Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu almak ne kadar zorlaşmış...

Sadece Meme Kanseri için müracaat edeceğiz.Diğer doktorlara çıkmasak öyle bir şey mümkünmüdür acaba..

hayır hepsini tek tek dolduruyorlar size tavsiyem plastik cerrahına da görünmeniz .puan verirse sizin için olumlu olur.

Arkadaslar, yeni çıkan yönetmeliği okuyun. Forumda sabitte var. Emeklilik'' in altında. Bir cok sey değişti. Bilginiz olsun

Teşekkür ederim.Malulen emeklilikte Balthazart olmuyor diye okumuştum.O yüzden sorayım dedim

bu ülkede hak aramak bile parayla beni rapora itiraz edince kayseri şehir hastanesine sevk ettiler ordadan bugün telefon açtılar daha gitmeden 218 tl para istiyor adamlar ..

bu ülkede parası olmayan ölsün bu ülkede paran kadar sağlık var kardeşim... devlete gidiyon bakmıyorlar özele gidiyon bir dünya para üniversite hastanesi de çaylak dolu anlamıyorlar ... eeeee ne yapacaz peki bzii ???

ötv yazısı eklenince 218 isteniyor bayi bu ötv olmazsa olmaz diyor memur olmasa da olur kimse ne yaptığını bilmiyor

doktor mağduru oldum....

ulan arkadaş bu nasıl işdir bu ülkede engelli olmak bile sorun sıkıntı yüzde 44 olan engelli raporum yüzde 9 a düştü itiraz ettim şehir dışında başka hastaneye sevk ettiler + hastaeye gitmeden 200 küsür lira para istediler itiraz ettiğim için.
bu nasıl işdir bu ülkede hak aramak bile parayla bu işlerin o hastaneden kaç gün süreceği bile belli değil o heyet deki sağlık kurulundaki doktor bilgisayardan açıp baksa teşhisi kullandığım ilaçları hepsini görürü ama buna rağmen adamlar yüzde 9 rapor verdiler bana...

bu ülkede parası olmayan ölsün sürünsün devlet hastanesine gidiyon kimse yüzüne bakmyor özele gidiyon bir dünya para alıyor üniversite hastaneleri acemi çaylak dolu biz nerde tedavi görecez ???

doktorlar degısık tanı veebılıyorlar benım hıc bır sıkayetım yoktu oranımı yuzde 65 e cıkarmıslardı yıne sıkayetım yok baska sehre tayın oldum bu sefer yuzde kırka dusurduler :)

sağlık kurulundaki doktor bilgisayardan açıp baksa teşhisi kullandığım ilaçları hepsini görür
haklısnda yapmıolar.en güzeli rapor için gederken eskı raporları varsa tahlil sonuçlarını götürmek faydalı oluo.tek tek drleri dolaşırken verıon drye dıon böyleydı durum ama ılerledı dıon öle edınce eskı rapora gözatıp muayene etmeden tamam deyip yüksek yüzde verio.burda heyet önune gelen o belgedekı yüzdelere göre işlem edip rapor verio

not: artık eskısı gibi yüksek oranda rapor vermedılerı gibi eskı yüksek yüzdelileride düşürüolar

-mka

benim hastalığımla igili elimde 2 adet teşhis raporu vardı ama öyle gıcık öyle aksi bir doktora denk geldim ki kadın elinin tersiyle itti kağıtları sonra dövünce doktoru dövdü oluyor....

1 aylık emeğimiz çöpe gitti..

evet arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda başvurduğum engelli raporu oranı yüzde 39 çıktı....
bir hışımla nöroloji doktorunun yanına gittim hemen kadını daha önce cimere şikayet etmiştim dünde açtı ağzını yumdu gözünü bende dün birşey yapamamıştm içimde kalmıştı nerdeyse vuracaktım doktora gittim yanına sen dedim şikayet ettim diye mi böyle verdin raporu dedim öyle sinirliydim ki çok ağır konuşacaktım sonra baktım doktor sakin alttan aldı birşey yapmadım 1 ay sonra üniversite hastanesine git ordan al raporu dedi başhekim yardımcısının yanına gittim oda aynısını dedi üniversite hastanesinden rapor alma işi nasıl oluyor bilgisi olan varsa aydınlatsın...
en çok zoruma giden bir önceki heyet de göz 9 vermişti bu sefer 5 puan vermiş nöroloji 36 vermiş gözde 9 verseymiş yüzde 45 ile geçiyorduk...
çok canım sıkıldı intiharın eşiğindeyim.. artık hiçbir şeye inancım kalmadı... ettiğimiz dualar da boşaymış... benim bu dünyada nasibim çok kapalı.... :( :( :(

POWER_
% 39 ne ya patlatsaydın 1 tane doktora vallahi yazık günah ya uğraştırıyor lar

fasfor
Göz doktoruna deseydin önceden 100'de 9 verdi şimdi niye 5'e çektin sırf %40 rapor almayayım diye mi yapıyorsun bunu diye

POWER_
öncelıkle böle düşünüp karamsar olma.bu düşünce çok yanlış
senın bu rapora itiraz hakkın var.itiraz edince başka bi hastaneden üniv şart del rapor alabilirsin.o da isteyin gibi çıkmazsa bi itiraz daha eden seni hakem hastanesine yollarlar.ordan ne çıkarsa artık o geçerlı olur.

-mka

daha önce itiraz ettim kayseri şehir hastanesine sevk ettiler bu sefer üniversite hastanesinden alacam üniversite hastnesinden engelli raporu nasıl alınıyor bilgisi olan var mı ???

POWER_

Usul Erkan aynıdır ama ben olsam riski atmazdım yine devlet hastanesinden al derim çünkü yarın bir gün de özel üniversiteden aldım falan derler

fasfor

Allah topunun belasını versin....
dövünce doktoru dövdü oluyor...o hastaneyi benzin döküp yalacam.....

( bu cins edtörler açtığım konuları neden eski konular ile birleştiriyor ???)

POWER_
raporlar farklı alınmıo.üniv olsun devlet olsun
burda senin için önemlı olan görünecek oldugn drlerın vereceklerı yüzdeler ve heyettekı drlerın tutumu.
sen rapor sonucunu bekelrken drlerın verdıgı yüzdeleri; misal ortopedı 10 nörolojı 20 gibi bura yazarsan .heyetten evvel burdan öğrenırsın

fasfor
malesef yaşadığım ilde özel üniversite yoktur.....

-mka
peki 1 ay bekşeyecez mi yoksa istediğimiz zaan çıkıpp gidebilirmiyiz ???

POWER_

O zaman üniversite hastanesinden bir dene şansını bakalım 100'de 39 mantığı anlamıyorum ben ya yani %39 olunca niye engelli sayılmıyor neye göre %40 %40 olan engelli mi oluyor da saçma yani vücudun yüzde olduğu 9'un kullanamayan adam engelli savunulması kadar saçma bir şey yok

Bildiğim kadarıyla 6 ayda bir başvura biliyorsun itirazdan sonra

fasfor

numune hastanesinden 1 ay sonra üniversiteye git dediler ama neden 1 ay söylemediler ???
cimere yazıp şikayet edecem yüzde 44 engelli raporu yüzde 39 a nasıl düşüyor ??? bu doktorları dövenler vallahi billahi tillah, haklılar.....

valla benim bu dünyada nasibim rızım çok kapalı nerden alengirli çetrefilli işler beni buluyor çöldeki bahtsız bedevi bile benden daha şanslıdır ....

Maalesef eskisi gibi değil denetim fazla. Kan sonucu 15 günde çıkar denilmesine pek inanmayın e-nabızdan takip edin benimde bir kan tahlili için 10 günde çıkar diyordu doktor 3 günde çıktı :).

özel hastane de yapılan ötv raporlarını maliye kabul etmiyor devlet hastanesinden istiyor

Çaresizim çaresiz.....

evet arkadaşlar son 1,5 aydır elim kolu bağlı çaresizim ....
bana yüzde 39 engelli raporu verdiler birçok hastalığım olmasına rağmen yakın zamanda işe girecem eski raporum yüzde 44 raporla girsem sıkıntı olacak çok canım sıkılıyor bunalıma girdim nöroloji doktoru 1 ay sonra üniversite hastanesine sevek edeyim dedi ama nasıl olacak bilmiyorum il sağlık müdürlüğüne itiraz et demeyn şehir dışında başka hastaneye sevk ediyor gidecek durumum imkanım yoktur...
nasıl yapacam üniversite hastanesinden rapor alan var mı hiç ???

POWER_

gözde kulakta vb bir yerde ufakta olsa bir sıkıntı yokmu onlarıda raporun içine katarsan oranın yükselir böylece 40 bandını geçmiş olursun

sol gözde sıkıntı var + boyun düzleşmesi var + 17 -18 senedir piskiyatride tedavi görüyorum + epilepsi hastaısyım bütün bunlara rağmen be vicdansız sen nasıl yüzde 39 rapor verdin Allah tan korkmaz....

geçmiş olsun ya banada, vermiyorlardı fizik tedavi alamıyordum doktor sağolsun anlayış gösterip yükseltmişti oranı

Üst Alt