Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak aşk hikayeleriniz..?

hasim66

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Evet arkadaşlar en çok yaralandığım yerden konuya girmek istiyorum.Uzun süredir hangi kıza çıkma teklifinde bulunduysam hepsi reddetti.Böyle olunca artık hayattan soğumaya başladım.Sırf engelli olduğum için reddedilmek bana çok koyuyor.Başına gelen oldu mu?Bu gig dueumlarda ne yaptınız?Bana da söyleyin de biraz moralim yerine gelsin :D

bak dostum hasim66 bütün kızlar için maalesef görsellik çok önemli...
Karakter para yakışıklılık iş ev araba en son planda :( bende bir engelli olarak yaşadığın sıkıntıları paylaşıyorum. KİMSEYİ DİNLEME SANA TAVSİYEM ŞUDUR;
1- ENGELLİ BİREY İSEN MUTLAKA ENGELLİ BİRİNİ TERCİH ET

2- ÇOK SEVME AŞIK OLANLAR HARİÇ ( ilerde yaşanabilecek manevi olumsuzlukları önleme adına engeline yakın bir bayan tercih et

3- sağlam bireylerin evliliği bile zorlaşmışken engelli insanların haliyle iki kat daha fazla zor oluyo... TOPLUM ÖNYARGIYI HALEN AŞAMADI.

4- HAYAL KUR AMA GERÇEKLERİN ÜZERİNDE İLERLE

5- BU DEDİKLERİME KARŞI GELEN OLABİLİR KATILAMAYABİLİR NORMAL KARŞILARIM AMMA! MUTLAKA DENK BİR EVLİLİK YAP

6- SENİN BU YAŞADIKLARININ AYNISINI BENDE YAŞIYORUM. RAHAT OL YALNIZ DEĞİLSİN :)

7- KİTAP DİLİYLE KANUN DİLİYLE HALK DİLİYLE DEĞİL... GERÇEK NE DİYOR ONU DİNLE KALBİNİN SESİNE DEĞİL GERÇEKLERLE AKLIN ORTA YOLU BULUYOR MU ONA BAK SEN ?

8- HAYATA 2-0 YENİK BAŞLAMAK İŞTE TAM BURADA START ALIYOR (CANDA ÖZÜR OLMAZ ALLAH NEFESİ HERKESE EŞİT VERMİŞTİR)

9- ALLAH BÜTÜN EVLENMEK İSTEYEN ENGELLİ BAY BAYAN KARDEŞLERİME İSABETLİ VE DENK BİR YUVA NASİP ETSİN

hasim66

Merhaba kardeşim, şimdi kelin ilacı olsa sürer kendi başına.Ben daha kimseyle tanışamıyoken sana akıl vermek biraz abest olur ama nacizane tavsiyem, hemen karşındaki kişiye açılma bi süre sevgini hafiften hisettirerek arkadaş olarak kal belirli bi süre geçtikten sonra sensiz yapamıyacağını anlıyacaktır o zaman çıkma teklifi edersen kazanma olasılığın yüksek.Allah gönlüne göre versin

Sabr edin, dua edin, Allahtan hayırlısını isteyin.

Önüne gelen kişiye teklif ediyorsan sorun birazda sende kardeşim.. Yanlış anlama sorun sende derken, öyle havuza balıklama atlamayacaksın.. Evet görsellik karşı cins için çok önemlidir ama bazı insanlar için görsellik 2.ci plandadır.. şimdi sen bir kıza pat diye teklif edersen kız zaten kabul etmez..

senin hakkında çok yanlış şeyler düşünür.. Diğer arkadaşların dediği gibi engelliysen sadece engelli olanlara teklif et falan gibi fikirlere katılmıyorum.. ne demek engellıysen engellı olanlara teklif et ? toplumdan kendinizi soyutlarsanız diğer insanların sizleri farklı bir kategoriye koymasına itiraz etmeyeceksınız o zaman..

Tabikide bedensel engellı olanlar için evlilik ya da aşk gibi durumlar çok zor olabiliyor.. ben işitme engelliyim sadece kendıme göre konuşuyor olabilirim ama engellıysen, sadece engellı olanlara teklif et ya da aşık ol fikri çok yanlış..

Bu devirde evlenmek ne kadar doğru orası tartışılır.. Senin seçimin.. Allah gönlüne göre versin

Yaş faktörünü unutmayalım arkadaşlar. şunu unutmayın zamana yayılan hiçbir sevgi ciddiye (evliliğe) dönüşmez. arkadaş olarak yaklaşmak sadece zaman kaybettirir

Her hafta ayrı birine teklif eden bir insan değilim yanlış anlaşılma olmasın önce karşımdaki insanı iyice tanır ondan sonra ileemeye çalışırım :) Zamanın Ötesinde

Teşekkürler hocam diline sağlık dikkate alacağım inşAllah :) gidengelmez

Teşekkür ederim değerli yorumun için :) rümeysa ayşe

Bir bayan olarak söylemeliyim aldıgım çogu teklife sırf güvenemedigimden sıcak bakmadım bence güven herşeyde önce gelir , her önüne çıkna teklif eden bi adama güvenilmez ısrarlı ve inatcı bi şeklide tekliflere hayır diyorum nednemi güvenmiyorum çünki,aynı şey diger hemcinslerim içinde geçerlidir eminimki onlarda güven arıyorlar .... ilk olarak güven ikinci olarakda saygı o zman sevgide aşkda gelir ve yalnız kalmazsınız...

şem_i

Israrcı ve inatçı biri her önüne gelene nasıl teklif ediyo orasını anlıyamadım yani bu söylediklerin birbiri ile çok ters ısrar eden biri güvenilir bir insandır ısrar etmwyen biride başka kız mı yok senle mi uğraşcam der ve gider gerçekten seven insan ısrar eder sevdiğinin arkasında durur

Suqer

dikkatli okuyunuz lütfen ısrarlı ve inatcı biri deyil ,(ısrarla ve inatla hayırdedim)dedim...

Paran varsa evin varsa malin mülkün varsa evlenirsinde ama gerisi hikayedir

İşte bu deli eder beni
İşte bu deli eder beni
Deli edeer, deli edeer
Deli eder...
Lisedeyken kızlar okulun en yakışıklısı seçmişlerdi beni, ben hiçbirine yüz vermemiştim, çünkü cebimde yol parası bile yoktu, yürürdüm günde 5 km... Üniversiye gittim, hem iyi bir üniversiteye; Matematik Öğretmeni olacaktım... Orada birini gördüm; "GÜZELLİĞİN ZULME ÇALDIĞI SINIRDA" birini gördüm... Amma velakin kız zengin karizma desen sallanmakta; AŞIK OLDUM ÜLEN; ilk halüsinasyonlarımı onda yaşadım; TV deki bayan spikeri "O" olarak gördüm vallahi; sonra okulda derslerde ipin ucunu kaçırdım... Ve gittim bir gün buldum "O" nu, yalvardım gururumu, onurumu ve hatta izzet-i nefsimi ayak tabanlarımda hissederek yalvardım "O" na, sonra ne mi oldu, tabiiki REDDETTTİ; ÇÜNKÜ CEBİMDE YİNE YOL PARASI YOKTU AMA MAVİ KARTIM VARDI; sonra delirdim, AŞKATN DELİRDİM ÜLEN; SON OLARAK BANA PARANOİD ŞİZOFRENİ TEŞHİSİ KONDU! (Forumdaki tüm psikiyatrik engellileri muaf tutarak söylüyorum; ben AŞK'TAN DELİRDİM, AŞIRI SEVMEKTEN VE ONU YÜCELTMEKTEN DELİRDİM...) Şimdi param da, evim de, işim de var başkası gelse mesela Alessandra Ambrossio; umurumda bile değil; SALLARIM... Çatlayın kızlar hiçbirinizi sevmiyorum(!) "O" hariç; Başım döner, aklım bulanır; güzelliğin zulme çaldığı sınır (NOKTA)

adamo

O derece sevmek yada aşık olmak normal bi ruh halideyil bence....

Parası varsa malı mülkü varsa her türlü evlenir ama amacı sadece evlilikse...arkadaşımızın amaci o şekilde değil.bu da parayla mümkün değil yani yanlisiniz var.şem_i nin dediği gibi güvenmek ister bayanlar.ama her guvendigine de evet demez insan.bunun bir sürü kriteri vardır.onlar varsa seversin begenirsin ve güven ararsın.vel hasıl Allahın dediği olur

Deli olduğumu söylüyorum, sen normal ruh halinden bahsediyorsun, PEH!
şem_i:
O derece sevmek yada aşık olmak normal bi ruh halideyil bence....

Kardeşim böyle durumlarda yapacağın en güzel şey unutup bir başkasına gitmek ama tamamen unuttuktan sonra düşünmek acı dan başka birşey vermez

adamo

est lütfen deli demeyin kendinize şizofren çok kişi tanımışımdır inanın diger insanlardan daha anlayışlı daha hoşgörülü ve sevecenler üstelik empati yapabilen kişiler ,kendi gözlemlerim bu yönde...

Günümüzde yaşanan iğrenç, tuhaf, rezil, aşağılık ve günah ne kadar ilişki, birliktelik ve hatta evlilik varsa hepsi sevgisizlikten, saygısızlıktan ve dahi sapıklıktan oluyor; bence sevgiyi yüceltmenin bir mahsuru yok; çünkü bu aşırı duygu halide olabilecek sevgiyi başka kanallara yöneltmek mümkün olabiliyor; mesela YARATAN' a duyulan sevgi, muhabbet ve AŞK gibi; ve zaten AMAÇ DA BU OLMALI bence diyemeyeceğim çünkü MEVLANA DERKEN BUNU YUNUS DERKEN BUNU, BANA SADECE ONAYLAMAK DÜŞER... Diyorsunuz ki deli demeyin kendinize; EYVALLAH, iyi niyetlidir, anlıyorum.... YUNUS BİLE DELİ DİVANE OLMUŞKEN AŞKTAN BANA ZIR DELİ OLMAK DÜŞER!!!

adamo sevgiye karşı bu şekilde bağlılık varsa yolun doğru sakın bu yoldan vazgeçme elbet seni anlayan bu güzel sevgiyi hak eden biri önüne çıkar

bir bayan olarak şu kadar diyim bu konuyla alakalı belki bana kızacaksınız ama Ahmet bey çok güzel özetlemiş ilk önce sevgi oluşması lazım 2 insan sevgi oluşmadıysa bir araya gelip evlilik düşünemez diyelim sevgi oluştu iş gerçekler su yüzüne çıktı güven vermeli erkek evliliğe hazır olmalı evleneceği insanı maddi geçindirmeli bu aslında biz engellilerin çok ciddi bir sorunudur evi de olmalı nerde oturacaklar işi de olmalı ne yiyecekler aç durulur mu?:)geçinecek sürekli bir geliri olmalı bence gerek devlet gerekse aile bu konuda evlenmeyecek gözüyle bakıldığı için önemsemiyorlar sesimizi bence duyuralım yani özetle bizlerde yuva kurmak istiyoruz artık kimse evlenmez gözüyle bakmasın bu düşünce olduğu sürece daha çokkk umutla yaşarız sadece saygılar

yıl 2016 ve ben bazı arkadaşların tezini çürütmüş oluyorum.otuzlu yaşları aşmış sonradan işitme engelliyim,engelim sadece kulagımın arkasında küçük bir cihaz olmasından ibarettir.lise mezunu,işi evi olan hali vaktinde biriyim.bu süreçte sayısız kız arkadaşlarım olmuştur.ama elde var koca bir sıfır:D bazen bakıyorum boşa zaman harcamışım diyorum.:D.manken gibi kızla çıkmanın,ona güven vermenin,çok dürüst olmanın bana ve hayatıma hiç bir getirisi olmamış.ve dşünüyorumda artık herşey nasip kısmet,insan ister engelli olsun,isterse olmasın.herkesin kaderi alnına yazılmış,bu durumda kimsenin kendini üzmeye hakkı yok,bence dogru zamanı ve kaderinizin size yazdıgı senaryoyu bekleyin.dilegim her canlı mutlu olsun,sevsin sevilsin,hayat sevince güzel:D

Yorum yazan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepsini tek tek okudum.
Arkadaşlar ben ortopedik engelli olan bir dostunuzum.Sunu tekrar belirteyim asla ve asla bu olmadı öbürüne geç ona teklif et şeklinde biri değilim zaten öyle olsam buraya gelip de konu açmam :)
Sevgilerle...

ben de bipolar hastasıyım psikozlu. benım rahatsızlıgımda ilk baslarda gözlerımın içi gülüyodu bırıyle konusurken bu okadar bende sıkıntı yarattıkı sımdı gülme tiki oluştu ve hala gözlermın içi gülüyo. 25 yaş ustu bayanlar ya da evlı bı bayansa benden cok rahatsız oluyo ama bekarsa o kişi onla ılgılendığımı sanıyo . hayatım zindan olmus durumda vezneden otobus bıletı alıyorum kız suratıma bakıyo onla ılgılendıgımı sanıyo nasıl bı lanetse uzerıme yazılmıs ama cognluk bayanların hosuna gıdıyo ben de ordan kacıyorum. kesın engelımın bu oldugunu bılse ılgılenmeyı keser .bende de bole bı sorun var calıstıgım yerın yanında kız lisesı var resmen azap ogrencılerle denk gelmek. tamamen eve kapanmıs ve mecburen zorla işe gıtmek durumundayım .

Üst Alt