Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

durmak yok reyiz yola devam... bu engellileri ve ailelerini daha çok köşeye sıkıştır ki sana daha çok oy versinler. aslanım reyizim. allah sana uzun, sağlıklı ömür versin. sen bu milletin hak ettiği muazzam, muhteşem tek adamsın

Merhaba

Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. İş yerinde hala engelli raporu ile çalışmakta olan kişilerle alakalı yeniden rapor yenileme durumu var mı ? Mevcut raporlamı çalışmaya devam edecekler.

Merhaba,yasaya itiraz etmemiz lazım anayasa mahkemesinin iptal etmesi için milletvekilleri ile görüşmemiz lazım,bütün kanallara atmamız lazım mağdur edildik

@onurguzel,

Dönmez. Sadece, kazanılmış emeklilik hakkında kontrole çağırıp yeni hastalık listesini dayatırlarsa bu konu döner. Ama zorlaştırılan emeklilik şartları dönmez. Teknik olarak hiç bir sorunu yok zira kanunun.

@berat1980,

engelli kadrosunda çalışmanda herhangi bir sorun yaşamazsınız rahat olun iş konusunda rapor yenileme vsvs işlemelere gerek yok bir kere işkur engelli olarak işlenmeniz yeterli ayrıca iş yeriniz sizi engelli kadrosundan kesinlikle çıkaramaz...

Velev ki öyle oldu hemen bağlı olduğunuz işkurumuna gidip durumu bildirin işkur işvereninize yazı yollar kadroya alın diye... Şayet almazsa 2 ci yazışmada ciddi bir ceza yerler bu konularda işkur acımaz.

@OturanBoğa,

Müktesep Hak Var! TORBA KANUNU Derhal Anayasa Mahkemesine Götürün!

Müktesep haklar ne demek?
Müktesep Hak, yürürlükteki hukuki mevzuata göre yapılmış bir düzenleme ile verilmiş bir hakkın, daha sonra yürürlüğe giren başka bir hukuki düzenleme ile artık verilememesi durumunda, daha önce bu hakka sahip olanların bu hakkının korunmasına verilen isimdir. Bu tarz durumlarda genelde hukuki ortamda çözüm üretilebilmektedir.
Hocam isa karakaş döner diyor.

@rgofis,

Var olan emeklilerin emeklililiklerini kontrol ile iptal etme konusu anayasa mahkemesinden %100 döner. Ama kanunun kalanı aynen geçer. Emeklilik zorlaştırıldı. Oldu bitti. Bu hukukun değil siyasetin konusudur. Siyaseten de adamların buna gücü ve yandaşı var. Yani ortada bir sorun yok. Maalesef durum bu.

@OturanBoğa,

Belki bir umut kanun çıkmadan önce vergi indirimi alan engelliler hak kaybına ugratilamaz diye bir kara çıkar .çünkü bizler manevi olarak yipratildik örneğin ben çalışma gücü kaybına göre emekli olacağımı bilsem hastalık listesine bakar benim hastalığım burada yok diyip emeklilik için gün saymazdim veya vergi indirimi almazdım sen şu gün emekliliği hak ediyorsun denip sayılı günlerin kala kanun değiştirildiğinde hak kaybı olmuyor mu

@OturanBoğa,

Benim fikrim sürekli raporu olan sürekli engelli indirimi olanlar içinde büyük hakkaybı var ve dönebilir onlarda sadece yılın dolmasını bekliyor diğer şartlar gerçekleşmiş 2-3 ay önce sigortası başlasa emekli olacaktı nasıl hakkaybı olmaz denirki

Merhaba arkadaşlar bu yeni çıkan kanunla alakalı herhangi bir dava acilicakmi bilgisi olan varmı sonuçta verilen hiçbir hak geriye doğru gidemez diye bir kanun var burdaki malum durumda geriye gitme değil resmen iptal durumu var bilgisi olan varsa paylaşabilirmi lutfen

@onurguzel, s

Oturan boğa "her şey usulüne Uygun. Dava açılsa da geri gelmez" diyor. Sanırım hukukçu kendisi. Bunu zaten anca bir hukukcunun değerlendirmesi gerekir. Biz ne desek boş...

İşte hukuk dışı değilmiş. Anayasa mahkemesi de hukuk açısından degerlendirir. Ben de hukuka aykırı zannediyordum ama herhalde. Gereği yapılır zaten. Merak etmeyin...

@gannicus,

Ben de hukukçu değilim. Ama yazılan çok net. Konu hukukun değil siyasetin konusu. Şusuyla busuyla 500 bin engelli/malul emeklisinin, milyonlarca engellinin ve ailesinin üstünden buldozer gibi geçtiler. Adamlar 1. parti. Konuşulacak olan, çözüm aranması gereken de budur. AKP/Saray'ın yaptığı şey için onlara bedel ödettirmedikçe, özellikle akpli arkadaşlarımız bu konuda ses çıkartıp partilerini uyarmadıkça, eleştirmedikçe, gerekirse oylarını değiştirmedikçe, herkes bu güçsüz kitleyi ezer. Hakladırıdr da. akpyi seveler partilerini uyarmaya, sevmeyenler avazları çıktığı kadar bağırıp sövmeye başlamalı ki bir daha kimse bu büyük kitlenin haklarını gasp etmeye cüret edemesin. Bunu yapmayıp mahkemelerden medet ummak boş iş. Mahkemeler de güçlüden yanadır zira.

Siz hala Anayasa mahkemesinden döneceğini mi düşünüyorsunuz? Alooo bu ülkede Anayasa Mahkemesi bile pasifize edildi. Anayasa mahkemesinden gelen kararlar tanınmıyor. Anayasaya aykırı olduğunu bildiklerine rağmen böyle kararlar alıp resmi gazetede yayınlamaları herşeyin özeti. Neyse Muhalefetimiz buna da kırmızı kart çıkarır olur biter ;)

Benimkisi umut ama haksızlığa uğrayıp susan dilsiz şeytandır insanları ve fikirlerini değiştirmek zor lakin enseyide kararmamaliyiz birlikte güçlüyüz öyle olmaz böyle olmaz diye geri durarsak hicbirsey elde edmeyiz kabullenmek razı olmak bence doğru değil yoksa herşeyin onların elinde olduğunu bende biliyorum umutlarımızı yitirmek karalar bağlamak doğru değil sadece demek istediğim buydu herkesin firkrine tabiki saygı duyuyorum saygilar

Merhaba arkadaşlar,

3. evre kanserden %40 engelli raporum var ve sgklıyım. Normalde mart ayında emekliydim ancak yeni yasadan sonra maalesef emekli olamıyorum. Sanırım bu kanun memur ve bağkurlular için geçerli değilmiş. Kardeşimin şirketine ortak olup bağkura geçiş yapabilme şansım var. Bu durumda yeni yasa hala benim için geçerli olur mu?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

@Mitlim,

Zaten bu 4b yani bagkurlulara senelerden beri uygulanıyor. Şimdi 4alilara da uygulanmaya başlanacak. Değişen bir şey yok yani. Boşa uğraşmayın...

benim 1999 ssk girişim var, 2014 sürekli raporumla vergi indirimi alıp, çocuk felci ile emekli oldum,bizde mi kontrole gideceğiz.

merhaba,3.5 Yaşında çocuk felçi geçirdim iki ayagımdan. polio sekeli hasta her iki alt ektremite için kafo kullanmak zorunda tablo 3.4 göre özürlülük oranı yüzde 42. rapor 2013 de aldım,hastalık zaten dahada ilerledi yeni düzenlemede emekli olabilir miyim? 2023 kalp krizide geçirdik kalp yetmezli dediler, 2024 emekliliği vermedim. yeni de emekli olur muyuz sizce?

Son düzenleme:
@OturanBoğa tek engelden ortopedik raporu olanlar da sgk kurulundan geçemeyecek mi sizce? mesela benim oranın 53 tü sonra 42 yaptılar ben başvursam red mi alırım.

eminim çoğunluk neyin değiştiğini yorumlara bakarak yanlış anlamıştır, arkadaşlar engelli emekliliği kalkmadı, bazı yanlış işlemler artık olmayacak hepsi bu, mesela tek bir hastalığınız var ve engeliniz 40 veya üstü ise engelli erken emekliliği hakkınız hala var. ama birden fazla hastalığınız var ve toplamı 40 ın üstü ediyor ama tek tek bakıldığında hiç 40 veya üstü yok ise artık engelli erken emeklisi olamayacaksınız. videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

@Tarık91,
Hayır. Engelli emekliliği kalkmadı değil kalmadı. Bak yine yazıyorum . Sen belli ki işin içinde değilsin. Bilmediğin konularda yorum yazmaz isen iyi olur. Saçma sapan videolara inanma. Bunlar bunu çıkaran yalancıların uydurdukları şeyler...

Senin yanlış şeyler dediğin Bizim vergi indiriminden Emeklilik hakkımız. Senin belli ki bu işlerle ilgin Yok. Burada işin ne ki O zaman?

Üst Alt