Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmadan önce benim için engelliler...

gulenyuz

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
öncelikle bu yazıyı yazıp yazmamak konusunda çok düşündüm.... ve sonra bütün cesaretimi topladım size bir itirafta bulunucam..
ben engelli olmadan önce engelli ve sakat kişilerden iğreniyordum... hemen bir kaç kişinin şimdi bana kızar gibi olduğunu biliyorum ama doğrusu bu.. çok bakımlı bir insandım titizdim halen öyleyim. oturduğum apartmanda üst katta bir komşumuzun engelli bir kızı vardı o komşunun kapsından dahi geçerken midem bulanıyordu. elimde değildi. ne yapıyım :confused:
komşumuzun geirdiği hiç bir şeyi yemezdim, çöpe dökerdim açıkcası eve gelmesini dahi istemezdim.. dayımın da bedensel engeli bir oğlu vardı çok severdim onu ama oraya gittiğimde yemek yıyemez hep burnuma bir koku gelirdi.. yengem çok temiz bir anneydi çok iyi bakıyordu oğluna fakat dedim ya elimde değildi :confused:
bir çok ortamda bir çok engelli ve sakat insanlarla karşılaştım hep aynı şeyi hissettim. yardım dahi edemezdim heralde. çünkü dokunmak istemezdim.. bu duyguyu inanın çok atmak istedim o zamanlar üzerimden olmadı yapamadım.. hatta hep aklımdan geçiyordu, yaa ben de olursam :confused::confused: ve nitekim oldum da. belki de hak mı ettim :)
kazadan sonra uzun süre hastanede yattım, hiç yıkanamadım. annem tozumu alıyordu sadece :) bir gün halamın kızı ziyaretime geldi o sırada benim zavallı anacığım tuvalet ıhtiyacımı yaptırmaya çalışıyordu. halamın kızının midesi bulandı ve dışarı çıktı :( işte o gün anladım nasıl bir hata ediyordum diye :(
çok üzüldüm kuzenımın yaptığı harekete.. ama insan bence doğruyu başına birşey gelmeden de bulabilir. ben başıma geldikten sonra bulduğum için çok utanç duyuyorum.. eğer benim gibi düşünen birileri varsa lütfen ibret olsun.. gerçekten tüm okuyan engelli ve sakatlanmış arkadaşlarımdan çok çok özür diliyorum..
şimdi rahatladımm ohh beeee :):)

Gülenyüz neymiş herkez bir engelli adayıdır.. En büyük engel beyındekı moloton düşüncelerdır.. Bak artık sen engellı değilsın arkadaşim o düşünceden paklanmışsın

insanlar hatalarını başına gelmeden de anlayabilir ama size gerçekten büyük bi ders olmuştur bunu anlamanız bile yeterli geçmiş olsun

Geçmiş olsun...İnsanın gecmisindeki hatalarını anlamasını kadar guzel bisey yok...Hele bi de saglikta iken anlaması o daha guzel tabiki...Bende sagligimdaki gunlerime yaniyorum...Bende engelliyim fakat yatalak degilim...MS hastaligi var bende dogrusu...Yurume bozuklugu,dengesizlik felan yapiyor...5 seneden fazla bir zamandir MS im ve her gecen gun ilerliyor...

Demek istedigim uzulmeye degmiyor...Herseye ragmen hayat devam ediyor..;)

geçmiş olsun bu acı gercekle yüzleşmekte cesaret ister hem geçmiş olsun diyor hemde tebrik ediyorum

önce geçmiş olsun yazını okudum ama siz olaya kendinizi suçlayarak bakmayın tamam sen öyle kendine göre yorumluyon ama öyle değil bende
nerde yanlış yaptım diye çok düşündü ama bunlar yanlış yapanın başına
gelmiyor herkesin başına gele biliyor çok yanlış yapanlara rasladık ama
hiç birşey olmuyor bunlar yanlışaendeksleniyo ama öyle değil siz kendinizi
rahat tutun onlar boş duygular unut ve şimdiki yaşantına ve kolay yaşam şekline bak arkana bakma hep önüne bak keşkelerin hiç önemi yok
önemli olan yarının iyi olması. tekrar geçmiş olsun.

konu konu yu açıyor bende engelli raporu almak için hastaneye gittim dr bana 'sen buna engelmi diyosun dedi ve hç rapor vermedi kızdım dr a senin yaptıgın işleri yapabiiliyormuyum dedi ya dedi git onu o kadar hakeden insan varken senin hakkın yok aradan 15 gün geçti bir tartışmada ayağıma sıkılan bir kurşun ve yine aynı dr. seni hastalarıma anlatacagım dedi rapor istedin bak sonunda engelli oldun dedi.. bende ben ideailst bir insanım istedğimi almak için canımı feda ederim dedim ve aldım raporu:)))

:)gulenyüz kardeşim geçmşteki hatlarnla yüzleşmşssn paylaştığn için teşkrlr özr dilemene gerek var mı çok gçmş üzrinden git babana dile dermşim :Dtamam tamam kabul edildi :) Bu yaptığn davranşlar normal gibi algılanıo ne yazıkki öle çoğu kişi bu şekilde davranıo biz kedimizi bildkten sonra gerisi tın takmamak gerek yapanın ayıbıdr. Benim başıma geldimi geldimi düşünüom düşünüom :) yok beya gelmedi olsa bile ben yüz vermem hissettğm an ben uzaklaşırım ezdirmem sana kendimi kafama sıkar giderim :D beddua etmem... ne ise sulandırdım konuyu konu ne idi :D

alişş:mad::D:D arkadaşlar tşkrler beni rahatlattınız valla

bizlerden değil kendinden özür dilemelisin ki vicdanın yakanı bıraksın.

bu da sana kp k..olsun !. ah almış olabilirsinnnnn....

Bence çok fazla üzülme..İnsanlık halidir, miden bulanmış olabilir.Bazı ağır engelliler gerçekten rahatsız edici davranışları olabilir ama bunu asla belli etmemeliyiz..Sen yine cesaretini toplayarak böyle bir konuyu bizlerle paylaştığın için senin kötü insan olduğuna inanmıyorum ve bu yazıyı okuyan insanlar sayesinde de sevap kazanaçağını unutma..
Bende ilkokul ve ortaokul yıılarında bazı engellilerden rahatsız olurdum,çünkü sanki o engellinin birisine ihtiyacı var ama ama ihtiyacı bulamıyor gibi halleri olan engellilerden rahatsız olurdum...Ama bu asla benim çok kötü birisi olduğumu göstermez.Sana da teşekkür ederim böyle bir hayatı paylaştığın için.İnan kötü birisi değilsin.kendini yıprattma..

her düşünceye saygım var tşkr ederim kara çoçuk özellikle size:):)

geçmiş olsun arkadaşım sen hatanı anlamış ya bana o yeter boşver kafana takma hayat bu :D

Geçmiş olsun . Işte hayat bu insan ne olduğuna bakmamalı ne olucağına bakmalı.

evet hancegiza haklısın şimdi benim yaptığım dansa aheng geldi ama şimdide dans edemiyorum naberr:D:Dşaka tabiikide çok haklısın tşkr ederim güzel düşüncelerinize

gecmiş olsun gülen yüz yüzün hep gülsün bundan sonrada sen hata işlemişin hata değil bu aslında görüş ayrımcılığı ama burda özür diledin anlattın hatanı kendınde anladın bidaha yapmazsın artık...

Asıl engel bedende yada zihinde değil yürektedir.Senin yüreğindeki engel kalkmış sevinmelisin.

Davranışlarımız aslında gördüklerimizi taklit etmekmiş. Demek sende engellilere karşı hep böyle uzak duran kişileri örnek almışsın. sonra sen de bir engelli olmuşsun. Çok üzüldüm sonradan engelli olmak eminim doğuştan engelli olmaktan daha zordur.

bende şimdi şunu düşünüyorum ben yürürken benim ayaklarıma bakıyorlar. ben o an moralim de bozuksa o bakanlara benden beter ol diyorum bazen içimden. ama öyle kırıcı bakıyorlar ki. tüm enerjim mutluluğum bitiyor.bana yamuk yürüdüğümü hatırlatıyorlar.acaba benim böyle dediklerim arasından senin gibi olan olmuş mudur? bak üzüldüm şimdi. bende bundan bir ders aldım teşekkürler.

canarıf;
yürekteki engel illa o şekildemi olunca kalkıyor?bu çok saçmaaaa,yada illa engelli oluncamı anlanıyor bir engellinin hali?engelli olmadan anlaşılmıyormu?insanlar ne kadar güveniyor değilmi sağlıklarına güzelliklerine,(temizliklerine titizliklerine!!!)hiç düşünemiyorlar yarın başlarına ne geleceğini!!!!
yazıkkk diyorum başkada bişey diyemiyorum

acık sözlülügünü sevdim gecmiş olsun

Arkadaşım herşeyden evvel geçmiş olsun..

Tabiki sizin bu cesaretli, samimi ve içten davranışınızdan dolayı tebrik ederim. Evet gelelim asıl meseleye; insanlar engellileri o kadar farklı algılıyorlar ki, sanki onlardan kendilerine bir zarar gelecekmiş gibi kaçmaları ne kadar vahim bir durumdur. Oysa bir engelliye herşeyden önce insan olarak bakmak, kendi yaşadığımız bütün duygularında onlarda olduğunu bilmek çok önemlidir.

Engelli insanlarda bu dünyada diğer insanlar gibi yaşarlar, bütün her şeyi onlar gibi hissederler. İşte bunu bilmek bunu anlamak ve burada olaylara bir empati kurarak bakmak çok önemlidir.

Engellerin olmadığı bir dünya da yaşamak temennisiyle...

Gülenyüz, iyileşmen durumunda eski duyguların hortlar mı diye düşünüyorum şimdi:)

Geçmiş olsun...

Kısa flimlere konu olacak bir hikaye. Kıssadan hisseye çok güzel bir örnek. Paylaştığınız için teşekkür ederim.

Görüyorsunuz dimi sizi nasıl hemen sahipleni verdik.

Sizden ricam ve duam, en kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız ve asıl engel nedir bunu herkeze anlatmanızdır..

gercekten buyuk cesaret ve guzel bır ozelestırı yapmıssn .. ama bırkac arkadasımızında dedıgı gıbı engellılı yada ozurlu herneyse bu durumdakı ınsanlardan cekınen sevmeyen veya senınde dedıgın gıbı ıgrenen cok ınsan var bızım toplumumuzda.. Bunun sıkıntısını hepımız yasıyoruz hayatın her anında.. bende 17 yasımda engellı oldum o zamana kadar engellı yada ozurlu ınsanların varlıgından bı haberdım gorudguumde sokakta engellı bırını garıpsıyordum bu ne yada nerden gelmıs dıe... ama ıste allah ınsanın basına gelmeden anayamıyorsun kavrayamıoyorsun bırseylerıı... gercekten buyuk bı yureklılık ornegı sergılemıssın ve bı oz elestırıde bulunmussun keske engellılere farklı gozle bakan her ınsan senın kadar medenı cesaretı yuksek olabılse ve bızlerıde kendılerı gıbı gorebılse.. Keske tum engelsız ınsanlar kendılerınınde bırgun engellı olabılme ıhtımalının oldugunu farkedebılse ıste O ZAMAN HAYAT BIZIM ICIN DAHA YASANABILIR OLUR.. umarım !!!

kardeşim bu yapmış oldugun özeleştirin için seni tebrik ederim. bunu bu sitede dile getirmekte cesaret isterdi gösterdigin medeni cesarete saygı duyuyorum. engelli olmayan ama birer engelli adayı olan herkesin senin bu öz eleştirini okumalarını cok isterdim saglıcakla kal...!!!

sevgili dilek deniz arkadaşım:düşüncende çok haklısın olabilir tabii?çünkü yapılan her dua biz bilmesekte ister hayır ister şer!allaha olan her dua anında kabul görürmüş seninle karşılaştıkmı acaba:)işin şakası ama ben kimsenin engelini fiziksel olarak küçümsemedim yanlış anlamıssın sanırım ?yinede görüşüne saygım var sağlıkla kal (inşallah)

Üst Alt