Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak bir kez daha dünyaya gelmek ister miydiniz?

Kesinlikle engelli olarak bu hayata tekrar gelmek isteezdım... bu hayat bırakın engelliyi engelsiz insanlara bile zor geliyor... civisi cıkmış civisii...

Bu soru şöyle bir yanlış anlaşılmaya neden oluyor,sanki her engelli,conjenital(doğuştan)engelli...Engelli olarak doğmayan sonradan engelli olan çok kişi var.

ben gelmek istemezdim bu halimle. kalsın istemem. İki ayaklı gözü dönmüşlere kalsın bu DÜNYA.

bende gelmek istemezdim çünkü hayat yoruyor. yaşam engellerini aşamayınca.hele bu türkiyede yaşam oluyorsa hakların elinden alınıyorsa

hıh
evet gelmek isterdim
bu istek dünyayı sevme arzusundan değil geçmişde yapadurduğum yanlışlıkları erimize etme isteğindendir

Evet, evet, evet... Biz ne kadar sadistiz değil mi? Üç kuruşluk vergi indirimi, erken emeklilikten yararlanma, ötv, mtv, kdv muafiyetleri,...raporlar, hastaneler, itilmeler, kakılmalar, örselenmeler, oy verebilmek için verilen çabalar, yaşamın her alanında mücadele, mücadele, mücadele... Ne diyeyim, bu başlıkta forum açan arkadaşı kutlarım; allah akıl fikir, göz, izan versin.... Sadist yönümüzüde ortaya çıkardı ya...

Aynı kadına aşık olacaksam, aynı çocuklara sahip olacaksam gerisi önemli değil ikinci kezde engelimin hakkından gelmeyi bilirim evelallah.

dünyaya gelip gelinmeyeceği bize sorulmayacağından
bu soruya cevap vermek için uğraşmak anlamsız

yani ıssız bir adaya düşseniz yanınıza ne alırdınız sorusundan bile baya bi soru bu

ben aynı engelimi isterdim engelliyim diye iş buldum engelliyim diye ucuz araba aldım engelliyim diye maaşımın vergisi az ama en önemlisi Allah dan gelen bişeye amenna derim yeterki allah benden razı olsun......

asla tekrar engelli olarak dünyaya gelmek istemezdim.

konuyu başlatan arkadaşa saygı duyuyorum güzel bir konu bence sonradan engelli olarak nayırrr diyorum tabiki yıldız bir futbolcu olmayı hayel ederken masa başında tünekle

Bu kez kimliklerin değişmesi lazım..Yaşam standartlarının değişime uğraması gibi..ve şartların kısacası aynı ruhu bir başka bedende yaşamak isterdim ben..Bayan yada erkek hiç önemi yok..Lakin cennetten sonra ikinci kez ruhları yeryüzüne yollarsa rabbim;kadınların erkek,erkeklerinde kadın olarak doğması daha uygun olurdu düşüncesindeyim..En azından eşitlenirdi yaşam koşulları zannımca..Engelli gelmek...Ben zaten seçildim..Neden ikinci kez seçileyim ??Sıramı savdım..Engelsiz olanlar yeniden dünyaya gelirlerse engelli olsunlar;lakin ruhumu sağlıklı bir bedende demirlemek isterdim..

Bu durum engelin derecesine bağlı, ağır engelli olanlar gelmek istemez tabi.Ben hayata gelirken engelsizdim, sonradan engelli oldum, ve hayata adapte olmak gercekten zor.Halimizede yine cok şükür, ayakta durabiliyorum hiç olmaazsa.

Bu soruyu okuyunca aklıma tersine bir soru geldi, dünyadaki herkez engelli olsa, sağlıklı dünyaya gelmek istermiydiniz ?Hayır sağlıklı olarak gelmek istemezdim, cünkü bütün sistem engellilere göre dizayn edilmiş olurdu, bence bu psikolojide aynı bügün içinde olduğumuz durumun aynısı.

Ben bir daha bu dünyaya gelmek için bir şans daha verilmesini isterdim.
Yaptığım hataları bir daha yapmamak için.Engelimden şikayetçi değilim barışığım.Sonsuzluğun sahibine ulaşmam için bir artı diye düşünüyorum...

Engelimle kavgalıyız ama yaşamla barışığım ben..
Hiçlik yaşam değilki bana göre.. Acıyı bal eylemeye çalışırız gene..
En kötüsü yokluktur bana göre.. Acı değil kötü olan..

Saçma kim bir daha engelli gelmek isterki

bır daha gelmek istesem tekrar engelli olarak gelmek ıstemezdım.aılemı bu konuda uzmek uzulduklrını bılmek benı cok uzuyor cunkü...aslında musadenızle ben tekrar hıc gelmııım.siz keyfinize bakın.takılın siz.;)

Hayat bana engelim konusunda kesinlikle acımasız davranmadı öncelikle bunu itiraf edeyim ama yinede bir daha dünyaya gelme ve seçme şansımız olsaydı asla engelli bir insan olmayı istemezdim.

Engelin ağırı da olsa hafifi de olsa engel engeldir ve günlük yaşantımızın her alanında zorluklarla karşılaştığımız bir gerçektir.

asla engelli olarak tekrar dünyaya gelmek istemezdim.

Her seferinde daha sakat olarak doğmak isterdim. :rolleyes:

Beter en beter :rolleyes:

Hatta kötününde kötüsü:rolleyes:

Tiksinç en tiksinç :rolleyes:

hayatın göz acıp kapıncaya kadar kısa olduğunu duşunursek herşeye rağmen yaşam guzeldır ama benım öyle bır şansım olsa rabımde nasıp ederse cocuk olarak doğmayı isterdım sebebıne gelınce dedıkodu .cekememezlık .kıskanclık . aldatma .iftıra .dunya malına tapma ve en önemlisı ekmek kavgası yok bunlar olmaması bır dunya düşünsenıze? tum insanlığa saygılar

ben ısterım yine. engelli değilim ki kendimce. baskası engelli qörebilir ama asla kendımı engelli qörmedım.. cunku her engeli astıqım ıcın ben engelli değilim.. yıne ısterın yıne ısterım....

birisine bağımlı olmayı kim ister ki. belki herkes için geçerli değil ama sonuçta bağımlı oluyor insan. herkes engelli doğmuyor ki. eğer alın yazında varsa bir şekilde engelli oluyorsun. kaza, hastalık, ihmalkarlık vs. mesela ben ihmal karlığın kurbanıyım. bazen sinirlenirdim ama şimdi kendimle barışığım. sonuçta herkes toprak olacak. bu beden, dünya bizim mi? hayır. yaradan nasıl isterse öyle yapar. sadece emanetçiyiz o kadar.

Dünyaya bir daha gelme şansı verilse elbette engelli olarak gelmeyi istemezdim.

Benim hastalığım zaten doğuştan olduğu için bu hastalık olmadan yaşamanın nasıl bir şey olduğunu pek hayal edemiyorum. Dünyaya bir daha gelmek isteyeceğimi ise hiç sanmıyorum.

ya bu soruya evet isterdim die cvp vermek kendini kandırmak olur bence....allaha sükür benim engelim belki cok az ama yinede insan bir zaman bazen sinir oluor vede eger hak adalet varsa herkes bence esit sartlarda dünyaya gelip yasayıp sınav olmalıki herkes hakkını versin...okulda bile sınav olurken aynı soru aynı süre verilior :( belki bugün gergin günümdeyim die isyankarım azcık ama cidden bu hep kafama takılı yüz metrelik bir kosu olarak görelim hayatı biri kosuor digeri yürüyecek hali yok bence biraz orantısız .!! :(

engelimle dalga geçenlerin engelli olmasını istemem çokmu acımasızca çokmu bencilce olurdu acaba ????

özellikle sen kaplumbağa gb yürüyosun beceremezsin diyen patronumun

yok yok allah kimseye vermesin çok zor engelli olmak

Paylaşım yaparken Allaha şirk koşma dostum.. sen budünyadaki eziyetin mukafatını gerçek hayatında alacaksın.!!! bu dünyadaki herşey yalan dostum büyük bir imtihandayız... Allah Adaletlilerin en adaletlisidir.. şüpheniz olmasın.... durduk yerde günaha girmeyin...tabi inanmak inanmamak size kalmiş hesapı ödeyecek kişi nasıl ödeyecegine kendisi karar verdigi için. benimkisi acizane bir uyarı

not: bu konuda çok saçma neden? çünkü hayal mahsuli bir düşünce sorulmuş ama bu düşünceden yola çıkarak insanları isyana ve üzmeye davetiyedir.. özürlüyüm evet vallahi mutluyum.. hayatımıda ona göre şekilendiriyorum hrkesde bana göre şekilleniyor..

Üst Alt