Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı 2022 yılında ne kadar olacak?

Ebru81

Evet çalışmayan bizim de

Aile gelirimizde bir ssk dul aylığı bir ssk yetim aylığı ve bir emekli sandığı yetim aylığı bulunuyor

Ben evde bakım aylığı için aile gelirini őğrenmeye çalışıyorum da.

Emekli sandığı aylığının ne kadar olduğunu da sgk dan őğrenebilirmiyiz acaba?

Fatma8i
Hepsi bir çatı altında birleşti zaten Ssk,emekli sandığı ve bağkur siz sgkdan alırsınız.Ben evde bakım başvuru için sgk dana almıştım.E devletten denediniz mi sgk aratınca nettende alınıyordu.Siz yakınsa sgk yı ziyaret edin kolay gelsin.

Bu hafta güncellenir..

AMN-LX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

[FONT=&quot][SIZE=3]Sosyal yardım ödemelerine zam[/SIZE][/FONT]
[FONT=&quot][SIZE=3]Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığının 1.084 TLye, %40-69 arası engelli aylığının 865 TLye, %70 ve üzeri engelli aylığının 1.298 TLye, evde bakım yardımının 2.354 TLye ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesinin de 1.649 TLye yükseldiğini açıkladı.[/SIZE][/FONT]
[FONT=&quot][SIZE=3]Bakan Yanık, Ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle sosyal yardım modelleri kapsamındaki ödemelere ilişkin yaptığı açıklamada engelli ve yaşlı aylıkları, evde bakım yardımı ve çocuklar için ödenen SED ödemelerinin yapılan artışla birlikte hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını bildirdi.[/SIZE][/FONT]
[FONT=&quot][SIZE=3]Yaşlı ve engelli aylığı tutarlarının artırıldığına işaret eden Bakan Yanık, yaşlı aylığının 828 TLden 1.084 TLye, yüzde 40-69 engelli aylığının 661 TLden 865 TLye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığının da 991 TLden 1.298 TLye yükseldiği bilgisini paylaştı.[/SIZE][/FONT]
[FONT=&quot][SIZE=3]18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığının da 661 TLden 865, TLye yükseldiğini kaydeden Bakan Yanık, ağır silikozis hastalarının aylığının 1.819 TLden 2.382 TLye çıktığını açıkladı.[/SIZE][/FONT]
[FONT=&quot][SIZE=3]Bakan Yanık, aylık ortalama 535 bin engelli vatandaşa evde bakım yardımı yapıldığının altını çizerek, 2022 yılı Ocak-Temmuz dönemi için evde bakım yardımının 1.798 TLden 2.354 TLye çıkarıldığını kaydetti.[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=&quot]SED ÖDEMELERİ ARTTI[/FONT][/SIZE][FONT=&quot][SIZE=3]Çocukların, öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesini esas aldıklarını vurgulayan Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunulduğunu kaydetti.[/SIZE][/FONT]
[FONT=&quot][SIZE=3]Bu kapsamda Bakan Yanık, "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 1.259 TLden 1.649 TLye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 1.964 TLden 2.572 TLye çıkarıldı" dedi.[/SIZE][/FONT]
[FONT=&quot][SIZE=3]Sosyal Hayata Daha Güçlü Entegre Olmalarını Amaçlıyoruz[/SIZE][/FONT]
[FONT=&quot][SIZE=3]Uygulanan sosyal hizmet modelleri ile düşük gelirli birey ve ailelerin ihtiyaçlar doğrultusunda desteklendiğini vurgulayan Bakan Yanık, dezavantajlı durumdaki bireylerin çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile desteklendiğini kaydeden Bakan Yanık şunları söyledi:[/SIZE][/FONT]
[FONT=&quot][SIZE=3]"Sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artırıyoruz. Sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.084 TLye, %40-69 arası engelli aylığı ve engelli yakını aylığı 865 TLye, %70 ve üzeri engelli aylığı 1.298 TLye, evde bakım yardımı 2.354 TLye, Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri de 1.649 TLye yükseldi."[/SIZE][/FONT]
[FONT=&quot][SIZE=3]Ekonomik olarak desteklenen, çalışabilecek durumdaki birey ve aileleri üretim ile istihdama yönelik projelerle buluşturduklarını ifade eden Bakan Yanık, "Düşük gelirli vatandaşlarımızın bu projelerle ekonomik ve sosyal hayata daha güçlü şekilde entegre olmasını amaçlıyoruz." dedi.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial]Temmuz 2022 ayında engelli aylıklarında yapılacak zamla ilgili olarak, açıklanan ocak ayı enflasyonuyla (%11,10) şimdiden %7,5+%3,6 cepte. %40-69 oranlı engelli aylıkları nihayet dört haneli rakamlara ulaşacak.
Tahminim %20 civarında artışla 1050 liraları bulması. Bozdur bozdur harca![/FONT]

Evet son 19 yılın en büyük zamları bu ay oldu.. Eksik rakamlardır ama temmuza kadar en az yüzde 30 olur

verilen maaşlar bu hayat pahalılığında sadaka gibi kalıyor!!!

Şuan sadece ocak ayı enflasyon farkı ve yüzde 7.buçuk maaş zammı ile birlikte temmuz artışı yüzde 11 garanti durumda.. Bunlar zaten aralık ayında zamları ocak ayına erteledilerki fazla zam vermesinler.. Mecburen hileli tüik rakamlarına rağmen temmuzda biraz iyileşme olacak.. Çünkü büyük zamlar ocak ayında yapıldı.. Bilerek temmuza kadar zaman Kazansınlar diye

Yani şuan bile temmuz için..
yüzde 40.69=100 lira
Yüzde 70 ve üzeri 150 lira
Bakım aylığı 260 lira zamlanmış durumda...
Daha şubat mart nisan mayıs haziran enflasyon oranlarıda eklenecek.. Yüzde 20 garanti olur

Şu kadar verilcek bu kadar verilcek diye boşuna hesap yapmayın fazlasıyla zaten geri veriyoruz

Odeme gunu bugun olup hesaba parasi yatmiyan varmi ptt karta yatmamis para e devletten odeme hazir diyordu neden yatmamis acaba karta

Sadece bu aylik boyleymis maaskar guncellendi diye giseden alicakmisiz orda karti tekrar tanimliyicakmisiz hesabinda para olmuyan arkadaslar giseden ceksin

arkadaslar.askeri.ucret yilda.birkezdi akp partinin deyisine gore.yilda.iki keze.cikacakmis bize faydasi olurmu 850 tl.zam gelcekmis youtubeye yazin cikar

Asgari ücrete yapılacak artış sadece engelli ve bakım maaşlarındaki gelir kriterinin yükselmesine katkı yapacaktır.. Belki gelir kriterine takıldığı için bu maaşları alamayan yada maaşları kesilen insanlar bu maaşı almaya hak kazanacaklardır..asgari ücrete ara zam temmuzda yapılsada, zaten engelli ve bakım maaşlarıda temmuzda zamlanacaktır.. Burada yapılmak istenen şey şudur ve bence çok adil bir karardır.. Memur, işçi, emekli engelli bütün gruplar ocak ve temmuzda olmak üzere her yıl 2 defa zam alır..Türkiyede enflasyon anlık yükseliyor.. Asgari ücretli yılbaşından yılbaşına zam aldığı için birkaç ay içinde aldığı zam eriyip gidiyor.. Asgari ücrette diğerleri gibi yılda 2 defa zamlanacaktır. Çok yerinde ve adil bir karar olur..

Resmi Sahtekarlık Kurumu'nun bu ay TÜFE'yi olduğundan düşük açıklanması suretiyle, bu ay da (hem de ete %48 zam geldiği, domates fiyatının 30 liraya fırladığı, akaryakıta am üstüne zam geldiği bir ayda!) 2022 Temmuz'da yapılacak engelli aylığından reel olarak en az %5 tırtıkladılar.
ÜFE yıllık %114, TÜFE yıllık %61... Son birkaç yıldır perakendeciler, esnaf falan babalarının hayratına zararına satış yapıyorlarmış!
Halbuki; ENAGrup'un mart rakamı %11.9, yıllık %142!
Bunun adı bilinçli ve planlı bir şekilde toplumu fakirleştirilmektir.
:mad:

arkadaşlar temmuzdamı alıyoduk zamlı maaşları agustostamı

Temmuz ayında emekli ve memur maaşına yapılacak zam tahmininizce ne kadar olur acaba? Ayrı ayrı tl olarak

Bilgisi olan arkadaşlarımız bilgilendirirseniz çok sevinirim

Son düzenleme:
Fatma8i

Bunu bugünden bilmek mümkün değil. Çünkü ekstra artışlar da olabilir.

Fatma8i

Bunu bugünden bilmek mümkün değil. Çünkü ekstra artışlar da olabilir.

Evet tabiki.
Benim şuan evde bakım maaşında gelir aşımını geçmem için 600 tl lik bir fark bulunmakta da gelen bu temmuz zamlarlıyla gelir aşımı yaşarım endişesi taşımaktayım o nedenle tahminen birşey sormuştum.

Nette %35 gibi birşeyler okudum ama 3 aylık mı bilemedim

Hanemizde bulunan maaşlarda yetim aylığı oluyor

Fatma8i

Orada artış olsa da gelir kriterleri de artar. Bence bu açıdan tereddüt etmeyin.

Őnce teredűt etmiyorum ama evde bakım aylığının kişi başına dűşen gelir sınırı asgari űcrete gelen zamlara gőre belirleniyormuş, şimdi ona zaman gelmezken emekli ve memur maaşına gelen zamanla aradaki fark kapanırsa diye endişelenmeye başladım.

İnşallah dediğiniz gibi olur

OturanBoğa Bülent abi gelir kriteri asgari ücrete verilen zamlara göre hesaplanmıyormu ? Emekli maaş ve memur maaşa yapılacak zamlar gelir kriterini artırmazki... Yanılıyormuyum ?

deasn12

Haklısın, ama ben orada bir dengenin oturtulacağını düşünüyorum. Aksi binlerce kişinin aylığının kesilmesi demek. Bunu yapmazlar şu dönem.

Üst Alt