Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

Dünya pembe bir hayata sahip değil,insanlar saglam ,güzel,yakisikli,zengin insanlarla hayatini birlestirmek istiyor.Onlar icin engelli bir birey sadece taşinması zor bir yük aslinda.Engelli iseniz sevdiginiz insanin bile ( seni sevmiyorum ) demesi sizin icin cok acı demek aslinda.Bosvermek gerek bazen ,bizim kalbimiz onlarin tasıyamacagi kadar buyukte o yuzden...

Merhaba onemli olan insanin kalbinin engelli olmamasidir zaten bakin size en yakin ornek annem ve babami veriyim evet yanlis duymadiniz annem ve babam babamin bi ayagi digerinden kisaydi ve topal kelimesini hic sevmezdi sevmezdi diyorum cunku beyin kanamasindan oldu velhasil annemin ise hicbir engeli yoktu oyle sevdiler ki birbirlerini anlatamam size yani engelli olmak hicbiseye engel degil canlarim esenkalin..

Kimsenin yarin ne olacagi belli degil ki bu hayatta belkide bi saat sonramizin garantisi yok ki ona bakarsaniz hepimiz birer engelli adayiyiz ne oldum demiycek insan ne olcam diycek bu hayatta bu arada gunydin demeyide unuttum canlarim..

İşin ekonomik boyutunu bir kenara bırakırsak, bu konu bi çok engellinin başına geldi, geliyor ve gelmeye devam edecek. Engelli bireylerin aşması gereken en büyük sorun önyargı ve sosyal engellerdir. Engeli "engel" yapan fiziksel koşullar değildir aslında.. Ayrıca bu konunun sürekli tartışılıyor olması bile üzücü. Biraz özeleştiride yapmak gerekir bence. Engelli kişilerin de kendini gerçekleştirmesi, eğitimine önem vermesi ve kabuğundan çıkması lazım. İki sağlıklı kişinin evliliğine de karşı çıkanlara sıklıkla şahit oluyoruz. Bu doğanın kuralı, bir şeyi herkes aynı fikirde onaylayamaz.

Yani kısaca bu arabesklikten çıkmak lazım.
Evlilik kurumdaki gelir geçer kurallar, engelliler içinde aynı ölçüde sabittir.

normal engelli ayrımı diye birşey bile kafanızda varsa zaten baştan bu ilişki başlamamalı .Bu ayrım varsa ilerde daha büyük sorunlar çıkar -hele de aileler de olaya karışırsa , engelli kişiyi rencide edecek şekilde davranılırsa zaten zor olan hayat zehir olur.....sizi engelli olarak görmeyen biri ile evlenin , eşinizi öyle seçin.

Minegünes

Üniversite mezunu olmakla ne alakası varmış orayı anlayamadım yani üniversite mezunu bitiren biri sizden hoşlanamaz mı? Bir bağlantı kuramadım cidden 🤷

Minegünes

Karakter herkes üzerinde güzel durmaz. ağırdır taşıması... Her insanın bir yaradılış sebebi vardır... Gördüklerinin sende olmayışının keyfini çıkarman daha iyi olur

Engelli yada engelsiz fark etmez.
Önemli olan kafa yapısı, aynı düşünce ve duyguları hisetmek. Ortak özellikleri size yakın olan eş adaylarını seçiniz. Yoksa hayatınız zehir olur.

cansiz bir davul bile dengi dengine olmasi gerekirken insan gibi bir varligin denk olmasi zorunluluktur.
ne kendinizi üzün ne başkasını.
paraymis yetmez aşkmış biter.
geride pismanliklar kalir.
aci ama gercekler bunlar.
istisnalar kaideyi bozmaz.
istisna olacağım diye de bu yola girilmez.

Bırakın bu karamsarliklari Ankara'da bir arkadaşım tekerlekli sandalye ile hayatını idame ettirirken Rus bir kadınla evlendi. Oğlu oldu karısı ve oğlu engelli değil ve bu adam zengin değildi. Kadın bankadaki birikimi ile destek olup ev bile aldılar. Oğlu babasına çok düşkün ve eşi resmen kocasına tapıyor.

Arkadaşlar ben bekarım aranızda engelli olup saglam birisiyle evlenen varmı evlenip sorun yaşayan varmı bunu ögrenmek bu konu hakkında biligi vermek isteyen varmı :) biz engelliler olarak bunları çok merak ediyoruz yaşım 22 ankarada yaşıyorum evli degilim engelliyim ama dıştan normal insan gibiyim yani davul dengi denginemi yoksa saglam birisiyle evlenip daha çok mutlu olan varmı merak ediyorum açıkcası ?

Arkadaşlar bende engelliyim engelim içimde dıştan 4 4 lük bir insan gibi duruyorum ama engelim içimde evlenmeyi çok istedim ama saglam birisiyle olmuyor çünkü bizim yükümüz agır zor herkes kaldıramaz evlenmeyi çok istedim ama artık ümidim yok çünkü hayat beni çok zorluyor davul dengi dengine bence düşüncem budur sizin düşünceleriniz nedir ? :) saygılar ve sevgilerle bu arada tipimde yerinde ha :D ama bi işe yaramıyor :( :D

Ben ankarada yaşıyorum engelliyim dıştan bir sorunum yok sadece yaram içerde benim Evlilikten korkuyorum çünkü benim engelim dışardan gözükmüyor ve bi çok arkadasım evlendı cocuk sahıbı oldu bana diyorlar hala evlenmiyormusun diye buda zoruma gidiyor bundan korkuyorum saglam birisiyle 2 sene ilişki yaşadım engelimi söyledim ben yapamam dedi ailime ne derim dedi ve gitti...

İzdivaç konusu açılmışken bir görüşümü paylaşmak isterim: izdivaç konusunda bu platformda bence engelli bireylerin tanışıp konuşabilecekleri forumların olması gerektiğini düşünüyorum şahsen (tabi ki saygı çerçevesinde). Engelli bireyler evlenme konusunda zorluklar yaşamaktadır. Rabbim herkesin gönlüne göre versin.

Benimde aklıma geliyor sürekli bunlar ama suda var daha iş hayatının zorluklarla mücadele edemezken böyle bisiye cüret etmek ne biliyim mantıksız geliyo ama suda var bigün inş engeli engelime yakın biriyle tanışıp yuvamı kurmak isterdim.

ne kadar sorular sorarsak soralım ya da cevaplarsak cevaplayalım hayat acısıyla tatlısıyla tecrübeyle öğretiyor her şeyi , en başta nasip işi ne sadece sevgi ne sadece güven ne engelli ya da değil bence nasip nasip den öteye yol yok sanırım Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını ve yüreğinden geçen güzellikleri nasip etsin :)

Engelli-Engelsiz aşkı imkansız. Eninde sonunda sorunlar olup ayrılıyorlar. En doğrusu hiç başlamamak.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

diba sevgıne gonulden destek verıyorum inşallah olumlu sonuclanır.ne olursa olsun pes etme belkı ınsan bazen engelını kendı kabul etmesı cok zor oluyor 1 yıl olmus 1 yıl felclı olmak onu yıkmıs o kendını kabullenemezken belkı bır baskasının sevgısını kabul etmesı daha zordur sen umudunu kaybetme..

zeynep ünal belki yanılıyorumdur ama ben şahşen evlinip mutlu olanı göremedim burada. Avrupa da gördüm yalan yok orda işler daha farklı. Ama Türkiye o iş olmaz çoOok zor cidden.

Hopsin şu an bizzat görüştüğüm bir arkadaşım var evliler arkadaşım engelli eşi değil. Ama benim demek istediğim herkesin ilişkisi özeldir çünkü her birey özeldir yetiştirilme tarzından büyüdüğü topluma kendini geliştirmesine kadar bir çok etken var

ne kadar sorular sorarsak soralım ya da cevaplarsak cevaplayalım hayat acısıyla tatlısıyla tecrübeyle öğretiyor her şeyi , en başta nasip işi ne sadece sevgi ne sadece güven ne engelli ya da değil bence nasip nasip den öteye yol yok sanırım Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını ve yüreğinden geçen güzellikleri nasip etsin :)

Nasip teslimiyet tevekkül..

zeynep ünal bunu duyduğuma şaşırdım + sevindim [emoji4] Allah mutlu etsin her zaman inşallah [emoji120] Evet haklısınız o konuda..

zeynep ünal
Yol yürünür lakin yoldaşı bulmaktır mesele. anlamak anlaşımakla başlar güven sadakat hoşgörü bunlarda zeminin parçalarıdır. 5 parmağın aynı olmadığı gibi herkesi aynı kefeye koymak hata olur....herşey imtihan aldığımız nefes bile emanetken...

Tabi herkes bir olmaz, olmasın da. Yoldaş çok güzel bir kelime. Güvenecek sadık olan sevgi besleyen bi yoldaş bulmak çok zor. PRENSESSIZPRENS umarım prensesini bulursun bu yolda. [emoji120]

Şu engelli olan engelliyi beğenmiyo diyenler var ya kimse kimseyi beğenmek sevmek zorunda değil benimde hoşlandığım engelli kişi ayağımdan dolayı beni istemedi aylar önce konuştuğum engelli kişi dün bana mesaj attı ben engelinin bana ağır geleceğini düşünüyorum ve istemiyorum kimse beni o engelli diye zorlayamaz ayrıca paranız olsun size tıpış tıpış gelirler diye asla bişey yok ben istesem bu çocukla yurt dışına da giderim ama içimde çocuğa karşı bişey yok hem toplum sizin mevkiinize paranıza bakmıyor emin olun ne kadar cahil bunu düşünen

İsv

Klişe sözlerden anlam çıkarmak yorar insanı, seni istemeyeni sen hiç isteme, böyle biriyle yurt dışına gitsen daha pişman olurdun emin ol. ;)

Önemli olan güven güven olduktan sonra sevgi ve şartlar uygun olduktan sonra engelli engelli değil diye bir problem olmuyordurda tabi insan şunu düşünmedende edemiyor hani sinirlenince ağzından çıkanlardan bir haber olamayan insanlar olur ya hadi evlendin yada sevgililikte bile ya hani o anlarda kendini kaybeden biri ise ve sen bunu o ana kadar farketmezsen adamla kavga ediyorsun örneğin adam sana sinirlendi gidip engelini kullanıp seni aşağılasa tabiki herkes bu karekterde olacak değil ama düşünsenize adamla yada kadınla evlendiniz o güne kadar öyle bişey yapmayan adam karşınıza geçti kavğa esnasında size sen engeellisin ben değilim dedi ha ben olsam bunu takmam sevmediğim biri söylese ama sevdiği olunca insana hele bide evli ise koyar yani ha tabiki papuç bırakılmaz öyle diyen adama tanımadanda evlenecek değilsin ama oldu ya dedi o anki hayal kırıklığı da kötü olur be olur ya çocuğun olur VS bırakamazsın yoksa bana göre engel diye bişey yok varsada bu insanları ayrıştıran bişey değil genel yapılan şeyler var toplumda sen onları yapamıyorsun diye engellisin oluyor ben biraz bozuk yürüyorum diye niye ayrıştırılayım ki yada Başka biri görmüyor diye niye ayrıştırılsın ki hem hayat farklılıklarla güzeldir senin gibi Olmayanıda seveceksin büyüklenmiyeceksin senin gibi düşünmeyenlenede saygı duyacaksın ki inan olasın herkesin herkesten alacağı bir ders öğreneceği bir şey vardır. Hayat farklıklarla güzeldir yoksa hiçbirimizin fotokopi kağıdından farkımız kalmazdı

İliskilerde en onemli ama pekte dikkat edilmeyen seylerden biri oncelikle sevdigin insanin guzel taraflarini inceledigin kadar olumsuz taraflarini gozlemlemek.Bunu yapan insanlar var mi denirse cok nadirdir.Keske bunlarla ilgilenilebilse...

Üst Alt