@Tarık91
Acı duyabiliyorsan, canlısın. Başkalarının acısını duyabiliyorsan, insansın.
Bizim ülkemizdeki en büyük problemlerden biri bu bence. Yasadan önce 100 engelli emekli olabilecekken, yasadan sonra 20 - 30 lara düşecek.
Evet engelli emekliliği kalkmadı, doğru ama engelliler emekli olmaya devam edebilecek mi ?
100 engelliden 70 i ne emekli olabilecek ne de ilerleyen yaşlarında bir iş bulup çalışabilecek.
"Birden fazla hastalığınız var ve toplamı 40 ın üstü ediyor ama tek tek bakıldığında hiç 40 veya üstü yok ise artık engelli erken emeklisi olamayacaksınız. "
Zaten bizim de itiraz ettiğimiz yer tam olarak burası.
Birden fazla hastalığı olan biri ilerleyen yıllarda nasıl çalışacak ?
Örnekle anlatayım daha iyi anla. Bugünkü yasanın öznesi olan yönetmelik 28 Eylül 2021 de çıktı.
Sürekli raporumla emekliliğe başvurdum, tarih 20 Eylül 2021. Yönetmelik çıkmadan bana da raporunu yenilesin dediler.
Yenilenen raporlardaki tanılar hiç SGK Hastalık Listesinde olmadı. Rapor oranım %80 olmasına rağmen emekli olamadım.
Engelli emekliliği kalkmadı evet ama ben %80 raporla ve hatta tek hastalıktan %70 olmasına rağmen emekli olamadım. Tek hastalık %70 olabilir ama SGK Hastalık Listesinde yoksa yine emekli olamıyorsun.
Tek hastalıktan %40 almış OKB'li emekli olabilecek mi ? Hayır. E hani engelli emekliliği kalkmamıştı.
100 kişiden en fazla 20 si yeni yasa ile emekli olabilecek. 80 i için artık engelli emekliliği kalktı. 20 si emekli olabiliyorsa kalkmamıştır diyorsun değil mi ?
Bende sana başkalarının acısını duyabiliyorsan, insansın diyorum!
Not: Yeni yasa benimle ilgili değil.
Not2 : Senin "bazı yanlış işlemler artık olmayacak hepsi bu" dediğin şey binlerce, onbinlerce emekli için hayati önemde. Bütün kızgınlığımın sebebi bu cümle!