Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@İsitmemuhammed, Dys evrak takibinden bakıyorsun galiba dosya hareketlerine. Orada hastaneye sevk yapıldı yazısını görürsen eve tebligat gelmesini beklemeden SGK'ya gidip sevk kağıdını elden alabilirsin.

Hala şu süresiz olanlara niye elliyorlar aklım almıyor.

@İsitmemuhammed,

Merhaba ;

Burada konu kısmında ''yaşlılık aylığı'' yazıyor.

emeklilik türü seçimini yaşlılık aylığı olarak siz evrakta mı işaretlediniz, yoksa görevliye mi belirttiniz.
bir de malüllük aylığı türü olduğu için seçim hangi aşamada oluyor merak ettim.

@Kervan41,

Arkadaşım önemli olan o değil. Zaten muhtemelen doktorunuz eski raporun aynısının verilmesi konusunda durumunuzda dramatik Bir değişim yoksa yardımcı olur. Zor olan Ankara'daki yüksek sağlık kurulunun iş gücü kaybı değerlendirmesi.

@reciss,

aynı şey yazıyor ben anlamadım benim için iyi oldu o zaman 4680 güne tabiydin 3700 e mi düşmüş

@gannicus doktor da aynı puanı vermeyebilir. 2018 de Bartın'da raporu yenileyeyim dedim. Sol ayak polio var bende, ve minimum tekli koltuk değneği kullanıyordum. Ortopedist hanım gotunun ucuyla baktı neyin var kisalikta vardır al sana %20 dedi. Oysaki sonradan öğreniyorum iki tablo var ve biri kisalik diğeri yürüyüş bozukluğu. Ankara numunede yürüyüş bozukluğu olarak değerlendirdi doktor ve %36 verdi. Kısaca doktordan doktora da farkediyor. Bazen sizi konusturtmuyorlqr bile.

@gannicus,
Peki aynı hastane talebinde bulunabiliyormuyuz? Ben Kocaeli’de oturuyorum raporu İstanbul’dan almıştım.

@Kervan41,

Ben İzmir'den aldım. İstediğim hastaneden almama izin vermişlerdi. Şehir dışını bilmiyorum. Tabi üniversite ya da eğitim araştırma olacak...

@gannicus Dr uygun tanı verirse merkez kurulda uygun görür bu kadar muz cumhuriyeti değil burasın

@BnymnYldz,

biri bunu açıkalayabilir mi olumsuz birşey ben mi göremiyorum

“1) 31/12/2008 (dahil) tarihinden önce sigortalı sayılanlar için 3700 gün olarak,”

“1) 31/12/2008 (dahil) tarihinden önce sigortalı sayılanlar için 4100 gün olarak,”

aynı şeyler

@muhendis3232,

31.12.2008 dahil öncesi girişliler için getirilen emeklilik şartları

Hafif Düzey %40-49 18 Yıl - 4100 Gün
Orta Düzey %50-59 16 Yıl - 3700 Gün

olarak bu şekilde belirlenmiş bunu anlatmak istiyor o madde.

@BnymnYldz,

Evet aynı gün dayımı kaybettiğm için foruma ancak katılabiliyorum.yeniden rapor alması için sevk edilecekmiş.

@Gülçnn, Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin.

Kontrol muayenesi için sevk kağıdı olabilir.

Arkadaşlar merhaba benimde süresiz yüzde 55 oranım var olacak şeyi söylüyorum ikametgah bulunan yerdeki SGK mudurlugune gidiyorsunuz sizin 182 den sağlık kurulu randevusu almanızı istiyorlar üç randevudan 3 gün önce gel dilekçeyi hazırlayacağım diyor sonra üç gün önce oraya gidip evrakı teslim alıyorsunuz direk sağlık kuruluna o evraklar ile başvuru yapacaksınız sonra malum evragi verecek ve tek tek yine doktorlar görecek sizi sonra yine kurul var raporu direk SGK ya gönderecekler ama bu rapor iş gücü kaybı raporu olarak geçecek durum bu eğer uygun görülürse tek hastalıktan 40 üzeri sonuca göre emekli edecekler mesele bu

@samedo99,

Arkadaş siz pollyannnanin akrabası falan mısınız? Adamlar 1 günde emeklilik haklarımızı elimizden aldı. Burası muz cumhuriyeti değil diyorsun. Şaka mı bu?

@muhendis3232, Bu yeni yasa devlet memurlarının emekliliği ile ilgili bir değişiklik yapmadı.

Yukarda yapılan değişiklikler 4A olarak çalışan eskiden vergi indirimi ile emekli olabilen arkadaşlar için geçerlidir.

Sizin açınızdan bir değişiklik yok yani.

@muhendis3232,

Al bir şaka daha. Siz önce bir olayı anlayın. Olay daha önce vergi indiriminden kolayca emekli olanların büyük çoğunluğunun bu keyfî yasa ile belki de ömür boyu emekli olamayacak olması. Siz hala işin gırgırindasiniz...

@gannicus,

vergi indiriminden zaten emekli olmak ne kadar doğru binlerce sahte rapor var ayıklanır listede hastalığı olan da emekli olur zaten yeni yasa çıkacak kademeli emeklilik bu zımbırtılarla uğraşacağımıza zaten 40 yaş üstünüde emekli edecekler yakında. ben zaten engelli emekliliği olup her an kontrole çağırılmaktansa normal emekli olurum daha iyi bide emekli olsak 14 bin lira maaş bağlanacak.. boş işler.. 2000 üstü sigorta girişlilere 3 sene sonra seçime doğru yasa çıkacak

Pardon. Devlet memuru imissin sen. Normal. Tabi seni ilgilendiren bir şey yok...

Tamam. Git. Normal Emekli ol. Burada işin ne onu anlamadım. 15 bin evet sadaka ama birçok insan ona da muhtaç.

sakin oalım burada bırbirimizi kırmaya gerek yok hepimizin amacı emekli olmak sonuçta.

@dado84,

Oran kalkmadı mı ? Ağır ve Orta hafif tanı olarak emekli oluyoruz. tek hastalıktan böyle değil mi.

Merhaba şimdi İstanbul pendik sgk çıktım
Yetkililerin söylediklerini yazıyorum
1- Elinde raporu olanlar 6 ay dolmamışsa sgk başvurusu yapabilir
2-süresiz raporu ve vergi indirimi olanlar
15 Ocak itibari ile tekrar başvuru esnasında hastane randevu talebinde bulunacak
Yeni yönetmelik kapsamında değerlendirilecektir
3- Vergi indirimi ile emekli olmuş olanlar kontrol durumunda eski mevzuat göre değerlendirecekler

@muhendis3232

sende hiç utanma yok! insanlıktan nasibini almamış yaratık!

4C'lisin 2021 yönetmeliği ile emeklilik hakkın elinden alınırken az ağlamadın forumda, mesajların hala duruyordur. emekli olmak için 4a ya geçip vergi indirimi ile emekli oluruz yazdığın günleri unuttun galiba.

Senin hakkın elinden alınırken millete gaz veriyordun, mahkemeye verin diye!

bugün başka engellilerin hakkı alınınca, sahte raporlar var, onlar ayıklanır demek, nankörlük senin yaptığın, başka bir şey değil.

2021 den bugüne ne değişti onu da yazmışsın. 2021 de emeklilik hayali kurarken maaş 4 bin civarı, emekli maaşı 3 bin civarı idi.
Bugün maaş 60 bin civarı, emekli maaşı 14 bin 500. Aradaki fark kamuda çalışan biri için önemli kabul edelim.

Ama çalışamayacak durumdaki engellileri, 14 bin 500 liraya muhtaç engellileri de düşünelim yazarken. Nankör olmayalım lütfen!

geçen başkasına yazmıştım "acı duyuyorsan canlısın, başkasının acısını duyuyorsan insansın" diye. Malesef her canlı insan olamıyor!

@ucuncubahar

sen emekli olurken diğer olamayanların günahı ne ? sen eski raporunla emekli olurken olamayanlar için ne yaptın? adalet hak hukuk herkes için eşit olmalı... elinden şekeri alınan bebekler gibi ağlama... sağlık listesi orada orada varsa hastalığın git emekli ol...yada ver mahkemeye kazan..

Üst Alt