Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmadan önce benim için engelliler...

mezapotomyali arkadaşım:sizede teeesüf ederim sizce mümkünmüdür?bunca yaşanılmıştan sonra?yinede bakış açısı olarak kabul ediyorum tşkrler..arkadaşlar tüm düşünceleriniz için saolun varolun herşey gönlünüzce olsun inşallah...

engellerden iğrendiğin için senin başına böyle bişey gelmesi imkansız
eğer öyle olsa idi insanların %90 engelli olması lazım
çünkü engelliye senin davrandığın gibi hatta daha kötü davrananlar var hiç bişey olmuyor.

senin ki olsa olsa akılan gelen başına geldi olmuş

size bi soru sormak istiyorum gülen yüz merak ettiğim için? siz engelli olduktan sonra çevrenizde bi değişim oldumu mesela arkdaş ortamınız ne bilim size bakış açıları değiştimi yada bunları sezgileyebildinizmi...başınızadan geçenler için yorum yapamıycam k.bakma

Merak etmeyin tüm toplum aynı duygular içinde zaten..
Bütün yazılarımda bunu anlatmaya çalışıyorum ..Engelli fobisi dediğimiz şey bu..
Tüm toplum ikiyüzlü bir şekilde davranıyor bizlere.. Umarım her biri engelli kalmadan kurtulur bu duygudan..

Merhabalar;
arkadaşlar zihinsel, spastik, felçli hastalar, vb. Hiçbiri iğrenilecek insanlar değil... Aksine mükenmel insanlar... Belki kendilerini ifade edmiyorlar, belki çevrelerindeki insanlar onlara insan gözü ile bakmayıp gerekli ihtiyaçlarını karşılamadıkları için iğrenilebilinir. Ama unutmayın ki onlar tüm inlardan daha temiz ve zekiler... Bunun içindir ki zihinsel engelliler öğretmenliğini okuyup onlarla ilgili birçok etkinlikler yapacağım. Bunu çok istiyorum...
Onları gerçekten çok seviyorum...
Sizlerde onlar için çalışmalar yapabilirsiniz...

sevgili kalem:içimden geçenleri paylaştım dürüst oldum aslında kimseye değildi kendimeydi...özüre gelince yazımı okumussanız şimdiki düşüncelerimide anlamış olmalısınız?çok fazla yorum yapmıycam tşkr ederim..

Arkadaşım biz insan olarak beşeriz yani hata yapmamız çok doğal önemli olan bu hatayı anlamanız diye düşünüyorum.Ben öyle bir insandım allah bana bu derdi verdi diye de düşnmeyin olur mu.Biz bunun inceLiğini neden başımıza geldiğini bilemeyiz ki. Yani tam kanıya varmak anlamsız olur.Herşeyde bir hayır aramak gerekir.Önemli olan bunada şükür diyebilmektir, benliğinle yüzleşmendir...cesaretinden dolayıda seni tebrik ederim arkadaşım....

doğru söze ne denir?haklısınız kalem...

Güçlü bir itiraf olmuş, geşmişte ne olduğuna değil bundan sonra ne olacağına bakmalısın. Bazen öyle dönemler geliyor ki ben bir engelli olarak kendimden nefret edebiliyorum görünüş itibari ile. Ama sonra kendime geliyorum ben buyum diyorum.
Sende önceden öyle biriydin bir şekilde, şimdi de busun.
Gelecekte ne olacaksın ? Önemli olan bu.
Hayat insanları yönlendirir bir şekilde, bizim yapmamız gereken tecrübelerimizden dersler alıp bir sonraki adımımızın sağlam olmasını sağlamak.
Sağlam adımlarla hayatın zor yollarını aşman dileğiyle.
Geçmiş olsun..

feyyam:sizde yanlış anlamıssınız aslında başıma bunların geldiğine hiç üzülmedim inanın hatta hergün hamd olsun diyorum iyiki olmuş çok ciddiyim:)yaşamı öğrendim boş yaşamışım 29 yıl...tşkrler yorumunuz için

yani sen engelli olduğundan dolayı mutlu musun hayret kendinle bu kadar barışık olman, cesurca ben eskiden engellilerden iğrenirdim diye açıklaman da çok ilginç.

gülenyüz,
nickiniz bile etkilenmemiş sakalığınızdan sanırım:)
gülenyüz nicki çok pozitif yahuu..
neyse kızım günah çıkardın bizde sildik günahlarını dermişiz
ikna olduysan bize göre hava hoş.
ister üzül ister üzülme geçmişte düşündüklerin için,bu senin problemin ..
sevgiler..

hadiii burdan yakın bakalımm.
sizi ya da doğuştan engelli olanları suçladığım kanısına nerden vardınız.
bence yaşamda bir çeşit,engelli insanların da olması.
ama bu benim başıma gelmemeliydi sadece sorun bu.
ben başkalarının problemlerine arkamı dönüp gitmeye programlı doğdum yaşadım.
sıkılıyorum sakat olmaktan .
sevgiler..

sevgili ikinci bahar ve buklem neyi paylaşamadınız:Dbahar hanım:benim proglemim falan yok bir düşünceydi paylaştım;)sağlıkla kalın...

İkinci bahar bugün senin düşüncelerini duyunca allak bullak oldum başka bir yazı dizisinde , tamam kendini ve durumunu sevmiyorsun ama bunu bence dışarıya bu kadar aksetme olurmu..... madem sorun sende buradaki insanların huzurunuda bozma bence!!!!!!

İkinci baharım canım bacım nedir senin bu dobralığından çektiğin yahu:):) senin gerçeklerini duymak herkesin hoşuna gitmiyor tabii..:)
Ne diyorduk "klasik ikinci bahar yorumu"..:)

Sayın Serap,
Bu mudur gerçekler , yada engelsiz birinin engelli birini sevip evlenmesi , yada o kişinin onu kullanması yada sayın ikinci baharın dediği "ben başkalarının problemlerine arkamı dönüp gitmeye programlı doğdum yaşadım.sıkılıyorum sakat olmaktan ."
Bunlar gerçekse ben sustum o zaman
Saygılar............

başkalarının sorunlarına aldırmadan proglanmak:confused:bu sanırım bir nevi robotlaşmak:)çünkü rabibimiz bizleri böyle yaratabilirmi:)muhakkak bir yerde gerçeği görürüz diye düşünüyorum..........

Bunlar senin gerçeklerin olmayabilir pınarcım..ama ikinci baharın gerçekleri bunlar saygı duymak gerekiyor ben saygı duyuyorum ve böyle seviyorum ikinci baharı...:)

senide senin gerçeklerin ile severim..:)

Başkalarının gerçeklerine göre yaşamak zorunda değiliz hiçbirimiz herkes kendinden sorumludur..ama sevebiliriz olduğu gibi insanları kabullenebiliriz..:) ben kendimce doğru olanı yaşarım o ayrı konudur..:)

Senin benim gerçeğim yoktur doğru olan tek yol birdir şaşmaz , onunkine bencillik denir.. Buraya yeni hasta olan veya bi şekilde derdine derman olmak isteyen insanlar geliyor, benim gayretim yanlış düşünülmemek , cahil insan çok herkez eğitimli değil ,burada ağızdan çıkan tek bir kelimenin tek bir sözün onlar için ne büyük anlamı var . Ben 35 yaşında bir bayanım hasta değilim nişanlım engelli onun için ona eğitici nasıl olabilirim diye burdayım birşeye ihtiyacı olduğunda ondan önce bilip yapayım diye ama sabah okuduğum bir cümle tüm sinirlerimi oynattı ve çok kızdım tepkim bu ...
Saygılarımla......

iyiki varım = Pınar
iyiki var = Özgür
iyiki varız = Pınar ve Özgür
ilk aldığımda bile düşünmedim , ilk aklıma gelen buydu tekil insan asla olmadım olamamda onu tanıdığım için Rabbime hergün şükrediyorum ben;)

yanlış düşünce

bense bir zamanlar beyaz kıyafrtler icinde engin denizleri dolaşıyordum taki karaya oturun cayakadar yakalandıgım kas hastalıgından dolayı gemiyi karaya oturttum kimin ne olacagı belli

Gerçek olan çoğu sağlamların sakatların halini hiç bilmemeleri ve anlamamaları.
Bize düşen her sağlam sakat kaldıkça bak gördünmü nasıl oluyormuş edasını bir kenara bırakmak.
Elimizden geldikçe hınç çıkarırcasına değil damdan düşmüş biri olarak duygularımızı düşüncelerimizi vede en önemlisi deneyimlerimizi aktararak yardımcı olmak.
Sağlamlara düşen görevler kadar sakatlara da görevler düşmektedir.
Her fırsatta sakatlığın sakat kalmanın ne demek olduğunu sağlamlar sakatlanmadan anlatmak anlatmak hep anlatmak lazım.

sen sallamışsın bence. dialektiginden belli. zaten sanal ortamdayız dahada alçalmaya(sanala) luzum yok güzel kardeşim benim

Dialektik
Kavramlar arasındaki karşıtlık ilişkisinden yola çıkarak bunu doğruya varan süreçlerin açığa çıkarılmasında bir ilke olarak kullanan düşünme ve araştırma yolu.

öptüm sevgiler kendine iyiba

güzel yüz sana yazdım kimse alınmasın

Üst Alt