Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@samedo99, Ya sabır tamam arkadaş nasıl görüyorsan nasıl okuyorsan öyle gör ok size iyi şanslar dilerim.

@virus1,

Sizin işleminiz bu sekilde işleme alınmış benimki ek 1 ve ek 2 formunu doldurdum SGK Dışkapı size biz posta göndereceğiz o sevk kağıdı ile bizim sizin ikametinize yakın hastaneye sevk kağıdımız gelecek onla gideceksiniz dedi bazı yerlerde prodüsur aynı ama izlem yolu farklı oluyor

Bugun öylesine MHRS girdim Ankara icinde sağlık kurulu rendavusu varmi diye baktım bulunmuyor elmadag da var Polatlı var Ankara’da zaten sizin dediğiniz gibi olsa SGK ya ne diyeceğiz ki rendavu yok onların sevk kağıdı verip sevk kağıdı ile gidemezsek hic rapor çıkaramayacağız neredeyse

Sadece işyeri raporu askeri rapor verenlerden baska Ankara içi engelli rapor çıkarmak icin sağlık kurulu raporu rendavusu yok talep bıraktım bakalım her ihtimale karşı hazırlıklı olsun ama ben SGK nin sevk kağıdını beklemek zorundayım onlar oyle söyledi

@samedo99,
Arkadaşım bunu ben mi işaretledim? iyi bak hastane de yaşlılık muayenesi mi olacak yazacaktır acaba :) %44 raporu olan bana nasıl malulen emeklilik verir güldürme beni alla aşkına

<a href="https://hizliresim.com/ttr4s9u">Resim Yükle

@İsitmemuhammed,
valla bana bu şekilde yönlendirdi sizinki farklı işte bilemiyorum yani sgk her memur da farklı bir ses çıkıyor memurları işlerini eğitimi tam öğrenemedi çok karmakarışık oldu memurları bile anlayamadı bizlik durum yok banane ne yaparsan yapsın beni bu şekilde yönlendirdi ve bende bu şekilde yaptım bitti :)

Son düzenleme:
dönüş yapan herkese teşekkürler.
son atılan mesajlara göre taşlar yerine oturdu gibi.
Başka arkadaşların da işine yarar diye emeklilik başvuru sürecini anladığım kadarı ile özetleyeyim;

1- ssk'ya engelli emeklilik talebinde bulunuluyor.
2- geçmiş 6 aya ait bir rapor yok ise ya ssk bir hastaneye sevk ediyor ya da kişi mhrs'den sağlık kurulu randevusu alıyor.
3- eğer hastaneye ssk sevk etmediyse mhrs'den randevu alındıysa, randevuya 3 gün kala gidip ssk'dan sevk yazısı alınıyor.
4- hastane muayene işlemleri sonrası evraklar çalışma gücü kaybı birimine gönderiliyor.
5- çalışma gücü kaybı sonucu geldikten sonra emeklilik hakkı oluşmuşsa, ssk'dan alınacak evrak ile işyerinden çıkış yapılıyor.

şimdilik bu kadar.

@strazyevsk, aynen bu kadar başka birşey yok halen yok malulen oluyor yok şu yok bu beyim sulandı ya biz anlatamıyoruz yada adam gibi okumadan geliyor..

@virus1 İşine gelmiyor mu son attıgın safaya baksana kör müsün sevk nedeni ne yazıyor? Bak öyle konuş

@samedo99

Nasılsın :)

Sevk Nedeni : Sigortalının Maluliyet Tespiti ... yazıyor ya

Bu malulen emeklilik başvurusu olduğu anlamına gelmiyor. %10 Malul olabilirsin, %20 Malul olabilirsin, Malul olmayabilirsin.

Sevk Nedeni : Sigortalının Maluliyet Tespiti (%10 mu, %40 mı, %60 mı, %0 mı tespit edilecek demek)

1. Görselde Çalışma gücümün en az %60 oranında kaybettiğimin tespiti seçilseydi Malulen Emeklilik başvurusu olurdu.
1. Görseldeki seçilen Çalışma Gücü kaybımın tespiti ileyaşlılık aylığına başvurulmuş oluyor.

Mesajları dikkatli okumadım ama @virus1 in başvurusunda bir problem yok, doğru şekilde başvurmuş.

@samedo99, hepsi doğru anlamıyor bir tek sen doğru anladın bravo sana.. :) :) Sana ufak bi tavsiye vereyim hiç kafana yorma sgk git konuş memurlar burası sana göre değil hepsi yalancı hepsi okuma yazması yok iyi akşamlar. :) :) :) :)

@virus1,

Hakkınızda hayırlısı olsun benim ablam sigortası 4 Şubat'ta doluyor 6 ay önce bir kendisini bir rapor çıkarmıştık ablam sağır ve dilsiz bu raporda sadece duyma problemine oran verilmiş konuşmadan herhangi bir oran verilmemiş hep orada eksiklik var konuşmadan Orhan olduğu için şu an duymadan %52'ye yazılmış bu rapor ile SGK'ya gittiğimizde tekrar rapor için sevk alalım mı yoksa elimizdeki %52'lik rapor işimizi görür mü sevk alıp yeni rapor çıkartırsak konuşmadan da rapor oran verilecek %60'lerin üstüne çıkacak yani sizden ricam bu elimizdeki rapor %52 oranlı işimizi görür mü ayrıca bu oran orta seviye mi giriyor bilgi verirseniz sevinirim 16 yıl 3800 gün doldu

yeni tip rapor derken yani elektronik imzalı rapor mu? 2021'den sonra değişen, edevlette görünen rapor mu?

özülüler derneği başkanların dan bir abimiz bu saçma yasanın geri alınması için mitingler yapıcaz dedi ve baya öfkeli röpörtaj verdi

Hastalık cetvelinde Ek dosya dedikleri word içerisinde morbid obezite yok bu durumda vki %51 olan morbid obezlerin hasta olarak değerlendirilmemesi, iş gücü kaybı hafif olarak bile yer almaması ve çalışmaya son derece uygun oldukları anlamına mı geliyor bunlar bizlerle dalga mı geçiyor?

Birde hafif düzeyde çalışma gücü ne demek bu %40 mı oluyor?

Son durum nedir acaba örneğin benim raporum aşağıdaki gibi. Bu durumda ne olacak?
de18c79106578401f7c3.png

Son olarak bizim raporlarımız komple iptal mi olacak emeklilik için istedikleri iş gücü kaybı raporuna müracaat ettiğimiz zaman süresiz almış olduğumuz engelli raporlarımız iptal mi olmuş olacak?

Son düzenleme:
@BnymnYldz,

Şimdi ben 7 ocakta heyete girdim 36 aldım itiraz ettim 40 ve üzerine çıkarsam son 6 ayki rapor dan dolayı emekli olabilecek miyim?

Üst Alt