Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli olarak bir kez daha dünyaya gelmek ister miydiniz?
asla asla asla bırakın bir daha gelmeyi azrail gelip deseki bir hafta sağlıklı olacaksın sonra canını alacam seve seve kabul ederdim insan hiçbir suç işlememişken kendi bedeninde hapis kalmyı neden istesinki
biz insanlara merhamet ve sevgiyi öğretmek için gelmiş ender ruhlarız bence eğer insanlığa bu kadar büyük birşey öğretebileceksem yeniden böyle gelebilirim dünyaya tüm insanlığa olmasa bile ailene çevrene öğretiyorsun[FONT=arial black][SIZE=5][/SIZE][/FONT]
malesef kimseye bişey öğrettiğimiz daha doğrusu kimsenin bişey öğrendiği yok 8 milyon özürlü var diyelim bunlar 5er kişilik aile 40 milyon insan yapar madem ülkenin yarısı bizden bişey öğreniyor neden evlere mahkumuz neden bizler için kaldırımlar bina girişleri resmi kurumlar ve daha birçok yere girmek işkence tekerlekli sandalye ile bu ülkede kaç metre yardımsız gidebilirsinizmadem insanlara hoş görüyü öğretebiliyoruz neden hastane asansörlerine dahi binmemiz işkence insanlar birinci kata dahi çıkmak için asansörlerde öncelik hastalara ait olmasına rağmen size öncelik tanımıyor madem insanlara sevgiyi öğretiyoruz sağlıklıyken onlarca arkadaşım akrabam varken evimin ziyaretcisi eksilmezken neden şimdi bu denli yalnızlığa mahkumum sizin oralar nasıl bilmem ama burda kimsenin bizi adam yerine koyduğu yok
ailene öğretiyorsun herkes her bilgiyi almıyor normal hayatta da okula gitmek istemeyenler bilgi öğrenmeyı reddedenlerdir bizide görmek istemeyenler bazı duyguları reddedenlerdir. aileme öğrettiklerim bana yetiyor ve çevremdeki insanlara öğrettiklerim de bana yetiyor ,öğrenmek için öğretmeye de açık olmak gerekir. aileme mücadele etmeyi ve pes etmemeyi kendime ne olursa olsun umutsuz olmamayı öğrettim halimden de çok memnunum .
İnancım sebebiyle allaha şükrediyorum daha beterinden esirgesin diyerek bu soruya cevap verebilirim.Derdi veren rabbimin sabır edersek ona yönelirsek öbür dünyada mükafatımızı vereceğine inanıyorum.
hayat yine güzel boşver kardeşim üzülme düşünme bende iş kazası geçirdim evledim ama isyan etmedim küsmedim yılmadım unutma ki alan allah vermesini de bilir şükür sıkıntı yapma ..allah yardımcımız olsun.
Bugünümüze Şükür... ne bi daha gelmek isterdim nede bugünümüzden şükrü esirgeyelim... Keşke soru sağlam dahi olsaydınız bu dünyaya gelmek istermiydiniz olsaydı direkt hayır diyebilirdik Sonuç olarak bugünümüze şükür ama sağlam bile gelmek istemezdim...
Ben ben olmaktan memnunum, Engelimle de bir sorunum yok, ama ek olarak tekrar doğmam söz konusu olan ülkeyi seçme şansım olsaydı bu kesinlikle Türkiye olmazdı onu biliyorum...
Kimse kendini kandırmasın.bence hiç kimse engelli olmak istemez....helede engelli zorluğunu yaşayan bir daha istemez.şahsen ben tekrar engelli olacağıma bir daha dünyaya gelmek istemem...
Öylesine bir şansım olsa idi Kesinlikle engelli olarak dünyaya gelmek istemezdim. Şuan ki durumumla yaşayamadığım birçok şeyi yaşamak isterdim. İyisini kötüsünü doğrusunu yanlışını bile bile yaşamak isterdim.Misal deseler engelli olarak dünyaya qel butun olanakların var olucak yinede seçmemmm
Ben doğuştan engelli biri olarak. Dünyaya tekrar böyle gelmeyi elbette istemezdim . Belkı ozaman hayallerime çok daha kolay ulaşırdım gerçi bendki bu talihsizlik ozamanda peşimi bırakmazdı ya ne yapalım herşey allah ın takdiri ...
Engelli olarak yaşadık bi de engelsiz olarak yaşamayı denemek isterdin. Aynı hayatı değil de daha farklı olabilir. Tabi bunun ne oalcağını bilemezsin. Sonucuna da katlanman gerek.
Bana sormadılar dünyaya gelirken 'engelli mi olmak istersin, engelsiz mi?' diye!
bana sormadılar dünyaya gelırken engellimı olmak ıstersın engelsızmı ben engellı olmayı seçmişim kı engellıyım ve çok mutluyum iyiki engellıyım ...... mesaj gereklı yere gıttı sanırım....
sakat olduğum için gerizekalı yerine koyulduğum bir dünyaya, muhtaç olduğum için hakarete maruz kaldığım bir dünyaya asla gelmek istemezdim. ama Allah kulum bunları yaşayacan demiş yapacak birşey yok
kıvanç tatlıtuğ gibi bir beden isterdim, ama şöyle birşeyde varki herşey uzuv düzgünlüğü değil yavaş yavaş bunu anlıyorum ne biliyim bir katil, bir hırsız, bir terör örgütü sempatizyanı olarak doğmak yerine tekrar bu şekilde doğmayı tercih ederdim.
bu dedenin sözünü koca bir 0 olarak algılamadım ben. aksine güzel doğru olması gerekeni yani "şu anı yaşa geçmişi bırak geleceği düşünme" demiş. bu dünyada artı yada eksiler boş yada dolular bi şekilde dünyada kalacak. yani 0. geçmişin keşkelerin bir faydasının olmayacağı gibi geleceği de bilmediğimizden iyi ki de bilmiyoruz. bu anı en güzel şekilde yaşamak gerekiyor
benim de yaşadığım bir olay; bir markette çalışan kasiyer bayan aldıklarımı atar şekilde kasadan geçiriyordu. en son ekmeği de aynı şekilde iteleyince kızdım. biraz daha yavaş olabilirdin dedim sert bi tonda. o da sesini çıkartmadı ama bozuldu tabi. belki de o an bana öyle gelmişti hareketleri. biraz da önyargılı idim belki. marketin çalışanlarının tavırları genelde hoşuma gitmiyordu.
sonra kötü bişey oldu 3 gün kadar sonra gece çalışması yapılmış markette ve çıkışta evlerine giderlerken kaza geçirmiş servis. ve o güzel kızcağız öldü. hala üzülüyorum. bilmiyorum konu ile ilgisi varmıdır ama belkim içimi döktüm. keşke dememeyi isterdim. ama dedim. bi faydası var mı yok işte