Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

Merhabalar , ben fizyoterapistim . Erkek arkadaşım benim hastam idi . Öyle tanıştık . Kendisi 12 yıldır Omurilik felçli . Tekerlekli sandalye kullanıyor. Erkek arkadaşım ile 2.5 yıldır güzel bir ilişkimiz var . Birbirimizi çok seviyoruz . Evlenme kararı aldık . Ama.benim ailem , arkadaşım engelli olduğu için kesinlikle red ediyor. Onu tanımak bile istemiyorlar . Görüşmek bile . Bana ailem ve onun arasında bir seçim yapmamı istediler . Herşeye rağmen biz ilişkimizi bitirmedik. Erkek arkadaşım hala ailem görüşmeyi kabul eder diye bekliyor . Ama belirsizlik onunda canını sıktı . Bende çok üzülüyorum . Vazgeçmeye niyetim yok . Tek korkum babam kalp hastası , sen evlenirsen kalbim dayanamaz dedi. Araftayım . Sizden ne yapmam gerekir diye sormuyorum . Çünkü bu konu bu kadar anlatıldığı gibi basit değil . Yaşanmışlık var güzel anılar var bir taraftan ailem var . Sadece dertleşmek istiyorum konuşmak istiyorum . Ve arafta kalmış bir kızım :(((

Ya olur olmasında karşındaki insan çevreye çok önem veren veya drekt halinden anlamayan biri ise yürümez yani sonra ilk kavgada eksiklerini yani ona göre eksiklik olarak gördüğü engelini yüzüne vurur hele bide sana yaptığı şeyleri lütuf gibi göstermeye çalışan insanlar var onlar en fenası ama tabi herkes öyle değil kısaca genelleme yapmamak gerekir bana göre bu bir eksiklik değil ama yani kısaca karşındaki kişi gerçekten karakter olarak sağlamsa sende engeliyim diye kabuğuna çekilmiyorsan olur ama seni haketmeyen biri ise sana lütuf ettiğini idda eden tavırlar sergiliyorsa olmaz çünkü bazen öyle tipler çıkıyor

zeynafzt

Bende yıllar önce tanıştığım bir fizyoterapiste aşık olmuştum, duygularım karşılıklıydı ama ailem beni reddeder yapamam deyip hayatımdan çıktı gitti şimdi nerelerde bilmiyorum, engelli kadın-erkek olarak her birey gibi bizde beğenilmeyi sevmeyi sevilmeyi istiyoruz hatta normal bireylerden farklı olarak bize gösterilen ilgiye çabuk kapılabiliyoruz ve sonra çoğunlukla hüsran.. aileler engelli damat-gelin istemiyorlar çoğunlukla, -aa bu mu senin gelin, bu mu senin damat? sorularına maruz kalmak ve elaleme açıklama yapmak istemiyorlar ama sorsan - olur mu cnm hepimiz birer engelli adayıyız, bir saat sonramızın garantisi mi var! derler.. bizim toplum çoğunlukla başkası için, desinler için yaşıyor kendini ufkunu geliştiren az onlarda zaten çocuğumun kendi hayatı kendi seçimi der.. tv'de malum programlarda denk geliyorum, adam kızını savunmaya gelmiş kızı sopa yiyor, 2 çocuk, çalışmaya izin yok, alkol aldatma vs hepsi var - ee şimdi ben isteseydim kızınla evlenmeyi engellisin diye vermezdin kızı ama gel gör ki eli ayağı düzgün çalışır bakar diye verdiğin adam kızını ne hale getirmiş diyorum kendi kendime.. senin tek bi şansın var hocam ailene bir kez tanıma fırsatı verin diyeceksin ve bu yola girip zorluklara rağmen mutlu olan, çocuk sahibi olan çiftleri örnek göstereceksin instagramda çok :) bu tarz evlilik diğer evliliklere nazaran zor kabul ama imkansız değil! hangi evlilik kolay ki? bu forumda bi arkadaş konu açmıştı engelli bireyle elgelsiz bireyin evliliği nasıl olur diye ve engelli biriyle evli olan bi ablamız da - engelli sağlam fark etmez o çıktıkdan sonra tuvaleti sen yıkayacaksın demişti :) özet olarak ailenin üstünde hakkı, emeği çok kabul ama çık git umursama diyemeyiz, uygun bi dille detaylıca anlatarak eşin olacak kişinin yapabildiği şeyleri göstererek ve dediğim gibi olabilecek tüm olasalıkları önlerine sererek anlatmalı ve bir şans istemelisin.. sonrası Allah kerim, ailenin seçimi kaderin olacak..

zeynafzt

Merhaba zor bir durum, insanın başına böyle bir olay gelmeden sizi anlaması çok zor. Öncelikle bu durumda en kritik sorumluluk sizin üzerinizde. Ailenizin sevgilinizi kabul etmeyişlerini, ona bir şans dahi tanımamaları üzücü bir durum.Şayet sevgilinizi seviyor ve değer veriyorsanız önce kendi ailenizi ikna etme yoluna gitmenizi tavsiye ederim. Şayet ikna olmuyor ve bu durumu kabullenmiyorlarsa net bir karar verip o karar doğrultusunda adım atmanız gerekiyor. Bu karar sevgilinizden yana olursa her şeyi göze alıp evlilik adımı atacaksınız, ama aileniz sizin için önemliyse sevgilinize durumu anlatıp ayrılmanız söz konusu olabilir.Dediğim gibi kararı verecek olan sizsiniz ne sevgiliniz ne de aileniz . Vereceğiniz karar birilerinin canını acıtabilir.Diyelim ki benim başıma böyle bir olay geldi, ailemi yumuşatmak için her şeyi yapardım, gerekirse sevgilimle ailemi daha çok bir araya getirip önyargıları kırmayı denerdim.Bu uğraşlara rağmen görüşleri değişmiyorsa ailemden vazgeçip sevgilimle evlilik adımları atardım.

Cok teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştiginiz için . Sanırım ailemi ikna etmeliyim daha cok ikna etmeliyim . Tek dezavantajimiz , arkadaşım İzmir'de ben Ankara da yaşıyorum . Sırf annem ile tanışmak için geldi . Yine gelirim dedi üzerime ne düşerse yaparım dedi .gelirde konuşurda . jonjon sizinde bizim ilişkimize benzer olmuş , keşke vazgeçmese imiş ama şuan bende o durumun içindeyim karar vermek zor . Ben fizyoterapist olmadan önce , hiç engelli biri ile konuşmamiştim arkadaş olmamıştım. Ama insan tanidikca konuştukça , engelin aslında kafalarda olduğunu anlıyor . Belki klişe olacak ama gerçekten öyle. Bir insanin bacaklarını kullanamamasi ondan hicbirsey eksiltmiyor . Üzerine katkısı oluyor hayata daha farklı bakıyorsunuz . İki taraflı da hayatı görüyorsunuz . Ve ben eminim ki erkek arkadaşım ile evlenirsem hayatı onunla daha bi dolu dolu yaşayacağım . Beni çok mutlu edecek . Bu kadar emin olupta sadece insanlara birşeyi inandırmaya çalışmak çok yoruyor sadece

zeynafzt
Hikayenizi okuyunca böyle şeyler filmlerde olur diye düşündüm önce insanız işte hernekadar fzt.de olsanız yaşadığınız çok insani ni duygu demek fzt.de hastasına aşık olabiliyormuş :) buarada bende hemipleji hastasıyım fizik tedavi görüyorum. Size şunu söylemek isterim kalbinizin sesini dinleyin aile illaki vazgeçilmezdir ama size saygı duymaları gerek diye düşünüyorum. İçinizden geleni deneyin. Vicdan azabı çekmeyin. derim. Bu hayat çok güzel keşke dememek için bunu yapın.

İzmir ve Ankara uzak mesafe değil mi? Duygusal yönü ağır basan bir hikaye, sanırım sizin engeliniz yok.

Engelli ile engelsizin ilişkisi yürümüyor Not: YÜRÜME şansı 10/2
Tanımak ve tanışmak için mesafeler engel mi? mesafeler çok önemli biz engelliler için elbette
Sağlıklı bireylerin evliliği ya da aşkı uzun sürmezken engelli bireylerin çabası çok daha fazla oluyor. Karşı taraf bir müddet sonra (sağlıklı insan) kendini sorgulamaya başlıyor. Bu da biz engelliler için sıkıntı verici sürece dönüşüyor.

Şuna karar vericez; DENK bir ilişki mi yoksa DENGELİ bir ilişki mi ? istiyoruz buna karar vericez.

EŞİT ŞARTLARDA SEVİYORUZ AMA EŞİT OLMAYAN ŞARTLARDA MÜCADELE EDİYORUZ.

gidengelmez teşekkürler . Sağlıklı bireyin aşkı yada evliliği uzun sürmüyor dediniz buna kesinlikle katılmıyorum. Böyle.bir ilişkide iki tarafında gayreti çabası fazla . Çok güzel yazmışsınız denk ilişki mi dengeli mi . Ben tabi kii dengeli derim .

13 yıl olmuş ama merak ettim , o zaman ki arkadaşınız ile evlendiniz mi

Diğer engellileri bilemem de eğer ruhsal engelli iseniz evlenemezsiniz..

@zeynafzt teşekkür ederim. fikirleriniz benim için kıymetlidir. katılmak zorunda değilsiniz bu da bir zenginliktir.

İnsanoğlu hep daha iyisini bulma arayışında olduğu sürece hiç kimse hedefine ULAŞAMAYACAK

KAFAYA DEĞİL FİZİĞE BAKAN İNSANLARDAN ALLAH BİZLERİ KORUSUN.!

Selam ve saygılarımla

En önemlisi kafa dengi ve vicdanlı birisi olması.

Ben engelli biriyle,engellinin evlilik yapacağına ve evliliğin yürüyeceğine inanmıyorum.kişisel görüşüm

Bende senelerdir bekliyorum evlenmeyi hiçbir bayan arkadaşım yok biriyle konuşmak istesem burun büküyor bende konuşmuyorum yani kimse beğenmiyor engelliyiz diye kısmetim çıkmadı.

Gönül bu severse aradaki sorunların üstesinden gelebileceğine inanırsa olabilir. oturdugum sitede bi kardeşimiz var tekerlekli sandalye kullanıyor kendisi eşi de gayet sağlıklı ve çok mutlular elalem ne der diye düşünmekten zaten bu halde insanlar..

Evet çok haklısınız , başkaları ne der düşünmekten insan başkalarına göre yaşıyor işte . Demek Türkiye de. Örnekleri var , benim sosyal medyada gördüğüm tekerlekli sandalye kullanan engelli birey ile sağlıklı bireyin evlilikleri yurtdışında daha çok var Türkiye ye oran ile . Orada insanlar kendi mutluluğunu düşünüyor burada ise eş dost akraba elalem ne der. Ne güzel sitenizde öyle çift varmış .

Merhaba bende bipolar hastasiyim evlendim çok geç evlendim ve bipolar hastalarda evlenebilir gerçi benim vasimde onay verdi iyi aksamlar

Slm ben de bipolar hastasiyim. evlendim geçte olsa .bipolar kişilerde evlenebiliyor öyle biliyorum gerçi benim vasimde vardı vasisi olanlarda vasi onayda gerekiyor öyle biliyorum

zeynafzt

evet güleryüzlü ikiside herşeye rağmen sevgi dolular...insan görünce sevinebiliyor evet. zira dedigim gibi elalem neder baskısı oldukça zor herşey...

Engelli ile engellinin evliliği sadece empati yapılarak olan bir durum olur. sonrası ağır engelli biriyle hafif engelli biri arasındaki evlilik tek taraflı bir mücadeleyle geçecek. normal insanlar bile yeri geliyor baktığı engellinin yükünden sitem ediyor.

İstisnalar kaideyi bozmaz, ama bizim ülkemiz bi çok şeye hazır değil malasef.
Bizde herşey lafta..
O yüzden hiç bi şey için kesin konuşmamak lazım...

@Meltem74 seni ayakta alkışlıyorum Meltemcim.Senin gibi düşünen çok nadir insan var bu hayatta.

Ex manita beni evlilik yapacağına inandırıp uzun bir süre sömürdü fakat artık evlilik vs. nin bana göre olmadığını idrak ettim. En azından bu toplum içerisinde değil. Materyalist gösterişçi ve görüntüye hayran bir toplumda engelli olarak bu konuda ilerlemek kolay olmadı benim için. Mutluluğu başka yerlerde arayacağız.

mami23082 böylesi senin için iyi olmuş.artık hayatta herkes diğerlerinden kendine yaşatılanın intikamını alıyor. unutulansa beş parmağın aynı olmayacağı. zamanın şartları sevgiyi de harcadı.

Olacaktı eşikten döndüm.Böylesi daha hayırlısıymış demekki.her şerde bir hayır vardır.

Nurtan
Ya muhakkak aynı değildir fakat biraz genelleme de olsa bazı genel geçer önyargı kuralları var. Ben intikam almak için uğraşamam ama inancıma göre adaletin tecelli edeceği bir ahiret tarafı var orada acımam hakkımı alırım. Ve artık yalnızlık beni daha çok çekiyor malesef. Benim için iyi mi kötü mü bilemiyorum evet böyle biri hayatından ne kadar önce çıksa iyidir fakat etkileri de fazlaca oldu. Neyin ne olduğunu zaman gösterecektir. Fakat artık eskisi gibi naif değilim. Herkesin iyi niyetli olmadığını geç ve güç de olsa öğrendim. Bir de zamanın şartları sevgiyi harcadı sanki yükü zamana atmak gibi geldi bana göre. Sevgiyi biz harcadık sonuçlarını da kabul etmek zorunda kalıyoruz.

mami23082 iyiler mutlaka kazanır. karşına öyle biri çıkar ki sen bütün gidenlere teşekkür edersin. Hayat devam ediyor...intikam kötü insanların seçimi en büyük intikam unutmak olmalı.
öyle insanlara bizler izin vermesek hayatımızda olmazlardı. kendini geliştirmiş, iyiliği benimsemiş insanlar çok var bir gün yolun onlara da çıkacaktır. karamsar olmamalısın.

Nurtan
Bu dediklerinin çoğu klişe ve açıkcası iyiler kazanmıyor artık. Zaten artık bu yüzden iyiliğin bir önemi yok insanlar için. İntikam kötü insanların seçimi diyemem çünkü zalimin zulmü yapmasına engel olmak da intikam içerir. Yani kişi kötülük yaptığında karşılık almıyorsa kötülüğe devam edebilir. Ama ben bu dünyada alınan intikamı tercih etmiyorum. Unutmak yapılan iyiliklere karşı yapılan muameleyi unutmak ancak aptallık olabilir. Yani unutacak kadar az bir emek harcamalı insan bence de. Karşısındakini çok da ciddiye almamalı . Öyle insana ben şahsen insan diye izin verdim fakat çıkarcı bir mahlukat çıktı. İyiliği benimsemiş insanlar var belki ama ben şahit olmadım. Toplum ve insanlar çıkarcı malesef bunun yanı sıra gösteriş ve görüntü meraklısı. Neyse evet biraz karamsarım sen bana bakma. İnşallah diğerleri iyi insanlarla karşılaşır.

:D boş uğraş kızı ikna ettin bide ailesini ikna etcen uğraş hep ne yazıkki gelenek göreneklerimiz çok kötü ailelerin gözünde cocukları damızlık gibi güzel ırklarla beraber olsun verim artsın mantığı

Üst Alt