Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak emekli olan tekrar çalışabilir mi?

kenan91 sadece kamu emeklisinin durumunu yazmadım. dikkatli okuyun.

özelden de emekli olsanız aynısı geçerli..

Yazıları okudum ama işin içinden çıkamadım

Ben bağkur üzerinden yaşlılık emekliliği ile emekli oldum 1148 maaş alıyorum dükkanda işler çok zayıf kapatsam bir fabrikada engelli veya normal kadroda işe girebilirmiyim engelli olmamın faydası veya zararı nedir

Saygılar

@mihayum niyetiniz dükkanı kapatıp bir işte çalışmaksa, İşkur Kaydınız yoksa İşkur'a Engelli Raporunuzu götürüp Engelli iş arayan kaydınızı yaptırınız. İşkur aracılığıyla veya sizin bulmanızla İşyerlerin engelli kadrosunda çalışabilirsiniz.

İşe gireceğiniz kurumdan en az 2020 YILI Emekli çalışan için Net Asgari ücret : 2.291,59 TL. + Asgari Geçim indirimi+vergi indirim oranınıza göre gelir vergisi muafiyeti alırsınız.

dükkanı kapatmadan önce hesabınızı ona göre yapmanızı tavsiye ederim.

Akıllarda kalan soru şunlar

1- Özelde çalışıp (4a) emekli oldum. Özel veya Kamu, tekrar çalışabilir miyim? Çalışırsam emekli maaşım kesilir mi?
2- Özelde ve kamuda çalıştım (4a+4c) emekli oldum. Özel veya Kamu, tekrar çalışabilir miyim? Çalışırsam emekli maaşım kesilir mi?
3- Kamuda çalışıp (4c) emekli oldum. Özel veya Kamu, tekrar çalışabilir miyim? Çalışırsam emekli maaşım kesilir mi?
4- Aynı soru Bağkur için de geçerli.

Netbey

teşekkürler peki hocam hali hazırda olan 1148 lik maaşım kesilir mi

OturanBoğa

Abi ben yaşlılık emekliliği ile emekli oldum biryerde ssk lı olarak çalışsam maaşım kesilir mi saygılar

mihayum

Sigorta başlangıç tarihiniz 2008 öncesi ise hayır, çalışmanızda bir engel yok.Emekli aylığınız kesilmez

Arkadaşlar merhaba engelli emeklisi yevmiye ile başka yerde çalışabilirmi sgdp yapılması zorunlumu

haci78

Sigortalı olunan her durumda emekli çalışan olduğunun beyan edilmesi gerekir.

% 100 engelli emekliyim, bir şirkette işe başlayacağım, yapmam gerekenler sırasıyla nelerdir, Şimdiden teşekkür ederim

harun68

Eğer malulen emekli değilseniz normal emekli iseniz yapmanız gereken bir şey yok işe başladığınızda iş yeri gerekli işlemleri yapar siz maliyeye gidip tekrar vwegi indirimi için evrağınızı verirsiniz bu işlemi siz yapıyorsunuz iş yerinden bir belge alacaksınız vergi indirimine başvuracaksınız bu sefer ankaraya gitmiyor direk işleme alınıyor

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim kardeşim ALLAH razı olsun

tekrardan vergi indirimine başvuracaksınız demişsiniz bu kişi emekli zaten o kısmı anlayamadım ne için bildirmesi gerekiyor bunu çalıştığı yerin muhasebesi ayarlamıyormu?
bir de genel bişey sormak istiyorum.
engelli emekli tekrar özel sektörde çalışmaya başlıyor.
özel sektör bu kişiyi engelli statüsünde çalıştırabiliyor değil mi yani engelli eleman arayan bier yerde engelli olarak çalışabiliyoruz.
çalışmaya başladık bu sgdp primi ben çok uygun diye biliyordum 1200-1500 gibi ödeyenler var.
işverenin emekli engelliyi mi normal engelliyi mi çalıştırması hangisi onun işine gelir.
burada çalışırken ödenen primler diyelim 5 sene sonra işten çıktık bu primlerin çalışana bir faydası var mı?
birde vergi indirimi olduğu için maaşımız normal asgari ücretten bir miktar daha fazlamı olur evli eş çalışmıyor 2 çocuk.
teşekkür ederim cevaplarınız için.

Merhaba arkadaşlar bende vergi indirimden dolayı erken emekli olacam inşallah ama tekrar aynı işyerinde çalışmak istiyorum şu an 3013 tl maaş alıyorum emekli olduğum zaman 1500 tl civarında maaş bağlanır tahminim emekli olduktan sonra çalışırsam eyer maşımda ne kadar kesinti olur birde emekli olunca ne kadar tazminat alırım 6 yıl olacak sadece kıdem alırım bilgi için çok teşekkür ederim şimdiden çok saygılar

emekli oldum çalşıyorum ama işten çıkarımlar başladı en önce emekli olup çalışmaya devam edenleri gönderiyorlar. bunu da düşünmek lazım. henüz bana sıra gelmedi ama yakındır

Kimler emekli olup çalışmaya devam etmesi ile çifte maaş alabilirler?

Kimler emekli olup çalışmaya devam etmesi ile çifte maaş alabilirler?

5434 SK tabi hizmetliyim ben.

Üst Alt