Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak aşk hikayeleriniz..?

mesele özgüven gerektiriyor arkadaşlar. ben ortopedik engelliyim değneklerle yürüyorum uzun yürüme cihazı kullanıyorum. 9 yıl önce birine aşık oldum işimde yoktu gelirim de hiç bir şeyim yoktu. aşık olduğum kişi memurdu. 1 sene flört daha sonra evlendik. eşimde engelli ama değnek falan kullanmıyor topal :D önce babası izin vermedi uzun uğraşlar sonunda iznini aldık düğünümüzü yaptık. evlendikten 7 ay sonra memurluğa atandım. şuan iki kızımız var. evimiz arabamız var birikimimiz var :D her şey yolunda yani....

Son düzenleme:
Zamanın Ötesinde kardeşim iyi oku yazdığımı !
1- üçüncü paragrafın ile dördüncü paragrafın tutarlı değil
2- Bu devirde zor olan evlilik değil denk birini bulmak
3- Görsellik önemli diyorsun ama herkese aşık olabilirsin diyorsun
4- Sevgi farklıdır, Aşk farklıdır, Evlilik farklıdır.... bunlar ciddi insanların işidir
5- Senin bahsettiğin dünya bizden çok uzakta... HERKES GÖRSELLİK PEŞİNDE (Yanıma yakışsında nasıl olursa olsun derdinde )
6- Moral olsun diye birşeyler yazmam, yaşamın gerçekleri bize ne kadar yakın ya da insanların bizde bulamadığı veya başkalarında ne bulduğu da çok önemli
7- Önümüze ve gerçeklere bakarsak hayatta daha az üzülürüz bunu iyi bil !
8- SEVMEK VE AŞIK OLMAK HAYATTAN BÜYÜKTÜR.. Kalın sağlıcakla

habip50 kardeşim beni iyi anlamış....Allah evliliğinizi daim etsin

SEVMEK VE AŞIK OLMAK HAYATTAN BÜYÜKTÜR.

BRAVO gidengelmez

Bütün kızlar hakkında bir genelleme yapılmış. Yanlış olduğunu düşünüyorum. Engelli bir birey olarak engelim yüzünden benimle birlikte olmayı istemeyen kızlar da oldu ~ki hep saygı duydum tercih ve realite meselesidir, benim engelim olmasa ben engelli biri ile ilişki yaşayabilir miydim bu soruyu bile cevaplıyamıyorum~, engelime aldırış etmeyip benimle birlikte olan ve uzun süreli ilişkiler kurduğum kızlar da oldu.

Edindiğim tecrübeyi paylaşırsam, kendiniz olun hepsi bu kadar. Gelecek olan size her türlü gelir zaten. Sizden gidecek olan da ne yapsanız tutamazsınız arkasına bakmaz çekip gider. Oturup da size gelmeyene kafa yormaya gerek yok.

Ne özgüven ne güven ne de güzellikte olay.ben tamamen nasibe bağlı olduğunu düşünüyorum ve bunun için tek gerekli şey sabırlı olmak.başka da yapacak bir şey yok.hayatta her şey istedigimiz zaman anında ve istedigimiz gibi olmuyor.sınanıyoruz fazlasiyla.bu konuyla ilgili çok güzel bir yazı okumuştum.okumanızı tavsiye ederim
Neden Hâlâ Evli Değilim?

Engel hayatın her döneminde var.Tabiki aşkta...Neyin ne zaman geleceğini kim bilebilir.Dün mesala hava yağmurdu ,sonrasında güneş ve gökkuşağı açtı.Hayatta böyledir..Allah c.c. kaldıramayacağınız dert tasa vermesin.

Bu başlık altına yorum yapan bayan arkadaşlardan daha doğrusu hepsinin yaşı benden büyük sanırım ablalarımın yorumlarından bir tek Lâ Tahzen ablanın yorumuna katılıyorum. Herşey nasip kısmet. Kafana bence takmaman gereken birşey. hasim66 Dünyada insanların ne dertleri var sen burda şu kıza teklif ettim kabul etmedi diyorsun kardeşim. Kafana takacağın bir konu değil. Şunu da söylemek istiyorum. Kızların ve erkeklerin çoğunun dediği laf yalan. Hangi laf yalan diyecek olursan, hani diyiyorlar ya '' önce iyilik önemli '' işte bu lafın doğru olduğuna inanmıyorum açıkcası. Ben sürekli reddedilen biriside değilim açıkcası çokta kız arkadaşım oldu, ama iyiliğe gerçekten önem veren birisini bulup ondan şansını denemelisin deneyeceksende. Ben açıkcası olmayacağını düşündüğüm birisiyse çok açık sözlülükle diyorum. Ben seni sevebilirim ama sen beni sevme diye. Demişliğimde 2 3 kez olmuştur. Çok güzel bir ilişkimde oldu ve kız arkadaşımın hiçbir engelide yoktu çokta iyi ve güzel birisiydi. Ancak ben ilerisinide düşündüğüm için , sadece kalbimle değil mantığımla da düşündüğüm için vazgeçtiğimde oldu. Bir kız seni üzüyor mu sana zarar mı veriyor zaten senin yanında olmasın, ileride üzüleceksen hiç olmasın zaten. Benim kendi düşüncem sevdiğim kadının benim yaşadıklarımı anlayabilmesi için, birbirimize eşit fedakarlıklar gösterebileceğimiz birisi olması lazım. Tek taraflı fedakarlık beklemek değilde ikili fedakarlıktan bahsediyorum. Sana şunu da sormak istiyorum. Hiç engelli birisini sevdin mi ? Sevmediysen neden sevmediğini bir düşünmeni istiyorum. Ben açıkcası tek kolu olmayan çok iyi bir kızı sevmiştim daha doğrusu hoşlanmıştım ama kısmet olmadı. Bir kız senin onu düşündüğün kadar seni düşünüyorsa o kızı asla bırakma, o zaman olacağına eminim. Ben zamanında beni düşüneni bıraktım. Kendimce haklı sebeplerim vardı ama bazen yanlış mı yaptım diyede düşünmüyor değilim. Konudan konuya atladım ama en son tekrar şuraya bağlıyıcam :) kafana takma nasibinde varsa zaten olur. Sabır et ve bol bol şükür et.

Belki bu yazıyı okuyup tepki göstericek kişiler vardır, ama ben genel olarak düşüncemi söyledim. Her erkek veya her bayan için değil. Arada gerçekten iyiliğe önem veren kişilerde çıkıyor :) :)

Zamanın ötesinde kardesim.çok doğru şeyler yazmışsın.herkes herkese katılmak zorunda degil tabiki.bakiyorum da çok olgun fikirlere sahip gençler var.nistag'müs gibi...
Evliligin tamamen görsellikle olabilecegi fikri cok yanlis geldi.öyleyse etrafimizdaki evlilerin hepsi yakışıklı ve güzel ciftlerden olusuyor.öyle mi?
Bu durumda her gün sevgili değiştiren ve mutlulugu bir türlü yakalayamayan mankenleri vs.leri nereye koyalım?

Yorumlar için teşekkür ediyorum.Ya nasip diyelim bekleyelim.
Görelim mevlam n'eyler n'eylerse güzel eyler...

Herkeze merhaba bende sevdim sevdigim engelliydi %80 raporlu kas hastası durumu iyiydi şimdilik ilerisinde ne olur bilmiyorum ama herşeye razıydım kabul etmişdim güzeldi çok hemde ama noldu kalbimi kırdı kırılmiştı bir kere geri toplayamadım artık benimde umudum kalmadı varsın olmasın hayatımda biri zaten düne kadar yoktu şimdide olmasın tek başıma bir başıma yaşarım gönlumce

hasim kardeşim senin durumunda olan çok insan var öncelikle hiç üzülme diğer insanların senin hakkındaki önyargılı sözlerine hiç kulak asma engelin sana engel olmasın bir kızında güzelliğine aldanma önce onu tanrı sonra söyle bence kız olaylarını biraz ertele önce mutlu olacağın şeylerle ilgilen sosyal ol meşgul ol birşeylerle zaten sonra herşey kendiliğinden gelir

platonik aşk iyidir. bi kız vardı, baştan kendimi hayallere kaptırmayacağım diye emir verdim kalbime. sonra kızın yakınında olmayla yetindim. nasıl olsa bu işin ilerisi olmazdı. ne onu kendi hayatımın standartlarına indirmek istiyordum-ki bunu ona yapamazdım- ne de onun yaşamına ayak uydurabilirdim. ona ilgi gösteriyodum, sohbet ediyordum falan ama incinmemek için zavallı gibi görünmemek için kalbimden geçenleri söylemedim. onun uzaklaşacağından korktum, "ben seni arkadaş olarak görüyorum" demesini duymamak için kendime yarattığım dünyada mutlu zamanlar geçirdim. onunda aslında az çok da olsa ilgimi anladığını sanıyorum. ileri gitmediğim için o da reddetmedi sanırım. adı konmamış arkadaşlıktan ileri bir durumumuz vardı diyelim. sonra o başka ile gitti. güzel günler de bitti.

+ya ben senden çok hoşlandım yaa
-ımm şey gerçekten mi?
+evet gerçekten
-ımmm ama ben seni hep arkadaş olarak gördüm ki
+hıı diyosun
-hıhı evet arkadaş olarak kalsak daha iyi
+neye göre kime göre iyi?
-bana göre
+oldu o zaman bana müsade..

ve ikili bir daha hiç görüşmedi

ha bi de var o da ayrı bi hikaye :D

aşktan öte nasip var.. işitme engelliyim bu nedenle bir kaç sağlıklı kızdan red cevabı alınca dedim engel evlenmeye de engel.. sonra buralara takıldım belki kendime göre biri denk gelir uyar uyuşur ama nasibim komşu ilçeden çıktı.. skolyoz bir eşim oldu sonra sağlıklı bir oğlum.. Allah herkese hayırlısını nasip etsin sağlıklı yada engelli birde ciddiyet ki bu sitede çok arkadaşım hayatı boşvermiş veyahut evlenme umudunu yitirmiş kişiler.. hayatım örnek olsun çok çile çektim 38 de memur oldum 40 da evlendim 42 de baba oldum.. Elhamdulillah..

insanın en çok zoruna giden şey herkes sever sevilir biz sevince ayıp olur sen birini seversin herkese sevmek haktır sana günahtır utana sıkıla söylersin ama ben eski sevgilimi unutamadım der ben yinede beklerim dersin (sanki otobüs bekliyosun) oda derki ben sana bunu yapamam seni üzmek istemem (sanırsın seni düşünüyor değer veriyor) tamam dersin alışıksındır karşılıksız sevgilere adam gibi gidersin sonra bi kaç gün bilemedin bi kaç hafta başka biriyle sevgili olmuş halbuki beni üzmek istemiyordu ve sevgilisini unutamamıştı böyle daha bir çok hikaye ha birde duygularınla oynanıp dolandırıldığında olur sende salak gibi seviliyorsun sanırsın ama çoktan kazığı yemişsindir ama o giren kazık değil duygularınla oynanması yakar içini ama çok şükür Allah inancın varsa her darbede ayağa kalkmayı bilirsin

Peki Haşim arkadaşımızın sorduğu soruyu bayan olarak sorsak? Yani bayan olarak bu gibi durumlarla karşılaşan arkadaşlar ne yaptı ? :)

engelli bireyin aşkıda hayalleri de bambaşkadır . o çünkü kıymetini bilir aşkın da hayallerinde ... rabbim herkese gönlündekini versin . aşkını arayıpta bulamayanlara bi sözüm var . nefes aldığımız sürece hep bir umut vardır .

kendi hayatıma çizdigim yön doğrultusunda cevap vermek istiyorum.
ben 22 yaşında bir insanım herkezin derdi kendine göre büyükdür. bizde sevdik 1 sene derken 2 sene derken ne oldu bilmiyorum ayrıldı benden ve ayrılıgından sonra yazdıgım yazıların yakarışlarımın haddi hesabı yok. kendi derinlerime indim karamsarlık bedenimi iyice sarmış içime kapanıklıgım bir hayli artmışdı düşünmedigim yol yordam kalmadı.ayrılıgının 3. ayında başka biriyleriyle konuşurken yakaladım hatta konuşdugu kişinin edepsizce kadın düşkünü olduğunu yaptığım araşdırmalar sonucu ögrendim. aşıkdım ben öyle böyle bir sevme degil sanki büyülenmiş gibi birşey sadece onu görüyordum.ve uyardımda cünki bizler saf sevgiyle sevdik içimizde art niyet olmadan aşkın manasıyla özleşerek sevdik.1.5 yılın ardından artık noktayı koymanın vakdi geldigini düşünüyordum beynimde aşkı yenemiyor beynimden atsam gece rüyalarıma girer oldu artık nasıl bir izlenim bırakdıysa bende. kendimden nefret eder olmaya başladım bir yanım bırak artık düşünme bu kızı derken bir yanım derinlerde o sevgiyi halen yaşatıyordu.
bu kızdan kurtulmanın yoluda vardı. başka kızlarla sohbet etmek başka insanlarla sohbet etmek başka birilerine deger verirek kurtula bilirdim.ama ben o karakterde degilim işde gönül gözüne bakarım hep .çünki zamanın degerli oldugunu düşünürüm ama 21.yüzyılda insanlar zamana o kadar alışmışki sohbet ederek ümit baglıyarak ayrılarak tekrar severek adamlar cağ atlamış.
adam gibi sevenler kaybolmuş
sevenleri örnek almalar bitmiş
sadece işin zevkiyle ugraşanlar cogalmış yanacaklarını bile bile yazık.
kendi sonuma yaklaşırken olayları artık dahada geniş hale alıp düşünmeye başladım ve o sure beynimde birden seslendi Nur suresi 26. ayette geçen, "Temiz kadınlar temiz erkeklere, kötü kadınlar kötü erkeklere yakışır.
ayrılıkda o kadar cok derinlerime indimki kazandıklarım aslında bir servetti benim için en özeliklisi aşk ateşiyle yanarak kavrularak imtihanlarla dahada temiz bir insan olmamı kazandırdı. dert adamı adam yapar sözüye bitiriyorum
ve diyorumki mevlanaın bir sözüyle yinede aşkı ara der aşkı aramaya devam lakin uzakdan severek
ben o kızın üstüne kitap bile yazmıştım. neyse uzun oldu okumayın
son sözüm kitaplar cok şey kazandırır.

uzun oldu uzun oldugu içinde okumayan kesimler çok olacak

engellilerbiz

yazının uzun olması insanlara okumamazlık yaptırmaz boş olması okutmaz bence... ondan yazını okudum ve güzel şeyler yazmışsın ama
-bu kızdan kurtulmanın yoluda vardı. başka kızlarla sohbet etmek başka insanlarla sohbet etmek başka birilerine deger verirek kurtula bilirdim.ama ben o karakterde degilim işde gönül gözüne bakarım hep .çünki zamanın degerli oldugunu düşünürüm...

amacım tartışma açmak değil ama sen şimdi aşk acısı çekip başka insanlarla konuşmayı karaktersizlikle bağdaştırmışsın ya...
bu bence yalnış bana göre insanlar sıkılır içini döker bunu kız veya erkek biriyle paylaşır (derdini anlatır derman bulmak için) aşmak için veya yeni insanlarla konuşup zaman içersinde sevdiğin kızdan daha iyisini de bulma ihtimalin var.

sevgilisinden ayrılan çivi çiviyi söker mantığıyla hareket edip karşı tarafın duygularıyla oynuyorsa zaten karaktersizdir.

Bir de şu yanı var: her sevigilisinden ayrılan biriyle konuşmazsa her aşık olup ayrılan kimseyle konuşmaz. yeni aşkların yolu tıkanırdı.

Ben farklı biriyle konuşmam falan demiyorum tam aksine mevlana nin sözüyle yeni aşklara yelken açmalı ama bir aşkdan yanmali insan yanmakdan kastım hakikati öğrenmeli öğrendikleri hem kendi hayatına hem öbür dünya için dez avantajı olduğunu düşünüyorum.
Şunuda belirteyim şeytanın en büyük gücü şehvet duygusudur. Bu çeşitli alimlerin sözlerinde belirtilmekde.
Yanmakdan kastım işte bu cahileyeti bilmek.
Ama yeni birinden ayrılıpda 2 hafta sonra veyahut yeni birileri yle muhabbet yordam kurulması karaktersizligi gösterir benim gözümde. Yanlisim varsa aydinlanalim hep beraber saygı çerçevesinde ancak ilim le bilgiyle düzgün birey olabiliriz düşüncelerim bunlardir saygılarımla

Ne aşkı arkadaşlar ya Aşk diye bişey mi var.
Bi kaç defa bu konu başlığını gördüm dayanamadım cevap yazayım dedim.
Aşk diye bişey mi varmış ki?
Para kimdeyse Aşk da ondadir. (Nokta)
Sağlam insanlar bile normal hayatında böyle Saçma bi duyguya kapilmazken Biz engelliler Nasıl böyle Aşk diye Saçma bi duyguya kapılır ki?
Bence çok gereksiz bi konu bu, Aşk diye bişey yok ki Admin konuyu kapatırmısın :)

enes75

Haklı olmadığınızı söylersem yalan söylememiş olmam.

Kalp varsa aşkta vardır.Tok karnına aşk yaşanmaz.aşk her zaman vardır ,tarihte en büyük aşklar kavuşamayan aşıklardır..Parayla aşk olmaz ,para bittimi aşkta biter.Siz hangisini tercih edersiniz.

ortopedik engelli biri olarak aşk hayatım pek iyi geçmedi son tanıştığım kıza kadar lisede bir kızdan hoşlandım beni beğenmedi tepkileri de sertti benim için zor zamanlar oldu 3 sene falan sürdü sonra ünide bir kızdan hoşlandım lisedeki gibi olmasın diye gidip konuşamadım bile :D kızın mezun olacağı sene ne olacak konuşayım olmazsa olmaz dedim olmadı o da açıkçası ama lisedeki gibi sert tepki vermedi gene sonra buradan bir kaç kızla konuştum ama onlarla da olmadı en son buradan bir kızla tanıştım işte onla 2.5 sene olacak ilişkimiz yani nasip meselesi biriyle olmayınca çok üzülmemek lazım biliyorum elde değil üzülüyor insan ama abartmamak lazım hani bazen bazı şeylerin olması için zaman gerekebilir ...inşallah iyileri ALLAH iyilerle karşılaştırsın ...

yorumlarınızı tek tek okudum :eek: herkesin sevgisi zorlugu ile doğru orantılıdır. sevmekten aşık olmaktan korkmayın
Haluk Leventin bir şarkısında dediği gibi, En güzel aşk zor olandır. kendinizi daha iyi anlayacak mutlaka engelli bir insan bulabilirsiniz yerli yada yabancı, önemli olan gözünüzdeki o ışıgı kaybetmeyin

bekle bekle nereye kadar kardeşlerim sabırtaşı olsa çatlar =) Allah gönlünüze göre versin.

36 yaşındayım. Şimdi düşünüyorum da yalnızlık bir Allah'a bir bana mahsus :) Öyle dertler var ki hayatta, evlilik son planda kalıyor. 3 günlük dünya için sıkmayın canınızı. Allah gönlünüze göre versin arkadaşlar.

Kalp sadece kan pompalayan bi organdır.Aşk ile kalbi artık bağdaştırmasanız olmaz mı? :D

Üst Alt