Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak bir kez daha dünyaya gelmek ister miydiniz?

Mediha

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
2
Eğer yeniden ikinci bir hayat sunulsa size ama yine engelinizle birlikte tekrar herşeye tüm zorluklara rağmen yeniden bir kez daha dünyaya gelmek bir ömür daha sürmek istermiydizin? Neden?

Re: [Yaşam] Eğer bir kez daha dünyaya gelme şansınız olsa..?

Böyle birşey imkansız ama evet ikinci bir hayat sunulsa tüm zorluklarına rağmen eğer başka alternatifi olmayacaka engelimde dahil, herşeyimle aynı ben olarak bi ömür daha sürdürmek isterdim. Çünki ben zorlukalrına rağmen yaşamayı seviyorum, kendimi seviyorum. zaten hayatı anlamlı kılanda bu zorluklar değil midir? Onu başardıktan sonraki mutluluk değil midir?

Seksen yaşında yaşlı bir dedeye sordum.
- Dede bu kadar yıl yaşadın, kim bilir neler neler gördün. Söyle bakayım ne anladın bu dünyadan?
Dediki
- Oğlum sadece seni gördüm.
- Nasıl yani?
-geçmiş yok sanki. sadece sen varsın şu an. başka birşey bilmiyorum. dedi.

Yaşam dediğin; tarifi bile yapılamayan izafi bir zaman yığını. Ne geçmiş oldu, ne de gelecek var. Sonu olmayan bir evrende küçücük bir dünyaya hapsedilmiş canlılarız biz. Boşluktayız.
Düşünüyorum o halde varım. değil, düşünüyorum o halde yokum demek belkide doğrusudur lafın.
Çünkü ancak düşündüğünde boş olduğunu anlıyorsun herşeyin.
Düşünmediğin zaman yaşam var, aşk var, deniz, dağ böcek çiçek..
Oysa düşünürsen azıcık bir anda geldik sanki bu yaşa.
yaşımız doksan desede yine bir anlıktır bu doksan sene.
Madem böyle.
Değil bir kere daha, Doksankere de gelsen
Hep istersin yine.
Ahh bir kere daha gelsem dünyaya
Aslında tek bir doksan sene bile fazladır.
Gayeyi anlayana.
Söz konusu sonsuzluksa
90=2x90=3x90=1000x90=90!=90.000=90.000².........v.s.....v.s......= [size=7]0[/size]

böyle yaşadıktan sonra ne yapayım ben hayatı . ama der ki sağlıklı olacaksın ama az yaşayacaksın . işte bu düşünülebilir . bu hayatta kaybettiklerim için zaten tazminat davası açacam

Güzel bir soru sormuşsun Mediha,kendim adıma konuşursam herhalde ikinci şansımıda aynı şekilde geçirmek isterdim,ama bu sefer pişmanlık duyduğum şeyleri yapmadan.Aslında böyle düşünmeye iten etkeni de bilemiyorum,çünkü yeri geldiğinde sakatlığım konusunda çok üzülmüşüdür.Belki de bu kararı verirken ne yaşayacağımı bilememe korkusuda vardır.Acaba isterken bildiğimiz bir hayatımı tekrardan yaşamak istiyoruz,bilmediklerimiz neden bu kadar korkutur bizi...

Evet bu soruya bende cevap vermeliyim değil mi ..
Tekrar dünyaya gelmek şansım olsa engelimle birlikte, sandalyemle yine yaşardım.. Yaptığım bir çok hatayı düzeltmem için bir şans bile olabilirdi:) Hatalarda olmayınca daha güzel bir yaşam olurdu sanırım..
Çünkü tüm olumsuzluklara rağmen hayat o kadar güzel ve yaşanası bir şey ki.. Bir çocuğun gülüşü, sabahları güneşin doğuşu, bir kelebeğin kanatlarında ki rengarenk güzellik, bir fidanın yetişip ağaca dönüşümü, bir bardak çayın keyfi v.s. dünyadaki binbir güzel şey tekrar görülmeye, yaşanmaya değmez mi..
Yeterki görmesini ve bunlardan zevk almasını bilelim..

Re: [Yaşam] Eğer bir kez daha dünyaya gelme şansınız olsa..?

KIM ISTEMEZKI?? 92 den sonra yenıden baslamak ısterdım.amaaaa bır sey daha ısterdım su andakı dusunce yetenegıne sahıp olarak.en azından yaptıgım hataları yapmazdım bır daha.o hatalarıda yapmasaydım sımdı ıstedıgım gıbı bır hayata coktan sahıp olurdum.ama gerı gelmez gıden gemının arkasından bakmak kalıyor bıze.barı bu defa hata yapmayalım gemıdekılere el sallayalım.SATMISIM BU DUNYANIN ANASINI dıye bır laf vardır ya.satın gıtsın anasını satam.baskada yapacak bısey yok.ilerisi icin dusunelım.zaman cok cabuk gecıyor cunku

Belki de ikinci hayatımızı yaşıyoruzz :roll: belli mi olur :)

yine dünyaya gelsem, aynı şeyleri yaşasam ; aynı ruh haline ve kafa yapısına sahip olucaksam bu durumdan şikayetçi olmazdım :)

Biliyorum ki; Mevlam şerleri hayreyler... Neylerse güzel eyler... :wink:

belki o zaman bir yaratıcının varlığına inanırdım

yüce allahımın vardır bir bildiği diyerek asla şu anki yaşantımdan şikayetçi değilim :p sevgili meleğinde dediği gibi her hayırda bir şer,her şerde bir hayır mutlaka vardır :p diyerek iyi düşünmeyi tercih ediyorum :p yaşantımın her anında :p

Tekrar dünyaya engelli halimle gelme şansım olsa kesinlikle gelirdim ama yaptığım hataları bir daha yapmamak şartıyla... :cry: :cry:

Kesinlikle engelli olarak yeniden dünyaya gelmek istemezdim.

Şu an mutluyum ama yine de engelsiz birisi olmak isterdim.

Bende engelli halimle gelmek isterdim.Yaşamak herşeye rağmen çok güzel.Sadece yaptığım yanlışları yapmak istemezdim :eek:

BENİM TEKRARDAN DÜNYAYA GELME GİBİ BİR ŞANSIM OLMUŞ OLSAYDI ENGELLİ OLARAK GELMEK İSTEMEZDİM TABİKİ.AMA ALLAH BİZE BUNU LAIK GÖRMÜŞSE KATLANMAMIZ LAZIM VE HER ZORLUĞA GÖĞÜS GERMEMİZ LAZIM.

ayni engelim ile dunyaya gelmek ne kadar zor bir soru bu... tercihlerimiz
sunulmadi bize hayat tarafindan hep engelimiz engel oldu herkes disarida
gezerken merdiven cikarken yokus asarken bizler yada benim durumumda olan engelli arkadaslar dort duvar arasinda pc basina tv karsisinda yada elimizde birer kitap inan bikiyorsun usaniyorsun pencere caminda bir cift gordugunde el ele lanet okuyorsun yasadigimada yasayacagimada ama gel gelelim yasamak agir basiyor herseye ragmen....

birdaha dunyaya gelmek elbette herkes gibi bende isterim engelli olarak dunyaya gelmek evet ama daha az hareket kayibi olmasi sarti ile :)) pazarliga bakarmisiniz :))) :lol: 8) :roll: :D

Melpomene,
Demek ki bende sıkıcı biriyim !!
hiç şaşırtamıyorum insanları..
aynı kısır döngü işte ne geleceğim ki bu dünyaya
haklı söze ne denir?
sevgiler..

Bir engelli olarak yeniden dünyaya gelme şansı verilse herhalde bir şart koşardım ilk önce... Geleceğim ülkeyi seçme fırsatı verilmesini isterdim. Bi dahaki yaşamımda Türkiye'ye gelmek istemezdim. Yürüyen insanların bile değeri olmadığı bir ülkede engellilere ne kadar önem verilebilir ki?? Şöyle bir şehrin caddelerini dolaşsanız istisnasız 10 kişiden yardım almak zorunda kalmanız hiç hoş değil. Ama Almanya İngiltere gibi engellilerin özgürce caddelerde dolaştığı tek başlarına tatil yapabildiği, engellilerin haklarının kanunla korunduğu ülkelerde doğacaksınız deseler ben bu engele rağmen yine EVET derdim.

ben kesinlikle samimi bi şekilde yazayım herşeye ragmen mutlu olanlara şaşıyorum ben kesinlikle gelmek istemem yeter bu kadar acı herseyi bidaha mı baştan yasayacam hayır istemem zaten dünya bana ne verdiki dert den baska

Herkesin fikrine saygım sonsuz. Verdiginiz yanıtlar ve yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaslar..
İkinci Bahar senin sıkıcı olduğunu demedim ama sadece karamsar bir cevap bekliyordum dedim.. Seni tanımıyorum ama bence mükemmel bir insansın sende tabiki seninde fikrine saygım sonsuz..

Farklı şeyler düşündüm, ikinci baharın cevabını görene kadar.
Bir seçim şansım olsa kesinlikle hiç gelmemeyi aslında hiç var olmamayı seçerim.

Slm,
Kesinlikle engelli olarak yeniden dünyaya gelmek istemezdim. Hatta elimde olsa şimdi bile yok olmak isterdim. Ama ne yapalım ki takdiri ilahi yapacak bişi yok. Ömrümden geçen her güne bir çizik daha atıp kalan günlerin geçmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

tanrıya bak ki kuluna bunu layık görmüş . buysa adalet ben istemiyorum . hayat güzel belki ama en az şeye ihtiyaç duyduğun zaman güzel . kafana esince çıkıp yürüyebiliyosan , arkadaşlarınla koşup oynayabiliyosan ( halı sahada mesela :p ) , parklarda gezebiliyosan , yağmurda saatlerce yürüyebiliyosan , hoşlandığın kişiye engelinden dolayı geri çevrilme düşüncen olmadan açılabiliyosan , mutlusundur tabi .

Bu dediklerimi yapıp mutlu olmak 6 defa düşeş gelmesinden daha zordur .

Kaderimi tekrar yaşamak isterdim artık ne olacaksa o kader....

evet bi şans daha olsa: düşündüm ilk anda engelli olmak istemezdim dedim hep iyi şeyler düşündüm. ama herşey yolunda giderse dört dörtlük olursa ben ne öğrenicem hayattan buda sıkıcı olurdu heralde.bişeyleri çabalamak uğraşmak gerek diye düşünüyorum.
engelli olmak isterdim yine ama daha bilinçli kendine güvenen.daha fazla çalışırdım vaktimi boşa geçirmezdim.bazı hataları yapmazdım.
daha çok şey var belki ama aklıma gelmiyo şimdi.bi daha koca bi ömüre neleri sığdırmak istemessinki....

BEN DÜNYAYA BİR DAHA GELMEK İSTERDİM, VE HERŞEYİ SİL BAŞTAN TEKRAR DOYA DOYA YAŞAMAK İSTERDİM.

Bizlerin dünya'ya gelirken veya giderken seçme ve tercih yapma gibi
bir lüksümüz yok bizler dünyaya gelmeden önce ne şekil yaşayacağımız zaten
belli olmuş yani profilimiz çizilmiş.
Ama şunuda söylemeden geçemıyeceğim istesekte istemesekte veya nasıl geleceğimizi belirtsekte
tekrar dünya'ya geleceğiz ve o zamanda engelli olarak gelmeyeceğimize emin olabiliriz.

Üst Alt