Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklilik başvurusunda süreç nasıl ilerliyor?

Vergi indirimim onaylanırsa askerliğimi yatırıp hemen emekli olacam.

özcanbjkli

Hocam,Vergi indirim belgesi sonucu gelmeden o arada gidip SGK’ya emeklilik için müracaatta bulunamaz mıyız?
Teşekkürler..

vergi indirim belgesi olmadan sgk emeklilik müracatını kabul etmez.

Arkadaşlar Balıkesir şehir hastanesi nin vermiş olduğu sağlık kurulu raporu oranları %50 kalp %20 venöz yetmezlik %5 fiziksel engel toplamda ise %62 süresiz onaylanmış kabul edilmiş olarak bu gün hastaneden aldım. Hastane 15 Ocak tarihinde raporu vergi dairesi ne göndermiş. BENİM SORUM ŞU: SGK ya emekli olmak için hemen gitmeli miyim yoksa Ankara dan onay geldikten sonra mı SGK ya emekli olmak için gitmeliyim . hemen müracaat edersem emekli aylığı bu tarihten itibaren baslarmı.

Yusuf Yusuf

Onay yazısı geldikten sonra başvurun. Diğer türlü sorun sıkma olasılığı varmış. SGK'ya başvurduğunuz tarihi takip eden ay başı itibarı ile de emekli maaşı birikmeye başlar.

Değerli Arkadaşlar,
Çalışmaya başlarken iş yerinize vereceğiniz engelli raporunuzu işveren defterdarlığa/maliyeye gönderip bildirimde bulunur. Defterdarlıktan işverene gelen onay yazısı ile o tarihte almış olduğunuz engelli raporu, emekli olacağınız zaman SGK'ya iletmek zorunda olduğunuz önemli belgelerdir. Aslında bunları işverenin İnsan Kaynakları birimi saklamak ve zamanı geldiğinde size vermekle yükümlüdür ancak yıllar içinde evraklar kaybolabiliyor. Yani bunların birer kopyasını işverenden alarak emin bir yerde saklamanızda fayda var.

1 derece 2 derece ve 3 derece arasında engelli emeklilikte ne kadar maaş farkı var

Yusuf Yusuf

Bende bağkurda yaşlılık emekliliği ile emekli oldum eylülde müracaat ettim ekimde onaylandı kasım ayında birikmiş maaşım ve kasım ayını beraber aldım 3 maaş olarak bende gün birleştirme olmadı son 6 yılım bağkurdan olduğundan dolayı sizin içindr hayırlı olsun

@seğmen

Merhaba diyelim primi çalıştığım yerde veya başka bir yerde doldurdum sonra çalışmadım yılın dolmasını bekledim yıl dolunca emekli olamiyor muyuz ? Teşekkürler

Merhaba diyelim primi çalıştığım yerde veya başka bir yerde doldurdum sonra çalışmadım yılın dolmasını bekledim yıl dolunca emeklilik başvurusu için tekrar bir isemi girmek gerekiyor. emekli olamiyor muyuz ? Teşekkürler

Emeklilik her çalışanın hayaliyken yapılan düzenlemeyle pek çok kişi büyük gün için beklemek zorunda kaldı. Ancak bazı koşullar sağlandığında erken emekli olma şansının olduğu da biliniyor.

Sonuçta ne zaman emekli olunacağı ilk kez sigortalı çalışmaya başlanan güne göre belirlenir ve bir günün bile büyük önemi vardır. Örneğin sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1999 olan sigortalı bir erkek 58 yaşında emekli olabilirken, sigorta girişi 9 Eylül 1999’da yapılan sigortalı erkek 60 yaşını beklemek zorunda kalabilir.

İşte bu gibi nedenlerle askerlik borçlanması, doğum borçlanması gibi koşulları bilmek gerekir. Aşağıda emekliliğini öne çekmek isteyenlerin kullanabileceği yollar ele alınmaktadır.

Emekliliği hakettim şimdi işyerinden çıkış işlemini 3600 gün şartıyla mı alayım yoksa emekli olur yazısı ilemi bir fark olurumu ben 4240 gün 19 yıla tabiyim şuan bütün şartlar tamam vergi indirimi vs

Değerli arkadaşlar, bugün işyerime raporumun % 43 olduğu ve engelli indiriminden yararlanabileceğimi belirten yazı geldi. Bundan sonra emeklilik sürecim hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.
Sanırım ilgili ssk'ya gidip, emekli olabilir yazısı alıyor, işyerimden çıkışımı aldıktan sonra emeklilik için sgk'ya başvuruyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Üst Alt