Merhaba bir önceki mesajımda engelli aylığı başvurusu yaptığımı belirtmiştim. Bugün incelemek üzere eve geldiler bir kadın ve bir erkek vardı. Değerli okuyanlar şöyle söyleyeyim evin her yerine her detaya bakmıyorlar genel bakıyorlar odalara. Bana bir sürü soru sordular işte paran var mı nerede yemek yiyorsun marketten bir şeyler alabiliyor musun (paran var mı temalı) bu tarz sorular sordular. Ev kimin, faturaları kim ödüyor diye sordular. Ben de olabildiğince yanıtladım. İlk sordukları soru anne baban sana para vermiyor mu sorusu ve eğer kardeşiniz varsa onlar size yardımcı olmuyor mu sorularını yöneltiyorlar. Yaklaşık beş dakika sürdü ve bana bir ay içerisinde heyet kararını açıklar e devlete yansır dediler tamam dedim.
Arkadaşlar bu arada çok utandım niye utandım bilmiyorum bana sürekli paran yok mu anne baban vermiyor mu kardeşin/kardeşlerin vermiyor mu, faturaları kim ödüyor diye sorulup durunca çok bunalmış hissettim ve utandım. Bir de nereden yemek yiyorsun dediler bu soruyu birkaç kez sordular.
Evet en önemlisi de şu sürekli geçmişte yaptığınız işleri soruyorlar mesleğin ne ne iş yaptın şu an ne yapıyorsun anne baban nerede vb. 18 den büyük olmanız bir şey ifade etmiyor anne babanızın bilgilerini ilk başvuruda soruyorlar üstte anlatmıştım (rapordaki vasi gerekmez notuna rağmen soruyorlar) ve bunu geldiklerinde de teyit ediyorlar.
Gelen kişiler kibar insanlardı bana kötü bir muamelede bulunmadılar.
Gelişme olduğunda eklerim.