Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

@gulsen
Sonuç itibariyel siz mutluysanız ve eşiniz sizi koruyup kolluyorsa ailesine karşı gerisini hiç sorun etmeyin boşverin önemli olan evlendiğin kişi değişmediyse daha değişmez zaten onca yıldan sonra seni bu şekilde sevmiştir.Ailesinin ne dediği umrunda olmasın.

Evellik olmadı ama engeli olmayan bir hanımla 3 sene sevgili olduk. Anlaşmaya ve karşıdnakinin iyiliğine kalmış.

bende sağ polio sekeliyim eşim sağlıklı bir insan 17 yıldır evliyiz..önemli olan insanın kalbi sakat olmasın

''Ben senin kalbini sevdim Ferdi...'' diyor bana. Bu sözün bendeki ağırlığı çok farklı. Çünkü kalp hastasıyım :)
Hep şey derim, benim yarım yapma kalbim, nefes almama ne kadar izin verirse, o kadar seveceğim seni diye. Tam olarak bunu hissediyorum, hissettiğim için dökülüyor bu kelimeler dilimden.
O benim eşim, arkadaşım, sırdaşım, hayat ortağım...

Author

Yeni görevin hayırlı olsun :) Özel mesaj yazdım ama dolu klasörün.

Servis Müdürlüğü satışa göre daha iyi, daha rahat olacağını düşünüyorum.

Burada kalbini seven eşine de sevgiler :)

StratoS

İyi niyetinden ötürü çok teşekkür ederim. Satış sonrası daha sıkıntılı bir yer ama üstesinden geleceğiz inşallah.
Çok teşekkürler, sevgiler :)

bugüne dek hiç engelli bir sevgilim olmadı. engel durumum dışarıdan belli olsun veya olmasın fark etmez ben bir engelliyim ve bu herkes için geçerli. insan ilişkilerinde bu durum her ne kadar problem gibi algılansa da, sevginin aşamayacağı hiçbir engel yoktur.

İki kişi birbirini sevebilir karşı taraf engelli kişinin karakterine aşık olabilir belki ama eğer engel dış görünüşünden belli oluyorsa çok zor bu.. çünkü evlilik iki kişi arasında geçen bir olay değil öncelikle sağlam kişinin ailesi ne tepki verecek mesela babası " ben kızımı/oğlumu bu yaşa getirdim ne için bir sakata vermek için mi" diyebilir ya da arkadaşı "bu yarım adamda/kızda ne buluyorsun gel ben sana "Ahmet amcanın oğlunu/kızını yapayım okumuş kültürlü bir insan" diyebilir o yüzden benim nazarımda çok zor ha bu engelleri aşıp evlenen oluyor mudur mutlaka oluyordur ama çok azdır.. geçenlerde tesadüfen bir yazı denk gelmişti bu konuyla alakalı 20 ile 44 yaş arasındaki bireylerin evlenme oranı %78 iken aynı yaş aralığında ki engelli bireylerin evlenme oranı %22'ymiş bu oranın büyük bir bölümü de dış görünüşünde herhangi bir belirtisi olmayan engellilere aittir yani demem o ki gerçekten dış görünüşünde sorun olan kişinin evlenebilme ihtimali %5 falandır

Tek kıstasınız olsun: ayakta kalabilecek maddi yeterliliğiniz ve bağımsızlığınız. Bu olursa, göreceksiniz her şey güzel olur ve herkes yanınıza gelir/döner.
Ben buna tam olarak katılmıyorum.maddi yeterliliğim ve bağımsızlığım var. Ama her şey çok güzel değil. Herkes yanına gelmiyor/dönmüyor. Kimseye muhtaç olmamak ve bağımsız olmak çok güzel o ayrı bir konu. Ben şunu görüyorum ;evet, engelli ve engelsiz birileri evlilik yapıyor ama bunun genelinde engelli olan erkek...Genellikle engelli olmayan bayanlar engelli erkeklerle evlilik yapabiliyor ve aileler de o kadar sorun etmiyor. Fakat engeli olmayan erkekler engelli bayanları istemiyor.Heleki aileleri, oğlancı toplumumuz, hiç istemiyor ve oğullarına asla layık göremiyor. İstisnalar olsa da bu böyle. Şu konudaki yorumlara bakarsanız da evlilik yaptım diyenler erkek ve eşleri engelli değil... Kadın olanın engelli olduğu evlilikler az..

Ben engelli değilim eşim engelli çok kolay olmuyor, çevremin baskısından onların cahil bakışlarından çok sıkıldım.Ailem Arkadaşlarım herkez benimle konuşmayı bıraktı . sorunlar göründüğünden çok daha büyük Şehir değiştirdik birşey değişmedi.Türkiyede yaşamak zor. yetmezmiş gibi birde engelli olmak anlatmaya gerek yok vah vah senin engelin ney diye soran çok insan var. herşeyi yapmaya çalışmak kolay olmuyor bir bayan olarak herşeyi yetişebilmek zor ama eşimi çok seviyorum. Ekonomik özgürlük güzel olur. Türkiyede engellilerin yapacağı bir iş bile yok, hangi özgürlük .....

Her sağlam insan bir engelli adayıdır bu engelleri kafanıza takmayın Allah mesut etsin mutluluklar.

_çalıkuşu_

Sizinle aynı fikirdeyim. Bir de ruhsal engelli bir bayansanız mahvoldunuz demektir. O yüzden ben kimseye yaklaşmıyorum. Zaten dünyaya yalnız geldik ve de yalnız gideceğiz. Bu dünya da önemli olan, kimseye muhtaç olmamaktır. Gerisi boş..

Yalnızlık güzeldir arkadaşlar Bnde ruhsal engelli biriyim ama alıştım buna artık sorun etmiyorum hepinize geçmiş olsun buarada engel yürekte olmasın..

Engelli bir kız arkadaşım vardı, kocası sağlam biriydi, bir kız çocukları oldu..

Bir gün kocasıyla konuşurken neden engelli bir kadını tercih ettiğini söyledi, sağlam olan kocanın önceki eşi kendisini aldatıyormuş, bu sebepten dolayı, yani engellilerin aldatmayacağını düşündüğü için engelli bir kadınla evlenmiş..

Mantık basit aile oğluna güzel bir kızla evlenmesini ister
Kızın aileside maddi durumu iyi olsun eli ayağı düzgün bir erkekle evlenmek ister günümüzdeki engelli erkeklerde kadınlar da engelsiz kişilerle evlenmek ister engeli bir kıza gönül verip eğer onun amacı engelsiz biriyle evlemekse ağzınizla kuş tutsanız yaramazsınız bu sözledigim erkek içinde geçerli ama sonuç olarak kimse engelli biriyle evlenmek istemez evlenen de sevgi için evleniyorsa saygı duyarım ama oda çok düşük bir sayı genellikle menfaatleri ağır basarsa evleniyorlar
Engelinin hâlinden gene engelli anlar.

serdarski

İşte tam olarak bu tarz düşüncelere sığınarak talip olunması da bana hiç hoş gelmiyor.
Ne demek "engelli olan aldatmaz" aldatamaz mı demek acaba ? beni anca bu sever demek mi acaba?
sonra da engelli olmayan biriyle hayatımı paylaşmayı düşünmüyorum deyince bin türlü olumsuz yorum
velhasıl hayat şartlarını iyileştirmek kendine yetebilmek sonrasında da mümkünse sağlıkta da denk olabildiğin biriyle olabilmek en mantıklısıdır

Evlendiğiniz kişi sizi aldatsaydı ve sizinle evliyken başkasından hamile kalsaydı ne yapardınız?

her insanın her olay karşısında sergilediği tavır taktir edersiniz ki farklıdır

ben böyle bi durum karşısında böyle bi düşünceyi sağlıklı bulmuyorum sadece o noktada bi karşı duruşum var

o yüzden de engelli olmayan biriyle bu manada tanıştığımda çok irdeliyorum "nedenini niyesini?"

Ben evlenmeden sanki biliyormus gibi yillar öncesinden engelliler hakkinda kitap okumaya basladim...
Biz saglamiz ama mutlu degiliz
Engellilerin engeli var ama onlar nasil ayakta kaliyor- meltem cirpin kendine gel dercesine hep hayat hikayeleri ilgimi cekti
Belki kendi pskolojimi düzeltmek icin
Daha zor sartlarda insanlar nasil hayatla mücadele ediyor merak ettigimden

Veeee

2 sene önce tekerlekli sandalyede olan en mükemmel insanla tanismayi nasip etti rabbim
Ve 12.8.2020 evlendik
🤗

Belki ben aradim da buldum diyebilirim cünkü evet ben sira disi bir insanla ancak beraber olabilirdim

Aradim derken sitelerde felan degil
Normal hayatta karsima cikti

Bence engeli engel gibi görmezsek hepimiz cok normal bir sekilde yasariz.

Evet ailem karsi cikti
Yanina yakistirip gezebilecenmi

Civi cakamaz Kocan senmi yapacan a kadar
Neler duydum

Ama hic birsey ilgilendirmiyor beni
Biz ruh esimizi bulduk

Allah herkese nasip etsin

Selamlar

Meltem74 çok sevindim senin adına inşallah rabbim daha çok size mutluluklar verir ve hep mutlu olun ☺️🤗🙏🙏🙏🙏

Amin cümlemiz

O sizin kalbinizin güzelligi

Cok Tesekkür ederim
Allah herkese mutlu olmayi nasip etsin

Hayat insanları her zaman olmak istedikleri yere getirmiyor evlenmek aslında ruhsal doyuma ulaşabilmekle alakalı ortak bir yaşam inşa edebilmeyi ve kabullenmeyi içselleştirmekle ilgili. Toplumsal baskılardan sıyrılabilmek bu yolda ki en büyük başarıdır. Her şey zorlukla sınanır hayatta sevgi de zorluklara karşı koyabildiğimiz ölçüde can buluyor ve insanı insan yapan yan tamda burada belirir zaten ayrımcılık her yerdedir eksik görmek eksik düşünmek bir gerçeklik farklı olan olumlu ve iyimser kalabilmekte saklı bu şekilde düşünüp görenler için engel yoktur kanımca

Cok haklisin sputnik,

toplumsal baski….olsun, vardi, oldu. Ama ilgilendirmeyince fark etmiyor.

Sen cok güzel anlatmissin zaten.

Birde bende yurt disi olayi vardi. Ama esim tr de kalmak istedi, ben yurt disindan onun icin döndüm

Üst Alt