Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak bir kez daha dünyaya gelmek ister miydiniz?

insanın ne kadar kendine güveni olursa olsun bazen sölenen sözleri kulak ardı edilemez ,şimdi kimin bakışına maruz kalcam endişesini kimse kolay kolay kaldıramaz

bazen insanın cesaretini ve özgüvenini yerle bir ederler kendi egolarına bi tebessüm daha katabilmek için bizi resmen alaycı bakışlarıyla hapsederler

diken üstünde geçecek benzer bi hayatı yeniden yaşamak kim isterki

bu sınava ikinici kez girmek istemiyorum kısaca:)

zor birşey evet ama ben halimden şuan da memnunum engelimin bana kazandırdığı çok şey oldu bu hayatta. engelim olmasaydı belkide şuan olduğum yerde olamazdım. bu kadar azimli ve hırslı olamazdım. :)

Kızım adına yazayım. Ezgi eminim tekrar dünyaya bu engeliyle gelmek ister.

Allahın hikmetinden sual olmaz ama kim sağlıklı yaşamak istemezki .

engele göre değişir diiyecem ama bence herkes sağlıklı olmak isterdi

istemezdim cünkü engelli hakkımı kullandım ben:)

ya bu soruya cvp vermek bile ne kadar mantıklı bilemiorum...ne die bir daha engelli olarak gelmek istesin ki insan ...simdi kimse burda allahdan gelmisse ok diecek e zaten suan engelli olan insan bu sözü dior ama secim kendisine bırakılsa evet engelli dogayım diecek kisi bence ya cok maskeli yada yasamın anlamını bilmior ..birde birsey var engelsiz olursam cok hata yaparım günah islerim tarzı düsünenlerde kendi öz iradelerine güvenmeyen kisilerdir alakasız yani bencee...

Engelimiz bizim irademizle olmuş birşey değil ve irademize bırakılsa eminim kimse istemezdi. Ama şu da varki Allah'tan gelene istemiyorum deme lüksümüz yok. O veriyorsa mutlaka bir sebebi vardır. Elbise O'nun istediği yerini kısa bırakır, istediği yerini biçer, istediği yerini diker bize düşen onu layıkıyla kullanıp sahibinin istediği şekilde sergilemek. Bizler sadece bu elbiseyi taşımayla görevlendirilmiş (tabiri caizse) mankenleriz :)

İçinde bulunduğum şartlar hem ailem hemde kendi irademle ne kadar düzgün ve uzaktan kusursuz görünsede,engelli bir insan olarak dünya'ya gelmek istemezdim sözlerim rahatsızım kendimden diye değil:),insanlar yoruyor kendi durumunuzdan daha fazla,yetenekli olduğunuzu belki bir çoğundan daha güzel işler yaptığınızı nefret etsemde böyle davranmaktan :p yapıyorum bakın demekten..sürekli çaba içinde olmaktan...
Gece vakti hislerim depreşti...

Gelmek isterdim evet ama Türkiyede yaşamak istemezdim :D

tekrar dünyaya gelme gibi bir şansım olsaydı engelimden dolayı değil ama annemden dolayı tekrar engelli olmak istemezdim.nedenine gelincede benim çektiğim sıkıntıları acıları bir kenara bırakayım, annemin o kadar acı çekmesini yıpranmasını istemediğim için sağlıklı olmayı isterdim.herşey annem için... ben ikinci plandayım benim hayatımın ilki o... engelim falan umrumda değil yeterki o mutlu olsun onun mutluluğu beni en mutlu eden şeylerin başında gelir

Kıymet cevabını çok beğendim bende sevdiklerim üzülmesin benim için yeter. Ben halimden çok mutluyum. Tekrar böyle seve seve gelirim dünyaya. ;)

Asla engelli psikolojisini yaşayan insalar iyi bilirler engelli olmak hayatımızın her alanında bizi etkiliyor iş evlilik sosyal ortamlar ve benzerleri ... birde bunun yanında yaşadığımız ağrı sendromları..

bana engel olacak bir engelim olmasada bende bu şekilde tekrar gelmek istemezdim.Hayat güzel elbette ama neden ben neden biz sorusuna hala cvp bulamadığım için istemezdim

Engelli insanların neler hissettiklerini kavramaları için engelsiz insanların engelli olarak dünyaya gelmelerini isterdim.çünkü ben her şeyi elde edebilmek için daha çok mücadele ettim,kendimle mücadele ettim,hep güçlü olmak ,ayakta kalmak için uğraştım,halada öyle,bence bir engellinin yaşamında her zaman bir eksiklik var asla tamamlanmayan,her istediğine ulaşsada bu değişmiyor.ölünce bitecek bir şey bence bu duygu...türkiyede engelliyseniz hele çocukluktan başlayarak toplum acımasızca travmalar oluşturuyo sizde,bu travmaları aşabilmek için çok uğraşmak gerekiyo,şunuda belirteyim hep kendi isteklerimi inatla sarıldım,toplumun dayattıklarını değil kendi isteklerimi inatla elde ettim.üniversite eğitimi her engelliye şart bence,daha güçlü olabilmek için.ama yeni baştan engelli bir yaşammı asla imdatttttttttttt diye bağırırdım yinemi ben diye......

Engelin küçük yada büyük olsun farketmiyor.Bazı insanların bakış açıları düşünceleri hiç değişmiyor.Aynı durumda kendileri olsa ne yaparlardı merak ediyorum.Herkez in birer engelli adayı olduğu nedense unutuluyor.

ben istemem, tekrar aynı mücadeleleri vermek istemiyorum...

cidden engelli olarak tekrar dünyaya gelmek isteyen arkadaşları tebrik ediyorum:D benim kişisel fikrim ben engelli olarak dünyaya gelme hakkımı kullanmışım dünyaya yeniden gelme şansım olacaksa illa yine engelli olarak geleceksem gelmek istemem seçim bana bırakılıyorsa engelsiz olarak gelmek isterim engelli olarak yaşamışım bi kerede engelsiz olarak yaşıyım:cool:

Biz hakkımız kullandık 2.Kerede normal insanlar engelli gelsinler ki bizi anlayabilsinler.

Sanırım kimse tekrar aynı şekilde gelmek istemez

Kaderde varsa gene geliriz engelli olarak.

Bu film gişe yapmadı senaryoyu değiştirelim :)

Seçme şansı verilmemiş bize...

Sonum cehennemse neden isteyeyim?

hayattan zevk aldıktan sonra ister engelli olmuşum ister engelsiz farketmez. önemli olan mutluluğu ve huzuru yakalayabilmek.

Engelli olarak bir kez daha gelmek istemezdim. halimden şikayetçi değilim. ama bu sefer sağlam olarak gelmek isterdim. birde öyle denemek isterdim hayatı..

valla gelmek isterdim ama bir şartım olacak : Çok param olsun önemli değil :)

Üst Alt