgesi veriyoruz dediler ortada kaldım ne yapmalıyım. Birde birleştirme yapmam gerekirmi dedim gerek yok biz burdan yazışma ile yaparız dediler.

Arkadaşıma sordum ( sadece vergi indirim belgesi, iş çıkış belgesi, sigorta fişi istemişler ) benden neden böyle birşey istediler anlayamadım bu şekilde sorun yaşayan oldumu acaba

Vergi indirimi alıp emekliliğe başvurmadan önce işten ayrılma durumunda çalışmayan kişinin emekliliğe başvuru süreci nasıl işliyor lütfen bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

engeli raporu bekleme sürecinde işten ayrılma durumunda emeklilik başvurusu nasıl oluyor 28 yıl çalışma süresi 4900 gün primim %50 engelli raporum var.

OGUZ1975 Memurun istediği vergi indirimi dışında 2 adet evrak ne evrağı ? detaylı bilgi verirsen daha iyi olur.
tuncay2323 işten çıkışını emeklilik olarak yaptıracaksın. Vergi indirimi evrakıyla emeklilik başvurusu yapacaksın. Emekli olmak için gerekli şartları sağladıysan sıkıntı yok.

Merhaba.. 3 sayfayı okudum ama kendi işyeri olan BAĞKUR lular için soru soran yada bilgi veren olmamış.Bu konuda bilgiye ihtiyacım var.Kısaca:

1978 doğumluyum.1998 yılında trafik kazası geçirip yüzde 85 oranlı fiziksel engelli oldum..2011 başlangıçlı işyeri açtım..Daha önceden sigortam hiç yoktu. Engelli olduktan sonra sigortam başladı..Sizden öğrenmek istediğim ne zaman emekli olurum ve emeklilik başvurusu için ne gibi işlemler yapmam gerekiyor..Ayrıca emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek istiyorum yine işyerimde.Mümkünmü?

Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için

Sigorta Bilgilerim:
Bağkur: 17-09-2001 başlangıç, 10-01-2011bitiş
Ssk: 15-02-2011 başlangıç, 28-02-2013 bitiş
Bağkur: 01-03-2013 başlangıç, halen devam ediyorum..

kamu çalışanlarıda bilgi verirse seviniriz ben il sgk müdürlügünü aradım kamu çalışanlarının emekliligiyle bizimle ilgisi yok dedi bu nasıl oluyor kurumunuzdan emeklilik işlemlerinizi başlatacaksınız diyor ben bişey anlamadım emekli sandigindan emekli olanlarda süreci paylaşırsa sevinirim

raporun yüzde kaçla onaylandı,bana da sft ile rapor verdiler ama daha ankaradan cevap gelmedi.

snelman

1- diyabet %40, psikiyatri %25, göğüs % 15 aldım, % 62 vermişler.
engelli kimlik kartına ve vergi indirim belgesi için müracaat ettim,
su indirimi ve emlak vergisine de sonra müracaat edeceğim, başkaca yapacağım işlem varmı.
2- 20 yıl 6 aylık memurum, emekli maaşım ne kadar olur,
3- kuruma nasıl bir dilekçe ile müracaat edeyim,
4- işkura iş için başvurmak gerekir mi,
selamlar.

svskpt. Emekli maasi icin internette hesaplama siteleri var,engelli kimlik kartini alinca tren garinda islemlerini yaptirip trenlerde ucretsiz ulasim yapabilirsin,rapor fotokopisiyle kentkart cikartip kocaelide ucretsiz seyahat edebilirsin.emekli olduktan sonra calismak istersen,iskurada basvurabilirsin.emeklilik icin sgk kurumuna tahsis dilekcesi veriyorsun.

merhablar form yöneticileri
ben 02-05-2016 tarihinde işyerinden çıkış kağıdını aldım kimlik fotokopisi ,çıkış kağıdı ,vergi indim rapor fotokopisi oradan verilen 2 adet belge(tahsis talep beyan kağıdı) ile birlikte memurun yanına gittim. memur daha önce bana emekli olabilirmisin diye sgk dan yazı aldın mı diye sordu ben 2010 yılında sgk ya hesaplatma yaptırmıştım.bana 18 yıl 4080 prim gün ile 01-05-2016 tarihin emekli olunabilir diye yazı geldi .ama ben ne bu kağıdı, nede güncel emekli olabilirsiniz diye bir yazı evraklara eklemedim . işlemleri başlattılar.emeklilik servisine enrakları sevk ettiler.
şimdi ben güncel olarak bu yazıyı almadığım için evraklarım dönermi.?yoksa önceden almış olduğum hesaplatma dikkate alınırmı?yoksa kendileri hesaplama yapıp işlem devap edermi?

merveenes sen üzerine düşeni zaten yapmışsın.Hesaplama işleri artık Sgk nın işi.Tahsis talep beyanını doldurup,imzalamışsan emeklilik işlemini başlatacaklardır.

EVRAK BİLGİLERİ
VARİDE NO
:
VARİDE TARİHİ
:
02.05.2016
GELDİĞİ YER
T.C. KİMLİK NO
SİCİL NO
:
TAHSİS NO
:
ADI
:
SOYADI
:
EVRAK NO
:
EVRAK TARİHİ
:
01.05.2016
EK SAYISI
:
0
GİZLİ
:
Hayır
GELİŞ ŞEKLİ
:
ELDEN(VATANDAŞ)
GELİŞ NUMARASI
:
KONUSU
:
DİĞER

Sıra No
Tarih
Birim
İşlem
1
02.05.2016
GAZİANTEP SGİM 4/A EMEKLİLİK İŞLEMLERİ SERVİSİNE
ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2
02.05.2016
GAZİANTEP SGİM 4/A EMEKLİLİK İŞLEMLERİ SERVİSİNE
3
11.05.2016
GAZİANTEP SGİM GELEN-GİDEN EVRAK SERVİSİNE
ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4
12.05.2016
GAZİANTEP SGİM GELEN-GİDEN EVRAK SERVİSİNE
5
12.05.2016
KURUM DIŞINA
Ö.KARGO İLE GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
6
12.05.2016
KURUM DIŞINA
VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİĞE BAŞVURMUŞTUM.BU BİLGİLER
NE ANLAMA GELİYOR.TERS GİDEN BİR DURUM MU VAR YOKSA
SGK GELİR İDARESİNDEN YAZIŞMAK İÇİNMİ EVRAKI KAPATTI.
EVRAK KAPANDI..

merveenes
Endişe edilecek bir durum yok şu an için.
Kurum dışı olarak bahsedilen maliyedir ve sizin vergi indiriminizi teyit için yazı gönderilmiştir, dolayısıyla evrak da kapandı.
Maliyeden cevap geldiğinde bu tekrar evrak girişi olarak görünür ve süreç oradan devam eder.

1 20.05.2016 ankara sgim sıhhıye sgm sigortalı tescil ve hizmet servisi-3 elden sevk edilmek üzere işlendi
2 20.05.2016 ankara sgim sıhhıye sgm sigortalı tescil ve hizmet servisi-3
3 24.05.2016 ankara sgim sıhhıye sgm destek hizmetleri( giden evrak) servisi-2 elden sevk edilmek üzere işlendi
4 25.05.2016 ankara sgim sıhhıye sgm destek hizmetleri( giden evrak) servisi-2
5 26.05.2016 sosyal güvenlik kurumu genel evrak servisi-2 (milli müdafaa) elden sevk edilmek üzere işlendi
6 26.05.2016 sosyal güvenlik kurumu genel evrak servisi-2 (milli müdafaa)
işlem bittimi acaba bitmedimi halen devammı ediyor bilgisi olan varmı yarın yani cuma günü elden teslim alacağım demiştim emekli olabilir yazısı için müracaat etmiştim

kertenkelek
4B li olarak bağkurdan erken emekli olacaklar 5510 sayılı yasanın 28.maddesine tabidir.

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]25 inci maddenin ikinci fıkrasına[/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman] göre malul sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az on beş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının; [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]% 50 ila % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün, [/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]% 40 ila % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün, [/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü maddehükümlerine göre kontrol muayenesine tabi tutulabilirler.[/FONT][/SIZE]

Ufukalp

Teşekkürler..
Peki ilk olarak nereye başvurmam gerekiyor acaba emeklilik işlerimin başlaması için?

Emeklilik sürecim hakkınmda

Merhabalar 26/08/2016 günü % 56 onaylanmış sürekli engelli raporum ve vergi indirim belgemle sgk ya emeklilik başvurusu yaptım. 01/03/1988 ilk giriş tarihim ve 4863 prim günüm var. Sgk emeklilik takip ekranından bugüne kadar işleyen sürecin resmini paylaşıyorum bilen arkadaşlardan durumum hakkında bilgi vermelerini rica ediyorum daha ne kadar sürer ve ne aşamada.Şimdiden teşekkürler...

Merhaba,
Kayınvalidemin % 57 engellilik raporu var.. 63 yaşında, vergi indirimini aldık..
İzmit SGK ya gidildi ve engelli emeklisi için başvurmak istediğimizi söyledik.. Burada okuduklarımla, bize emekli olabilir kağıdı verip, bu kağıtla iş yerinizden çıkış yapıp gelin demelerini beklerken; bize "4500 den emekli olabilirsin, yaşın 60 ı geçmiş vs." denildi.."Evraklarınızı göndereceğiz, cevap gelince sizi arayacağız, gelip alırsınız, hemen cevap gelmez bir kaç hafta bekleyeceksiniz" dediler...

Süreç doğru mu? yani emeklilik için başvurunca; evet emeklilik şartın oluşmuş, al bu kağıdı işten çıkışını yap demeleri gerekmiyor mu? neyi bekliyoruz anlamadım...
Acaba engelli emeklisi değil de başka yollarla mı emeklilik süreci başlattı? Bu bize avantaj mı dezavantaj mı? Yani normal emekli olması mı daha iyi engelli emeklisi olması mı daha iyi maaşta fark olur mu ? Çok soru sordum hakkınızı helal edin. Umarım kafamda soru işareti kalmadan sorularımın cevabını alabilirim. Teşekkürler..

enisata

Engelli statüsü olmasının size hiç bir avantajı yok. Sıradan Yaşlılık emekliliği tamamsa zaten o statüde emekli olun.

merhaba ben halan çalışmaktayım ve ayın 1 de heyete giricem sgk bana 2 nusha dan olusan evrak verdi birini ben bir diğerini de işyeri doldurmak kaydiyla . bu şekilde olcakmış sonra nasıl bi yol izleyeceğim anlatırmısınız tşk ler ...

hamide yaman

şu şekilde işlem yapacaksınız

1.heyet yazısını ve raporun örnegınden aldıgınız yerden ( en az 10 tane aslı gibi yaptırmanız lazım )
2. ilk aile saglık bakalığından engelli kimliği için müracat ediyorsunuz
3. engelli kimliğiniz çıktıgından dolayı onunla ve aslı gıbıdır olan raporunuzla birlikte ( kimliklerinizin fotokobileri ) bulundugunuz ilin vergi dairesi başkanlığına VERGİ İNDİRİMİ almanız için başvuruda bulunuyorsunuz . ( bu esnada sigortalı olmanız şart )
4. vergi indirimi için verdiğiniz belgeler yaklaşık 3 ay gibi bir sürede maliye komisyonuna veriliyor tekrardan kuruldan geciyor ve gelir idaresi karar veriyor. bilgi için belgeleri verdiğiniz vergi dairesinden telefonla bilgi alabilirsiniz .

5. vergi indiriminiz geldi bulunduğunuz ilin sgk müdürlüğü rehberlik servisinden gün ve yıl durumu verilen vergi oranına uygunsa , emekli oluyorsunuz , emeklı olabilir yazısı alarak ( sahsen bana verilmedi çünkü fazla günüm ve yılım var ) şirketinize dilekce vererek ( dilekcede yasal haklarım dahil ve bana ödenmesi ibaresini kesinlikle bulundur ) çıkışını alarak başvuruda bulunuyorsunuz

@essaygin aslı gibidir yaptırmaya hiç gerek yok artık , e-devlet e-nabız uygulamasından çıktı alıp kullanılabiliyor raporlar
ben şahşen daha raporu hastaneden almadan ,
- engelli kimlik kartı başvurusu
- şehiriçi ulaşım kartı
- vergi indirimi başvurusunu
e-rapor çıktısı alarak gerçekleştirdim.

edevlette e nabız uygulamasında bulamadım nasıl cıkartıyorsun anlatırsan sevınırım

essaygin
raporun eski ise orada çıkmaz diye düşünüyorum. benim raporumda gözükmüyor. 19 yıl önce almıştım.

Alp Fuat

Bağlı bulunduğun vergi dairesine giderek vergi indirimine başvuru yapabilirsin. Süreç 3-4 ay sürüyor.

Üst Alt