Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@paloco,

Ben tabloyu tam bilmiyorum ama Hastalığınızı tam olarak yazarsanız yardımcı olurlar. Yüzde 40 rapor bir şey ifade etmiyor. Toplam gün iş gücü kaybınıza göre değişir...

Arkadaşlar bir arkadaş bişey demişti bana tam hatırlatmıyorum nerede söylemişti ama yeni olmuştu . Tek hastalık %40 ve üzeri varsa raporunda yenileme istemeyebilirler raporun için diye öyle bişey var mı? Benim iki hastalıktan mevcut birinde %20 birinde %80 . Raporum %84 vergi indirimi raporum da %72

@tsunami_,

Gün olarak her türlü yeter ama yıl olarak bilmiyorum. Bir de başvuru yapınca iş gücü kaybına bakacaklar. Tutuyor ise yapacaklar...

@Kervan41,

Onunla alakalı Yok. Raporu Son 6 ayda alıp almadığına bakarlar...

@paloco,

O raporla bütün engelli haklarından faydalanabilirsiniz. Emeklilik için farklı bir değerlendirme yapılacak. Sizdeki rapor engelli raporu.

Emeklilik başvurusu yaptığınızda durumunuz ile ilgili çalışma gücü kayıp tespiti yapılacak. Şartlar sağlanıyorsa emekli olunabilecek.

@adil12,

Arkadaşım bende aynı durumdayım.işitme kaybı nekadar süredir var? Komplikasyon varmı?

CHP anayasa mahkemesine taşıyacaktı. Fakat bunla ilgili gelişme yok mu? Ne zaman verecekler mahkemeye?

Merhaba, Ankaraya gonderilen engelli raporuma istinaden Ankara Merkez Saglik kurulu tarafindan hakem hastaneye yonlendirildim ve 3 ay sonra çalışma gücü kaybı % 46 olarak tespit edilmiştir yazisi aldim.

Emeklilik basvurusu yapacagim zaman tekrar mi hastaneye gonderilecegim yada mevcut raporumu inceleyip SGK karar mi verecek?

@Blac_sea,

bana memurun söylediği yeni rapor getir. genelge vs bekleyecek miyiz dedim, SGK dan gelen başvuruları kabul edin açıklaması gelmiş. sevk etmedi. yeni tip rapor istedi. gelen raporu sağlık kurulu değerlendirecek dedi.

Edevletten engelli emeklilik başvurusu yapabiliyor muyuz yapsak herhangi bir olumsuzluk red vs durumu olur mu ?

@gannicus,
komplikasyon yapmış tip 1 diabetim mevcut, ek olarak sol 4 ayak parmak ampute, orta derece böbrek bozukluğu, hipertansiyon tansiyon, hipertroidim ve el-ayak ana damarlarım tıkalı

@gannicus,
rapor oranım %90, tek hastalıktan en yüksek oranım %60 (periferik arter damar tıkanıklığı)

@tsunami_,
Hastalık listesini bilmiyorum. Bilsem de tam bir değerlendirme yapamam. Çünkü çok karmaşık maddeler var. Umarım olursunuz.

Yazdiginiz şikayetin oranına bakarsak emeklilik için şansınız var. Başvurabilirsiniz...

@tsunami_, Geçmiş olsun hastalığınız listede mevcut. Emeklilik başvurusu yapıldığında alacağınız raporun SGK Sağlık Kurulu tarafından incelenmesi sonucunda Hafif Düzey olarak çalışma gücü kayıp tespiti yapılırsa çalışma yılı ve prim günü yönünden kriterler sağlanıyorsa emekli olabilirsiniz.

Aşağıdaki listede Hafif Düzey için yazılan hastalık ile ilgili tanı sizin durumunuza uygun diyorsanız şansınızı denemelisiniz.

Öncelikle tüm engellilere geçmiş olsun akp ve guççuk ortağı sonunda bizede bir kazık attı.
Benim öğrenmek istediğim elinde süresiz vergi indirimi olanlar da mı artık yeni yasaya tabi

Üst Alt