Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olupta ölmeyi istemek, ölmek doğru olur mu?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
engelli olupta ölmeyi istemek ölmek doğru olurmu

Tabi ki böyle birşey ölmeyi istemek için bir sebep teşkil etmez. Müslüman herşeyiyle Allah'a teslim olmuştur. O nun hakkımızda murat ettiği şeylere boynumuz kıldan incedir. Zaten Allah intihar etmeyi yasaklamıştır. Kulunu bundan men etmiştir. Sorduğunuz soruyu birde şöyle yorumluyorum ben. Kişi sadece bu durumda kalbinden ölmeyi ister fakat buna fiili bir caba eklemese yani intihar etmese. Mümin sadece Allah a kavuşmak için boyle birşey düşünebilir fakat çok iyi ayarlamak gerekir bu dengeyi. Zaten engelli olduğu için boyle birşey düşünemez. Çünkü Allah un kendisi hakkinda takdir ettiğine kalben buğz etmiş olur.bir nevi Allah un takdir ettiğinden gönülsüz olur.

Engelli olmak ölmeyi gerektirmez. Ölmeyi düşünmek yerine yaşamanızı devam ettirmek ve mutlu olmanızı sağlamak üzere psikolojik destek almanız daha doğru olur.

niye olmek istiyorsunki. kanser olup olecegini bilenler bile olmek istemiyor olumden korkuyorlar.coook hasta olupta artik acilara dayanamiyorsan anlarim. ama o zamanda zaten oleceksin. topragin alti karanliktir. bide bortu bocek seni yiycek haaa.

öyle anlar oluyor ki keşke diyor insan. ölmek daha kolaymış gibi geliyor. onur gurur incineceğine çekip gitmek insanın aklına gelmiyor değil. zor tabiki, bu konuda ne tam doğru ne tam yanlış diyemeyiz.

activisiony;

evet benimde aklıma bazen geliyor,ölümü kendime kurtuluş yolu olarak görüyorum.

NETBUS;

Allah o anları göstermesin gerçekten çok haklısın keşke 3 günlük dünyada çok mutlu olabilseydik en azında kalbi temiz ve aklı selim olanlarımız.

yaşamak için nedenimiz yok Allah ölmeyi yasak görmüş onu düşünüyorum ama bana ölmekten başka yol yokmuş gibi geliyo niye varız imtihan için en zor imtihandan böyle durumda olanlar geçiyo ne yapmamız gerekicek bi ömür boyu sabırlı olmak böyle durumların üstesinden gelmek çok zor

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:"Hiçbiriniz başına gelen bir zarardan dolayı sakın ölümü dilemesin. Mutlaka böyle bir şey yapması gerekiyorsa şöyle dua etsin:

"Allahım! Yaşamak benim için hayırlı olduğu sürece beni yaşat. Ölmek benim için daha iyi ise canımı al!"
Eğer Ahiret inancın varsa sabret güzel kardeşim...

kanser olupta öleceğini bilenler bile ölmek istemiyo demişsin kardeşim benim ölmekten korkum yok herkes bir gün ölücek nasıl öldüğün önemli imanlamı yoksa hiçbişey yapmadan giderekmi yada kendi yaşamına son vererekmi bu durumu düşünmekten üzgün olmaktan başka bişey yapmıyorum tek yol ölmek gibi geliyo

Son düzenleme:
bediuzzaman hastalık risalesini oku sorularının cevabı orda başka yerde arama

kardeşim, senin engelin, yaşın ya da hayatın konusunda bilgim yok. Yerinde olsam nasıl davranırdım bilemiyorum. Benim engelim psikiyatrik, yıllarca bu yüzden işşiz kaldım, tedaviyle geçen bir süreçte iyi kötü bir iş sahibi olduğumda evlendim, (bazen eşimi düşünerek keşke evlenmeseydim diyorum.) fakat insanlar maalesef çok acımasız, dilencilik yapsam bir günde kazanacağı asgari ücretin altında maaşlar verdiler. Ya da suyunu sıkana kadar çalıştırdılar desem yeridir. Karalama amacı ile söylemiyorum iyi insan sayılırlardı ama Okuduğum dini kitaba dahi karıştılar. Ölebilmeyi intihar etmeyi inan ben de çok düşündüm. Kaçıp kurtulabilmeyi istedim ama buna tek engel olan Allah'a karşı inancım oldu. Eğer Rabbim intihar etmeyi haram kılmasaydı ben çoktan intihar edebilirdim. Bu arada 33 yaşında Devlet kadrosuna atandım ve 4 senedir çalışıyorum Allaha şükür. Halen ölmeyi istemiyor muyum diye sorarsan evet bazen istiyorum ve bazen ataklar bastırdığında "ben miyim Allahım?" demek istiyorum ama bu rahatsızlığı benim gibi taşıyan yüzbinlerce insan olduğunu düşünüyorum. İnan akıl ve ruh sağlığı dünyadaki en büyük sağlık nimetlerinden. İnsan onu kaybedince bir daha geri dönüşü olmamak kaydı ile mutluluğu kaybediyor, hayatı kaybediyor, yaşama azmini, hayata karşı tutunma azmini kaybediyor. Allah'tan sana sabır, sağlık ve esenlikler diliyorum. İnşaallah tez zamanda güzel bir iş bulursun.

ölmek belki çare ama o da eldemi(O.GENCEBAY) herkes kendi penceresinden değerlendirmiş tamam kendini öldürmek haram ebedi cehennem müslüman için intihar kesinlikle seçenek olamaz ama kardeşim kendi adıma ne yalan söyleyim hergün ölmek için yalvarıyorum rabbim kimseyi başkasının eline bırakmasın kendi bedeninde hapis hayatı yaşatmasın her an yüreğimi kemiren ruhumu parçalayan kurtlar varken toprağın altında ki böcekler zerre kadar umrumda değil eğer ki intihar günah olmasa bir saniye yaşamam

nurculuga ne bakma bence. sen o asamalari gecmissin.etrafindaki insanlarla ilgilen. elbet elinden gelen birseyler vardir.tabiatta seyredecegin ne guzel seyler var.olmek evet hepimiz oraya gidecegiz ama dunyada yasayip bir kelimei sahadat getirmek daha guzeldir ve kazanctir. imaniniz varsa. obur dunyaya gittikten sonra o da sevaba yazilmiyormus. babannem oyle soylerdide.

Allah (c.c) azraili yakana yapisdirmadikca istedigin kadar düsün birsey gerceklesmez Allah(c.c) ol degince olur yani sen daha hayirli düsüncelerle kendini yor

işitme engelliyiz konuşabiliyoruz sol kulak sayesinde duyabiliyoruz ama iyi deil bazen duymadığımız zamanlar oluyo bazen bişeyi anlamayınca kötü oluyorum Allahın en sevdiği kulları böyle durumda olanlarmış çünkü en zor imtihanı böyle durumlarda olanlar yaşıyo böyle durum hayırlı gibi görünüyo Allaha yakın olup ibadet etmek isteğin oluyo herşeyin imtihan olduğunun farkına varıyosun bu dünyaya eğlenmeye gelmediğini biliyosun ama herşey üstüme geliyo neyi düşüneceğini bilmiyo insan gençken 20 yaşında bunları yaşamak daha yolun başında hayatının baharında çok zor

Allah sabir versin kolay degil ama insallah imtihani kazananlar arasinda yer almayi nasip etsin bizleri.

Hayat bazen insanı bu düşüncelere götürüyor ancak bu bedene canı biz vermediğimiz için almakta sadece yüce Allah a ve taktirine kalmış bir şey.
eğer inançlıysak bu düşünce ve vesveselerden kurtulmanın çarelerine bakmalıyız.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun

hee sende bizdenmissin:eek: ohhoo duymuyom diye olmekmi lazim simdi. ona buna ne bakiyosun, hazirda zaten duymuyoz. isine gelen yerde daha cok duyma. dahada duyar gibi olursan kafani cevir hazir duymuyosun iste. salla elalemin ne dedigini duyupta nolacakti. bak iste sen konusuyosun derdini anlatiyosun. isine gelincede duymayiveriyosun. bundan iyi seymi olurmus.:eek:

sırf bu sitede senin yerinde olmak isteyecek binlerce insan var bir kulağın duymuyor diye ölmek istiyorsan hayat sana yaşama hakkı vermez yaşam acımasızdır sen daha çelmeyi yemeden taklayı atmaya başlamışsın akıllı ol sağ kulağının yokluğu sayesinde bedeninde ne mucizeler olduğunu anla sağlığının kıymetini bil yok illa ölecem diyorsanda sana zahmet organ bağışı yap senin kıymetini bilmediğin organları bekleyenler var

belki sağlığımız olsaydı doğru yolda olmayabilirdik ölümden sonrası için bişeyler yapmayabilirdik hayırlı olsun diye doğru yolda ol diye bu dert gelmiş olabilir bu durumdan dolayı okuduğum üniversiteyi makine mühendisliği bölümünü bıraktım sevdiğim insanlardan uzak durdum bi an içimde anlamazsam nolur diye düşünceler oldu okulu bıraktığımdan bu yana 2 3 aydır iş bulamıyoruz raporu aldık yine bulamıyoruz işitme kaybı olanların iş bulma durumudamı yok konuştuğumu görüyolar yinede iş bulamıyoruz sabırlı oluyoruz ama çok üzgünüz ailemde çok kötü iyi duymadığım için bişey dedikleri zaman anlamadığım zaman çok kötü sözler söylüyolar onları duymak bile en yakınlarından canımızı acıtıyo ölsek dahamı iyi olur diyoruz bi söz var hiçbişeye canını sıkma ne bu dertler kalıcı ne de bu ömür beni biraz olsun teselli eden bu sözdür Allah engelli kardeşlerimiz için sabırlı olmayı sabırlı olup imanla gitmeyi nasip eylesin

uhhh sen fazla derine kacmissin. bu iyiye alamet degil. careler ara. bulamiyorsan en azindan kotu olan kulagina koklear implant yaptir. o kadar seyler var ben hala arastiriyorum. ne bulsam kar duymak icin diyorum. oturup uzulmekle olurmuya. guzelim universiteyi birakmakla iyi yapmamissin.hadi salma. salarsan ucu kacar bidahha bi seye care bulamazsin.

haklısın üzülmekle bişey eline geçmez aksine insana zarar verir hiçbişeyden umut yokmuş gibi geldi okul yok işde bulamıyoruz herşey kötü üstesinden gelmek zor ama imkansız deil aynen evet beni anlamışsın hemen saldım bıraktım ne olucaksa olsun dedim bundan sonrası için neler olucak bilmiyoruz

Son düzenleme:
engelli olmak zor. ama Allah bizim kaderimizi de böyle yazmış. sabır etmek gerek. Öbür dünyanı mahvetmeye gerek yok.

Engelli olmayanların intihar etmesi doğru mu ?
Peki sen engellisin diye intihar edebilirsin ölmek isteyebilirsin gibi bir ayrımcılık olur mu sence?
Hayvanlar bile kaza geçirdiklerinde veterinerler uyutmuyorlar onların da engelli aletleri var bu durumda senin canının ne gibi ölmek için lüksü var?
Allahın yarattığı canı Allah istemezse kim alabilir?
Ben hiç duymuyorum tek kulak olmuş olsaydı keşke..
Dudak okuyarak anlaşabiliyorum ve 4 yıldır böyle.
Alışacağız mecbur.. Dünyada o kadar hastalık var ki ..
Şükürler olsun her halimize !

kardeşim haklısın doğru söyledin herşey için aynı durumu yaşıyoruz bu durum için bişey yapabilirmiyiz sende böyle olduğun için biliyosundur üzgün olma kafaya takma var bende psikoloji kalmadı aklım hep bunu düşünüyo bundan sonrası için üzülmeye kafaya takma bunlar olmasa rahat edebilirmiyiz herşeye rağmen

engelin nedir arkadaşım başka bir yazında duyma kaybı yazmışsın sağ kulakta doğrumu

Ne engelinin olduğu farkeder mi ki ? :eek:

aslında belki far eder ya öyle demeyin bende 28 yaşına kadar normal çakı gibiydim bir saat sonra uyandım %97 engelli adam merhaba ya afedersiniz büyük tuvaletimi bie yardımsız yapamıyorum küçük tuvaletimi günde x6 sonda sex zaten yok göbek deliği izasından aşağını ne his ne hareket edebiliyorum ama birde boyundan aşşağı felçlilere bakıp ben neyim ki diyebiliyorum

Üst Alt