Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak bir kez daha dünyaya gelmek ister miydiniz?

Allahın gücüne gitmez inşallah ama engelli/özürlü adını nasıl koyarsak koyalım ama kısıtlı olarak yaşamak istemediğim için dünyaya gelmek istemezdim.

Öyle bi şansım yine bu halimle yaşamayı tercih ederdim çünkü öteki türlü hiç yaşamadım bilemem şimdi boynumu hiç tutamazdım o yüzden filüt çalmadım ne bileyim hiç iki tekerlekli bisiklet kullanmadım dümdüz yürüyemem çünkü hiç denemedim çünkü benim yürümem bana düzgün geliyor o yüzden bildiğinden şaşmamak lazım bence ::eek:

:)yeniden dünyaya gelme şansım olsa yine kendim olarak gelmek isterdim.herşeyimle,hatalarım ve kusurlarımla.ki onlar hata değil bence deneyim.deneyimlerde insan olmanın bir gereğidir.:)

bi daha dünyaya geleceksem gene engelli olmayı seçerdim bunun ıspatını yapmaya uğraşmıyacağım ama sadece vardır bunda da bi hayır diyorum

bu nasıl soru Mediha arkadaşım :) tabiiki hayır!!! hayatımın ilk 23 senesi ne kadardı kolaydı, hareketli idi, eğlenceli idi.. ne kadar güçlüydüm.. birde son 12 sene sanki 122 sene gibi :) gerçi dediğin gibi başa gelen çekiliyor ama cevabım kesinlikle HAYIR :)

bölebi saçmalık olurmu bee engelli olmak kim isterki yaa göz göre göre kesinlikle istemedim madem şuan engelliyim hamdolsunki kabul etmekten başka çare yok

Bu sorunun cevabı, biz engelliler için kesinlikle HAYIR dır. Evet diyen arkadaşlar malesef soruyu anlamayarak başka yerlere saptıran arkadaşlardır

Birinciden ne gördüm ki,ikincisi güzel olsun.:)

Merak etmeyin ikinci şans olmayacak,varolanı mutlu yaşamaya çalışın.
İkincisi olursa da ben gelemeyeceğim.Çok meşgul olacağım çokkk.

Tamam anlarım; halinden memnun olmanın, hayatla barışık olmanın, şükretmeyi bilmenin, kendini bu şekilde kabul etmenin ne demek olduğunu. Çünkü ben öyleyim.. Ama engelli olarak bir kez daha dünyaya gelmek istemek mi? :rolleyes: ASLA!

Hayatından memnun olan evet der, memnun olmayan hayır der.
Düz mantık...

bu hayatta engelli olarak yaşantımızı sürdürüyoruz Allah'ın izniyle;bir de engelsiz hayat nasılmış onun da tadına varmak isterdim açıkçası :)yani engelsiz olarak gelmek isterdim.kimse engelli olarak gelmek isterim demesin inanmam çünkü...:p
sözümün eriyim yapmacıklığa asla yer vermem yaşantım da :)

soru aşkla ilgili olsa cevabım yine severdim olurdu soru kararlarımla ilgili olsa yine aynı kararı verirdim olurdu ama soru özürlü olurmuydun olunca cevabım kesinlikle hayır olurdu bizi ayakta tutan hayallerimiz ve kendimizi iyi hissetme isteğimiz

Asla dünyaya engelli olarak gelmek istemezdim..Kim ister ki??

Arkadaşlar bu dünyada yani bu alemde tekrar dünyaya gelme ihtimalimiz tabiki yok fakat, Ahiret aleminde tekrar diriltileceğimiz ve sağlıklı bir şekilde vucut yapısına sahip olacağımız bize Kainatın yaratıcısı Allah (c.c) tarafından bildirilmekte...Sağlam olsak bile 100 sene yaşasak neyi ifade ederki, bu dünya bizler için bir ağacın altında gölgelenip ahiret yolculuğumuza devam ettiğimiz bir hayattan ibaret....kendimizi bu dünyaya o kadar kaptırmışız ki hiç ölmeyeceğimizi hatta tekrar bu dünyada dirilmeyi istiyoruz....ben öldükten sonra sonsuz bir hayat olan ölümün olmadığı,yaş ilerledikçe ihtiyarlamayıp tam tersine gençleşeceğimiz,acı,dert,keder,tasa,üzüntü ve şer gibi vs. şeylerin olmadığı insanların gerçek manada dost olduğu hayat olan AHİRET hayatını isterim...öldükten sonra sağlamda doğsam bu hayatı istemem, Mevla hepimize hayırlı ölümler nasip etsin rızasını ve cennetini kazanan sonsuuuz bir hayatı hak eden kullarından eylesin...dünyada çektiğimiz her meşakkat (buna ayyakkabı bağının çözülmesini de dahildir), bizim günahlarımıza keffaret olacaktır ve ahiretteki derecemizi yükseltecektir,merak etmeyin ahirette mevlanın engellilere uyguladığı ayrıcalık insanlarınkinden kat kat üstün olacaktır,ve yine merak etmeyin ki sizden en az %40 raporda istenmeyecek,yeterki halimize şükür ve sabredelim..mevlamız kimsenin hakkını zayi etmez zerre kadar bile olsa.bu duygu ve düşüncelerle hayır ve güzelliklerle dolu bir ömür diliyorum..

ben bir daha dunyaya gelsem yıne engellı olmak ısterdım. ben sonradan engellı oldum. engelli olmasaydım. bu hayatın hıc bır guzellıgını allahın verdıgı nımetın kıymetını hıç bir şeyın degerını anlamadan gelıp gececektım dunyadan. şükür diyorum allaha binlerce kez şükür.

valla bence, cevaplar orana göre değişir.

Benim şu anki yaşantımla ilgili aman aman sıkıntılarım şikayetim yok. Ama bir daha dünyaya gelme şansım olsaydı engelli olmak istemezdim. Akıl var mantık var neden yaşayacağım sıkıntıları bile bile engelli olmak isteyeyim ki. Koşmak zıplamak yürümek oynamak varken kim ister engelli olmayı.

Güzel soru güzel kesinlikle engelli olayar gelmek istemezdim

Hyr ben olsam kesinlikle dünyaya gelmek istemem. Bu dünyanın en sağlam, en yakışıklı, en zengini, en bilgilisi dahi olma ihtimali bile olsa BU DÜNYAYA BİR DAHA GELMEK İSTEMEM... Tek bir durumda tekrar gelmek isterım o da cehennemi boylayacaksam cenneti elde etmek için tabi ki gelmek isterim o zaman.

Asla tekrar engelli olarak dünyaya gelmek istemezdim.hayatta türlü türlü acılar vardır.engelli olmasamda belki büyük acılar yaşıyacaktım tekrar gelecek olsaydım ama engellilik kadar büyük bi acı düşünemiyorum yinede.üstelik insan tek başınada acı çekmiyor,ailemde benim engelim yüzünden büyük üzüntüler yaşadı.milyar dolar vericez sana,yine engelli olarak dünyaya gel deseler,cevabım yine asla olurdu.

BilalTRN arkadaş her şeyi en güzel ve en mutlak şekilde açıklamış bence. Ben şunu düşünürüm aslında: biz bir misyon için geldik belkide. İnsanların nelere sahip olduklarının farkına varmalarını gördürmek için. Ve BilalTRN arkadaş iki şeye daha dikkatleri çekmiş aslında çok önemli olan: şükür ve sabır.

blake;valla bence, cevaplar orana göre değişir

arkadaş saglık kurulu raporlarındakı balthazard formulundekı orana göremı yoksa engelımızn beynımızdekı oranına göremi değişir:)

[DELAL]:)yeniden dünyaya gelme şansım olsa yine kendim olarak gelmek isterdim.herşeyimle,hatalarım ve kusurlarımla.ki onlar hata değil bence deneyim.deneyimlerde insan olmanın bir gereğidir.
bu cevabı tuttum:)

yine o anlarından birine denk gelirsin gece olur karanlık çöker korkarsın sana hep daha bi acımasızdır sanki kendini bi köşede dişlerinin birbirine çakılırken ki gıcırtıları gözünden düşmek istemeyen kurumuş bi iki damla göz yaşının pususundan bakarken bulursun kendini..

kesinlikle istemezdim bir anadan doğma cam kemik hastası olarak ama aynı ailemle olmak isterdim ve herşey daha muhteşem olurdu işte o zaman...

kız medihaa,
ay ne hoş cins bir soru sormuşsun.
ben de sana bir soru sorabilir miyim?(izin verdiğini düşünerek soruyorum:)
dünyaya engelli olarak sen gel sandalyenle yaşa (pek bi sevmişsin öle anladım)
ama dünyada bir tek engelli sen olmak ister miydin?
başka hiç kimse engelli olmuycak ister miydin?*

sorunuz bir garip geldı, engelli olarak tekrar kim gelmek isterki? yada neden istesin?

Üst Alt