Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

Çok basit gibi görünen fakat fevkalede karışık bir süreç yürüyor :)

bence 1-2 aydan önce bu işler netleşmez.

1- Engelli emeklilik kalktı mı ? Yani yeni emekli olan biri artık malul oldugu için calısamaz mı ?. Bana gore calısılmaz denecek, çünkü zaten yönetmeliğin adı "Çalışma Gücü Kaybı" adamlara çalışamam beni emekli edin diyoruz. Oda artık çalışma diyecek :)
2-Balatzar yöntemi yok deniyor. Fakat aşağıdaki metin ne anlama geliyor ? Bu paragraf diğer hastalıklarında etkisi olacağı anlamına gelmiyor mu ?

Birden fazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı durumlar, ağır düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.

Memurlar da mı aynı acaba? Benim yıldan yana sıkıntı yok da çift taraflı polio sekeli var + şeker. Sıkıntı çıkmaz inşallah. Allah ömür verirse 10 sene daha devam etmeyi düşünüyorum. O zamana kadar bakalım ne olacak:)

Merhaba, 2010 giriş prim gün doldu yıl bekliyorum rapor işe girişten once sürekli alındı. %48 opera fallot kapak takıldı tekrar mı heyet isyecekler 2029 da.

Eyt olmaz çıkmaz denildi,şuan eyt var ben 3 yasından beri hastenlerdeyim dogusatan oldugu için kapak sant sten takıldı sora aldıgım rapor geçersiz tekrar gir ..

@feramuz
işine gelen işine geldği gibi bakıyor malesef ben sadece kendim için değil diğer engelli kardeşler içinde dedim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
bundan once emekli olan vergi indirmiyle onlar bizim hakkıma girmiş olmuyor mu ?
Hay senin hakkını sevsinler. İyi. Bir de engelliler olarak birbirimize girelim burada da tam olsun. Neden senin hakkına girilsin arkadaşım? O zaman şartlar öyle idi. Şimdi böyle. Mesela ben 4500 günüm ve 23 senem olmasına rağmen artık engelli emekli olamayacağım. Ama vergi indirimden olmuş olanlara da emeklilikleri helali hoş olsun der geçerim. Zaten yeterince düşmanımız var. Bir cephe de siz açmayın...

Suanda yeni düzenleme bugünlerde işleme alınıyor mu mevzuat SGK ya ulaşti mi gidip görüşen oldumu? İslemler yeni düzenleme üzerinden mi yapılıyor bilgisi olan varmi ?

O kadar cok bilgi kirliliği var ki, az once Instagram da denk geldim birisi de yazmış daha once vergi indirimi başvurusu yaptıysanız be faydalaniyorsanız haklarınız korunacak demiş gelde umutlanma

@strazyevsk,

Yazılı olarak Öyle bir şey yok. Ama Örtülü olarak var. Uygulamada öyle. Engelli emekliliği için oluşturulan hastalık listesine bakarsanız aslında o listenin engelli emekliliğini engellemek için oluşturulduğunu anlarsınız. Malullük şartlarını engelli emekliliğine uyarlamislar bir nevi. Zaten kavganın nedeni o. Devlet beni engelli olarak emekli etmeye niyetli olsa vergi indirimi tantanasi olmazdı.

En büyük kayıp baltazar formülü olabilir adamın yüzde 39. Kalpten raporu olsa baska bir hastalıktan dolayı mevcut hastalığınıda etkileyen etkiler vs yok sayılıyor olması vs normalde konuya tıb ilminin yön vermesi gerekirken bizde bütçe odaklı yürüyen bir anlayıs var @gannicus,

Nette bulduğum bir bilgiyi paylaşmak isterim.
Kanunlar kural olarak Resmi Gazetede yayımlandıkları gün yürürlüğe girerler. Ama yürürlük maddesinde daha ileri bir tarih gösterilmişse o tarihte yürürlüğe girerler. Kanunun hangi tarihte yürürlüğe gireceği belirtilmemiş ise, Resmi Gazetede yayınlandığı günü takip eden günden itibaren 45 gün sonra yürürlüğe girer.

Üst Alt