Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu almak ne kadar zorlaşmış...

Poyraz_

Yasaklı Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
s.a arkadaşlar bende işe girdiğim zaman hem vergi indiriminden faydalanmak hemde elimizde güncel rapor olsun diye bugün sabah heyete girdim. heyet sağlık kurulu işleri ne kadar zorlaşmış bundan 10 sene önce hiç böyle değildi.
bugün özellikle nöroloji ve göz doktoru çok uğraştırdı hatta şikayet etmek istiyorum o nöroloji doktorunu kadın EEg filmi istiyor daha yeni çekindim 15 gün oldu diyorum dinlemiyor kestirip atıyor bir kan tahlili verdik sonucu 15 gün sonra çıkıyor öğleden sonra tekrar gittim hasteneye dedim bu tahlilleri yaptırmadan versek ne olur dedim hiç kimse birşey bilmiyor hiç kimse yardımcı olmyor çok sinirlerim bozuldu 15 gün boyunca bu kağıtları cebimde mi gezdirecem ?
pazartesi sabah EEG filmi çekinecem kan tahlili de ne olacak Allah bilir yani bu doktorları dövüyorlar ya vallahi hak ediyorlar....

Haklısınız, Allah sabır versin sakinliginizi korumaya çalışan, aksi halde haksiz duruma bile düşebilirsin

zeynep ünal

eyvallah saolun aynen öyle...
zaten başımızda bir yığın sıkıntı dert var bakalım kan tahlili sonucu çıkmadan sadece EEG çektirip heyete gitsek ne olur acaba ???

Tahlil istedikleri sistemde görülür (artık hersey sistemde) cinsligine ya değerlendirmeyi bekletirler ya da eksik değerlendirilirse

Bir sorum var
raporu aldınız mı?
Süreli mi süresiz mi aldınız?

Frkdursun

yok ustam nereye alıyon öyle ??? pazartesi sabah EEG filmi çekilecek bir kan tahlili verdik sonucu 15 gün sonra çıkacakmış başka bir arkadaş da bu tür evrakların geçerlilik süresi 10 gün diyor yani kan tahlili sonucu çıkana kadar sağlık kurulu kağıdının geçerliliği bitmezse iyidir birde şu va bu sonuçları aynı doktora mı gösterecz yoksa heyet de o gün kim denk gelirse mi olacak ? çünkü bugün bakan doktor kağıda kaşe imza vurdu nasıl olacak bende bilmiyorum ???

Geçenlerde sitede okumuştu bir evde 7 kişi var herkes engelli maaşı alıyor 3 tanesi EBM'li ve ÖTV'siz araba almak için soru soruyordu. Hayret etmemek elde değil, geçimlerini bu işe bağlamış bir çok aile var ve işlerini bir şekilde yoluna koyabiliyorlar. Gerçekten rahatsız olanlar ise resmen bin bir meşakkatle boğuşmak zorunda bırakılıyor.:mad::mad:(

Bende bipolarım. Engelli raporu için başvuracağım yakında. Bakalım hayırlısı olsun. Süreli olsun onada razıyım.

power saglik kurulundan verilen polikinlik muayenelerini 1 hafta icinde bitirip kagidi tekrar teslim etmen gerekiyor diye biliyorum. 15 gun kan sonucunda evraklar gecerliliginini yitirir

algaNihat
Çok haklısınız.Olan bizlere oluyor.Her konuda olduğu gibi bazı durumlar suistimal ediliyor sonra da olan bizlere oluyor.

15 gun kan sonucunda evraklar gecerliliginini yitirir

eeee ne yapacaz peki ?????
Allahım yarabbim çıldırmamak elde değil sonra dövünce doktoru dövdü oluyorr....

3 tanesi EBM'li ve ÖTV'siz araba almak için soru soruyordu.(

EBM neyy ???
vallaha usta be hayatta şunu gördüm bizim mllet hep işin şeytanlığında.... kafası anca kurnazlığa işin şeytanlığına çalışyor...
anasını satım bizim gibi gerçek hastalar da ordan oraya koşturup duruyor batsın bu dünya beee....

Emin olmamakla beraber oyle oldugunu duymustum. Kesin bilenler vardir mutlaka ya da hastaneye sorun kesin bilgi iicin. Bòs yere evraklariniz yanmasin

Bir sorum var
raporu aldınız mı?
Süreli mi süresiz mi aldınız?
Yeni çıkartılacak raporlarda süresiz diye bir durum yok artık. Bu forumda ve raporlarını yenileten kişiler bile artık süreli kronik engeli hatta tekerlekli sandalyede olsa bile süresiz diye bir rapor yok artık yeni alınan engelli raporlarında. Bilginiz olsun. 2 sene ya da 1 senede bir yenilenmesi gerekecek.

Alman
AlLAH aLLAH NEDNE BÖYLE yaptılar ki zırt bırt heyete girip rapor mu yeniletecez ??? ne kadar saçma

sedaa.
neyse pazartesi gidecez bakalım ne olacak ....

algaNihat
aynen ben 8.5 sene kanserle boğuştum aklıma yeni geldi hala enerjim yok ama uğraşacağım

POWER_
2020 de bir yakınım aldı sürekli.şimdi bende heyetin yarı doktorlarını bitirdim her hastalığım tedavisiz nasıl süreli yazacaklar tedavisi olan varsa ben nasıl devamı bulamadım

doğuda sahte hastalıklarla rapor alımı o kadar yaygınmış ki onların yüzünden bize olan oldu.doğu dedim ama en son istanbulda da sahte engelli raporu çetesi çökertilmişti

POWER_
bizdende kan tahili istediler 10 gün falan sürdü enabızdan arada bi bakın sonra kurula girdik rapor açık kalıyor bekletıyorlar onlarda sureyı bılıyorlar geçersız olmaz canınızı sıkmayın yeterkı ıyı puan çıksın

POWER_ başlıktaki neredeyse her mesajınızda sağlık çalışanlarını dövmekten bahsediyorsunuz. Nasıl güzel mi böyle?

Kimsenin keyfi bekleteceğini düşünmüyorum. (ya da düşünmek istemiyorum) Devletin her kademesinde belirli protokoller var, bunun dışına çıkamıyorlar maalesef. Askerlik evraklarım için 3 defa toplam 20 küsür güne yakın git-gel yaptım.

Hastaneye düşene kadar kimsenin sesi çıkmaz, yolu oraya uğrayan da hemen işi hallolsun ister. Kusura bakmayın öyle bir dünya yok. Bugün özel hastanedeydim, bizzat parasını vererek girdiğiniz yerde dahi bekliyorsunuz.

Durumu anlayabiliyorum, zorluğunu biliyorum ancak şiddetin hiçbir türlüsünü tasvip etmiyorum.

GaribanÖğretmen
ne saçmalıyon kardeşim sen ???
kimi dövmüşüm kime ne yapmışım adamlar işi yokuşa sürüyor ne yapacam canım cici gülüm mü diyecektim ?
senin tuzun kuru anlaşılan ..
bilmediği şeyler hakkında yorum yapma ....

mihayum
anasını satm ne karın ağrısı bir iş ki şerefsizim cinnet geçirecem o nasıl bir kan tahlili ki sonucu 15 günde çıkıyor ? sadece EEG sonucunu gösterip heyete versem kabul etmezler mi ???

bu doktorlar neden böyle gıcık ???

1 ekimde tarihinde engelli raporu almak için hastaneye müracat ettim .
hastalığım nörolojik olduğu için nöroloji doktoru gıcıklık olun diye işi yokuşa sürüyor . bir kan tahlili istiyor sonucu 15 günde çıkıyor sonucu göstermeye gidiyorum aynı tahlili tekrar istiyor 15 gün daha ileriye atıyor..
şikayet için başhekim yardımcısını yanına gittim ilgilenmedi dövünce doktoru dövdü oluyor bu doktorlar hastanın işinin zorlaştırmaktan başka neden birşe yaramıyor ???
bu heyet sağlık kurulu işleri neden böyle sıkıntılı ???
Ulan eskiden 2 günde bilemedin 3 günde rapor elimizde olurdu şimdi 1 haftada alamıyoruz batsın bu sağlık kurulu benzin döküp yakacan bu hastaneyi....:mad::mad::mad:

UnFeeLinq

yahu memlekette dangalak mı arıyon sen ??? işte böyle böyle doktorları gebertiryorlar....

Alman

Ortopedik rapor yani1 bacak dizüstü ampute (kesilmiş)olmuş bacağın geri geleceğide yok nasıl süreli olur bu rapor

Barda5

ben bunu gördükten sonra koptum , ben bu ülkenin hiçbir sistemine kademesine adaletine güvenmiyorum engellilere yapmayın.bana da 1 senelik verilecekmiş metastaz üstündne 3 sene geçti eeeeee kanserin çaresi mi var ))

Engelli raporu oranı düşük çıkarsa ??

s.a arkadaşlar bugün sağlık kurulu önüne çıktım uzun süredir bu işlerle uğraştığım için bazı test ve tetkikleri yaptırmadan sonucu beklemeden evrakları sağlık kuruluna teslim ettim engelli raporum yüzde 40 altında çıkarsa ne yapmak lazım nereye nasıl itiraz edebilirim acaba ???

POWER_

Orana itiraz edebilirsin il sağlık müdürlüğüne gidip. Ya da 6 ay bekleyip başka hastaneden yeniden almayı deneyebilirsiniz.

OturanBoğa

başka hastane derken yaşadığım ilde tek hastane var zaten ?
birde itiraz süreci nasıl işliyor sonuç çıkar mı sizce ???

Sağlık kurulu yüzde 9 rapor verdi

tam 1 aydır engelli raporu almak için uğraşıyorum çok muhterem sağlık kurulu yüzde 9 sürekli rapor vermiş...( bu arada raporlar süreli diye kimsenin kafasını karıştırmayın )
1 aylık emeğim çöpe gitti şimdi il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edecem madem sağlıklıyım bu rapora göre o zaman beni askere alsın yada ehliyet yenilemem için sağlık raporu versin bu ne biçim işdir bilader ????

Sadece Meme Kanseri için müracaat edeceğiz.Diğer doktorlara çıkmasak öyle bir şey mümkünmüdür acaba..

kontrol muayenesinde 2 senelik psg raporu geçerli olur mu arkadaşlar yoksa yeniletiyorlar mı?

Üst Alt