Size iki soru
1 . Engelli oldugunuz için korktugunuz cekindiginiz sey var mi nelerden korkuyosunuz (asik olmak, evlilik, dislanmak vs)
2 . Engelli doktor polis hemşire olur mu ?
Buyrun yorumlara
1. Engelim Kalp ve Damar hastalıkları ile alakalı olduğu için Kalp ve Damarların da İnsan yaşamı için ciddi görevleri bulunduğundan bu görevlerini yerine getirmedeki eksiksikler sorunlar nedeni ile korkum Bu sorunları fark etmediğim sağlıklı bir insan olduğumu sandığım zamanlardan farklı olarak Ölüm'e yaklaştığımı düşündürmesidir.
Sağlıklı diye tabir edilen insanların aşk , evlilik, insan ilişkileri (dışlanma-kabul görme) gibi durumlarda sorun yaşaması olağanken Engelli olarak kendimde böyle sorunları yaşayabilirim endişelerim olabilir.
İnsan aklı olan bir varlıktır. Aklını kullanırken Genel olarak insanlar sevgili olmak isteyeceği insanı seçerler. Bu seçimlerinde tanışmadan önce veya tanışmalarında dış görünüş,ekonomik durum,sağlık durumu,kişisel duydu düşünceleri ve aile yapısı gibi konulara dikkat ederler.
Elbette engelli olmak bizim seçimimiz değildi Fakat böyleyiz çeşitli fiziksel ve iç organsal sorunlarımız var. Bizim beğendiğimiz sevgilimiz olmasını istediğimiz kişinin bizi bu sorunlarımıza rağmen kabul etmesi çok zor. Çünkü insan mutlu olmak ister aşık olmak ister Engelinden hastalığından dolayı acı çeken sıkıntısı olan mutlu olamayan bir insanı başka bir insan nasıl sevebilir ? Bana göre böyle birşey çok zor sevemez ama diyelim ki sevdi. Şöyle sorular gelir. Bu sevgi ona üzüldüğü için ilgi göstermek mi ? Yoksa gerçek sevgi Aşk mı ?
Ben sağlıklı bir insan olsaydım Fiziksel Engelli bir bayanı görsem onu sevemezdim sadece üzülür Allah'a onun için dua ederdim.Yardıma ihtiyacı olursa ve gücüm olursa ona yardım ederdim. Ama sevemezdim gözlerim ve aklıma göre bana güzel bile gözükse onu sevemezdim. Çünkü hayallerimde yapmak istediklerimi onunla yapamayacak onunla birlikte bende eksik bir hayat sürecektim. Bu yüzden sevemezdim . Aşk planlı olmaz birden olur ama Aşk ı oluşturan nedenler var tabi bu nedenler her insan için farklı bende böyle. İç organlarında engeli olan bir bayanıda kolay kolay sevemezdim. Tanıştığımızda durumu direkt anlatırsa onu sevemeyebilirim aradığım özellikleri olmasına rağmen. Çünkü insan acı çekerek bi işe başlamak istemiyor üzülmek istemiyor. Acaba onu kaybedermiyim yalnız kalır mıyım diye. Ama başta engelini benden gizleyebilme imkanı var ise gizleyip beni aşık ederse kendine, ona alıştıktan sevdikten sonra hastalığını anlatırsa büyük ihtimalle ondan vazgeçemez onu sevmeye devam ederdim.
Engelli olarak Engelli bir bayanla tanışsam Fiziksel Engelliyi sevemezdim üstte sağlıklı olduğumu varsaydığımdaki gibi.İç organlarında engel olanlarıda kolay kolay sevemem oda üsttekine benzer. Tamam benim engelim var ben mükemmel değilimde karşımdaki insanın sağlıklı olmasını isterim ben çirkinsem onun güzel olmasını isterim ben suskunsam onun konuşkan olmasını isterim ben mutsuzsam onun mutlu olmasını ve benide mutluluğuna karıştırmasını isterim.
Engelsiz veya İç organlarında Engeli olan bir bayanın beni sevmesini beklememde çok zor. Çünkü genel düşünecektir Görünüşe ve hastalığımı anlattığımda bunun kendisine ne kadar olumsuzluk katacağına onu koruyup kollamada çeşitli konularda yetersiz olacağımı düşünebilir yakın zamanlarda ölüp ölmeyeceğim onu yalnız bırakacağım ve bu yüzden hastalığımı engelimi anlatttığım anda beni kabul etmeyecektir.
Sıradan olmayan farklı düşünen birine denk gelirsem ancak belki o zaman mutlu olabilirim sevgilim olabilir..
Birde şu var. Bir bayanla tanışabilecek aşık olabilecek ortam Türkiyede malesef pek yok. Ben nerede bir bayanı görecemde ister sağlıklı ister iç organlarında engeli olan tanışabilecem beni sevecek ben onu sevecem anlaşcamda mutlu olacam çok zor .
Güzel gördüğüm tanışmak istediğim bayan a merhaba desem ben doluyum başkasına git diyor. Yani şu zamanda güzeller dolu cips gibi boş yok !
Yani açıkcası benim açımdan pek umut yok. Birisiyle tanışmak sevmek sevilmek mutlu olmak imkansız derece çok zor gözüküyor.
Allah herkeze hayırlısını versin Fiziksel ve İç organsal Engellerine sağlık sıhhat versin şifa versin.
Not : Fiziksel Engelli bayanlara saygım ve kardeşce sevgim var. Fakat içimden geçen düşüncelerimi samimiyetle yazdım. Kırıcı olabilir ama buda benim düşüncem saygı duymanızı temenni ediyorum.
Dışlanmak konusuna gelince , Elbette insanlar engelimize göre değişmek kaydıyla bizi dışlayabilirler bu sorunlarla karşılaşabiliriz üzülürüz sinirleniriz ama bunlar olur. Bizde sağlıklı olsak bizde engellileri dışlayabilirdik hiç bir zaman tek taraflı düşünmemek lazım. Ama doğru olan mümkün olduğunca nefse karşı gelip zorda sıkıntıda olan insanı anlayıp onun yerine kendinizi koyup ona göre davranabilmek.
Biz engelliler mükemmel değiliz engelimiz var ama sağlıklılarda mükemmel değil çünkü sağlıklı diye tabir edilen insanlardan duyduğumuz çeşitli olumsuz söz ve davranışların anormali olduğunu düşünürsek onlarında raporda her nakadar yeri olmasada birtakım engelleri olduğunu anlayabiliriz . Kısacası herşey gelip geçici İstemeden yaşamaya başladığımız gibi İstemeden yada isteyerek öleceğiz. Yaşadığımız zamanı Allah'ın bize verdiği fırsatları iyi değerlendirmeliyiz İnsan olmaya çalışmalıyız aklımızı iyilik için kullanmalıyız.
2- Bir insan Fiziksel veya İç organsal engelli olsa bile onun doktor polis hemşire olmasına Engel değildir. Akıl insanların Dünyadaki bütün problemlerini çözmeye yeterlidir. Engelli bir insanın Sağlıklı insanların yaptığı bir çok şeyi belki herşeyi çeşitli önlemler hazırlıklar çalışmalar yapılarak rahatlıkla yapabileceğini düşünüyorum yeterki destek olunsun fırsat verilsin şans verilsin.
Doktorluk için: Tıp fakültesini okursun . Mezun olursun ve Dr olarak göreve başlarsın. Fiziksel engelin var ise biraz zorlanırsın hastayı muayene ederken veya çeşitli tıbbi cihazları kullanırken ama sonuç itibari ile görevini yaparsın. İç organsal engelinle yine çeşitli sorunlar yaşamana rağmen görevini yaparsın.
Polislik için : Engelin Fiziksel veya İç organsal olabilir farketmez. Engeline uygun olarak Polis ünvanı ile görev yapabilirsin. Bu masa başıda olabilir, dışarıda olaylara müdahale eden şekildede olabilir tamamen engeline uygun şekilde Engelli Polis olabilir. Hatta bunun için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına görüşlerimi bildirmiştim onlardanda Çalışmlarda görüşlerimin dikkate alınacağı değerlendirileceği şeklinde cevap gelmişti. Umarım olur Engellilere istihdam alanı artar.
Hemşire için : Diğer mesleklere dediğimin aynısı. İllaki zorlanma olur ama Engeline göre uygun birimde alanda çalıştırılırsa Engelli Hemşire olur.