Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde 2. el araçlarını satan kişiler çok pahalıya satıyor!

Konular
26
Reaksiyonlar
0
:rolleyes: Arkadaslar forumda zaman zaman araçlarını satmak isteyen arkadaslarımız var ne yazıkki biraz düşüncesiz ve vicdansızca hareket ediyolar mesela ŞU: bakınız dikkat!!!adam aracı yurtdışından atıyorum zamanında 3000-5000 euroya getiriyor ve buna senelerce biniyor ve satarkende engelliden engelliye 10000TL ye mal ettiği aracı hemde yanısıra bayada aracı kullanıyor 15000TL ye kakalamak istiyor şimdi gelde sinirlenme !!!kızma neden engelli arkadasların kanına giriyosunuz yazık değilmi ya yazık yaa:mad: hani yine aldığı fiyata verse tamam oda guzel adam resmen kar ediyor satarsada kendine bi şekilde model yukseltıyor veya ötv siz arac alıyor fılan işte arkadaslar akıllı olun kafayı kullanın mesela forumda adam golf 3 satıyor 14500 yazmış 1997 model:) hahaha biri BMW 1995 model 15000TL ::) cok komık bende 15000 TL verceksem neden senin çürüğünü çarığnı 15 yıllık aracını alıyım ya neden 15000 TL ya kendim 2010 model arac yuerdışından getiririm veya ötv den faydalanabiliyosam sıfır arac alırım dimi???yani! yaa ne biliyim arkdaslar kızıyorum gercekten ayıp ayıp biraz elinizi vicadına koysunlar bu tip insanlar forumdaki engelli arkadaslarımızın kanına girmeyin binevi kandırmayın lütfen ayıp vicdanlı olun biraz .... bukadar diyorum Arkadaslar!!!:cool:

engelliden engelliye, ama hiçbir fiyat avantajı olmayan,normal piyasa fiyatına araç!!!!!

mehmetselcuk;
bak kardeşim kısmen haklısın ama o alan arkadaş nasıl almış hiç bilgin varmı ne zahmetler çekiyor ne zulumlere maruz kalıyor bunlarıda göz öüne getir ltf bakkaldan sigara almıyosun yurt dısından araç getiriyosun ayrıca diyelim 5 sene önce 5000dolar veya avroyu almış bu para nasıl yanyana geitiroyr bundan haberin varmı
bu site bile hem hizmet hemde maddi kazanç için kurulmuş bundan doğal bir şey olamaz işine gelirse alırsın işine gelmezse almazsın kimseyi yaralamaya incidmeye hakkın yok ltf düünüp konuşursak daha mantıklı olacaktır ayrıca araştırma şansın var pazarlık denen birşey var
kendimden örnek vereyim ben türkiyeden 2 el mersedes vito aldım 26500tl pazarlık oldu ben buna 10000tl para harcadım şuan sahibindende satışda bana maliyeti 40000tl buldu ve satış fiyatım 32000tl ama aynı araç sitede 15000tlyede var bende 15000tl yemi vereyim sence ne kadar etik

mehmetselçuk çok haklısın ama haklılar suçlu çıkarılır dikkat et sonra yıpratılmaya çalışılırsın çünkü bir takım kişilerin işine gelmiyorsun :D el insaf yani bindiğin yıl karın zaten bide üstüne aldığın fiyattan yüksek satmaya çalışmak ne kadar etik?aldığın fiyata satarsınız en kötü ihtimal kullandığın yılıda karın sayarsın ama yok hem yıllarca kullancak hemde rayiş bir fiyata satacak geçen biri bmv satıyordu 52bin sanki sıfır satıyor sıfırını alsak ancak o kadar eder imkanı olan fiyatı yüksek bulanlar sıfır araçlara yönelsin en azından ilk sahibi aracı alan kişi olur...

fırsat buldukça satılık araç ilanlarını gerek engelli sitelerinden gerekse araç satılan sitelerden takibediyorum gerçekten çok fazla fiyat istiyorlar en insaf yani alıyorlar arabaları 5 yıl veya 10 yıl biniyorlar aldıkları paranın çok üzerinde fiyat istiyorlar bizler bir birimize böyle yaparsak sağlıklı insanların yapması gayet normal yanii engelli arkadaşlar biraz daha vicdanlı merhametli olun diyorum

En komiği araç ne marka ise bayisinden sıfır alacağınız fiyatın fazlasına satılmaya çalışılması..
ama süresi doldumu engelliye değil normal plakaya 2. el piyasasına satılmasına lafım yok..

MUR37 kardesim kusura bakma sana hiç katılmıyorum herkes az çok işini biliyor boşver!!!herkes ne hallerle para kazanıyor biliyoruz bunları tamammı!!!yukarda Allah var!!!...ben aldım mesela astra piyasası 13-14000lira 6500 e aldım tertemiz fıstık gibi araç hatda tüpde yoktu üstünde!!!yıpranmamış yani.... kısacası şunu diyorum arkadaslar!!!10000-15000 liraya çürüş çarık çok kullanılmış araca para vereceğinize gidin ÖTV hakkınız varsa onu kullanın belki 3-5 lira fazla olur ama sıfır acanta olur veya yurtdısından getir mantıklı hareket edin içinize sinsin rahat huzurlu olsun içiniz!!!elin çürüğüne çarığına para vermeyin millet işin cinliğine kaçıyor siz boşverin onları haaa ne olur 15 yıllık BMW ye binmemde fiesta mitsubishi vs vs ye binerim haa bi fikir daha vereyim size mesela çok az kaporta hatası yani çok minik bir kazalı aracı yurtdışından baya uygun alınır aklınızda bulunsun inanın bunları size tüm samimiyetimle söylüyorum yani kendim nasıl istiyor düşünüyosam aynı şeyleri içimdekini sizlere yansıtmak ısterim!!!sağolun varolun herseyi yüce Allah gönlünüze göre versin...

Forumda bu konu için çok mücadale ettim uyarmaya çaliştim yillarca arkadaşlari baktim ki duvara konuşuyorum herkes kafasina ve çikarina göre devam etmeye israr ediyor içimden geçeni saydim bu konuda yazmayi birakma karari aldim.Daha geçenlerde biri bmw ilani vermiş o ilana bakarak ilan sahibini kulaklarin çinlattim yahu kardeşim gir bak incele sonra fiyat ver ayni marka ve model x arac ayni fiyata hatta zorlarsan daha uygun fiyata varken neden yurtdişi sorunlu araci alayim ki bir alici olarak bunu enpati yaparak düşünmeleri lazim ama işlerine gelmiyor belki bir enayi araştirmadan alir misali ilan birakiyor.Getirdiğin Tarihte ki euronun kurunu bulup ve her sene için %5 değer kaybini hesaplayip öyle fiyat vermeleri lazim

Tek araba ile galerici iseniz bunu ilanlarda beliirtin:D

Eğer aracını piyasadan ve ederinden fazla satan birileri varsa onu bundan vazgeçirmek mümkün olmayabilir. Sonuçta "mal benim istediğim fiyata satarım" diyebilir. Çözüm gayet açık; öyle bir araçla ilgilenmeyeceksiniz. Zaten insan araç alacaksa herhalde ilk gördüğü aracı almayacak piyasayı araştıracak, sorup soruşturacaktır. Aracını fahiş fiyata satmak isteyen de artık bulursa para sorunu olmayan bir engelli ona satmaya çalışacaktır.

Ben boşuna demiyorum Engelinin Engelliye attığı kazığı kimse kimseye atmıyor. Hiç şaşırmadım bu başlığa. Bu arada bu tür başlıkların açılması taraftarıyım. Sen ben akıllı olabiliriz. Araştırmadan almayabiliriz ama sonuçta o insanları haksız kazanç tuzağına masum bir insan düşebilir değil mi? Haddini bilsinler. Böle çakal, kendini akıllı sanan insanlara gerçekten uyuz oluyorum.

aynen öle Yaprak...sağol!

Kederli şu sözününde doğruluk payı var bravo!!!yani olabilir!!!(Aracını fahiş fiyata satmak isteyen de artık bulursa para sorunu olmayan bir engelli ona satmaya çalışacaktır.)

Arkadaşlar kimse kızmasın ama bir gerçek var, alışmışız her şeyin beleşine istiyoruz ki arabalarıda bedavaya alalım. Neymiş 5 sene önce kaç paraya aldıysa o fiyata satacakmış, yok yaaaa, herhalde siz araçlarla elektronik cihazları birbirine karıştırıyorsunuz. Milletin 2. el aracı prim yapacak engelli aldığı fiyata satacak BÖYLE BİR ŞEY YOK. Fiyatı uçurmamak kaydıyla piyasadan 3-5 aşağıya normaldir. Kimse aracını aldığı fiyata satmaz piyasaya bakar ona göre satar.

reis ikinci eli prim yapan araba hangisiyse söylede alım satım işine gireyim arabayı al 5 yıl bin kar et sat nerde o dünya.... yinede serbest piyasa isteyen malına istediği değeri biçer işine gelen alır kimsede karışamaz ha erdemden bahsedeceksekte şöyle düşünelim 10 liralık aracı 7 liraya satan birine arkadaş senin malının kıymeti 10 lira sen 7 istemişsin ben hakkını vereyim dermiyiz yoksa ucuza kapattık diye sevinirmiyiz erdem satışta olduğu kadar alıştada olmalı

Reis siz beleş mi aldınız ki pahalıya satıyorsunuz. Bugün varsın yarın yoksun. Yok olduğunda götüreceğin araba, mal, mülk değil sadece kul hakkı...
Bu kadar bencil yaklaşıldığı için, hep bana hep bana mantığı var olduğu için bu dünya çekilmez oldu. Tabi ki kimse satarken zarar etsin demiyor ama arkadaş başlıkta piyasanın çok üstünde fiyat biçiyorlar demiş. Haksız kazanca her zaman karşıyım. Bu arada engelli olarak sen de beleşten yararlanmışsın arabayı alırken. Yani topyekun bu geminin yolcusuyuz üzgünüm.;);)

zehirliyaprak bugun varız yarın yokuz katılıyorum, o zaman yarın yokuz diye bugün elimizde ne varsa dağıtalım mı ? ben 5 yıl önce bir araba alacağım bugunkü piyasaya göre değilde aldığım fiyata satacağım, ama ikinci el başka bir araç alırken, yada 0 aracı bugünkü piyasa değerinden alacağım, sizce bu durum normal mi gerçekten ?

demirc benim prim yapmaktan kastım Türkiye de 2. el araç eğer bakımlarını yapmışsan değer kaybetmez. Avrupa ülkeleri gibi 2. el piyasası düşmez.

Reis, bizim ne demek istediğimizi anladın. Siz iyi niyetli ve olması gerekeni düşünüyorsunuz ama arkadaşın bahsettiği kişiler farklı bir kişilik olduğu için bu başlığı açtı. 2. el piyasasının üstünde satılıyorsa hiç etik değil.

Kul hakkı olayına gelince kimse kimseye zorla birşey satmıyor. Karşılıklı olarak anlaştıktan sonra olay kul hakkı olayından çıkar AMA söylenen yada verilen sözlerde yalan dolan varsa tamamen kul hakkı devreye girer. Şunu bir kez daha belirtmek istiyorum satıcı sattığı mala istediği fiyatı isteyebilir. Mala talip olan kişi satılan mal ile ilgili bilgisi yoksa zaten mutlaka tecrübeli birinden yardım isteyecektir. Bakarsın satılan mal eğer senin kesene uygunsa pazarlığa girersin yok eğer 1000 Liralık mala 5000 Lira istemişse sağ üst köşede bulunan X ya basar çıkarsın. Bakıyorum alan da almayan da bilen de bilmeyende her şeye yorum yapıyor. Kimse kimsenin malını kötülemeye yok 20 yıllık hurda, döküntü v.s. demeye hakkı yok. Biri bir ilan açıyor başlanıyor saldırmaya yanında olsa linç edilecek.

reis bey ben şahsen engelliden engelliye o fiyata 20 yıllık araç almam! 3-5 milyar fazla verir yuerdışı 2010 veya sıfır ötv siz!!! işte bukdar!!!Fark!!! bakın!!!: 1994 -1998 diyelim!!!=8-17 milyar arası!!!
Ötv siz sıfır araç= 15-20 arsı!!! 13-15 arası 2010 yuerdışı araç!!! yetermi!!!bastımı???

mehmetselcuk;
lütfen yorumlarımıza dikkat edelim kırıcı olmayalım
yetermi!!!
bastımı!!!
bu nasıl bir uslüb.anlamak zor.
arkadaşımız arabasını satlığa çıkarmış, gayet normal bir davranış.nasıl satacağı , kaça satacağı , kime satacağı , sadece onu ve alacağı kişiyi ilgilendirir.ister bedeva verir isterse pahalıya satar.Allah herkese akıl vermiş.araba alacak olan araştırıpta alır.sen pahalı buluyorsan almazsın arkadaşım.
hiç hoş bir davranış değil bu durum

çok ilginç bi başlık ama takip ettiğim kadarıyla benim gördüğümde bu ilandaki aracı görür görmez huyumdur sahibindende n aynı marka araçla kıyaslarım hemen lakin engelliden engelliye olan araçların %90 ı normal piyasadan yüksek satılıyor yada satılmak isteniyor kar ediliyor resmen 10 tl kesilse 2022 maaşlarından kıyamet kopar milletten alırken bişey olmuyor bi arkadaş demiş ne zahmet çekiyor o arkadaş alırken satarken kar edecek tabi yazmış yahu ondan alan engellide emek vermiyormu

erdal kardes sen 7-8 milyara araç al 5 sene bin 9000inin üstünde fiyat ver!!!....zaten o fiyatı versem engelliden engelliye niye alıyımki mantığa bak ondan sonra araç yeni yuerdışından getirilmiş gibi oluyor 3 yıl engelliden engelliye tabi satarsan 5 yılda vergisini ödeyip piyasaya açılıyor 10 yılda normal herkese sat!!!...bu kadar süre yurtdışından araç getirme hakkın ölüyor!!!hadi 3 yılda engelliden engelliden engelliye sattın bu seferde 2 yıl daha beklemen yani 5 yılı doldurman gerek !yurtdışından araç getirmek için !!!ondan sonra sen 20 yıllık aracı kakalanmak isteyen açık söliyim kaç yıl binecen o verdğinin fiyata !dikkatinizi çekerim!!!haaaa ne olur veririm adam gibi 3-5 milyar fazla sıfır araç alırım bukadar!!! buarada kaç kişi kaç tane insan arkdasımız var öle çok cüzzi belkide oda fark yani kar koyup satan var !!!ben çok gördüm ben bile bundan 4 ay önce şuanki değeri 14milyar aracı 6 milyara aldım aha arkadasım sattı mersedes piyasası 13 milyar aha biri satıyor sahıbındende passat 14 milyara alınır!1999 full+full!!! ve bunun gibi bi çok şey!!! tamam kardesim bindiğin okadar seneleride hesaba kat sonrada belki cüzzi bir kar yap bi engelli arkasımız daha faydalansın haaaa şimdi hangisi mantıklı size soruyorum!!!bu kadar yazdık!!!elinizi vicdanınıza koyun!!!biz burda bişiler biliyozkı konuşuyoz!!!sonuçta kımse parayı yolda bulmuyor herkez mucadele veriyor!!!bende isterim tabiki sende aracını elinden çıkar ama! biraz vicdanlı birazda karşıyı düşünürek hareket et çünki çok daha avantajlı ince hesaplar ona göre arkadaslar...

ben alıcı değilim satıcı değilim bu işlerden biraz ayıkıyorum okadar tamamende arkadaslarımza yardımcı olmak ıstıyorum mantıklı olanı içine sinen huzurlu olacak işlere kalkışsınlar bu kadar benim hiç bi karım zararımda yok maksat tüm samimiyetimle kendi doğrularımı yazıyorum kimsede alınmasın!...

ya erdalkardes ben 94model arabaya 9500 lira vereceğime hiç binmem hiç almam bulursam 5000 lira daha ötv den faydalanabiliyosam sıfır araç alırım alırım kardesim bukdar basit!!! ben açık söliyim engelliden engelliye ben 94 model arabaya vallaha 5000 TL den fazla vermem bu budur!!!

kazazade burda farklı şeyler var farklı belki senin bilmediğin daha baska seylerde var ben en iyisi bunları burda anlatmayım!!!

peki mehmetselçuk bey! 94 model araca 9.500 vermeyelim 5.000 TL daha vererek sıfır araç alalım ona binelim tamam. 9,500+5,000= 14,500 TL ye bana sıfır otomatik vites hangi aracı alabilirim yardımcı olabilir misin?

mehmetselcuk; sen önce aracı 6000 TL mi 6500 TL mi kaça aldın ona bi karar ver. Bir yerde yazmışsın 6000 TL ye aldım başka bir yerde demişsin 6500 TL ye aldım. Daha kendi aracını kaça aldığını bilmiyorsun burda kafa karıştırıyorsun...

ya bu engelli aracı muhabbeti nedir benimde ehliyetim h sınıfı zaten zorunlu plka kaldılrıldı insan donanıma ihitiyaç duymuyosa normal bir aracıda alabilir engelliden alması gerkmez

Neyse 6000-6500 nefarkeder bununmu musahesebesini yapıyosun!!!Reis seni anlamak istemiyorum kusura bakma sen devlet memurusun!!!kakala kime kakalayabiliyosan Arkadaslar ney nedir nasıldır iyice öğrenin herseyiyle tmammı???lütfen isterseniz arayın tartışalım!size her yolu ney neyse nasıl oluyosa Allah rızası için anlatayım ...Reisi kasdetmiyorum birde ne tip nasıl simsarlar ortada dolaşıyor onların izzahını anlatıyım size!sonraaaaa size güzel bir fikir vereyim bu benim maalesef geç kaldığım bir tecrübe oldu!!!yurtdışından araç getirtmek istiyosanız veyahut sadece şuan araç ithal izin belgesi alıyım dursun diyosanız!!!araç ithal izin belgesi 6 Ay geçerlidir bulundurun elinizde ithal izin raporunu her ayın ilk salı günü ankara naklihane bedelsiz gümrük müsteşarlığı var oraya bi her ayın salı günü uğrayabilirseniz bi uğrayın!!!arada öle yurtdışı aracı vergisini ödeyip satmaya veya çıkarsa direkt orda engelliden engelliye devir yapıyolar ve uygunda denk gelebiliyor bendede olduğu gibi !!!yani kısacası çok mantıklı sabırlı hareket edin !elinizdede paranız varsa bi takım seylere uygun ve düşüş hariç direkmen atılmayın bunu diyorum saygılar....

ankara naklihane bedelsiz gümrük müsteşarlığında her ayın ilk salı günü ithal izin belgesi veriliyor!!!

yine sapla samanı karıştırmayı becermişiz,helal bize!!

arkadaşlar kimse kimseye aldığın fiyata sat,bindiğin sana kar kalsın demiyor. eğer aracının süresi dolmuş ve özürlü özürsüz herkese,ötv veya gümrük vergilerini ödemeden satma imkanı varsa tabiiki piyasa fiyatını istemesi hakkı.

ama arkadaşın mecburi süresi dolmamış,eğer özürlüye satamazsa ötv veya gümrük ödemek zorunda kalacak,ki çok akıllı arkadaşlarımız,hem vergilerini ödememk için özürlü bir kişiye satmak istiyor,hem de normal piyasa fiyatını istiyor!!!

bu da normal olarak,sende mi brütüs dedirtiyor.

ya kardesim ozaman vergilerini ödesin piyasaya açtırsın nekadara satıyorsa satsın! kendi belki arastırmıstır vergisini!bilemem! benim tahmınım 3-4milyardır!!! haa 5-6 milyara versin bi engelli arkadasımız da faydalansın bu budur!ben baska bişeyi lafı sözü lami cimi anlamam kardes!!!kendisi 6 yıl binmiş 2006da o arabayı kişi zaten en fazla taş çatlasa 8 milyara aldı kardesim ya!!!hadi gelsinde bana yok 9-10 milyara aldım desin gösterirse faturayada bakıyım ozaman ben suscam!kardeslerim...!doğruya doğru eğriye eğri !!!
HAAAA şimdi gelelim REisbeye: Bak ben benim şuan 14 milyarlık arabamı 6000 değil 6500 değil şerefsizim yemin ediyorum şimdi bak ve bunuda Alıntı yap! 5000 liraya aldım hemde tüpsüz tertemiz düşün ufak tefek gümrük ve LPG si ile ben onu 6500 e mal ettim! nolduuuuu!!!:D ben aracta elektrıklı sunroof var!Klima var!elektrikli camlar infrarot koltuklar çiçek gibi aracın içi fabrıka çıkışı gibi kokuyor tüp takılmamış motor yıpranmamış yani!eeee reisbey daha!!!kimsenin kanına bu fiyata girme kardesim uygun bişey yaaapacan!senin 20 yıllık aracına kim ne kadar kaç yıl bincek ve nasıl satacak buda var!!!eee daha!
Ecel kardes sana bi ara linkiler gönderiyim atıyım olurmu???!!!kıyas ve karşılastırmayı çok iyi yapabilcen!!!
Burak kardes sen biraz daha tecrübe yap çünki daha hiç bişeyden haberin yok forumu şöle iyice bi gez bunun hakkında konu baslğından 50sayfa nerdeyse paylasımlar oldu tartışıldı!ok?yani daha yenisin yanlış anlama!!!engelli plakanın kalkmasının donanımla alakası yoktur!!!:confused:

Haaa buarada benim araba 1997 model Reisim!!!sayın memurum!...:D

mehmetselcuk; neredeyse bütün yorumlarında çok argo kelimeler kullanıyorsun, bende argo kelimelerin kralı var ama ben kullanmamaya çalışıyorum. Kakalamak ne demek? sınırları zorluyorsun..

Kendi aracınla başkasının aracını kıyaslayamazsın. Senin aracın STW (stationwagon) bu modeller hb modellerden zaten fiyatı düşük olur. Ayrıca KM si de öncemli.

Ben aracıma bir sürü masraf yapmışım, sıfır amortisör, kayışları, yağ ve filtreler hepsinin faturası mevcut..

Bu aracın vergisini düşün diyorsunuzda düşsek zaten sokaktan geçene satarsın. Herkes farklı düşünüp kendine göre yorum yapıyor. Piyasa fiyatı ortalama 12 bin TL olan araca 9800 istedik hadi pazarlıkla 9500 olsun kakalamacı olduk. Emsallerine bak ABS yok Hava yastığı yok dünya para istiyorlar.

O fiyat birazdan 5 bin den 2-3 bine düşer :D

Üst Alt