Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız ne yapmak ya da ne olmak isterdiniz?

Bence bizim en büyük sorunumuz iş ve evlenme konusunda oluyor ,ben üni mezunuyum ama bir ışe giremedim raporda alamadm gözümden dolayı 30 verdiler ekpss gireemdim, her gecen gun moralim cok bozuluyor,küçük yaşlarda neşe dolu bir insandm ama yaşım ilerledikçe ve bazı şeylerin farkına vardığımda daha cok moralim bozuluyor cevrmedeki insanlar ,hayallerini gerceklstirirken ben de bu problemden dolayı hep hayallerimin altında ezildim , bundan dolayı isyan bile ediyorum bazen isaynım niye ben böyle oldum diye değil işe girememekten ve evlenememekten dolayı oluyor ,hakkımzdan en iyisi neyse o olsun diyiyorm bazende...

Her şeye şükrediyoruz biz ama diğer insanlar bizi anlamıyor içimizi bilemiyorlar ne durumda olduğumuzu eğer engelli olmadaydım belki kafam rahat olmayacaktı başka sıkıntılarım olacaktı ama her işin başı sağlık olduğu için bence bu hayatımıza göre daha iyi bir hayatımız olacağına inanıyorum ben .. belki engelli olduğumuz için bu düşüncelere sahibim normal biri olsaydım çok farklı biri olabilirdim ama Allah'a şükürler olsun ben bu durumdayım 🙏

Kulaklarım duyuyor olsaydı.Özel Harekatçı olmayı çok isterdim....

Aynı olurdu diye düşünüyorum sadece belki biraz daha fırlama olabilirdim :D

Herşeyden önce kabullenip hayata yenilmeden ayakta durmak gerekiyor. Daima kendinden zordakileri düşünmek gerekiyor. Güçlü olduğun sürece zaten engelin önemi yok. Hayatı her şekilde götürebilirsin.

Engelli olmasaydım henüz 18 yaşımdayken devlet memuru olamazdım. Hayatımdaki en büyük fark bu olurdu sanırım.

Engelli olmasaydınız şu an en çok yapmak istediğiniz şey nedir?

Çooook şey var

Ablası, ayakkabı boyacısı olurdum, şimdi diçeksin engelle ne alaka.
Ben yürüyemedim, yürüyenler boyası gelmiş ayakkabı ile yere basmasın.

guzel bi duysaydim cep telefonu satan olamasam bile orda calisan olur yeni cikan her akilli telefunu kullanmaya kalkar onlarla hasir nesir olurdum
oyle heves ediyorum ki telefonla konusmaya

bel bükülmüş yaşlanmş çoluk çocuga hadda toruna karışmış bizim tabirlen kocaman olurdum ne olcakdık başkaca . :) ))

şimdiden sonra olur inşaallah ...

Keşke engelim olmadan önce bi sevgilim olsaydı da sevgililik duygusunu tatsaydım

Onunla takılırdım heralde

benim için pek bişi değişmedi yani ama ağrım oluyor bunun farkındayım tek korkum yaşlandığımda zor durumda kalmak.

Ben onunla koşmak gezmek eğlenmek isterim veli

Ablası, Allah kuluna vermeyeceği şeyi istetmezmiş. Duanda bunu iste inş kabul olur

Sizce engelli olmasaydınız hayatınızda ne değişirdi ?
Veya sonradan engelli olunca hayatınızda neler değişti?

Hayat bir maç ve 1-0 yenik durumda devam ediyor bence sonradan engelli olmak daha acı verici özlem daha çok düşünen hiç yürümeyen biri ve yıllar sonra yürümeyi unutan biri

Ne olacaktı ki? başka bir derdin olurdu :)

çok yüksek bir yerde

Son düzenleme:
Hayatım değişmezdi, etrafımdakiler değişirdi, sizleri tanımazdım :( .Engelliyiz ama çaresiz değiliz.Bir çok engelsiz sağlıklı insan yaşamına son veriyor bunu unutmamak gerek.

Tam anlamıyla çok farklı bir boyuta geçerdim. Büyük ihtimallede güzel mutlu bir yaşam olurdu. Yinede sağlıklıda olsam engellide olsam engellinin çoğunlukla gereksiz bir canlıymış gibi gösterilmeye çalışıldığı bozuk zihniyetli Türk toplumunda yaşamak istemezdim. İnsana insan olduğu için değer verilen bir toplumda yaşamak isterdim, sağlıklı olsan da asıl mesele bu aslında çünkü toplumun düşünce sistemi bozuk olunca sağlıklı olmakta engelli olmak gibi bir hal alıyor bir anlamı kalmıyor.

GÜZELLİKLERİ GÖREMEYEN OLDUKTAN SONRA ENGELLİ OLMAK OLMAMAK ÖNEMLİ DEGİL BENCE..eger engelli olmasaydım ve algılarım karamsar ve sorunlu olsaydı ,yaşamımda yine bişi değişmezdi.yine mutsuz bir hayatım olurdu..belki engel olmazdı ama mutsuz olmak için illaki takacak bişi bulurdum.bakış açısı yani.hayatttan zevk almak engelliykende olabilr..

kendimizi olduğumuz gibi kabullenebilsek.tamda olduğumuz yerde olanı olduğu gibi kabullenebilmek daha mutlu ediyor insanı.

Muhtemelen beni de seven beğenen bir kız olurdu evlenmiş bir aile kurmuş olurdum belki çocuklarım da olurdu bazen yakın çevrem evleniyor düşünüyorum ister istemez ben nolucam diye hayata dair hiçbir beklentim yok zamanım dolsa da gitsem diye yaşıyorum çok uğraştım pozitif olmak için ama ben ayaklarımın sakat olmasını hiçbir kız tarafından sevilmemeyi ne yazık ki kaldıramıyorum hayattan zerre keyif almıyorum

Üst Alt