Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@sosyohasan, Siz zaten 3 yıl önce emekli olmuşsunuz. Süresiz veya süreli emekli olanların bu yasa ile ilgili bir hak kayıpları olmayacaktır boşuna biraz stres sıkıntı yapmışsınız.

Çoklu hastalıkları olan arkadaşlar açısından bundan sonra emeklilik imkansız hale getiriliyor.

Merhaba arkadaşlar emeklilik için 170 aradım yeni yasadan haberleri yok vergi indirim belgeniz ile en yakın SGK basvurunuz dedi

@Batax,

Mahkeme 5 ay içinde cevap verecek olumlu olursa düzeltilmesini isteyecek ama günümüzde anayasa bile dinlenmiyor..

@BnymnYldz, Bünyamin bey merhaba. Süreli Emekliyim. Süre bitimine 3 ay kala yeni rapor çıkartsam. Sgk ya versem kabul olurmu, yoksa sgk kendimi sevk yazacak lütfen

@Blac_sea, Sizin dediğiniz şekilde kendisi rapor alıp verenlerde vardı SGK'nın kabul ettiğini söylüyorlardı.

Normal prosedür ise 3 ay önce SGK'nın sevki ile kontrol muayenesi sürecini başlatmaktır.

@Blac_sea, Siz yinede bu durumu SGK'ya danışarak yaparsanız daha sağlıklı olur.

Benimde ileri tarihlerde kontrol muayenesi var ama SGK ne derse hangi hastaneyi uygun görürse ona göre hareket etmeyi düşünüyorum.

@OturanBoğa, merhaba abi bu kanun icin anayasa mahkemesine itiraz edilebilirmis ve geri cektirilebilirmis kazanilmis haklardan dolayi bu konu ile ilgili bir bilgi. Varmi bi haberin konusuluyor ama mahkemeye giden veren bindernek bisey

Geriye çekilseydi biz 2008 öncesiler 2008 sonrasına göre 3 sene fazladan çalıştık, o geri çekilirdi, şimdiden emekliliği yaklaşanlar sağlık kurulu randevusu alsınlar,biz Cuma gününe aldık

ben şimdi haftada 3 gün diyalize giriyorum. devlet benim nasıl çalışmamı bekliyor benden anlamış değilim vallaha bunlarda beyin yok.
3300 gün primim var. işe giriş tarihim 29.09.2014 10 yılım doldu. normalde 1800 gün 10 yıldan malülen emekli olmam gerekiyor. ama bu... neyse sövmeyeceğim. %90 engelli raporu olan, böbreği olmayan diyaliz makinesine bağımlı olan bir insanın nasıl çalışmasını bekliyorlar valla iqsuz bunlar.

bu malülen emeklilik ile normal engelli emekliliği arasında fark varmı ? kafam karıştı yine :D mesela ben normal 15 yıl ve 3600 yevmiyemi doldurup emekli olmak istiyorum, bu durum malülen emekliliğemi giriyor yoksa engelli emekliliğine mi?

@sosyohasan,

Beyefendi kontrol muaynesinde emekliysrniz ne vergi indirimi ne başvurdunuz ouke şey olurmu süreli emekliliklerde vergi indirimi bir kere alınır eğer oran derece kaybi olup emeklilik iptal olmazsa ki bunda bile 1 kere itiraz hakkı var bunun dışında engel devamla rapor sgy ya verilir dosyaya konulur emrklilik devam eder eskide de böyleydi şimdide boyke

yeni yasa ile SGK ya başvuru yaptığımız da engel oranı kabul edilmezse itiraz mı ediyoruz ya da daha sonra tekrar başvuru yapabilir miyiz?

Arkadaşlar ben de sgk ya danıştım genelge vs yok şu an dedi , şubat 5 nde doluyor benim tekrar rapor vs uğraşmam gerekir mi dedim günü geldiğin de gelirsin dilekçeni verirsin eski usül yenilemen gerekmeyebilir belki raporunu kabul ederiz . genelge olmadığı için şu an şöyle böyle olacak demek doğru olmaz dedi memur arkadaş günü geldiğin de görüşelim tekrar dedi.

@kaybedenler kulübü..,

Yasadan etkilenenler

@tsunami_,

Sizinki Normal emekliliğe girer. Malulen Emeklilikte 10 yıl ve 1800 gün isteniyor. Ama onun aylığı Daha düşük...
İşgücü kaybı oranınızi iyi tespit edin. Raporunuzdaki orana aldanmayın. Sonunda Emekli olamıyor iseniz boşuna ödemeyin derim ben...

Merhaba arkadaşlar. Bugün sıhhiye sgk müdürlüğüne emeklilik başvurusu için gittim. Ne olacağını görmek için 2023 Ekim tarihli raporum ile başvurdum. Başvuru sırasında memur bey ; henüz genelge yayınlanmadı. Yayınlanınca sizi arayacağız diyerek başvuru belgemi kabul ettiler. Gelişmeleri buradan yazarım.

Ya ben anlamıyorum bugün yüzde 50 raporu aldım süresiz tek hastalık gözden ve bugün 16 yıl 3900 günüm doldu şimdi emeklilik için dilekçe versem yinemi heyette sevk edecek raporu bugün aldim

@Mako1453,

O aldığınız engeli rapor oranı siz emeklilik için oran yazmayan çalışma Gücü kaybınız belirlenecek ona göre emekli olup olmayacağınıza karar verilecek eğer işgücü kaybı hastalık listesinde hastalığınız varsa emekli olursunuz değilde olamazsınız burda işgübü kaybı hastalık listesiyle normal engelli raporunda oranlar karıştırılmssın ikisi farklı şeyler

biraz önce Maltepe SGK'ya gittim. yeni rapor alıp gelin dediler. genelge vs bekleniyor mu diye sordum, SGK başvuruları kabul edin demiş.. kurul randevusu aldım. bekliyorum

@samedo99,

Belki sevk için belki işgücü kaybı oranını o rapor üzerinden hesaplayacaklar bilemiyorum. Bildiğim tek şey şuanda sgk taşra birimleri dahil kimse yol haritasını bilmiyor. Herkes genelge yayınlanana kadar beklemeye geçti. Genelge yayınlanmadan kim ne derse desin dedikodudan öteye geçmeyecektir.

@Senyorsen,

bende Dışkapı SGK ya 17 ocakta gittim eski rsporumu aldılar yinede sevk yapacağız dediler size haber vereceğiz evinize ksgit gelecek o kağıtla ikamete yakın hastaneye sevk olacaksınız o hastane kurul raporunu bize gönderecek çalışma gücü kaybı üzerinden emekli olacaksınız dedi artık vergi indirimi ile emeklilik yok dedi

Hadi bakalım. Çalışma gücünden değerlendirme yaparken bizi de aydırlatırmısın. Hafif tanı işitme kaybından kompleat implant (Cerrahi işlem )olmadan emekli olabiliyoz mu olamıyoz mu ? Şu tartışmayı sonlardırıp bizide bilgilendirir misin.?

2008 öncesi sigorta girişi olanlar yüzde 40 raporla kaç gün primle emekli olacak

@gannicus,

hmm teşekkür ederim benim zaten 5700 gün sigortam ve 17 yıllık sigorta sürem mevcut.. o halde ben artık dilekçemi verip direkt emekli olabiliyorum de mi?

Üst Alt