Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

Arkadaşlar doğru mu anladım birşey sormak istiyorum . Şimdi benim sigorta girişim 2007 Şubat 5, yeni yasa ile şubatı beklememe gerek kalmadı doğrumuyjm 6400 prim . Yılı düşürmüşler doğru gördüysem hakedişim tamam ama hastaneye yönlendirileceğim yeni rapor için dimi??

sgk emeklilik isteyenlere yeni rapor isteyecek dolayısıyla o rapor geçerli olacak 40 ve üstü almak şartıyla...

Bazı şeyler siyaset üstüdür. Takım tutar gibi parti tutulmamalı. Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir.
zaten zor durumda olan insanları neden daha zor duruma sokarlar anlayamıyorum. verginin alasını ödeyen biziz, savaşan biziz. devasa şirketlere iş adamlarına her türlü kolaylık sağlanırken alt kesime neden bu kadar yükleniliyor.
şirketlerin milyonlarca milyarlarca vergi borçları silinirken bu ülkeye sadece emekliler mi yük ?

mücadele diyen arkadaşlar seçim olmadığı müddetçe hiç bir şey olmaz seçim zamanı belki bir şeyler olur onun haricinde yararımıza hiç bir şey beklemeyin. Çünkü ben bu zamana kadar görmedim.

@Kervan41,
Evet. Sonra da reddecekler. Siz itiraz edeceksiniz. Yine reddecekler. Sonra avukata gideceksiniz. Şanslı iseniz Benim gibi biri sizi caydırıp avukata para vermekten kurtaracak. Çünkü mahkeme ise yaramıyor. Geçmiş olsun...

Ha bir de boşu boşuna hastaneye rapor için 1500 lira falan ödeyeceksiniz...

@nursee87,
Bana sorarsanız olamazsınız. Geçmiş olsun. (Gerçek anlamda geçmiş olsun. Vergi indirimi kalktı diye değil.😀)

@gannicus,

Şuan için zaten en mantıklısı, beklemek. ortalık çok karışık çünkü.
Lütfen şu hastag destek verin.
1 dk nızı almaz. destek olun.
Herseyi elestiriyoruz . Ama harakete gecmeye gelince kimse birsey yapmıyor.

#EngellidenOyYok kopyala yapıştır yapmak. 1 dk almaz. 🙏

@ErzincanLee,

Ortalık karışık değil. Ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar. Bugün otobüste birisi bir bayinin 15 ÖTVsiz araba için vergi dairesi başvurusunun olumsuz sonuçlandığını söyledi. Adamlar engelli arabalarını 5 sene sonra yeni satmışlar. Şimdi 10 yıldan önce almalarına izin yok. 5 yıl daha bekleyecekler. Geriye doğru kanun işletiyorlar. Kopyala yapıştır yaparız. Sorun Yok...

@gannicus,

Bilmiyorum valla ben vergi indirimi için çok uğraştım almak için 1 yıla yakın sürdü süreç çok zoruma gidiyor şu durum . Bir de engelim tedavisi olmayan bi engel raporum da süresiz anlamıyorum aklım almıyor yapılanları .

@Kervan41,

Youtube da bir yayın izledim dedi ki; güya eskiden vergi dairelerinden emeklilik zor olduğu için ve 2008 sonrası olanlarla 2008 öncesi arasında fark olduğu için yani 2008 öncesi daha çok çalışığ daha çok prim günü ile aynı oranda 2008 sonrası daha az çalışıp daha az prim günü ile emekli olduğu için şartlar eşitlendi bu şekilde emeklilik daha kolay olacaktır denildi ama yaşayıp görcez 2008 sonrası olup emekli olan varsa onlarda buraya yazmaz sanırım

@gannicus,

Red etmesinde değilim ben vergi indiriminde de hakkım olanı geç te olsa aldım . Ben şeyi merak ediyorum yarın gitsem başvurabilirm yani Emeklilik içn. Yeni rapor gerektiğini bliliyorum artık onu anladım.

@nursee87,

Yalan. İşin içinde olmayanlar bilmez. Peki. Bayram değil seyran değil. Eniştem beni neden öptü demezler mi adama? Neden devlet bana avantaj veriyor. Bu nerede görülmüştür?

@Kervan41,
Vergi indirimi hemen verilir. Sizin nasıl 1 yıl sürdü?

Benim şimdi 4 hastalıktan yüzde 49 süresiz raporum var 2024 10 ayda aldım ama tek hastalıktan 40 üstü bir oranım yok ve 10 yıldır caliştigim işyeri beni rapor aldım diye sağlık nedeniyle işten çıkardı 28 kodla.ben şimdi işte bulamıyorum ortada kaldim.sgk senin cakisma gücü kaybın yok derse işyeri beni işten niye çıkardı neye göre belirlenecek benim hiçbir güvencem kalmadımi..

@boyaci0074,

İste asil mağdurlar sizin gibiler oldu birden cok hastalık ve tek hastalıktan yüzde 40 altinda kalan( artık oran bir ise yaramıyor ) emeklilik durumu kalktı simdi sizin hastalığınız 2021 yılında yayınlanan SGK çalışma kaybı gücü listesinde yok ise engelli raporunuz sadece maaşınıza birazcık katkısı olmaktan başka ise yaramayacak su indirimi faturalardan da yararlanabilirsiniz ama emeklilik çalışma gücü kaybı listesinde en az hafif tanıya girmediği sürece emeklilik hakkınız normal emeklilik statüsünde değerlendirilecek engelli emeklilik statüsü esas alınmayacak sizin adınıza üzüldüm

Son düzenleme:
Sorun var. Benim sadece kalpten yüzde 50 süresiz raporum var. Reddettiler... Artık sadece malullük var. Engelli emekliliği Yok...

En az hafif tanıya girecek SGK hastalık gücü kaybı listesine bakın cunku esas kalınan maddeler burada oran bir ise yaramayacak duzeltme yapayım

@samedo99,

Ben de onu diyorum zaten. O oranlar için çok ciddi problemlerinizin olması lazım. O zaman ben 4500 günü neden ödedim ki? Aklımızla dalga geçiyorlar. Şu de bir Acayipsiniz. Sabahtan beri Zaten bunun kavgası yapılıyor. Ben o kadar hasta olduktan sonra bir zahmet beni emekli etsin...

@İsitmemuhammed,
Kafalarına göre bir liste yapmışlar. Ciddiye alınacak bir şey değil. Milleti Emekli etmemek için yaptıkları liste.

umudumuz
"
Birden fazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı durumlar, ağır düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.
Bu hastalık listesine göre birden fazla hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar, orta düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir."

ortak hükümler de yer alan bu maddeler.. Yoksa ömür boyu engelli olarak yaşayıp maalesef engelliden emekli olamayacağız

Zannederim nasıl olsa çoğu kişi sgk hastalık listesinden geçemeyeceği için pirim günü ve sigorta yıl şartını düşürdüler.
Şimdi ben yasa değişmeseydi 2025 Eylül ayını beklicektim emeklilik için, artık yeni tabloya göre yarın bile gidebilirim sgkya ama sonuç ne olur artık sadece Allah bilir 🤔

Üst Alt