Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı başvurusu yaptım. Süreç nasıl ilerleyecek?

Luka

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Engelli aylığına başvuru yaptım 1 ay içinde heyet olayı olucak ama bu denetim eve gelme olayları olucakmı bilmiyorum olursa kaç defa olucak birde asgari ücretin 3 de bir mantığını anlayamadım lütfen yardımcı olun

E devlet de devam ediyor olarak gösteriyor bağlanmışmı? Eğer bağlandıysa eve geliceklermi çünkü bildiğim kadarıyla kontrol amaçlı eve geliyorlar ama hala gelmediler ve maaşı hangi kartdan ve devam ediyor durumu hangi aşamaya gelince çekebilirim

Bu ay maaşlar yattı şubat ayında ptt den çekebilirsiniz e devletten ptt kurum ödemelerinden takibini yapabilirsiniz maaşınız bağlanmış hayırlı olsun

Allah yardımcınız olsun.2007 yılında diyalize giriyordum %90 ağır engelli raporum vardı.Durumumuz çok kötüydü 17 yaşındayım diyalz hastasyım baba çalışıyor ama geçim derdi vardı.1 Sene beni bekllettiler o kadar hayel kurdum ki o zaman gencim engelli maaşı alcam kıyafet alcam bilmem ne.1 sene sonunda red gelmişti.Diyalizdeyken gözlerim dolmuştu.O günden beridir hırs yaptım devlete ve birdaha bişey istemedim.

Ben belgeleri 21 ocakta teslim ettim ama hala e devlet görünmüyor, acaba yoğunluk mu var, sizinkiler kaç gün içinde tamamlandı arkadaşlar ve eve ziyaret ediyorlar mı?

Merhaba

Bu konuda kendi deneyimimi aktarmak isterim.

Engelli aylığına kaymakamlık binasında bulunan sosyal yardımlaşmadan başvurdum. Parayı neden istediğimi sordular ben de iş arama sürecinde kullanacağım dedim. Bilgisayardan yaptığı araştırmanın ardından oturduğun ev ailenin mi dedi evet dedim faturalar kimin adına dedi ben de söyledim bu durumda bağlanması mümkün olmayabilir dedi nasıl yani dedim kira vermiyorsun faturalar senin adına değil dedi sonra yine de başvuruyu alalım arkadaşlar incelemeye gelsin dedi. Birkaç kağıda imza attırdı. Burada bir not ekleyeyim diyelim yalnız yaşıyorsunuz ama ev ailenizin adına yani kira vermiyorsunuz ama yine de bu durum maaşın verilmemesine sebep olabiliyormuş çünkü kira vermeme durumunuz aslında bir gelir sayılıyormuş (bu kısmı tam anlamadım o an ama daha fazla da sormadım)

Raporun fiziksel kopyasını istediler bu yüzden fotokopiciden raporu çıkardım ve teslim ettim.

Burada bir bilgi: Benden ailemin telefon numarasını istediler. Neden istediklerini bilmiyorum (18 den büyüğüm ve raporumda vasi gerekmez yazıyor)

İş başvurularına gittiğimden dolayı evde olmayabileceğimi belirttim hangi gün veya hangi saat aralığında gelirler dedim bilemeyiz dedi görevli, gelince ararlar mı dedim aramazlar ama not yazalım bu hususla ilgili dedi tamam dedim.

Engelli kimlik kartı ile ilgili ise bir haftayı geçti ama henüz basıma geçmemiş geldiğinde buradan alırsan daha hızlı olur dedi tamam dedim. Eve gelmesini beklemeyeceğim muhtemelen. Basıldıktan sonra oraya teslim ediliyormuş.

Gelişme oldukça güncellerim

Merhaba bir önceki mesajımda engelli aylığı başvurusu yaptığımı belirtmiştim. Bugün incelemek üzere eve geldiler bir kadın ve bir erkek vardı. Değerli okuyanlar şöyle söyleyeyim evin her yerine her detaya bakmıyorlar genel bakıyorlar odalara. Bana bir sürü soru sordular işte paran var mı nerede yemek yiyorsun marketten bir şeyler alabiliyor musun (paran var mı temalı) bu tarz sorular sordular. Ev kimin, faturaları kim ödüyor diye sordular. Ben de olabildiğince yanıtladım. İlk sordukları soru anne baban sana para vermiyor mu sorusu ve eğer kardeşiniz varsa onlar size yardımcı olmuyor mu sorularını yöneltiyorlar. Yaklaşık beş dakika sürdü ve bana bir ay içerisinde heyet kararını açıklar e devlete yansır dediler tamam dedim.

Arkadaşlar bu arada çok utandım niye utandım bilmiyorum bana sürekli paran yok mu anne baban vermiyor mu kardeşin/kardeşlerin vermiyor mu, faturaları kim ödüyor diye sorulup durunca çok bunalmış hissettim ve utandım. Bir de nereden yemek yiyorsun dediler bu soruyu birkaç kez sordular.

Evet en önemlisi de şu sürekli geçmişte yaptığınız işleri soruyorlar mesleğin ne ne iş yaptın şu an ne yapıyorsun anne baban nerede vb. 18 den büyük olmanız bir şey ifade etmiyor anne babanızın bilgilerini ilk başvuruda soruyorlar üstte anlatmıştım (rapordaki vasi gerekmez notuna rağmen soruyorlar) ve bunu geldiklerinde de teyit ediyorlar.
Gelen kişiler kibar insanlardı bana kötü bir muamelede bulunmadılar.
Gelişme olduğunda eklerim.

Merhaba bir üstteki mesajıma dair güncelleme yazayım. Başvurum mütevelli heyetinde şeklinde görünüyor.

Üst Alt