2 TİRAJİKOMİK HİKAYEDE BENDEN
Sene 2000, askerlik yoklaması var. Yoklama için askerlik şubesine gittim. Allah'ım bir soğuk, bir soğuk, donacağım neredeyse. Askerlik muayenesi için baktım millet habire soyunuyor. Bende gerçekten o hafta bir üşütmüşüm, sadece gömlegimi çıkardım ve başka bir çıkarmadım. Millete bakıyorum üzerinde sadece iç çamaşırı var. Sıra bana geldi, sen neden çıkarmadın üstünü dediler. Bende hastayım onun için dedim. Giy o zaman üstünü başımıza bela olma dediler. Şimdi yazıcı komutanmı yoksa subaymı bilmiyorum, onun önüne vardım. Çık kantara dediler çıktım, 47 kg. geldim. Komutan yüzüme bir baktı, bir daha çık dedi çıktım. Sonuç yine aynı 47 Kilo.
Komutan bana bir seslendi:
-Ne len bu kılık sen hiç ekmek yemiyormusun?
O zaman Ecevit hükümeti iktidarda idi, kriz felan çıkmıştı. Bende dedim ki;
-Komutanım, Ecevit yiyecek hiç bir şey bırakmadı. Ne yiyeyim bu krizde? dedim.
Bana bir fırca bastı...
-Burası askeriye, burada siyaset yapılmaz! dedi.
Bende doğrudur komutanım dedim. 47 kg. olmama rağmen subay 51 kg. yazdı. Başka rahasızlığın varmı dedi. Kulak zarlarım delik agır duyuyorum deyince beni hava hastanesine sevk ettiler. 2 Sene boyunca ertesi yıla sevk aldım. Son 3. sene konturolümde heyete girdim tekrar ismimi seslendiler
-Mehmet!
Filan feşmekan asker sonucu söyledi, ben anlamadım. Komutanım sonuç dedim, tamam çık dışarı dediler. Ben yine anlamadım ama sonuç deyince, yine bana yüksek sesle çık len dışarıda alırsın sonucunu dediler. 10 dakika sonra dışarıda sonuçlar dağılınca bir baktım yüzde 50 ağır işitme kaybı filan feşmekan askere elverişli degildir, çürük yani...
Kalın sağlıcakla, saygılar bizden.