Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmak bir şanstır. Bu şansı değerlendirin!

Engelli olmak bir şans değildir fakat bir lanet de değildir. Sadece engelliler engelsizlere göre daha temkinli olmak zorundalar, ben ruhsal engelliyim iş günlerinde en geç 8 de ilacımı içip 9 da uyumam gerekiyor aksi halde sabah kalkamıyorum ve mesaime yetişemiyorum, ama bunu değerini bilen bir Allah'ın kulu var mı yok, önemli de değil ben biliyorum bu yeterli. Bazen insanlarla konuşurken 9 da yatıyorum diyince sen tavuk musun diyorlar, benim içtiğim ilacı onlara bir akşam verip sabaha bir hallerine bakmak lazım aslında. Tabi ki ben böyle bir şey, kimseye yapmam. İşte engellilik kısaca böyle bir şey normallerin dünyasında yaşadığın için onlar engellilere değil ama sen normallerin kurallarına uymak zorundasın. Aynen kadınların erkeklerin dünyasına uyum sağlamaya çalışması gibi bir şey bu da.

Engelli olmak bir şanstır bence de. Allah katında biz engellilerin zorlanarak yaptığıı ibadetle sağlıklı bir insanın kolayca yaptığı ibadetin Allah katında ki değeri aynı değildir. Tabi bu farkımızı da bir şans olarak düşünmemizi de Allah istiyor. Hidayetü de Allah veriyor. Allah hepimize hidayet versin, bunu bir şans olarak değerlendirmemizi nasip etsin inşallah.

Keşke seçme şansım olsaydı ben bu şansı kullanmak istemezdim...

İnanmanın cehalet alt yapısı üzerine kurulmak zorunda olduğunu biliyordum da, kapkara bir cehaleti gerektirdiğini sayenizde öğrenmiş oldum. Bunca yıldır hamaliyesini yaptığınız o beyniniz, engelli olmanın büyük bir şans olduğunu düşünmenizi engellemiyorsa, diğer engellerinizin hiçbir önemi yok.

Yeryüzündeki hiçbir hayvan Allah, din, peygamber, vatan, millet, ırk, sürünün selameti, geleceği, bayrak, namus, töre vs için ölmezken -yahudi,müslüman,hristiyan ve bazı yerel dinlere mensup- binlerce insanın binlerce yıldır bunu yapıyor olmaları ne denli izaha muhtaçsa bu forumda dile getirdiğiniz şanslılığınız da o denli izaha muhtaç. Garip olan şu ki; bir zerdüştün ateşe taparken hissettiği huzur ne kadar gerçekse şanslı olduğunuza dair inancınız da o kadar gerçek. Ama bu sizin gerçeğiniz. Gerçeğin kendisi değil. Matematiğin kesin gerçeği değil, fiziğin kendi gerçeği değil. Bu sadece sizin gerçeğiniz alın tepe tepe kullananın diğer tarafta cennetteki yerinizi sağlamlaştırın burada işe yaramayan cinselliğinizi orada sınırsızca kullanın.

Çaresizliğinizi bu şekilde katlanılabilir hale getirdiğinizi unutun.celladınıza aşık olun. Stockholm sendromunun kanıtı olun. Ne diyeyim size. Bana gelince ağır engelliyim ölmeyi becerebilsem Bir saniye bile durmam. Üstelik yeni engelli filanda değilim. Hayat dediğiniz şey koşullar ne olursa olsun sürdürülmesi gereken bir zorunluluk değil. Vazgeçilebilir ondan. Engelli olmak bir şanstır eblehliğinden çıkında kendi gerçeğinizle yüzleşin ve hayata tutunacaksanızda böyle sinirötesi hikayelere yaslanmadan tutunun.

Gurur sandığım aslında çaresizliğimdi hikayesindeki gibi çaresizliğinizi şanslılık saçmalığının ardına gizlemeyin. Ya da keyfiniz bilir Engelliler için üretilmiş engelsiz ürünler yada kendi kıçını bile kıpraştırramazken özgür bedenler hikayelerine inanmaya devam edin. Netekim olgu hiçbirşeydir, algı ise herşey. İnancın gücüne düşünce gücünü de katın yakın zamanda ayağa kalkıp o gariban şanssız insanlar gurubuna katılın. Bilumum şanslılar, Allah şansınızı arttırarak daim eder inşalah. Amin diyenler lütfen yazsın

Ulemamahdumu

Allah cellat değildir. Allah bir anneden binlerce kat daha merhametlidir asla kullarının kötülüğünü istemez. Bu dünyada maximum 80 yıl geçircez ama ahiret sınırsızdır. Bu dünyaya biz imtihan için geldik ve sizde bu imtihandan kalıyorsunuz. Ayrıca kimin cahil oduğuda gayet açık.

Ulemamahdumu

engelli, engelini kabul edip bunu pek tabi inancına (olanlar için) göre pozitif bir ayrımcılığı hak ettiğini/edeceğini bekleyebilir.
bunun bir karşılığı olduğunu ve yaradanın öldükten sonra,
engelinden dolayı yaşadığı zorlukları, gösterdiği sabrı,
en önemlisi de engelli olduğu içi yaradanına İSYAN etmediği için
ona bu dünya sınavında pozitif bir ek not veremez mi?
Bunu beklemenin, engeliyle barışık olmanın neresi abes olabilir ki.

Ne yani Allah beni insanların bana bakıp neyse en azından şu adam gibi değilim diye ibret alması için mi böyle yarattı ? Hiç sanmıyorum. Allah insanları birbirlerinden biret alsınlar diye değil, ona inanıp secde etsinler diye yaratmıştır.

Öyle tabi ki sonumuz Mezar olduktan Sonra birşeyi kafaya takmaya gerek Yok.

lütfen engelli olmanın yüksek lisans ya da doktora yaparken de özel bir kontenjan hakkıyla şans olduğunu söylesin birileri :)

Engelli olmak şansız insandır

bir şizofren olarak hayattan o kadarda şikayetçi değilim bir de sigarayı bıraksam keşke

Ulemamahdumu

Engelli olmak bir şans/şanssızlık değildir; bir durumdur. Bunun inanmak veya inanmamakla da alakası yok. Engelli olmak yerine çok zengin olabilirdin, sokak çocuğu olabilirdin, savaşın ortasında doğmuş bir çocuk olabilirdin vesaire... Önemli olan bu durumda olman ve bununla sen yaşayacaksın. İnanç bir anlamda, sebepleri kutsallığa dayandırarak "olay benim dışımda gerçekleşti" diyerek içini rahatlatma olayı.

Ben inançlı biriyim. Cahil olduğumu düşünmüyorum (cahil olsaydım da bilemezdim sanırım). Senin düşünceni ve sinirini anlıyorum. Allah adına öldürenleri, normal bir katilden veya caniden farklı görmüyorum.

Benim bu hayatta aradığım tek şey huzur. Bunu inançla veya inanç olmadan bulmak kişinin tercihi. Huzuru bulmanın engellilikle de ilgisi yok. İnsanin kendisiyle ilgili.

Umut ederim içindeki huzuru bulursun...

İyice pollyanna gördüm forumdakileri. :) Olmayanlar hariç.

Herşeye rağmen yaşamak güzel tabi ama 24 saat agriyla yaşamak hoş diyemicem bir yere gitmem gerektiginde 50 adimdan sonra agrim olacagini hatilayip amann bosver demek de guzel degil.. ne bilim hem var olmak guzel diyorum bazen bazende hic olmasaydi daha mi iyi olurdu acaba diyorum kendime.

Bu hastaligin bana katabilecegi şans sayabileceğim şey %40 engelli raporu alabilirsem ve ekpps ye girme sansini bulabilirsek belki o zaman şans diyebilirim ama onu da alabilecek miyim sanmiyorum cunku arastirmalarima bir cevap bulamadim. Bu sitede bile yanit alamadimm neyse ben gunluk hatta anlik fikir degistiriyorum bu konuda sansliyim diyemem

Üst Alt