Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@gannicus

Ben o yasayı sunan vekile hakkımı helal etmiyorum bunların sebebi o benim kızdığım Akp ye oy verenler burada vardır ne demek ülkenin çoğunluğu Akp ye oy veriyor oy vermeyi buradaki engelli sitesine karıştırmak bizi birbirimize düşürmek niye

@alibykbs,

Emeklilik için sigortalılık süresi ve prim de tamamsa emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurup şansını deneyebilirsin.

@gannicus,

geçmiş olsun. ben 4a dan değerlendirileceğim. benim hipertrofik kaydiyomyopati evre 2 den %100 raporum mevcut + süresiz vergi indirimim var. icd kalp pili cabası. biraz ortalık durulsun diye bekliyorum. bakalım bizi nasıl değerlendirecekler çok merak ediyorum.

@m32t,

Siz yeni sistemde de rahat olursunuz. Benim yüzde 50 idi. Ef 50-55 arası. Sizi de yapsınlar bir zahmet. Günleriniz tamam olduğunda hemen başvurun. Geçmiş olsun...

@Semih avci,

Bu konuda hiç tereddüt yok. Konu çok net. Bu bilgiyle sakinleşin derim. Vergi indirimi ile emeklilik artık yok. Balthazard formülü ile birden fazla hastalığın toplanması artık yok. 506 sayılıl yasa artık yok. Artık 5510 28 ve sgk hastalık listesi’ne göre tek bir hastalıktan yeterli tanı almak var.
Maalesef durum bu.

@Semih avci,

Gece yayınlanan resmi gazeteye gir, 1 - 14 ve 15.nci maddeler bizi ilgilendiren maddeler. Ve bu maddelerin içinde, o görmek istediğin belge kanıt var.

Örneğin 1. Madde; 17/07/1964 tarihli ve 506 sayılı ssk kanununun geçici 87.nci maddesi "kaldırılmıştır" yazıyor.. şimdi gidip internette bu kanunun ne olduğunu araştırırsan kaldırılan şeyin belgesine ulaşmış olursun.

Ya da madde 15'de 5510 sayılı kanunun 10.ncu maddesinin ikinci fıkrası "kaldırılmıştır" diyor. Yine gir internete o madde neymiş ikinci fıkrası neymiş, ve kaldırılan neymiş görürsen o da bir belge senin için.

Emeklilik sisteminin değişmesiyle bize tokat atıldı. Suratımızda da 5 parmak iz çıktı. Bu tokat sadece emekli olacaklara değil emekli olmuşlara da atıldı. Lafı dolandırmaya lüzum yok, ne yapalım, bu olanları Mahmut mu yaptı diyelim? AKP yaptı tabiki. Reisin haberi yoktu diyenler derdini marko paşaya anlatsınlar. ikincisi artık gölge de olmasınlar. Utançlarıyla (varsa, kalmışsa) sussunlar!

Senelerce muhaliftim dilim yetmeye çalıştıkca izah ettim. Artık umrumda değil altta kalanın canı çıksın oyum Ak Partiye Reyise

@gannicus,

ben aslında günleri senemi herşeyi doldurdum. ekonomik olarak yeni bir iş arayacak imkanım ve kudretim olmadıgı icin mevcut işime devam etme kararı vermek zorunda kaldım. işyerim sağolsun emekli olarak çalışmama müsade etmedi yolları ayırırız dedi. işimi seviyorum evime yakın ve farklı bir meslek icra edebilecek gücüm yok. o yüzden boyun eğmek zorunda kaldık. verdikleri emekli maaşları malum. emekli olup kenarada çekilemedim. beni bu halde çalışmaya zorlayan acaba emekli olduktan sonra çalışmama müsade edecekler mi diye düşündürenler utansın gerçekten.

Geçen mecliste bir milletvekili, AKP sıralarına dönerek:

- Her cümlenizin sonunu "Allah bizi utandırmasın", "Allah bizi utandırmasın" diyerek bitiriyorsunuz, görüyorum ki hepinizin duaları kabul olmuş sanki. Hiç biriniz kesinlikle utanmıyorsunuz!

demişti.

Bu yasadan sonra canı yanan her bir engelli kardeşimin duasının da kabul olduğunu görmek en büyük dileğimdir.

Tamam kanun yapıcılar siyaseler hepimizin farklı dünya görüşleri var ama burda ortak amacımız engellerin hakların korunması konusunda hemfikir olmak gün gelir iktiradıda muhalefetide birbirimizi kırmadan eleştirmemiz lazım.Yani hem muhalefetle hem iktidardakilerle yeri geldiği zaman konuşup durumu izah etmemimiz lazım.Yoksa kısır siyasi çekişmelerle kendimizi tatmin etmemiz gerksiz.

engelli bireylerin daha erken emekli olabilmesi hakkı artık kalmamıtır. sgk çalışma gücü kaybı listesini inceledim resmen artık fiziken işe gidemeyecek hale gelmeden emeklilik hakkı almak çok zor. kısaca ben engelliyim . nispeten daha erken emekli olma hakkım var diye bir şey neredeyse artık yok. malulen ve mecburen emekli olmak var.benim anladığım budur.

@m32t,
Siz zaten istediğiniz zaman olursunuz. Aceleye gerek yok. Bir de Emekli olduktan sonra (malullükten olmazsanız) sgdp diye bir şey varmış. Onu ödeyerek çalışmaya devam edebiliyorsunuz sanırım. Tam bilmiyorum ama. Oturan boğa ya bir sormak lazım 😀

@OturanBoğa,
Selam sorum şu rapor oranları neye göre belirlenecek yüzdelik olarak.
Örneğin ben böbrek nakilliyim ağır engelli grubunddayim rapor oranım yuzde kaç bunu nereden görebiliriz.

@hanifeaydin, biz 2 aydır burda heryerde savaş verdik.destek olun dedik bize bakın emekli olmuş süreli raporlu olanlarında emekliliği iptal olacak

Yeni moda reisciyim demek...
Arkadasim akp=reis bunu cozemediysen oy kullanma. Erdoğan CHP ye Geçse oy verecek misiniz reisciyim diyenler hep algı peşindesiniz

@OturanBoğa
Peki engelli araç alırken nasıl olacak o is?

Müktesep haklar ne demek?
Müktesep Hak, yürürlükteki hukuki mevzuata göre yapılmış bir düzenleme ile verilmiş bir hakkın, daha sonra yürürlüğe giren başka bir hukuki düzenleme ile artık verilememesi durumunda, daha önce bu hakka sahip olanların bu hakkının korunmasına verilen isimdir. Bu tarz durumlarda genelde hukuki ortamda çözüm üretilebilmektedir.

@gannicus,

Arkadaş Akp ye oy vermicem dedim ben Akp li değilim ben reisciyim dedim ama oy vermicem dedim sen hala ne anlıyon bu yasa çıktı ya bitti benim için değişen bişey yok ben sabahtan beri engelliyim engellinin yanındayım diyorum ama kafa cehape ile aynı çalıştığı için algılayamıyorsun galiba

@cdj,

https://t.co/27PcEzUeXT 2/2717 esas numaralı kanun teklifini istersen incelleyerek bilginin doğru mu yanlış mı olduğunun kararını ver.
MADDE 23- Bu Kanunun;

a) 10 uncu ve 17 nci maddeleri yayımını izleyen ayın başında,

b) Diğer maddeleri yayımı tarihinde,

yürürlüğe girer.

2008 öncesi vergi indirimi ile emekliliğin önüne geçmelerin sebebi şöyle bir şey olabilir. Malum Eyt yi çıkarınca 2000-2008 arası madur bir kesim oluştu. Bu araya da bir düzenleme gelecek. Düzenleme ile birlikte emeklilik hakkı kazanılacak diye düşünüyorum.

@berat1980,
Çok romantik bir bakış açısı.

Öyle bir mağdur kesim yok kardeşim. Onlar mağduriyet yarattı. O zaman herkes mağdur. Yaşar Okuyan 1999da o yasayı çıkardı. 1999 dan önce işe girenler geriye dönük etkilendi. Onların da çıkan yasa ile mağduriyetleri telafi edildi. Dediklerin kanundan sonra ise girişler. Öyle mağduriyet mi olur? Asıl Vergi indirimi yasası ile biz 1999daki eytlilerin durumuna düştük. Şu anda tek mağdur engelliler...

Üst Alt