Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olupta ölmeyi istemek, ölmek doğru olur mu?

Bu sitede herkezin farklı nedenlerle engeli var elbet .... kimse benimki daha kötü diyemez hepimiz yaşadığı acıyla ve yaşadığı şartlarla kendisinin kini daha kötü diye düşünebilir.Polio sekeliyim 39 yaşındayım ve 39 yıldır engelim hiçmi dert olmadı :) çokkkkk en çokta genç kızken bir bakan birdaha bakıyor birde laf atılıyor ya ( çok güzel kız keşke engelli olmasa ) umursadım mı tabikiii hayır evliyim ikizlerim var polio ikiz dogumdan dolayı ilerledi beni ölümemi itti elbette hayırrrr bikere engelli insanlar normal insanlara göre çokk daha güçlüdür neden? ; Engelli insan engelini aşmak için daha fazla çaba sarfederken güçlenir en basit örn : geçen yıl büyük bir operasyon geçirdim bacagımdan 4 ay demirlerle kaldım neyse ayaga kalktım 6 ay geçti bacagımın bir kısmı felç gece oluyor sabah işe gittim. Bakıyorum grip olmuş neymiş kötüymüş işe gelemicekmiş :) bırakın bunları hayat nazlanıcak kadar uzun degil yüreginiz biraz çıtkırıldım olmasın :cool: Kulağım duymuyor demişsin çok şanslısın desem valla ciddi o kadar çirkinlikleri duyupta napıcan .........

sagira dunyanin cirkinliklerini duyup napcan diyosunya:eek:sende o topal ayakla yurumesen hic yorulmazsin demek gerekiyormu acaba:eek: ama darilma mesell dabimecell diyimmi.:eek: tabi dediginde polyannaca iyilik var simdi. dovemiyosan seveceksin sonucta:eek:
kafa bos, care aramak hayatimizi neler kolaylastirir onlara kafa yormazsak iste. caresizligin girdabinda bogulur yapabilecegimiz hayatimizi kolaylastiran seylere ulasmadan boguluruz.

Yani Suhukefe arkadaşımıza katılıyorum !
Ben müzik bölümü öğrencisiydim ve artık hiç duymuyorum...
Her yerin sağlamken sırf duymadığın için iş bulmak bile ne kadar zor haberiniz var mı ki acaba?
Sırf dünyanın çirkinlikleri değil ki duymadan nasıl anlaşabilelim ? dudak okuyoruz mesela yada bazıları işaret diliyle anlaşabiliyor.
Elektrikler yok diyelim ki yada akşam sokakta nasıl dudak okuyalım ?
Okuluma devam edemedim nasıl edeceğim ?
işaret dili bilenler karşımızdaki herkes bilmiyor ki ben bile bilmiyorum anlayamıyorum sadece harfleri biliyorum ama ona bile yetişemiyorum.
Hep düşünürüm acaba kolum yada bacağım olmasaydı ama duysaydım vs gibilerinden.
Ama benim sadece engelim işitme değil vücudumda birçok tümörüm var NF tip 2 hastasıyım
Her an her şey olabilir Allah göstermesin felçte olabilirim ameliyatlar geçirdim omurilikten vs. çok şükür olmadı bir şey ama oladabilir.
Duyup napacaksın demeniz iyi niyetle bile can sıkıcı.
Tekerlekli sandalyede olan da o zaman yürüyüp napacak ne güzel arabada gidiyo işte yorulmuyor diye düşünmemiz gerekir.
Allah kimseyi tek bir parmağının ucundan bile etmesin..
Her eksiklik her şey için bin eksiklik gibi...
Her bir organımızın bize bir çok yararı var olmadığında ise bir çok eksikliği..

Shukufe bakış açındaki asabiyet bende mevcut degil emin ol !!! Birçok kişiden sarfettigin o cümleyide duydum önemli olan insanın ruhunun engeli olmasın :) Fakat önüne geçemiyecegimiz zorluklarımızdada oturup isyan etmek yerine iyi bakmaya çalışmak hepimizinki. Konuyu açan arkadaşımız belliki çok üzülüyor ve yaşı genç espriylşe karışık çokta önemsememesi gerektigini anlatmak niyetim yanlış anlaşılmasın yazdıklarım

yahu asabiyet neresindeki:eek: bunu misalle anlatmak istedim topal dedigime eliniyosan bak ben sagirim. hatta bu sitede bile sagir dedin diye dovenler var simcik:p sen topal dedim diye kiziyosan geri aldim canim arkadasim.genclikle yeni engelli olmakla alakali degil benim dediklerim. cocuklar bile dedigi yapilmassa oturur aglar. cunku hayat tecrubeleri daha gelismediginden care dusunup uygulama ellerinde degildir:eek:

Alındığımdan demedim ama sanki benim yazdıklarım alındırdıgı için öyle yazdıgını düşündüm kusura bakma :confused:
yazımın başındada dediğim gibi hepimizin zorlukları diğerimizden az yada çok değil .... azımsadığım içinde demiyorum alternatiflerinde yok olduğu zaman üreticeğimiz tek şey polyannacılık kalıyor başka türlü bir hayat çekilmez olur emin olun ....

yok ne kusuru, bende sizi kirdim diye uzulmustum acikcasi. biz sagirlar kucukten az kelimeyi pratikce kullandigimizdan nazikce soyleyemedigimiz olur.
dogrusuna dogru diyorsunuz keyvan:eek:zorluklarimizin ustesinden gelecek kolaylik kapilarini kesfetmeliyiz, anlastik canim.

Hayat bizi yeterince kırıyor birde birbirimizi kırmamızın anlamı yok degilmi :rolleyes:

Sensin sağır :) :D:D:D
Amcam evleneceğim dönemlerde bana ;
"Eşinin ailesi -bir kız bulmuş ama sağır- diyecekler üzülmeyecek misin o zaman ? demişti..
Ben de "Sen şuan ne yapıyorsun peki aynı şeyi söylemiyor musun ? Hem herkes söylüyordur bunu ben bile kendime söylüyorum her zaman
okuyabilirdim ama sağırım yapamıyorum işimde daha iyi yerlere gelebilirdim ama yapamıyorum her şey kısıtlı diye.
Yani arkamdan atmıyorlar ki gerçeği söylüyorlar ne için üzüleceğim ?
Demiştim.. Yani söylenecek elbet bu gibi kelimeler napalım böyleyiz biz :eek:

Dostum o şekilde bir isteğiniz-eğiliminiz varsa engelli olmanız bahane gibi..

degilmi pulmeriacim, sagir dmeden isitme kayipli denince duyuyorsak mesele degildir:eek:

Arkadaslar allaha sukretmeliyizki bu fani dunyada cektiklerimizi allah ahirete bizi cenetine insalah koyar bu uc gunluk dunyada mutlu olacagima diger dunyada mutlu ve cenete girmeyi isterim

Arkadaslar allaha sukretmeliyizki bu fani dunyada cektiklerimizi allah ahirete bizi cenetine insalah koyar bu uc gunluk dunyada mutlu olacagima diger dunyada mutlu ve cenete girmeyi isterim

:eek: onu hocalar diyo. engelli cennete girecek diyene inanmiyorum ben. dunyamizi kendimiz duzeltmedikce dunya cehennem olur iste bu bence:eek:

engelimiz sağ kulak duymuyo sol orta derecede duyuyo konuşma var engel oranı %42 neden oldu bilmiyorum nedenini bilsem biraz içim rahat edicek ani oldu hastalıkta geçirmedim bazen anlamadığımız zamanlar oluyo insanlara mahcup olduğumu düşünüyorum ayıp oluyomuş gibi geliyo bi kerede anlamadığım zaman tekrar efendim anlamadım demeyede çekiniyorum anlamıcağım diye içimde korku oluyo insanlar bana yaklaştıkça ben uzaklaşıyorum anlamazsam nolur diye iyi insanlar çok yardımcı oluyolar bozuk insanların gülmesi çok üzüntü veriyo ben deilde keşke bunlar böyle olsaydı bunlar hakediyodu diyorum her engel zordur bir engelin diğerinden iyi yada kötü yanı yoktur bazı arkadaşlar engelini aşıyolar üstesinden geliyolar nasıl aşıyolar herşeye rağmen bende aşabilirmiyim diye kendime soruyorum hep zor ama imkansız deil

Son düzenleme:
:eek: onu hocalar diyo. engelli cennete girecek diyene inanmiyorum ben. dunyamizi kendimiz duzeltmedikce dunya cehennem olur iste bu bence:eek:
shukufe dudak okumayı sen nerden ögrendin,ookulu varmı? varsa bizde ögrenelim belki ilerde laızm olur:D

okulu varmi bilemem, ben duymayinca annem hep dikkat et dikkat derdide:eek:bide eliyle omuzumdan tutar oyle soylerdi daha cok. hep dikkat ettim.farkinda bile dedilim nasi ogrendigimin.
kulaklik takmayincada insanlar gozume bakmadan konusuyorlarsa anlamiyoum, bunuda duyanlara anlatamiyorum, ama olsun iyi sayilan sekilde anliyorum haa:eek:

bende bir zamanlar kendimi 3.kattan atlamak istiyordum ameliyattan önce ama intihar demek sonsuz cehennem demek bu beni hep uzaklaştırdı intihardan ameliyattan önce 500 m yürüyordum 4-5yerde eve gelmek İçin kısa molalar veriyordum birde 3. kata çıkmak ölüm geliyordu nefessiz kalıyordum ve eve ulaştıgımda nefessiz kalıp atlamak istiyordum ve kaburgalarımın 5 yerinde kırık olduğunu bilmiyordum 1 yıl böyle dolaştım. ve şimdi eskiye göre çok iyiyim. kırıklar düzeldi beynimdeki ur bana bunları yaptı

shukufe dudak okumayı sen nerden ögrendin,ookulu varmı? varsa bizde ögrenelim belki ilerde laızm olur:D
katılıyorum şahsen günahlarım çok ve hala işlemeye devam ediyorum herkes gibi düşünüyorumda belkide bu hastalık günahlarımın bir bedeli belkide belkide gemide ayaklarım kaydı fena düştüm veya ters bir hareketten bilmiyorum ama içimdeki ses gunahlarımın bir bedeli diyor ve hergün tevbe ediyorum Allah inşaallah afeder

alıntı shukufe'ninmis yanlış oldu

olurmu denizci:eek: gunahinin bedelini obur dunyada odiycen. basina gelen dusme alnina yazimis. onu cekiyoruz. kadere karsi gelinmez. olana care ariyaz. isimizi kolaylastirmak icin.

hastalığın gelme sebebi bi kitapta okudum Allah insanın sağlığını alıyosa öteki dünyada herşeyi vericeği içindir herkesten iyi yaşayacağı içindir üzülmesi acı çekmesi için bu derdi vermez öteki dünyada acılar çekmesin diye bu dert gelmiş olabilir herşeyde bi hayır vardır

,,,,activisiony,,,,,sen buraya yazı yazabılıyorsun ve okuyorsun yanı zamanını ınternet basındada gecırebılıyosun,,bunu yapamayanlar var o nolacak..... hastalıgın yada rahatsızlıgın ney yazabılırmısın lutfen.. ve oldukı öldün dıyelım nolacak 3 gun aglarlar 4 gun unuturlar emın ol kımse olene kadar yas tutmaz...

sağ kulak duymuyo sol kulak orta derecede duyuyo konuşma var iyi duymuyorum herkes için öyledir öldükten sonra 2 gün sonra unuturlar kimseden bişey beklemiyorum en yakınlarımdan bile ölmekten başka yol yok gibi görünüyor

ya allah askına ya elın ayagın tutuyor goruyorsun azda olsa duyuyorsun ya, allah,ını sevıyosan ya yatalak yasıyanlar evde makıneye baglı yasıyanlar hıc gormeyenler hıc duymayanlar,hıc yuruyemıyenler, hıc ellerını kullanamıyanlar napsın he,,, senınkı var ya hıc bısey yemın ederım sen özurlu engellı bıle sayılmazsın yemın olsun, bence şukret halıne,,, senın bana gore bı rahatsızlıgın yok, o yuzden bırak bu düşüncelerı, kendını gec ananı babanı aılenı dusun ya

şükrediyoruz her zaman yakınlarımın hiç bi zaman bana faydası olmadı başka engelli arkadaşlarımızın yakınları her zaman destek olur yanında olur bizde öyle durumda yok duymak istemediğim kötü sözler söylediler kalbimiz kırıldı gitsek iyiki gitti derler bu durumda olduğum için okuduğum üniversiteyi bıraktım iyi bi bölümü bundan sonrası için çalışmak istedik iş bulamıyoruz hiç duymayan engelli kardeşlerimiz çalışıyo diye öğrendim biz napıcaz bilmiyorum herkes çok üstüme geliyo okulu bıraktın çalışmıyosun diye

yakınlarım dedıgın kım ya aılen harıc,akrabalarınmı takmıcaksın muhaddap olmucaksın herkesın agzının payını vereceksın,herkes kendıne yakısanı yapar, bakdın yvsak yvsak konusuyo skdrı cekeceksın,altdan almıcaksın, kımse kımseden ustun degıldır arkadasım, hayırdır laa demesını bıleceksın... kanı bes para etmez ınsanların agzının payını vereceksın,, o dalga gecmeye calısanlarlada sen dalga gececeksın, senın sadece kulakda var sorun, cak agzının ustune yol ver gıtsin, onlar sana sıkıntı olmasın sen onlara sıkıntı ol,, senın yanında nasıl davranacaklarını agızlarından cıkacak kelımeyı düşünerek söyleyeceklerını unutmasınlar,, cakdınmı köfteyi :)) uyanık spor.. ölmek ne :))) yaşa kı onlara ızdırap ol, o senle dalga gecmeye calısanlara yanı :)))

aile akrabalar arkadaş hepsi aynı en çokta aileden kötü sözler duymak canımızı acıtır iyi insanlar her zaman yardımcı oluyolar bozuk insanlarda bişey deince öldüresim geliyo cinayet günah olmasa önce onları götürücem öteki tarafa keşke diyorum bunlar böyle olsaydı haklısın kimse kimseden üstün deil herkes insan kalp kırmanın ne kadar büyük günah olduğunu bilmiyolar heralde peygamberimiz insanları kalbiyle kıranları ibadetleri temizlemez demiş bi hadiste yani istedikleri kadar ibadet etsinler kalbini kırdığı insan helal etmezse durum kötü

Yanlış soruya doğru cevap aramak ne kadar doğru arkadaşım?

sen bu dunyaya yanlız geldın yanlız gıdeceksın kısaca olay bu ve o yuzden bu hayatın tadını cıkart, senı uzen kım olursa cıkart hayatından, onlar yokmus gıbı davran, bu saatden sonrada ölumu dusunuyorum falan deme bak,,,,,, oraya gelır cin işgencesı yaparım sana :)))) :):) :) anlasdıkmı

tamam abi cin işkencesi ölmekten kötüdür :)yanlış soru deil engeli olan bazı arkadaşlarımız herşeye rağmen engellerini aştıklarını görüyorum hayata bağlandıklarını görüyorum nasıl yapıyolar düşüncelerini bilmek istedim bizde aşabilirmiyiz diye bundan sonrası için bilmek istedim

tıp ilerliyor Allah herkese şafii isminle şifa versin zaten Allah her musibeti dayanabileceği kuluna veriyor sabır sabır sabır

Üst Alt