Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmadan önce benim için engelliler...

ellerinizden öperim aferist abiii:)ne güzel dediniz :)sayın aszoro:ne konuşuyorsunuz pardon?siz bana ders vereceğinize evli bir kadına öptüm möptüm gibi lafları hangi beyin yapar onu bir araştırın;)bana da rıca edicem yazmayın....dialektikmişşş?

azsora sevgili kardeşimz çok güzel paylaşımda bulunmş yüreğini açmış itiraf etmş siz ise çirkinleşiosnz sanal da olsa biraz saygı pınar ve özgür hanfendi biz alıştık ikinci bahara bende çok kızıodum ama anladım şahsına münhasır bi hanfendi onu da öyle hoşgörmek lazım serap vuu çok güzel açıklamış durumu size de ayrıca saygı duyuyorum nişanlınzla bir ömür boyu mutluluklar bura da çok güzel örmek teşkil ediosunz saygılar....

Müthiş bir itiraf....
Ne oldum değil ne olacağım demeli insanlar...bugün banaysa yarın sana bakın bu sözü çok severim çok doğru bir söz çünkü....
Merhametsizlik,insanları hakir görmek yüksekten bakmak iğrenmekkk en kötüsüde bir insandan hiçbir suçu olmayan sırf allahın verdiği bir rahatsızlık yüzünden zorda kalmış bir insana burun kıvırmak....
Ben şu forma yazmamak için kendimi baya bir zorladım ama yok dayanamıcam artık gerçekten...
çünkü insan bazı şeylerin değerini veya değersizliğini maneviyat duygularının gücünü başına geldiği durumalardamı farkına varmalı????tüm arkadaşlara soruyorum insaniyet duygularını insan başına gelen bir felaketlemi kazanır???
Ve şu da bir gerçek bir siğilden bir benden yada herhangi bir şeyden iğrenin tiksinin er yada geç o sizi gelir bulur....sakınan göze çöp batar
O kuzenine yiğenine mi her neyse güleryüz gösterip biraz insanca ilgi verseydi ne olurdu incilerimi dökülürdü???hiç sanmıyorum....
Profösör olabilirsiniz pazarcıda engelli engelsiz yaşlı genç fakir zengin okumuş okumamış....hiç önemli değil insan olabilmek önemli manevi her değeri taşıyabilmek....
Hiç bilirmiydi gülen yüz o burun kıvırdığı ayyy ne iğrenç diye tepeden baktığı kuzen yada yiğen her neyse onun durumuna düşeceğini....eğer şuan çok sağlıklı bir genç kız olsaydı hatalarına aynen kaldığı yerden devam edecekti....
şu anda engelli olmanın zorluklarını farkında bilincinde o yüzden kendi başına geldiğinden ötürü bu insanları daha iyi anlayabiliyor....bunu anlaması için başına gelmesimi gerekiyodu keşke gelmeden farkedebilseydi o zaman yüreğinin güzellliği yüzüne yansımış bakımlı bir bayan diyebilirdim arkadaşa....
Neyseki farkedebilmiş geçte olsa zararın neresinden dönülse kardır....
Mezom hiç sanmıyorum iyileşse artık aklı başına gelmiştir tövbe etmiş olsa gerek....sütten ağzı yanan yoğurtu üfleye üfleye yerr....artık daha dikkat ve özveri içinde insan ayırmadan kayırmadan insanlara değer verecek ;)
sevgi ve saygılarımla.......

Gülen yüz kusura bakma buda benim düşüncelerimdi.....
Sözüm sadece sana değil senin gibi davranan eminim bir çok insan bu şekilde davranış sergiliyor masumcadımızda bu tür insanlardan şikayetçi....insanların bazı şeyler gücüne gidiyor biraz törpülemek gerek o sivri yerleri insanlık önemli süs püs eli yüzü düzgünlük değil ;)

sayın şirine:benimki güçlü itiraf,seninki güçlü beteraf:)söylediklerinde haklısın fakatttt!yazımın sonunda demiştim dikkat ederseniz bu bir ibret olsun diye...bi şeydaha itiraf edicem beni gaza getirdin bak şimdii:)yaa her insan her insanı nekadar seviyorki?sağlıklı sağlıksız?gerçek dostluklar günümüzde çok az malesef..dostluğun dışındakı zorakı görüşmeleri kusura bakmayın ben insan sevgisi diye adlandırmıyorum!zoraki insan ilşkileri ve zoraki sevgi..anlatabildimmi acaba?buda benim düşüncem bakış açım..yani sağlıklı sağlıksız her insanı sevmiyorum sayın şirine hanımefendi...yüksekten bakmak değil doğrudan bakmak benimki tabii kendi bakış penceremden..siz farklı görebilirsiniz saygı duyarım...çok teşekkür ederim yorumunuz için ..birde dikkat ettim yazımı okuyup anlamadan yorum yapmıssınız görmek isdediniz yerden!ben kuzenımden değil kuzenım benden iğrenmiştii......

Herkesi sevemeyiz ki yahu..:) sevmediğim engelli-engelsiz bir çok insan var..evet gülenyüz zoraki görüştüğümüz insanlarda mevcud hayatımızda..:) mecburen yani..:)

bende onu demek istemiştim serap vuu hanımefendi..

kız tartışmasını çok severim ya:D piskopatmyım ne burda saç baş yolma yok mu:D şaka şaka baynlar güzel tartışıo bizim gibi deil daha önce yazmtım bura yine aynı şeyleri yazmıcam bu konuda sadece gülesim geldi arkadşların atışmasına şirine çok sert girmişssn yav seni hiç bu kadr sert görmemştm gülenyüzünde savunması güzel maç gibi oldu dimi:D evt sayın seyirciler sol tarftan şirine atakta evt evt şuttt nayır nolamaz direkten döndü kendimi durduramıom biri beni durdursun:p saygılar kardeşlerim...

mrb arkadaşlar..:)tüm insanlara karşı (sadece engeli olanlara değil) olan tutumlar bence çok küçükken aile tarafından bir nebze de olsa çocuğa öğretilmeli.. annem ben daha 5 yaşımdan itibaren bunu bana söylemeye başladığı için sanırım bir şeyler o zaman tam olmasa da biraz büyüdüğümde tamamıyle oturdu.. artık eski düşüncelerin için kendini üzme gülenkız.. hep gül bundan sonra..:)

Benım kız arkadasım enqelli değil. Benim sol el parmaklarım yok. Onu Çok sevdım onunla Olmak istedim 1 dakıka bile qeçirmek istedim. o benımle yapamaycaqını filan söledi enqelli olduqumu filan söledi olmaz dedı. ama 1 qün oldu qeldi benımle oldu yani bir anlık dusunceden ibaret bunlar... beyındekı sakatlıqı yenmek önemli.

lavinia

tşkr ederim cnm hep beraber gülmek ümidiylee..sağlıkla kalın..

şırıne arkadasın yorumunda acımasız oldugunu duşunuyorum şırınenın yazış bıçımı demek saglıyken böyle duşunuyodun duştun elıme paylayım şeklınde gelışmış gıbı görunuyor sonuçta bunlar gulen arkadaşın o dönemle ılgılı samımı ıtırafları bu konudan anladıgım gulenyuz un saglıklı ınsanlara yarınlarının garantı olmadıgı duşuncesını kendı geçmıştekı fıkırlerıyle vurgulamak ıstemesı fakat bunun bır sorgulamaya dönuşmesı uzucu gulenyuz arkadaşa bu durustlugu ıçın teşekkurler

abdrim:beni çok iyi anlamıssınız öncelikle çok tşkr ederim..yorumunuz içinde ayrıca tşkr ederim..sağlıkla kalmak dileğiylee....

Kendimi bildim bileli ofluyum. Eskiden olsa yazdıklarına içten içe kızardım.Ama dışarı vurmaz.''Sonuçta pişman olmuşsun yaptığın hatayı anlamışsın aslında sen iyi birisin'' derdim

Geçen 29 yıl bana öğle şeyler öğretti ki şimdiki mantığımla sana kızmıyorum.

Yani engelli kalmadan önce yaptığın şeyler içinde kızmıyorum. Kendini yargılama o zamanda haklıydın.
Çünkü engelli olmak kötü birşey.
Başımıza geldi çekiyoruz işte mecburen ne yapalım.

Kötü olan birşeye saygı ve sevgi beslemek zaten yanlış olurdu.

Ha bu durum engelliyi kırıyor incitiyor.Ne yapalım kader utansın.

öncelikle gecmiş olsun benım anladığım kadarıyla tabiri caizse asortik biriymişin benım gözlemlerıme göre nedense hep öyle insanlar bize karşı negatif davranıyolar neden aceba çözemedim kendilerini bir şeymi sanıyolar nedır onlara sadece sunu dıye bilirim BASİT YASAYINKİ BAŞKALARIDA YAŞAYA BİLSİN daha nedıyım ama rabbim SENİ SEVİYORMUŞ YİNEDE gunahlarını bu dunyada cekmeni istemiş herhalde bu benım dusuncem

ömürhan10;
[ asortik biriymişin benım gözlemlerıme göre nedense hep öyle insanlar bize karşı negatif davranıyolar neden aceba çözemedim kendilerini bir şeymi sanıyolar nedır onlara sadece sunu dıye bilirim ]

Vallahi 10 Numara Laf ;) Tam Üstüne Basmıssın abim bu sözünle.

arkadaşlar lütfennn!!görmek istediğiniz yerden bakmayın..doğruyu söyleyeni doğru yerden kovarlara dönmesin!daha dikkatli okumanızı tavsiye edicem:)

itiraf ettğine pişman olcak aboo:D ama iyi savunma yapıo takdir ediyorum:p

Öncelikle geçmiş olsun...

İtiraf etmen ve rahatlamış olman güzel tabi. Ama neden iğrendiğini hala ben anlayamadım.

Bende sonradan engelli oldum ama çocuk yaşta olduğum için bilmiyor ve hatırlamıyorum. Sağlam olmanın nasıl bir duygu olduğunu 2.5 yaşında olan bir çocuk ne anımsayabilir ki?

Ben hiç bir zaman engelli insanlardan iğrenmedim ama benden engeli daha fazla olduğu zaman üzüldüm ve halime hep şükrettim.

Doğru söylüyorsun insan yaşamadan hiçbirşeyi anlayamaz ama sağlam insanlarda her zaman birer engelli adayı değil mi? İnşallah bizim gibi olmadan bizim durumumuza düşmeden bizim halimizi anlarlar...

Bende engelliyim ama bir engelli gördüğüm zaman o tarafa bakasım gelmez.Bence gülenyüze haksız bir yükleniş var.

İyi şeylere güzel şeylere herkes sahip olmak ister ama ,

Kötü çirkin, şeylerden herkes kaçınmaya çalışir.

Bu doğal bir şey.İğrenme duygusu bir savunma mekanizması, kişnin yapmaya çalıştığı şey nefsi müdaafadan başka bir şey değil.

arkadaşlar:ben engelli insanlar iyiki engelli olmuş ohh çok sevindim demedimki!!neden saptırıyorsunuz?sözlerimin arkasındayım ve eminimki sağlıklı olan birçok insan benim önceden düşündüklerimi düşünüyordur..yaptığımın iyi bişey olduğunuda demedim!lütfen ben zaten alacağım dersi konunun tam muhatabından aldım..benimki masumca bir itraftı paylaşmaktı başkaları düşmesin bu hataya diye...eliştiri yapmakta hürsünüz tabii..ama lütfen yapıcı olalım kırıcı değil;)

Üst Alt