Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı 2022 yılında ne kadar olacak?

deasn12

Evet beni de endişelendiren tam olarak bu asgari űcrete zam gelmemesi nedeniyle gelir kriteri oranında yűkselme olmaz iken emekli ve memur maaşına gelen zamlarla gelir aşımı yaşamak

OturanBoğa

Umarım yapılmaz bu kriterin ailemize gőre belirlenmesi bizi madur ediyor maaşlara gelecek olan zamlara bile mutlu olamıyoruz

Fatma8i

Aylıkların, muhtaçlık kriteri ile belirleniyor olması zaten başlıca sorun. Asgari ücret zammı ile dengede tutulur bu diye düşünüyorum ama bu kriter engellileri her halükarda kötü duruma hem düşürüyor hem gösteriyor.

WheelchairUser

Gerçekten őyle sűrekli bir hesaplama ve gelir aşımı endişesi yaşıyoruz. 😔

Kesinlikle asgari űcret zammıyla denge de tutulursa bizde emekli ve memur maaşlarına yapılan zamlarda bu endişeyi ve korkuyu yaşamayız.

Aradaki fark 600 tl gibi çokta azımsanmayacak bir miktar bile olsa şimdiden gelecek olan zamlarla birlikte gelir aşımı yaşama endişesi yaşamaya başladım bunu pek çoğumuzda yaşıyoruz

Fatma8i Bu devlet enflasyonu düşürmek uğruna emekli bayram ikramiyesinde bile artışı uygun görmüyor şuanda. Kaldıki engelli maaşı ve evde bakım ödemesine destek olsunlar.

Zam oranları temmuz'un hangi zamanında belli oluyor biliyormusun peki arkadaşlar başımı, sonumu?

O tarihe kadar bu korku olacak galiba

tolg@

Teşekkűr ederim.
Her ikisi içinde mi ayrı ayrı %30 oluyor peki
Hem emekli hem memur

Son düzenleme:
Engelli maaşı kesintisi

Engelli maaslari miktarında kesintiye gilecegi doğru mı?

Fatma8i

Eve kaç maaş giriyorsa her maaşın üstüne %30 ekleyin tahminen enflasyon %30 civarında olur

Engelli aylıkları ödeme günü öne çekilmiş sanki 29.04 ödeme başlangıç tarihi yazıyor e-devlette

Oglak265

Bayram dolayısıyla erken verilecek maaşlar bu ay. Haziran'da normal gününde çekecek herkes.

Temmuz ayında bizim engelli maaşlarına yaklaşık ne kadar zam gelir acaba ? Yüzde kaç gibi zam yapılır yani ?

Teşekkűr ederim umarım bu zamlar nedeniyle bir maduriyet yaşamayız 😥😔

[SIZE=4][SIZE=5]Emekli ve memura ek zam için 3 formül masada[/SIZE][/SIZE]
[SIZE=3]Enflasyon artışı ve toplu sözleşme zammı haricinde emekliler ve memurlar için ocak ayında yapılan ek artışa benzer bir sosyal refah…[/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Times New Roman][SIZE=3][SIZE=4]Enflasyon artışı ve toplu sözleşme zammı haricinde emekliler ve memurlar için ocak ayında yapılan ek artışa benzer bir sosyal refah desteği gündemde. Buna göre üç formül de öne çıkıyor.

Sabah gazetesinden Faruk Erdem’in haberine göre öncelikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak’ta 2.500 TL’ye çıkartılan taban maaşlarının artırılması bir formül olarak duruyor.

Bunun dışında yine tüm emeklilere seyyanen zam yapılması da düşünülüyor. Bir başka formüle göre ise memur ve memur emeklileri için belirlenen yüzde 7 oranındaki toplu sözleşme zammının yükseltilmesi. Bu formüller ayrı ayrı uygulanabileceği gibi hepsi de aynı anda gündeme gelebilir[/SIZE].[/SIZE][/FONT][/SIZE]

[FONT=Arial][SIZE=3]Yukarıdaki senaryolardan biri gerçekleşmesi engelli aylıklarına da yansır mı?[/SIZE][/FONT]

Sessiz Dünyalı

Enflasyon farkı alır emekli ve memur başka bir şey vermezler asgari ücrete zam olmaz ise hanede emekli ve ebm alanların çoğunluğun maaşı kesilir asıl sorun bu

Evet bence de. Zamdan çok gelir kriterini gündeme getirmemiz lazım arkadaşlar yoksa ileri de dilimiz çok yanacak. Engelli maaşında evdeki gelileri hesaba katmak çok büyük bi haksızlık, babam emekli maaşı alıyor ama yemin ediyorum bana 5 kuruş getirisi yok gel gör ki Temmuz ayında benim için hayalet olan bi maaş yüzünden belki de engelli maaşım kesilecek...

Ailemizin alacağı zamlara sevinemiyoruz o zamlar gelir sınırı konusunda herhangi bir dűzenleme yapılmazaa pek çoğumuz için mağduriyet olacak. Hepimiz belli bir yaşın űzerinde yetişkin bireyleriz ama maaşlarımızın bu şekilde bağlanması bizi daha çok engelliyor. Maaşlarımız sadece bizim engel durumumuzdan dolayı bağlanıyorsa tűm şartlarda sadece biz esas alınmalıyız bence.

TABAN MAAŞI ARTAN SGK 2000 SONRA EMEKLİ
Mevcut taban maaş 2.500 TL ( Zamsız 2.041 TL)
Temmuz tahmini artış Yüzde 34.62
Temmuz enflasyon artışı ile yeni maaş 2.748 TL
Yararlanacak kişi sayısı 800.000
Toplam maliyet 13 milyar TL
Aylık maliyet 1.354 TL
Tahmini yeni taban maaş 3500-4000 TL

e devlette sosyal yardım bilgisi sizde de hata veriyor mu ? sistemde teknik aksaklık diyor

Temmuz da mı agustosta mı zam gelecek bize??

Losdy
Zam oranı temmuzda belli olur Ağustos'ta Temmuz farkliyla zamlı maaş yatar.

Bizim maaş ne kadar olur

Emekli vb maaşlar belli oldu bizim maaslar ne kadar olur yardımcı olurmusunuz zam alirmiyiz

kbtr
Evet veriyor.
Web'ten girince açılıyor. .
Turkey2015
Ortalama 550-600 TL arasında bir artış olacak. Haziran ayı enflasyon oranı açıklanınca net olarak belli olur..
Ama şu anki rakamlara göre %36..
Bizim maaş emekli sandığına bağlı olduğu için, memur ve memur emeklileri ile aynı oranda gidiyor. .
yani şu anki rakamlara göre %70 ve üstü için 520 TL..

Memur ve emekliye gelen bu zamlarla birlikte bizler için bir dűzenleme yapılmazsa çoğumuzun maaşı temmuzda kesilecek mi o zaman. Ailelerimiz için sevinirken kendimiz mağdur olmuş mu olacağız?

Fatma8i

Asgari ücret ve kişi başı gelir arttırmazlarsa ilk kontrol de bir çok kişinin maaşı kesilir

Üst Alt