Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olupta ölmeyi istemek, ölmek doğru olur mu?

hayata pozıtıf bakıyorlar hıc bıseyı kafalarına takmıyorlar... kendıne ıyı bak ve bu ölmeyı ıstıyom sozlerını unut, kendıne bı sevgılı bul ılk yapacagın iş bu olsun, bursanın kızları guzeldır :))) sende yakısıklısındır, sarıl hayata ve hayatına(sevgılıne yanı ) gerısını salla gıtsın..

dediğin gibi ben negatif düşünürken onlarda pozitif baktıklarını gördüm yüzlerinin hep güldüğünü gördüm üzülmeye gerek yok dediler herşeye rağmen yollarına gülerek devam ettiklerini gördüm yani engeli aşıyolar bizde aşabilsek zor ama imkansız deil sevgili vardı üniversitede bu durum olduğu için uzak durdum ayrıldım bursanın kızları güzel dediğin gibi ilk yapıcağımız iş bulmak çalışmak bu olsa iyi gelir bize aileye yük olmak istemiyom 20 yaşındasın üniversiteyi bıraktın çalışmıyosun deyip duruyolar psikolojimizi bozdular

[h=2]Engelli olupta ölmeyi istemek, ölmek doğru olur mu?[/h]evet doğrudur. engelli olmasak bile ölmeyi istemek doğrudur. kimse yaşama isteği bilinciyle bu dünyaya gelmediyse bu dünya geldiğimize göre ölmeyi de istemek doğrudur. burda nötr bi bakış açısı vardır ben sadece saf düşüncenin doğrulundan bahsettim . Ama engellim insanlar beni tersliyor itiyor, her istediğimi yapamıyorum deyip karamsarlık ve umutsuzluğa kapılıp da ölmeyi istemek yanlıştır. bu dünyada insan yalnız değildir ve belli birşey için gönderilmiştir. zorluklara karşı mücadele etmeliyiz, iyi bir insan olarak yaşamımızı sürdürmeliyiz ve Allah tan umudu kesmemeliyiz

haklısın arte kardeşim çok doğru sözler söyledin zorluklara karşı mücadele etmek olmalı her zaman

bizim bebe 22 aylık engelli bir an bile onun başına bişey gelmesinden nasıl kaygılanıyorum.Allah korusun böyle bişeyde Ailelerinizin nasıl üzüleceği kahırlanacakları düşünülmez mi?

hayırlı sabahlar 22 aylık oğlumuzda abr sonucu 90 db de 5.dalga yok cm var demiş. nöropati .cihaz olarak phonak skyq70 sp veya skyq70 up önerdiler implanta gidebilir dediler hangi cihaz bizim için uygun olur acaba bugün alacaz inş.damda düşen biri olarak acil tavsiye yazarsanız seviniriz.rıc bte boynuz kanal fitting ranj,kafam allak bullak.cerebral palsy de var

değerli kardeşim ben 25 yaşımda çatışmada ağır yaralandım çok sevdiğim mesleğimden oldum oldum çok şükür bu günüme ilk komadan çıkınca bende beylik silahımı istedim ben böyle yaşayamam imkansız dedim yan odamda beraber görev yaptığım arakadaşım yatıyordu oda ağır yaralanmıştı kolları ve bacakları kökten kopmuştu gözlerini açana kadar başında nöbet tuttum 3 ay boyunca uyandığında okadar mutluyduki kendimden utandım çünkü o halde bile yaşama sevincini kaybetmedi başını ağrıttm kusura bakma şöyle camdan baktığım zaman aldığım nefese bile şükür ediyorum kendimi dinliyorum ALLAHU TEALA bizleri bu yalan dünyada sınıyor sağlam olanlardan daha şanslıyız bizler ya doğuştan yada sonradan engelli kalabiliriz tevekkül etmek en büyük sabırdır iyi şeyler düşün engelin nedir bilmiyorum ama benim öyle arkadaşlarım varki görsen belkide yaşama benim arkadaşım gibi olmayan kollarınla sarılırsın sabır şükür ve kendini sev ALLAHA EMANET OL

Engelli olsak da olmasak da ölümü istesek de istemesek de bir gün hepimiz öleceğiz. Bu gerçek değişmeyecek.

kardeşim ileri derecede kaybı var 22 aylık kardeşimizin inşallah cihaz onun duymasını sağlıyabilir işitmeyi tamamen kaybetmiş deil duyabilir ileri derece için oticon phonak cihazlar faydalı olur diye biliyorum o kayıplar için implant riskli diye duydum tamamen kaybedebilme riski var ameliyatla oluyo tabi bunlar için en doğrusunu doktor bilir işitme testi olucak teste göre cihaz kullanıcak hangisi faydalı olur işitme merkezlerindeki odyometristler daha iyi bilir danışın onlarada 22 aylık bundan sonrası için iyi olması için temenni dua ediyorum iyi olmasını diliyorum
kardeşim engelimiz işitme kaybı sağ kulak duymuyo sol orta duyuyo yazdıklarını okuyunca etkilendim üzüldüm engel olmasına rağmen herşeye rağmen yaşama sevincini kaybetmeyerek hayata küsmeden üzülmeden iyi şeyler düşünerek sabırla üstesinden gelen böyle arkadaşlarımız var engeli aşıyolar bi anlamda onlardan gördüğüm duyduğum kadarıyla bizde engelimizi çok düşünmemeyi dert etmemeyi kafaya takmamayı istiyoruz tıpkı hayata herşeye rağmen yüzleri gülen bi şekilde devam eden kardeşlerimiz gibi böyle düşündükçe bizde iyi olucağımızı düşünüyorum hep bunu düşünerek üzülerek insan kendine zarar veriyo üzülmeye düşünmeye gerek yok bunlar insanı daha kötü yapıyo bunu anladım

Ölmeyi herkes istiyor kardeşim. Gerçek Aşk'a kavuşmak için. Lakin derdi veren Rabbim dermanınıda verir. "Allah hiç bir kimseyi güç yetiremeyeceği bir şekilde yükümlü tutmaz. Herkesin kazandığı iyilik kendi lehine, işlediği fenalık da kendi aleyhinedir. Ya Rabbenâ! Eğer unuttuk veya kasıtsız olarak yanlış yaptıysak bundan dolayı bizi sorumlu tutma. Ya Rabbenâ! Bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ya Rabbenâ! Takat getiremeyeceğimiz şeylerle bizi yükümlü tutma. Affet bizi, lütfen bağışla kusurlarımızı, merhamet buyur bize! Sensin Mevlâmız, yardımcımız! Kâfir topluluklara karşı Sen yardım eyle bize! [Bakara,286]

sevgili dostum zor şartlarda bile engeli olupta yaşamak ölmeyi gerektirmez çünkü ölüm çare değil her zor şartta bile nefes almak çok güzel bir olaydır doyasıya bizler aldığımız nefesin zorluğunu görmediğimiz için nefes almanın ne olduğunu bilmiyoruz galiba,bu dünyada belki bazı şeylerin zorluğunu çekiyoruz ama bunun öteki dünyası da var asıl hayat orda orada hiç bir fark olmayacak herkes bir çırpıda olacak hiç birimiz birbirimizi ayırt edemeyeceğiz bu dünya gecıcı buradaki yaşantımızı en güzel şekliyle yaşamaya çalışacağız;

İllaki ölmek istiyorsanız nefsinizi öldürün. Allah ın emirlerini eksizsiz yerine getirmek, yasaklarının tamamını yapmamak, nefisle cihad edip söylediklerinin tersini yapmakla başlayabilirsiniz. Riyazet, mücahede, sabır, tevekkül, rıza, ibadet, masivayı terk ve daha ileri aşama aşama ilerleyebilirsiniz. Bunları yapabilmek için ana kaynağımız Kuran ı ve Kuran ın açıklamaları olan Hz. Muhammed sav in Hadislerini, Kuran ve Hadisleri de açıklayan Allah Dostları nın eserlerini okuyup, tefekkür edip, uygulamalısınız.

Günümüzün Allah Dostlarından Oktan Keleş in kitap, video ve ON ALTI YILDIZ daki yazılarını takip ederseniz çok farklı bilgiler öğrenip kendinizi geliştirebilirsiniz...

Allah Dostlarına selam olsun...

Masalah sukufe hocalardan daha cok biliyusun her engeli cenete gidecek demedim ama saglam insana gore belki biraz sansimiz olur

ölmek çare deil biliyorum herşeyin kötü olması ölmekten başka yol yokmuş gibi düşündürüyo her engelli cennete gidermi onu Allah bilir en zor imtihandan geçiyoruz sabır gerektiren bi durum

Fenerbahçeliyim ölmek istiyorum desen anlarımda engelli olup ölümü istemen caiz değil kardeş.. :) Kaldıki Bursa'da yaşıyorsun, İntihar vakaları bu şehrin ruhuna aykırı..

Şaka bir yana sabret kardeşim muhakkakki senin mükafatın öbür dünyada büyük olacaktır.Nurcu değilim lakin hastalık risalesini okumanı ayrıcada Hz Eyübün hayatını okumanı tavsiye ederim.

Ölmek kolay yaşamayı becerebilmek mesele bence. Hayat güzel be kardeşim hepimiz günü gelince gideceğiz hayatın olumsuzluklarına bakıp ağlayıp vahlanmanın alemi yok arkadaş bak tek bacağı yok köpekçiğinn ama yaşamak için uğraşıyor yemek bulmaya çalışıyor çöplükte yemek bulunca değmeyin keyfine önemli olan yaşamak için çabalamak yok ben tembelim aramak istemiyorum armut piş ağzıma düş diyorsan başka o zaman çoktan hapı yutmuşsun geçmiş olsun

ölmek istenecek en son şey ama bizim istediğimiz en çok şey kim 20 yaşında ölmek isterki kimse istemez ama biz istiyoruz işte dediğin gibi psikolojik çöküntü içerisindeyim söylediğiniz gibi uzmana gitsem belki iyi gelir aynen öyle yaşamayı becerebilmek mesele bundan sonrası için çabalamak gayret etmek var 20 yaşına kadar neler yapmadımki lisede en iyi öğrencilerin arasındaydım iyi bi üniversite iyi bi bölümü kazanmıştım gitmiştim sonrasında bıraktım engelim ilerleyince herşey bitti gibi geldi amacım kalmadı dedim sonra düşündüm geçmişe bakıp üzülmenin bi faydası yok geçmiş değişmez bizim hikayemizde böyle

Üst Alt