Biz tam yedi cüceyiz ondört kollu bir deviz varmı bize yan bakan hey yan bakan, hepimiz insanız, tek farklılık her insan yapar olduğu ile yargılanacak olması, hiç bir insan, kaderini değiştiremez ve bilemez ama her insan kaderini yaşar, kimi okur doktor, kimi savcı, kimi bakan, kimi müzüzyen, engelli okursa ne olur tıpkı her eşit insanlar gibi aynı haklara sahip olurlar.
Ben sonradan engelli oldum 40 yaşındayken bir anlık dikkatsizlik sonucu gerilim oldu sınır boşalması, bu, vücut iskelet yapısınada zarar verdi bir nevi Allah her insana güç, derman versin felç olma riski vardı, fakat %40 rapor aldım kendisine baka bilir raporu,
Kısacası insanlar bir anlık hevesine yenik düşe bilir ama okumuş olsun ister okumamış olsun hepimizin ortak özelliği, tabiki engelli insanlarda kızar,öfkelenir hatta küfür bile edebilir güvenilir bir ortamda, yinede her engelli bilir yanlış yaptığını, ayıp ettiğini,
Çok engelli arkadaşım var çevremde, engelli haklarından dolayı tanıştığım, spor, tiyatro gibi alanlarda. Hepimizin bir birlerine anlatacağı okadar çok şey varkı, yinede engelli olmamıza rağmen bir birimize mesafeli davranırız, biliriz ki yaşam mücadelesi engel bile tanımıyor o çok acı bir şey, yapılacak birşey yok, sağlık olsun kader,
Hiç bir engelli hak arayışının içinde olmamalı, fakat hanı derler ya armut piş ağzıma düş, malisef yaşam mücadelesinden dolayı bu yanlışlığı, yapıyoruz yanı kuralları bazen ihlal edebiliyoruz, buda engellinin üzerinde büyük bir yük