Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

Ben oflu değil gümüşhaneliyim ama olmayınca olmuyor :D

Bora_@
hemen cevapliyim o zaman Kızımla ya da oğlumla konuşurum.
eger verdiği kararın sonuçlarını tasiyabilecekse yanında olurum.
Ama cocugum sizin tabirinizle 'sağlam' biriyle evlilik yapicaksada konuşurum...
Benim icin fark yok,insan hayatina set çekebilir mi...aa bu engelli evlenemem.aa bu saglam tamam hemen alalim evlenelim kadar basit degil ki olay...
Bende kural basit isterse hayatima girmek isteyen bi çok insan olsun,kimse umrumda degil...
Güne onun gözüne bakarak baslamayacaksam ne anlamı var ki...
O gider ben belki bigün gelir diye beklerim
Cocugumda benim kadar sevmisse tebrik edip yaninda olmaktan başka bisey mi yapılır....
Olay sevmek işin özü bu bence
Nurtan
Benim anlayamadığım nokta bu...
Ayrılmak mi istiyorsun konuş ayrıl
Ama ben artık engelliyom sen saglamsin seninle ben olmayız engelliyim bitsin gitsin mantığını almıyor kafam...
Sen engelli kalmadın ki o kazada,biz engelli kaldikk

bazı sebepler vardır söylenmez demekkı arkadaş bunu uygun görmüş böyle davranıyor
Mesela hiç çocuğumuzun olmama ihtimali mi var ya da başka biseylerin...
Bunların hiç biri benim için sorun değilken neden tekmeyi basip giden o

Nurtan
Benim anlayamadığım nokta bu...
Ayrılmak mi istiyorsun konuş ayrıl
Ama ben artık engelliyom sen saglamsin seninle ben olmayız engelliyim bitsin gitsin mantığını almıyor kafam...
Sen engelli kalmadın ki o kazada,biz engelli kaldikk

fndk Stephen Hawking'in Her Şeyin Teorisi Filmini izleyebilirsin.
Filmin içinde nedensiz olan sorulara cevaplar bulabileceksin. (izlediysen tekrar izle.)
Tabi Stephen Hawking ile gerçekte hayatın içinde olan durumlar ve insanlar farklı özellikte olabilir.
Kusurlarımız, hatalarımız olabilir.iletişim de en büyük problemimiz iletişimsizlik... bu bir gerçek.

Son sözü erkek söyler fındık

Bora_@
Olur ilerleyen zamanlarda gorusuruz...
Yani o döner ve bide çocuğumuz olursa😉
Nurtan
Film önerisi için tesekkur ederim mutlaka izliycem umarım sorularımacevap bulmami saglar

Bora_@,
Misal eş yemek yapar. Kocası son söz olarak eline sağlık hanım der.

Eş yok olursa yüz vermem, işi ne yemek yapmak yapmasın hele bi tokat gözü mor

gökyüzü12 Size kesinlikle katılıyorum herhangi bir rahatsızlığı olsun ya da olmasın insanların asıl çözmesi gereken hayattan beklentisi ne sorumluluk alabilecek karaktere sahipmi ne istediğini biliyormu ve insanı insan olarak sevebilmek çok ama çok önemli.

Bu konu kişiden kişiye değişmekle birlikte tartışılır. yürütenlere yolun açık olsun, yürütemeyenlere eyvallah deyip yola devam etmeli...sınırları fazla zorlamamak gerekir. özellikle insan ilişkilerinde.:)

Engelli ya da engelsiz değil ne istediğini bilen olgun bir insansa karşındaki aşılmayacak sıkıntı olmaz altını çizerek belirtiyorum ki sıkıntılar her zaman her yerde olur sadece olgunlukla insan önce ne istediğini belirleyerek kendini tamamlamalı ve hayatına da bu tarz insanları dahil etmek daha verimli yaşamaya en güzel sebep olur 😊

Evliliğim 6ncı yıla doğru gidiyor ve ben engelli eşim değil

mutluyum ve bir oğlum var, mutlu olmak istiyorsan herşeyi kafaya takmayın :)

Amin, arkadaşlar korku ile yaşamayın, hayata sıkı sıkı bağlanın

Kendi adıma konuşayım korkum yok , isteklerim var engelli olsun ya da olmasın ne istediğini bilsin sorumluluk sahibi olsun her şeyi birlikte aşılabileceğine inansın aşamadıklarumızıda allaha havale edebileceğimizin bilincinde olmalı 😊 izdivaç kriterleri gibi sıraladım 😂

n_akdag

Tamda demek istediğim tablo buydu Allah daim etsin
Önemli olan doğru insana denk gelmek
Engeli olmayan iki insanda boşanıyor tartışıyor veya aile istemiyor bu bir bahane ya yeri geliyor insan insana merhem oluyor yeri geliyor dert oluyor

😀 bora_ valla öyle oldu biraz
Ben ne istediğini bilmeyen net olmayan saygısız insanları sevmem
gökyüzü12 bayıldım yazdıklarınıza çok doğru kelimeler

ben ortopedik engelliyim, evliliği bırakın çalışmayı bile yapamam diye düşünüyordum, çok şükür işte oldu, hizmetli kadrosunda MEB e atandım ve şuanda şefliğe kadar da çıktım

bir şeyleri iste ve gayret et zamanla ALLAH'ın yardımı ile herşey olur :)

Bizler hüzünlenince üzülen,sevincimizle coşan,umutsuzlugumuzda umut olan,ağlayinca göz yaşimizi silip öpeni severiz.Biz bizi yari yolda birakip kacani değil,bize kader olani severiz...

asıl mesele birini bulmak degil birbirini bulmak.. oturdugum sitede tekerlekli sandalyede bi kardeşimiz vardı eşide sağlıklıydı ve birbirilerini her zorluga ragmen seviyorlardı.. tamamlayabilmek önemli olan. sorunlara karşı mücadele edebilmek mutlu ve huzurlu olmak için beraber savaşabilmek... Herşeyin ama temeli GÜVENdir oysa..

rabbim ailenin de, arkadaşın da, sevgilinde, eşin de hayırlısını nasip kısmet etsin. bence gerisi boşşş

Her birer bir engelli adayı, bunu göz ardı edemeyiz, onun için Bekarlık sultanlık diyorum

Üst Alt