zeynafzt
Bende yıllar önce tanıştığım bir fizyoterapiste aşık olmuştum, duygularım karşılıklıydı ama ailem beni reddeder yapamam deyip hayatımdan çıktı gitti şimdi nerelerde bilmiyorum, engelli kadın-erkek olarak her birey gibi bizde beğenilmeyi sevmeyi sevilmeyi istiyoruz hatta normal bireylerden farklı olarak bize gösterilen ilgiye çabuk kapılabiliyoruz ve sonra çoğunlukla hüsran.. aileler engelli damat-gelin istemiyorlar çoğunlukla, -aa bu mu senin gelin, bu mu senin damat? sorularına maruz kalmak ve elaleme açıklama yapmak istemiyorlar ama sorsan - olur mu cnm hepimiz birer engelli adayıyız, bir saat sonramızın garantisi mi var! derler.. bizim toplum çoğunlukla başkası için, desinler için yaşıyor kendini ufkunu geliştiren az onlarda zaten çocuğumun kendi hayatı kendi seçimi der.. tv'de malum programlarda denk geliyorum, adam kızını savunmaya gelmiş kızı sopa yiyor, 2 çocuk, çalışmaya izin yok, alkol aldatma vs hepsi var - ee şimdi ben isteseydim kızınla evlenmeyi engellisin diye vermezdin kızı ama gel gör ki eli ayağı düzgün çalışır bakar diye verdiğin adam kızını ne hale getirmiş diyorum kendi kendime.. senin tek bi şansın var hocam ailene bir kez tanıma fırsatı verin diyeceksin ve bu yola girip zorluklara rağmen mutlu olan, çocuk sahibi olan çiftleri örnek göstereceksin instagramda çok
bu tarz evlilik diğer evliliklere nazaran zor kabul ama imkansız değil! hangi evlilik kolay ki? bu forumda bi arkadaş konu açmıştı engelli bireyle elgelsiz bireyin evliliği nasıl olur diye ve engelli biriyle evli olan bi ablamız da - engelli sağlam fark etmez o çıktıkdan sonra tuvaleti sen yıkayacaksın demişti
özet olarak ailenin üstünde hakkı, emeği çok kabul ama çık git umursama diyemeyiz, uygun bi dille detaylıca anlatarak eşin olacak kişinin yapabildiği şeyleri göstererek ve dediğim gibi olabilecek tüm olasalıkları önlerine sererek anlatmalı ve bir şans istemelisin.. sonrası Allah kerim, ailenin seçimi kaderin olacak..