Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

Bu Site Tamamen Siyaset konuları. Bence bırakın kim ne çıkartmışsa çıkartmış. Bizim Onları düzelttirmemiz gerekiyor. Konularda bu şekilde olması gerekiyor.

@iLhan,

Siyaset değil. Kanunu çıkaran kişiler ile alakalı yazılan şeyler var. Ha arada heykel takıntısı olan bazı arkadaşların mevzuyu CHP'ye getirerek olayı siyasilestirdigi doğru ki bence bunların burada işi yok. Kanun teklifini veren, onu meclisten geçiren, kanunu imzalayan hep akapeli. Ne yapalım? Bunu konuşmayalım mı? Hatırlatıyoruz ki bu kesim 5 yıl sonra bu kanunu da Kılıçdaroğlu çıkardı demesinler diye. Bunlar derler çünkü...

Bu ülkede haksızlık karşısında birlik olmadıkça haklarımız her gün gasp edilecek. Yıllar önce bunu söylediğimizde vatan haini ilan edildik. Engelli olarak ne lüks aracımız kaldı ne de hainliğimiz. Şu dünyada insanca yaşayacağımız kısacık sürede fırınlayıp yakmadıkları kaldı biz engellileri.

EYT EYT EYT takmış herkes bir eyt ye yok eyt çıkardılar falan filan. Onlarında vaktiyle bizim gibi bir yasayla emeklilik hakları ellerinden alındı, mücadele ettiler hakları nı geri aldilar sadece olay bu.

@Sevgitt,

Seçimi kazanmak ve koltuğu kaybetmemek için mecburen vermek zorunda kaldılar. Yoksa hayatta vermezlerdi EYT'yi . Amaçları millete hizmet değil ,koltuklarını kaybetmemek.

@Sevgitt,

Tamam doğrudur da , hangi hukukta , sistemde , ahlakta yazar bir çırpıda 2 milyon insanı emekli etmek sonra çıkıp ta külfet oldu bize demek . Acısını bizden çıkardılar net

@hakan3461,

Yahu kanun teklifi mi kaldı ??
Madde resmi gazetede yayınlandı ve resmi gazeteye bak bakalım 17.nci maddenin bizimle ilgisi var mı.

Engellileri ilgilendiren maddeler 1-14 ve 15 oldu.

Allah aşkına yolladığım linke gir ve oku ya, insanı yoruyorsunuz ya.

@Sevgitt,
Eytye takan yok. Tam tersine Zaten mağduriyetleri giderildi yazdım. Okuduğunuzu anlamakta zorluk mu çekiyorsunuz? Bu arada bu reyiscilere sorun. Eyt de cehape yüzünden çıkarıldı derler. Demişlerdi de. Şimdi bu absurd kitlenin verdiği oylar benim geleceğimi belirliyor. Eleştirmeyelim mi?

Pardon. Siz sanırım tepkiyi başkasına vermişsiniz. Özür 🤦

@gannicus,

Sözlerinize sonuna kadar katılmakla birlikte bir ekleme yapmak istiyorum. Evet engelliler mağdur ama tek mağdur onlar değil. 1999 öncesi sigorta tescili yapılmış e-devlette bu tescilleri görünen ama bu sigortaları emekliliğe sayılmayan çıraklık okulu ve meslek lisesi mezunları da mağdur. Hatta bu kişiler devlet tarafından kandırılmış...

@gannicus,

EYT yüzünden emekli olamadığını düşünenlerydi tepkim size değil😀sadece burada değil birçok yerde eyt diye birşey çıkardılar onlar yüzünden biz olamiyoruz vs gibi söylemler var sanki suçlu onlarmiş gibi. İnsanlar eyt nin ne olduğunu bilmiyorlar bizim gibi bir yasa ile haklarının ellerinden alındığını vs.

@numberreel,
Size katılıyorum. Ben de ticaret lisesi mezunuyum. Staj girişim 1992. Yani bir adam bir yerde çalışmaya başlamış ise ilk işe giriş tarihidir. Ama bundan bir şey çıkmaz muhtemelen. Yanlış anlaşılmasın. Aynı zamanda ilk işe girişim 2002. Yani kendini mağdur olarak lanse eden kademeli emekli grubunun da bir üyesiyim. Tarafsız yorum yapmaya çalıştım...

@gannicus,

Bu ülkede takım tutar gibi siyasi parti tutuldukça bu değişmez. Bunun partisi falan yok. Mesele anlayış meselesi. Altımızdan halıyı çekiyorlar fanatizmden vazgeçmiyorlar.

BURDAN her vekile tek tek mail atıyorum,

CHP den Aylin hanım cevap yazdı bana dün ,

ANAYASA MAHKEMESİNE TAŞIYACAĞIZ diye ...inşallah sesimiz duyulur....BEN VATANDAŞ OLARAK her yere itirazımı yapacağım.mahkemeye verilirmiş evet ama üst mahkemye ordan bir üste ordan en son anayasa mahkemesine gidiyormuş yani çok uzun o yüzden direk VEKİLLERİN anayasa mahkemesine gitmesi gerek .VE BU YASAYA OY ÇOKLUĞU İLE ONAY VERENLERİN gitmesi gerek .ERKEN SEÇİM ŞART.

@berat1980,

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bizim suçumuz neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
yatlara katlara saraylara 20 katı ihalalere para var , bir köprü parasına 30 köprü parası ödemek var, ballı kaymaklı milletvekili maaşlarına para varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

BİZİM SUÇUMUZ NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Arkadaşlar amacım kesinlikle gergin ortamı daha da gerip korku vermek ya da üzmek kesinlikle değil, lütfen yanlış anlamayın ama bir gün hepimizin başına gelebileği ihtimalini düşünerek (umarım gelmez)yeni bir gelişmeyi paylaşmak istedim.

Sabah saatlerinde yaklaşık 3 yıl önce süresiz engelli raporundan ortopedik engelli öz ve öz teyzemin kızı aradı ve evine emekliliğinin iptali vb. olduğuna dair tebligat aldığını söyledi.
En yakın zamanda kuruma gitmesi söylemiş.

Böyle bir şey olabilir mi o yanlış anlamış ya da bana yanlış anlatmış olabilir mi?

@Gülçnn,

amaç yeni oranlarla değerlendirip EMEKLİLİĞİ İPTAL ETMEK....BAŞTAN BERİ AMAÇ BU...YILLARDIR SÜRELİ RAPOR VERİLMESİNİN DE AMACI BUYDU......

@Gülçnn,

Kusura bakmayın ama net olmayan bir bilgiyi burada neden paylaşıyorsunuz ? Önce netleştirin , öz teyzenizin kızı değil mi ? Arayın yanlış mı anlamış yoksa size yanlış mı anlatmış öğrenin , sonra kesin bilgiyse burada paylaşın lütfen

@gannicus,
Süresiz emekli olanlar kontrol muayenesine gönderilmez diye bir şey yok. Oluyor böyle şeyler.

SGK bu yani istediği kişiden istediği zaman kontrol muayenesi talep edebilir.

@Gülçnn, Öz ve öz teyze kızınızın yanlış anladığını veya size yanlış anlatmış olabileceğini düşündüğünüz içeriğinin bile ne olduğu belli olmayan bir tebligatı bu şekilde anlatmanız ne kadar doğru 🤔

Madem öz ve öz teyze kızınız size göndersin tebligatı okuyun buraya bilgi verin arkadaşlar ne olduğu hakkında bilgi versin.

Bu şekilde paylaşım yaparsanız süresiz emekli olanların emeklilikleri iptal ediliyor diye yorumlayacak kişi çok var burada.

Tebligatın ne amaçla gönderildiği öğrenip mesajınızı güncelleyebilirsiniz.

Direk maaş kesme belgesi ancak çalışma süresi boyunca bir eksik yada usulsüzlük vs olanlarda olabiliyor kendini bir yerde çalıştı gösterdiyse vs engelliler şikayet ihbar benzeri durumlarda kontrole davet ediliyorlar direk kesme vs hiç duymadım @Gülçnn,

Merhaba,
Ben defterdarlığa başvuru yapıp hastaneye sevk edildim.
Hastane işlemlerim tamamlanmadan yasa çıktı.
Raporum çıkmak üzere ama önceki başvurumu kabul ederler mi acaba?

@Konyaereğli,

Kendini bir yerde çalıştı gösterdiyseler ile giderlerse herkesin emekliliğini iptal ederler. Adama madem öyle ispat et derler. Gerçi feto dolayısıyla khk ile hiçbir ispat olmadan memurluktan atılan birkac insan tanıyorum. Her şey beklenir.

@grknpk,

Hastaneye sevk ettiler ise zaten Yeni yasaya tabisiniz. Vergi indiriminden Emeklilik için hastaneye sevk Yok.

Üst Alt