Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@İsitmemuhammed,

Ben verdiğim dilekçeye çalıştığımı da işaretledim sevk istediğimi de ona rağmen bekliyor hala gelen evrak işlemde diyor altı üstü sevk edeceği hastaneyi söyleyecek nedir bu ya?

@ultraslan0101, bende oyle işaretledim ama illa sevk olmadan buraya gelmiş evrakınız arada eskiden kurul yoktu direk oraya gidiyormuş simdi kurul var sevkin durumundan sonra kurul bakacak onay verirse bize gelecek kağıdınız dedi bu bence benim üzerimden boyle bir durum oluştu hatta eski başvurumu buraya paylaşımımı yapıyorum yeni başvurum zaten üstte bakın anlarsiniz

Eski başvurum bu

Yanı ikisi aynı ama SGK aralarında paslaşma nasıl olacak bilmiyor direk emekli servisi emekli edemiyor kurula gidecek diyor veya çalışıyor diyor yanı islemler netleşmedi nasıl yapacağını SGK henüz oturtamadı

Son düzenleme:
@İsitmemuhammed,
Baktım bugün doldurduğunuz formun aynısını doldurdum ikinci attığınız resimdeki eski başvurunuzun görüntüsü ile benimkinin arasındaki fark şu varide no devamında sizde emeklilik servisi yazıyor bende ise 3.SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ yazıyor sanırım benimki teğet geçmiş emeklilik servisine gitmemiş en azından

Benimde hala sağlık kurulunda yaziyo ben gittim emeklilik için çalıştığımıda söyledim form doldurdum Bursa'ya il sosyal güvenlik kurumuna gitti ordanda sosyal güvenlik sağlık kuruluna yollandı hala orda ne şimdi bu

iş akdi fes edilirse bunlar da emekliliğe onay vermezse engelli işsiz kalacak , kendi isteiği ile çıkmış olduğundan hastane tedavi ilaç alamayacak....LİYAKAT OLMAYINCA HEP TANIDIKLA DOLDURULURSA MAKAMLAR BÖYLE SAÇMA İŞLER ARTIK OLAĞAN OLUR

@ibrahimmmmmmmmmmmmmm,
Benimkinde yöntemde hata yaptılar o yuzden basa sardık bekliyoruz sizinki ile aynı doldurmama rağmen yanlis yöntemle emekli etmeye çalıştılar red vereceğiz cunku çalışıyorsunuz diyor yanı emeklilik işlemi netice ortaya koymsmiz lazım diyerek aslında sevk etmesi gerekirken işlemim direk emeklilik kriterlerini eski usul gibi yapmaya çalışmışlar

@ultraslan0101, allahummeamin

@hanifeaydin, 15 Ocak öncesi direk bize engelli emekli olabilir yazısını kurul olmadığı icin vergi dairesindede kayıtlı olduğumuz icin veriyordu hatırlarsanız simdi vergi dairesi yok SGK kurulu denen zivirti ortaya çıktı yazı alma işi değişti haliyle is akdi varken nasıl emekli edecek onuda bilemediler emekli olabilir yazısinida veremiyor kurul , işlem bitmediği icin ve kurulda yeni oldugu ne zaman biteceği sonuçlanacağı belli olmadığı icin onlarda red veriyor yanı neden red verdiğini açıklıyor çalışıyorsun diyor orası doğruda emekli olabilir yazısını vermiyorsun dedim oda SGK sağlık kurulu senin durumunu bana açıklamadı diyor eskiden vergi dairesi uzerinden problem yoktu sistemde var olduğun icin direk krtere göre veriyorduk simdi oyle degil ortada oluşan kurulun vereceği kararı ben bilemem emekli olurmuşun olmazmışın diyor yanı oyle bir arada kalma durumu var

Son düzenleme:
Selamün aleyküm 170 aradım şimdi genelge geldi dediler biz nerden ulaşacağız genelgeye

Benim durumum en son SGK sağlık kurulunda şevkim yapıldıktan sonra durum bildirir raporunu SGK sağlık kurulu çalışma gücü kaybına bakarak değerlendirdikten sonra gitmesi gereken yere en baştan gönderince onlarla bu polemikleri yaşıyorum SGK yanlis izlem yapıyor sa düzeltin yok iste sorumlusu yok bu işin ben yeniden basvuru yaparak bu işlemi düzeltmekten baska çarem yok

@Mako1453, genelge Ankara sihhiyeye ulaşmış onlar islemleri ona gore yapmaya başlayacaklar ama ortada sgk nin sağlık kurulu oluştu mu nasıl bir kurul ne zaman neticelenir bunu sorduğumda cok uzun sürecek dedi 2 3 ayı bulur dedi bana

@hanifeaydin,

bunları düşünceleri farklı devlet bize tazminat vermemek için plan yapılıyor o yüzden kendin çık öyle emekli yapalım diyorlar.

ben sgk aradım şimdi ; ulaşmadı genelge dediler, her hafta başı bu hafta yayınlanacak diyolar ama henüz yok genelge bu kesin dediler. her müdürlüğe eş zamanlı yollanır dediler....

@OturanBoğa, Abi aslında herhangi bir genelgeye de ihtiyaç yok zaten.

Şu an dosyası SGK Sağlık Kurulunda olan arkadaşlar var genelge bekleniyorsa bu dosya sağlık kuruluna neden gönderildi 🤔

Maluliyet işlemi nasıl yapılıyorsa benzeri yapılacak. SGK Sağlık Kurulu yıllardır bu işlemi yapıyor.

Maluliyet başvurusunda sadece Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kayıp tespiti yapılıyordu. Bu seferde Orta Düzey mi yoksa Hafif Düzey mi olduğu belirlenecek.

Alınan rapor incelenecek hangi düzeyde çalışma gücünün kaybettiğini söyleyecekler bu yani. Başvuru yapan kişinin o düzey ile ilgili kriteri sağlanıyor ise emekli edecekler.

Eğer bir genelge bekleniyorsa 2008/Ekim sonrası 4A girişliler ve 4C kamu tarafı zaten çalışma gücü kayıp tespiti ile emekli olacaklardı şimdiye kadar çoktan genelge yayınlanırdı.

Son düzenleme:
@OturanBoğa, Bülent abi sisteme düşmemiş olabilir ama sgk artık islemleri yeni duzenleme uzerinden yapıyor sgk sağlık kurulu henüz oluştuguyla ilgili net birsey söyleyemiyorlar

@ultraslan0101, isterseniz sihhiyede görüşmeye gidin durumunuzu öğrenin tıkanıklık yaşandıysa bilgilendirirler

@İsitmemuhammed,

Ben bir tanıdık vasıtasıyla sorgulattım iki gün önce sıhhıyedekiler genelge cok yeni nasıl yapacağımızı netleştirmeye calısıyoruz demişler gitsem farklı bişey söyleyeceklerini sanmıyorum ki

benim de 22 ocak başvuru tarihi ama yaprak kımıldamıyor valla sizin yeni mi hareketlendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt