Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmak bir şanstır. Bu şansı değerlendirin!

sessizlik

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Aşağıda okuyacağınız mesaj dini öğeler içermektedir.

"Doğuştan veya kendisinden kaynaklanmayan bir sebeple sakatlanarak engelli hale gelen her kişi bilmelidir ki onlar seçilmiş insanlardır.

Allah nasıl insanların arasından peygamberler seçmişse ve onlar vasıtası ile kutsal bir mesaj göndermişse, engelli insanlar vasıtası ile insanlara verdiği mesaj da bu kadar kutsaldır.

"Sahip olduklarının değerini bilmek"

ve bu hizmet karşılığında Allah "sabredenlere hesap tutmaksızın ödeme yapacaktır (Zümer 10)"

Kısacası size enteresan veya farklı gelebilir ama, "Sabır ve namazla Allah'tan yardım isteyin (Bakara / 45) " ayetinin hükmünü yerine getiren bir engelli, yarın sabah, dünyada görmediği ve hayal bile edemeyeceği bir sarayın yatak odasında, kendisini sakat olarak gördüğü bir rüyadan uyanmışçasına kalkıp doğrularak, dünyada görmediği ve ulaşmayacağı kadar güzel bir eşin kendisine baktığını görebilir. Ve artık sonsuza dek Allah’tan başka hiç kimsenin kendisini çıkartamayacağı bu mekanda, hıçkırık bile tutmayan yeni bedeni ve kendisi gibi iyi olan sevdikleri ile birlikte yaşayabilir.

ve zaman zaman içinizde volkan gibi patlayarak "Artık yeter!" diyen isyan duygularınız da onlara kapılmadığınız sürece buna mani değildir.

vesselam."

Allah razı olsun içime ferahlık verdin.geçici dünya hayatının farkına varabilene ne mutlu

allah razı olsun çok güzel bir şansımız var ortapedik engelliyiz halk arasında engelli doktorlar tarafından engelsiz sayılıyoruz cok şanslıyız bizim durumdaki fiziksel engellilere yüzde 30 rapor verilip ne engelli nede engelsiz sayılıyoruz :)

zerre kelimesi arapçada atom manasına geliyor, ve ayette geçen ifade "kim zerre miktarınca iyilik yaparsa orada onun karşılığını görür" şeklindedir. endişe etmeyin oradaki terazinin hassasiyeti tamdır, %30'sa, x%300 bonus alırsınız o da iyi :)

Yahu ben şizofreni hastasıyım; bugün aksilik tam 3 kere tekme tokat kavganın eşiğinden döndüm; biri metrobüste, biri yolda, bir dairede; yahu deli dediğiniz, dengesiz dediğiniz bir hasta olarak bana yapılanları benim başkasına yapmam lazım!!! Kendini normal zanneden, kaba kuvvet ile herşeyi hallederim diyen "YARATIKLAR"; ortalık sizlerle dolu; şimdi ben bir şey yapsaydım bunlara; MANŞET : "Şizofreni hastası krize girdi 3 kişiyi hastanelik etti, polis zor zaptetti" olacaktı. ALLAH HERKESE AMA HERKESE İLK ÖNCE AKIL FİKİR, VİCDAN, MERHAMET, GÜZEL HUY NASİP ETSİN. EĞER ENGELLİ KİŞİDE BUNLAR VARSA VE SABREDİYORSA İŞTE ASIL GERÇEK İNSAN ODUR!

Yolda hafif bir kaza olsa
bir alkollü Sürücü Karşıdan gelen üç tekerli motorlu engelli aracına çarpta sucu engelliye verirler.
çünkü Herkes engelinden dolayı kaza yaptı sanarlar.birde engelli agir hakaretlere maruz kalir (sen nariyon bu halinle yollarda basa belamisin.)
Engelsizler hakli
Engelliler haksiz oluyor.

İctim ictim trafik kazasi gecirdim 1kisi öldu kendiside omur boyu felc simdi buadam secilmişmi oluyor.100 puanlik soru size.:confused:

musty35

Bravo guzel soru.
Bunlarin alinlarina yazmak lazim.
Karismasin bari digerlerle.

erdal71

Dünyada adalet olduğunu düşünmüyorum. Allah'ın adaletine güvenim tam. Bugün onlar haklı gibi görünebilir ama ahirette bunun vebalini ağır ödeyecekler. Bahsetmiş olduğunuz türde insanların olması üzücü ve utanç verici.

Dikkatli okumak ve derin düşünmek çok önemli
"[FONT=sans-serif]Doğuştan veya kendisinden kaynaklanmayan bir sebeple sakatlanarak" diye başlıyor mesaj[/FONT]

[FONT=Verdana]
İctim ictim trafik kazasi gecirdim 1kisi öldu kendiside omur boyu felc simdi buadam secilmişmi oluyor.100 puanlik soru size.
[/FONT]
:confused:[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
Bence alkollüyken ölümlü trafik kazasına sebebiyet verip sakat kalan kişi de ölmediği için şanslıdır. Allah o an canını alsaydı tövbe etme fırsatı olmadan büyük bir günahla Allah'ın huzuruna gitmiş olacaktı. Şanslıymış ki Allah tövbe etmesi için fırsat tanımış. Belki daha sonra sakatlığının doğurduğu sıkıntılar da günahlarına kefaret olur.
"Her kim işlediği zulmünün arkasından tövbe edip durumunu düzeltirse kuşkusuz, Allah onun tövbesini kabul eder. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir." (Maide Suresi 39. Ayet)

Engelli olmak şans kimine göre iyi kimine göre kötü belki de, bende engellileri seçilmiş özel insanlar olarak görüyorum fakat bu ülkede ne yazık ki özel ya da seçilmiş olmanız işe yaramıyor bence :D Aksine sizi daha da dibe itebiliyor, ama yine de her hale şükretmek gerek :)

Konuyu açan kardeşim çok güzel yazmışsın ALLAH razı olsun yüreğimizde bahar ı getirdin ne zaman içim sıkılsa okuyacağım bu yazıyı

eMeL_eMeL

ben her hale şükretmeye inanmıyorum. Şükür; bir şey hoşunuza giderse içinizde doğan histir. Bir insan eline iğne battığında bile bu hissi kaybederken, engelli olarak yaşayan birinin kendisini bu tür bir kabullenmeyle avutmaya kalkışması uzak doğu inançlarını andıran bir yanılgıdır.
Hayır, eğer müslümansanız böyle değil. Müslüman akıllı bir tüccardır. Allah inananların canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın almıştır. Ayeti celilesi gereği O sadece çok daha güzeline sonsuza dek sahip olmak için, imtihan için yaratılmış dünya hayatındakileri vermekten çekinmeyendir.
Elindeki ile yetinen değil, fazlasını isteyendir. Sanırım vurgulamak istediğim noktayı anlamışsınızdır.
"Ne yapalım Allah bu kadar verdi buna da şükür" değil. "Allah imtihan etmek için bana bunu verdi ve sabrımı deniyor" deyip sonsuz bir gönül huzuru içinde imtihanın yakında biteceğinin bilincinde olmak ve belki de bu sebeple içi sevinçle dolmaktır.

Çok güzel ellerine sağlık burası imtihan dünyası kazanana ne mutlu :)

Demek seçilmiş kişileriz? Şanslıyız öylemi?
Bu cümlelerlerle avunmayın derim.. Ne yani sağlıklı kişi şanssız mı oluyor?
Ben kulumu, verdiğim nimetlerden faydalandı kadarıyla sorumlu tutarım.

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben kulumu, verdiğim nimetlerden faydalandı kadarıyla sorumlu tutarım.

Allah adına konuştuğunuza göre bir kaynağınız olmalı, sure adı, ayet no?

[FONT=sans-serif]Demek seçilmiş kişileriz? Şanslıyız öylemi?[/FONT]

Bunu belirleyecek olan sizin seçimleriniz. Ben sadece doğru seçimle ne kadar çok kazanabileceğinizi vurguladım.

[FONT=sans-serif]Bu cümlelerlerle avunmayın derim.. [/FONT]

bu sayfada bir kaç mesaj önce emele yazdığım cevabı alıntılıyorum:
[FONT=sans-serif]ben her hale şükretmeye inanmıyorum. Şükür; bir şey hoşunuza giderse içinizde doğan histir. Bir insan eline iğne battığında bile bu hissi kaybederken, engelli olarak yaşayan birinin kendisini bu tür bir kabullenmeyle avutmaya kalkışması uzak doğu inançlarını andıran bir yanılgıdır.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Hayır, eğer müslümansanız böyle değil. Müslüman akıllı bir tüccardır. Allah inananların canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın almıştır. Ayeti celilesi gereği O sadece çok daha güzeline sonsuza dek sahip olmak için, imtihan için yaratılmış dünya hayatındakileri vermekten çekinmeyendir.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Elindeki ile yetinen değil, fazlasını isteyendir. Sanırım vurgulamak istediğim noktayı anlamışsınızdır. [/FONT]
[FONT=sans-serif]"Ne yapalım Allah bu kadar verdi buna da şükür" değil. "Allah imtihan etmek için bana bunu verdi ve sabrımı deniyor" deyip sonsuz bir gönül huzuru içinde imtihanın yakında biteceğinin bilincinde olmak ve belki de bu sebeple içi sevinçle dolmaktır.[/FONT]

ses(SİZ)
BAKARA SURESİ 286.AYETİ Bİ OKU İSTERSEN
Kacıncı sure deme de.

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

türkiyede saglam adama para yok engelli ol diyor devlet sana maaş vereyim diyor

Aman ne büyük şans engelli olmak erkeksen kızlar önyargıyla bakıp kaçar, Kızsan bu sefer erkekler önyargıyla bakar normal yuva kurman sağlık problemi olmayanlara göre kat be kat zordur. Aman ne büyük şansmış engelli olmak... :)) Birde engelli olmak çok büyük şans diye başlık atanlar... (Bir daha dünyaya gelirsen sen yine engelli ol en iyisi.)

adamo

Ben de ayrışmamış şizofrenim ve bunu ayrıcalık olarak görüyorum Çünkü remisyon (iyileşme) evresine ulaştm. 2022 yazında engelli emeklisi olabilirim ama pek istemiyorum. Çünkü çok rahat bir konumda çalışıyorum. Ve bu bana her gün büyük bir özgüven&moral takviyesi yapıyor. İnsanlara (hepsine değil hakedene) yardımcı olmayı seviyorum. Tabi ki geçmişteki bunalımlı zamanlarım da aklımın bir ucunda.. Şimdi iyi günümdeyim. Bana yaklaşanların bazılarını meşgule alıyorum. Size ihtiyacım yok diyorum.

perseküsyon

Allah iyiliğini arttırsın! İşinizde rahat olmanız büyük nimet. Kıymetini bildiğinizi anlıyorum. Allah emekli olabilmeyi de nasip etsin, tabi ne zaman isterseniz...

sessizlik

Benim için şükür sadece bir şey hoşuma gittiği zaman aklıma gelen değildir ki, ben başıma kötü bir şey geldiğinde bile şükür diyip geçebilen biriyim, elbetteki burası sınav dünyasıdır engelli engelsiz genç yaşlı herkes bir şekilde sınavlara tabi tutulur sabrımız ya da isyanımız ölçülür zaten aklı başında inançlı biri bunun sınav olduğunu her şeyin fani olduğunu bunların da geçeceğini ve sabretmesi gerektiğini bilip hayatı olumlu yaşamaya çalışır, şanslı derken kastım buydu işte, Allah bizi biraz daha farklı yaratmış benim gözümde ve bir öncekinde dediğim gibi bu şans meselesi kimine göre iyi kimine göre kötü olabilir herkesin yaşadığı aile ve çevre farklı olabiliyor ama iş yine insanın kendinde bitiyor, her işini bir şekilde kendi yapabilen muhtaç olmayan insan engelli değildir bence, illaki herkesin derdi sıkıntısı ağrısı var Allah herkese acil şifalar versin ama asıl yatağa bağlı olanlar için hayat daha zor ve çok büyük bir sınav Allah yardımcıları olsun Allah hepimizin yardımcısı olsun.. Şimdiden herkese hayırlı ramazanlar bu arada :)

Allah buyurur ki; "Ben kulumun zannı üzereyim." Herkes Rabbini nasıl biliyorsa Allah ona o şekilde davranacaktır. Ve iman esasları bellidir, bunların değişik yorumları yoktur ve Müslüman olmak için iman etmek gerekir. Bu iki kural üzerine birileri(!) tarafından yapılan kişisel yorumlara itibar etmemenizi rica ederim. Çok hassas konulardır; Şirk,Küfr ve Günah kokan değişik yorumlar ancak zihnimizde "acaba" dedirtir. Bu zamanda imanını koruyana ve hele bir de engelli ise ne mutlu...

Güzel ve iyi olan ne varsa hayatımızdan hiç eksik olmasın, iyi geceler.

Ümitsizlik Tarafına Gitme Ne Ümitler Vardır; Karanlık Tarafa Gitme Ne Güneşler Vardır. İsyanlar Senden Uzak Olsun; Hayatın Ötesinde Hayat Vardır.

Nasıl yaşarsan öyle ölürsün. Nasıl ölürsen öyle dirilirsin. Öyle bir hayat yaşa ki Rabbim "kulum senden razıyım" desin

Engelli olmak şans kimine göre iyi kimine göre kötü belki de, bende engellileri seçilmiş özel insanlar olarak görüyorum fakat bu ülkede ne yazık ki özel ya da seçilmiş olmanız işe yaramıyor bence :D Aksine sizi daha da dibe itebiliyor, ama yine de her hale şükretmek gerek :)

Bu konuda sizinle aynı fikirdeyim.

Üst Alt