Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

Bora_@ ajitasyonu sevmem. Hayatın ne getireceğini bilemeyiz tabi, insan olarak da her şeye hazırlıklı olmak gerekir.

Bence gayet güzel yürür :) kendimden biliyorum çünkü, eşim sağlıklı bir insan ben ise engelliyim ama sağlam bir insandan çok daha mutlu edebiliyorum eşimi. insan evlendikten sonra ve gerçekten bir birini seven iki çift varsa asla bir birlerinin kusurlarını gözmezler, gören olursa da zaten o ilişkinin gerçek sevgi üzerine kurulduğunu düşünmem.
Aşk meşk olaylarına gelirsek, insanların engelli olup olmamasından çok kafa yapılarının uyuşması ve aynı dili konuşuyor olabilmesi önemlidir.
Fizik gelip geçicidir, önemli olan karşı tarafa ne verebildiğin ve ne hissettirebildiğidir diye düşünüyorum..

gökyüzü12
Teşekkür ederim , aynı düşüncede olan insanları görmek güzel..

gökyüzü12

Hayatın hiç bir şeyinin garantisi yok.
Karakteri sağlam insanın sevgisi de sağlam olur. Fiziki görünüm değişir ama karakter zor değişir.
Karakteri düzgün ve yüreğinde merhamet olan insanın engelli yada engelsiz olmasından çok daha önemlidir.
Vicdanı ve merhameti olan insan olmak her insanın harcı değildir

gökyüzü12
Mesele engelli engelsiz olmak değil.
Ama Herşey sevgi ile de bitmiyor.
Durum tamamen anı yaşayarak elindekilerle mutlu olmakla alakalı. Bütün bunlar da duygularla ilgili bir durumdur.
Kısaca ruhen aşk kalben huzur

inspiration

Ya ben bu tür paylaşımlarda insanları olumsuz etkilememek gerektiğini düşünüyorum sağlam adam veya kadın zor veya kolay kime göre neye göre
Kadınların hiçbir engeli yok erkeğin hiçbir engeli yok ama hergun başka bir ölüm haberini izliyoruz
Herşeyden önce içinde Allah korkusu olan insanlar yetiştirilmeli sonrası daha sonra gelir zaten

Baro kaçır olsun bitsin, kız evi naz evi demişler

Arkadaşlar kendimden örnek vereceğim bu konuda hickimseyi karıştırmadan benimde bir rahatsizligim varv ama hayatımdaki kişinin yok ve ben rahstsizligimi dediğim de dediği şuydu "Allah'tan gelen birşey bu bunun için bırakacak değilim benim rahatsizlanmayacagimi kim bilebilir dedi .Yani önemli olan doğru kişiye denk gelmek

Valla insan bu zamanda evlenmeye korkar arkadaş...
hele şimdiki kızlarda şimdi bir tane var bir tanede yedek de var kızlarda şimdiki devir çok tehlikeli evlenecek arlı namuslu kız bulmak mesele....

Yedekte bulundurması gerek, boşta kalır, evde kalır işi sağlama almalı

GÜNEY_666

Erkek veya kız olarak adlandırmak hata erkeğin de doğrusu var yanlısı kadının da önemli olan Allah korkusu olan doğru insana denk gelmek

O kadar yazdım kimse (ben) i kale almadı. Artık yazmam, yazarsam iki olsun

gökyüzü12

İşte bunu bir ömür boyu diyebilmek önemli.
Yani şimdi bunu deyip evlendiğiniz zaman bu düşüncesi değişmeyecek kadar sağlam yürekli bir insan ise sorun yok. Fakat evlendiğinde engeli bir koz veya bir bahane olarak kullanırsa işte o zaman durum çok vahim demektir.
Olumlu düşünmek iyidir. Ama mantıklı düşünmek çok daha iyidir.

inspiration

Koz veya bahane edecek birini engel olsun olmasın kimse istemez
Mantığının yatmadigi birini zaten sevemezsin sevsen bile bir yerden sonra biter :)

Rabbim kimseyi yanıltmasın doğru insanları yollarina çıkarsın diyerek bu konudan çekiliyorum herkese iyi akşamlar :)

Bora_@
Bana soylememissin ama cevaplamak istedim izninle...
Ben engelli degilim ama erkek arkadaşım engelli...
Benim engelli olmama garantim mi var? Klısesini bi kenara birakiyorum...
beraber gezip dolasamama ihtimalimiz var,
Ama bi semaver cay yapıp onun gozune baka baka icme ihtimalimiz var,yatakta nefes aldigini gorup sukretme ihtimalim var,gözünun içine bakıp gulumsemek var.
Şimdi kalkıp engelli olduğu için beni her yerden engelleyip gitmesine ne gerek var.
Bencilce düşünmeyin bence,karsinizdakinide dinleyin...
Kendimi değil seni düşünüyorum diyip gitmeyin insanların hayatından...
Belki hayat zaten o kişi icin sizsiniz,siz gidince icinde yasanacak bi yer kalmiyor...
Durumu anlatın ve tepkisine bakın,seven zaten kalır savaşır,ekstradan herkes için dusunmenize gerek yok ki.
Başka biriyle saatlerce gezmektense onunla 10 dakikayı tercih ederim...
Keskin kararlar verirken engelsiz diye tabir ettiginiz bizleride dusunseniz

(ben)
Bence olaya karakter olarak bakmak gerek...
sadece bi tarafin engelli oldugu iliskiler icin gecerli degil ki bu durum...iliskiyi yürütebilmek için engelin yüreğinizde olmaması onemli

Bora_@ bizde sana soru soralım? fndk'n dediği gibi ''Şimdi kalkıp engelli olduğu için beni her yerden engelleyip gitmesine ne gerek var.''
Her yerden engelleyip giden biri, neden böyle bir şey yapıyordur?

fndk''nin yazdığına istinaden bu soruyu sordum. Beni engelleyen birinin özgüven sorunu olması gerekir.:D Bora_@

Bora_@ Engelleyen biri sebebini söyler engeller. ergen miyiz? No trip:D

Dipnot: yürümez tecrübeyle sabit.:D

Bora_@
Davul bile dengi dengine çalar. İki gönül bir olunca da samanlık seyran olur

Demek ki samanlık sorununu çözdüğüm zaman her şey süt liman olacak :eek:

çok negatif insan dolmuş burası olmaz diyenler yürümez diyenler bir umut ışığı olayım dedim olur o iş çokta güzel yürür buda tecrübeyle sabit
poyraz. kaptan sen anlarsın gönül işlerinden ne dersin olurmu.

Üst Alt