Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız ne yapmak ya da ne olmak isterdiniz?

Ben de bazen bu konuda düşünür hayaller kurarım.Bunu en çok bıkkın yorgun hissettiğim zamanlar yaparım. Malum ülkemizde engelli olarak yaşamak hayli zor .Ama sonra bu hayaller bana çok yavan gelir.Yani düşünsenize engelli değilsiniz ve istediğiniz her şeyi elde edebiliyorsunuz.Her şey çok kolay ve sıkıcı olurdu diye düşünüyorum.Tabi bunu kendi mücadeleci ruhumu baz alarak söylüyorum. Zor olanı başarmak benim hayat amacıma çok daha uygun geliyor :)

Bu hayatta en çok zoruma giden şey, hayallerimin gerçekleşmemesi değil, onu gerçekleştirmeyi bile deneyememek olmuştur. küçüklüğümden beri bilgisayar mühendisi olup, amerika'ya gitmeyi hayal etmişimdir. liseyi de 5 üzerinden 4.95 diploma puanı ile birincilikle bitirdim. Ama hastalığım (sma) çocukluktan başlayıp gittikçe ilerleyen bir hastalık. liseyi bile güçlükle bitirdim ve bitince artık hiç gücüm kalmamıştı. pes etmek zorunda kaldım ve hayallerim içimde hep bir ukte olarak kaldı. eğer engelli olmasaydım inanıyorumki hayallerimi gerçekleştirebilirdim. Şu anda ise eve tıkılı vaziyette sürekli Allah'ın bizden ne istediğini, neden yaratılığımızı, ne kadar umursandığımızı falan düşünüyorum. Bu hayat, dünya, insanlar, yaşam herşey o kadar anlamsız geliyor ki.

Kendimi hiçbir zaman engelli olarak görmedim. Ama bir gözümde şaşılık var eğer bu olmasaydı heralde herkesin gözünün içine dik dik bakarak geçerdim :)

Uclarda yaşayan, alkolik keşin biri olurdum şüphesiz.
kimseye zararım dokunmazdı ama ahiretimi yakmış olurdum heralde.
Elhamdülillah Rabbim yavaşlattı.. benim gibiler için Yaşasın MS.. :)

Engelli biri olmasaydım, Müzelere giderdim, spor komplekslerine giderdim, kültür merkezlerine giderdim, Türkiyemizin en ilgi çekici illerine giderdim, Trenlere,Vapurları,Uçaklara binerdim, Sınırsız kotasız internetim olsun isterdim, Evim, Arabam Fabrikatör olmak Bankada bloke olmuş param.
Evli ve çocukların olsun, Yazlığım, kışlığım ve oturma Evim olmasını, Binek, ticari ( ekonomik) Piknik ve aile Arabam( karnaval) olsun isterdim.
Hayvanat bahçem ve Çiftliğimin olmasını, Çok güzel yerlerde okumak Danışman olmak Yarışmalara katılmak, Uzaya gidebilmek o anı yaşamak bir Ceday olmak ( Ceday olmuyan bilemez), Çok büyük bir kaşif, dalgıç olabilmek o masmavi ürpertici ve bir okadar da dinlendirici denizlerde yaşamak
Ve inanır mısınız çok büyük bir dövüşçü ve komutan olmayı. Ben engelli olma say dım Allah ım ya Rab BİM bütün engelli ve bakıma muhtaç insanlara öksüzlere yetimlere onuru incinmiş bir şekilde hapiste yatan yaralılara yardım eder, selamlarımı, esenliğim üzerlerine olsun isterdim
Kazanır Mübarek olsun Yiğitler

Engelimin bana kattığı en iyi şey Şükür etmem sanırım. Engelim olmasaydı bu kadar şükür edermiydim bilemiyorum . İnsanlar beni bu kadar çok severmiydi acaba ? Acaba bu kadar masum iyi niyetli olurmuydum ? Bilemiyorum .. Ama engelsiz olsaydım sanırım lisedeyken sevdiğim kıza açılabilirdim .
Bana sordu bu çocuk benimle konusmak istiyor , ne yapayım? diye . Sen seviyorsun , hoşlanıyorsun ama birşey diyemiyorsun . bu duruma düşmezdim sanırım cesaretli olur ve sevdiğimi söylerdim sanırım.
Dediğim gibi şuan şükrediyorum okuyorum, her işimi görüyorum. Engelli olmasaydım değişebilirdi; düşüncelerim ,davranıslarım , arkadaslarım , Ama değişmeyeceğini garanti verebileceğim tekşey aileme olan sevgim .. Abime olan sevgim . Ben üzülmeyeyim diye yorulmayayım diye adımlarını yarım atan, her zaman yanımda, arkamda olan altın kalpli insan .:eek:
Engelli olamasaydım sanırım sevdiğim bir kızla konsurken sonunu düşünüp üzülmezdim.
Bunun gibi şeyler işte , saymakla bitirebileceğimi sanmıyorum. Çok fazla şey çok farklı olurdu. Ama ben yinede hayatımdan memnunum, mutluyum ve mutlu insanları gördüm daha çok sevindim . :) :)
(Biraz uzun yazdım ama bu başlık altındaki bütün yazıları okudum. Bende bu siteye yeni geldim uzun uzun anlatmak istedim . Ben engelliyim ama hiç engelli arkadasım olmadı bu zamana kadar. Burda iyi niyetli kişilerle tanısmak istiyorum .Hatta üye tanışma programı olursa kesinlikle katılıcam..) :)

Bi engeli olmalı insanın hamd etmek nedir bilmeli biseye çabalarken engel olmazsa hayatın ne tadı olurdu hayatta önüne engel çıkmayan insanlar intiharla bitiriyo hayatını engelinin değerini bilmeli şükretmeli haline herkes hayalini kurduğu hayattan cok yaşadığı hayata sarilmali insan

Ahmedkilicc evet insan sabretmeyide hamd etmeyide öğreniyo bu doğru..olgunlaşıyo.Ama engelli olmak şükür edilecek bir şey değil,senin gibi hafif engelli insanlar için bu geçerli olabilir bilememde.Maneviyatınız önemli bu durumda.Hayatınız her ne şekilde olursa olsun yaşamaktan zevk almaya,bir şeyler başarmaya çalışacaksınız tek çıkış yolu bu.

RüzgarGülü55 aslında bi yerde doğru dediğin içinde bulunduğun duruma alışıp kendin için çabalamalısın gerisini unutursun zaten

Keske her sey dediginiz gibi olsa ben durumdan dolayı cok rencide edildim çok hakaret isttim ama hic kimseye bi cevap veremedim
bi şu var yaradan Allah cevabı veriyodu çok şükür

Ben İşitme engelli olduğum halde yüksek okul bitirdim..Öğretmenlerim arkadaşlarım iyi duymadığımı bilmezlerdi.O zamanlar idare edbiliyordum.Derslerde öğretmenlerin anlattığını duymazdım.Bırak dersi sınavlarda soruları duymazdım..İlk başlarda mesleğimi yapıyordum,şu an yapamıyorum..Teknolojik gelişmeleri takip edemediğim,kendimi yetiştiremediğim ve iyi duymadığım için mesleğimden uzakta kaldım..Herkes işitme engelliyi pek özürlüden saymaz..Ama en zor şartlarda yaşayan engellilerden biridirler..Engelli olmasaydım eğer..Gençken aşık olduğum kıza ;gider seni seviyorum aşığım derdim..

Ohoo zaten insanların sizi yargılamasına bakacaksanız bunun için engelli olmanzda gerekmyo,kilolu birini görseler dalga geçerler yüzünde doğuştan iz olsa dik dik bakarlar,boyunuz kısa olsa cüce derler..yani insanlar tarafndan rencide edilmek için engellide olmak gerekmiyo.Allah onlarada erden nasip etsin biraz inşallah

engelliisn diye hakaretleri yutacak halin yok ya ne olursa olsun ezdirme kendini

Ne diyebilirsin ki susmaktan başka bir şey yapamadım 2 haziran günü hayatım asla va asla unutmayacam bi gün aylardır o gün kulagimda beynimde ruhumda hep acının sızıntısı var

Beni hiç kimse tutamazdı benle başada çıkamazdı haksızlığa tahammülüm hiç yok başım beladan kurtulmazdı.

Ben müzik ve dans tutkunuyum. Hep danslarıyla şarkılarını süsleyen bir müzisyen olmayı istemişimdir. Umarım reenkarnasyon yani yeniden varoluş olayı gerçektir de sonraki hayatımda bir müzisyen olurum. Yoksa hevesim kursağımda kalmış olarak ölmüş olacağım :)

Son düzenleme:
aşk hayatım farklı olabilirdi onun haricinde pek değişen bişey olmazdı heralde :D

Hayallerimin peşinden koşarak giderdim..

benim engelim olmasaydı :) hiç bir şey değişmezdi. evlilik hayali kuran arkadaşlar. evlilik olucaksa yılı ay ı günü saat i dakikası sanise sine kadar. anna rahminde yazılmıştır. çok düşünüp aklınızı meşkul etmeyin. ben ileri derece de distoni hastasıyım. ama diyer distoni tanısı konan bireylerden daha bir aktifim. annem arada der. fiko sen kız olsan sana gelirmisin. valla gelmem diyorum. yani asıl engeli düşünemeyen kişidir. maşallah ne güzel yorumlar yapmışsınız. düşüncenize bir adım atın gerisi gelicektir. saygılar..

Şu anda kolunun üst tarafında bir sızı var başparmağını kadar iniyor, hiç böyle bir durum daha önce olmamışıtı, şüpheleniyorum acaba genetikçi diye, Doktorlara gittim 4\5 defa bana sonuçda fizik ( rehabilitasyon) kültür fizik önerdi inşallah boyun fıtığı değildir önceden sırtta kireçlenme vardı riskli bir amaliyatıyla atlattım %40 engellilik verilmişti, düşünmek bile istemiyorum bir ikincisini, Allah günahlarını afetsin çok küfür etmiştim hayvan gibi, günaha girmiştim.
Ne alaka konumuz siz engelli olmasaydınız ne yapardınız, konunun dışına neden taşılıyor, bununu şunun için anlattım, günaha biz engelliler çok çabuk giriyoruz ve aynı hataları bir kaç kez tekrarlıyoruz sonuç feci, hüsran hiç bir deli ( aynı işi hep yapan) hırsızlık, dolandırıcılık, kapkaçcılık, engelli değildir, onlar bakıma muhtaç ve Devletimizin koruması altında olması gereken hasta ruhlu insanlardır,
Ben sonradan engelliyin pasif engelli, önceki yaşamından bir tık ileride olan biriyim Allah' ın zoruna gitmesin. Başarılı olmanın yolu tam bağımsızlık ve tam özgürlülüktür, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, Türk halkının dır, bir engellinin alabileceği en büyük ödül saygıdır, kendimle övünüyor ve gurur duyuyorum, alçak gömülü olduğum kadar, havalı olmayı da severim.
Yalan ve küfür bir engellinin başını uğruna feda edebileceği enson amansızca akındır, çok büyük suç ve günahtır ben bu günahı daha fazla taşıyamam, duygularımı biraz olsun sizlerle, kader arkadaşlarımla paylaşma isteği duydum kovuldunuzmu diye de endişe ettim, ne komik deyilim, anlıyana sivrisinek saz, annamıyana davul zurna az.
Ben engelli olmasaydım yan gel osman yapardım, asıl Engellilerin yaşam mücadelesi vermeleri daha onurlu ve şereftir, lütfen engelli arkadaşlardan bu onuru biraz olsun hissetmeleri istiyorum, biraz olsun genetikten uzak durun aynı filimi defalarca seyredib kilitlenmeyin, aynı oyunlara gelmeyin, biraz Delikanlı olun.

Daha önce hic bi engeli yokken aniden engelli olmak bu toplumda gerçekten zor ama tüm zorluklara karşı hepimiz biyerlerden tutunmak zorundayız ben şuan memurum belkide engelli olmasaydim başka bi mesleğim olacaktı, veya hiç bi mesleğim olmayacaktı şuan tanıdığım insanları hiç tanımamış olacaktım hayatın bana kattıkları bu kadar anlamlı olmayacaktı belki..

engelli olmasaydım büyük ihtimalle devlet memuru olmazdım. (buradan sadece engelliler devlet memuru olur gibi bir çıkarım yapılmasın) baba mesleği olan nakliyecilik yapardım herhalde...

Yine ayni olurdu galiba tek farkim engelli olmazdim 😕

insanevladıyla karşılaşmak zor bu zamanda cidden ... millet hem hakkımızı alıp hem bizi beğenmiyor :D

arkadaşlar 2015 ağustosunda guillain barre sendromu denen tuhaf bir rahatsızlık geçirdim ve boynumdan aşağısı felç kaldı...bu rhatsızlıklık istatististiklere göre 100.000 1 görülüyor....geçici bir tür nörolojik felç ve sekel bırakabiliyor da.....kendi bağışıklık sisteminiz kafayı yiyip kendi sinir sisteminizi tahrip etmeye başlıyor,,,,beyin ve omurilk etkilenmiyor,sadece çevresel sinirler ve sinir kökleri,,,,vucudumun üst yarısı normale döndü.....gövde,bel,kalça,kollar,eller vs.....şuan yürüyebiliyorum ama bunun için 6 ay geçmesi gerekti...bacaklarım hala çok güçsüz...güçlendiriyorum tabi ama zaman alıcak eskiye yaklaşmak...8 ay oldu o günden bugüne....8 ay hayatımın en kötü günleriydi hiç kuşkusuz......tanrım,,,yürüyememek....istediğim gibi en azındn alışık olduğum yürüme tarzında yürüyememek!!!! bacakların titremesi,,,dizlerin titremesi,,,çok şükür bunlar geride kaldı ama halen yeni duruma alışamadım....zaman geçtikçe daha iyi olacak bacaklarım ama şuan topuklu ayakkabı giyememek beni delirtiyor....düz pabuçlara hiç alışık değilim,hayatımda hiç giymedim fakat mecburen spor ayakkabı giyiyorum 8aydır....motor hareketlerin hemen hemen hepsi döndü fakat şuan nispeten engelli olmak fikrine halen alışamadım....kısacası dostlar özel ve sosyal hayatım da bundan nasibini aldı ve her ne akdar iyileşiyor olsam da şuan hiç mutlu değilim,,,,sizle paylaşmak istedim hislerimi

seker kiz
şeker kız engelin nedir blmiyorum ama ben şuan istediğim gibi dansedemiyorum:( bu da beni çok üzüyor....tamam bir iki ay öncesine göre daha iyi dansediyorum ama hala istediğim figürleri yapmakta zorlanıyorum....yukarda uzun uzun yazdım 2015 ağustosunda guillain barre sendrom geçirdim diye,,,,o nedenle şuan ince dans figürleri benim için hayal,,,seni çok iyi anlıyorum!!

Üst Alt